Arhiva » Vesti » RTV 01.04.2011

Krkobabić: Usklađivanje penzija kako je predviđeno

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić izjavio je da će se usklađivanje plata i penzija kretati onako kako je predviđeno zakonom - tri puta u 2011. godini.

RTV petak, 1. april 2011.  |  Tanjug

Prvo povećanje je bilo u januaru, u aprilu će se plate i penzije usklađivati sa rastom tromesečne inflacije, a u oktobru u skladu sa kretanjem šestomesečne inflacije i polovinom realnog rasta BDP, rekao je Krkobabić za "Novosti".

"Budžetom su pare za penzije u 2011. u potpunosti obezbeđene, tako da su sve priče o tome da će penzioneri biti uskraćeni za povećanje penzija, neodgovorne spekulacije i poziv na kršenje Zakona i sporazuma s MMF-om", kazao je Krkobabić.

On je rekao da se iznos povećanja ne može znati unapred već tek kada se, u drugoj polovini narednog meseca, dobiju podaci statističkog zavoda o visini martovske inflacije.

"Svi penzioneri u Srbiji u maju, kada stiže aprilski ček, dobiće povećanje koje će biti isto kao i za zaposlene u javnom sektoru, i to onako kako predviđa Zakon. Za svako drugo rešenje neophodna je promena Zakona", istakao je Krkobabić.

Krkobabić ja kazao da očekuje da Srbija dobije kandidaturu i poziv za pregovore sa EU do kraja godine.

"I ako se to desi, a nadam se da hoće, to će biti kruna uspeha Srbije i njene vlade. To, da li će izbori biti mesec ili dva pre ili kasnije, nema nikakvog značaja", kazao je on navodeći da "rekonstruisana vlada mora da radi efikasnije jer pred njom stoje mnoga otvorena pitanja koja mora da reši".

Krkobabić, koji je i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), izjavio je da je ta stranka, što se izbora tiče, za to spremna, "ako je potrebno, i odmah".

"PUPS se potvrdio kao pouzdan koalicioni partner i ne razmišljamo o promeni koalicije, osim u slučaju da takva razmišljanja budu prisutna kod naših koalicionih partnera", rekao je Krkobabić.

podeli vest sa prijateljima:


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

"Ne zakidamo penzionere"

Vesti online petak, 1. april 2011.

Krkobabić: Ne zakidamo penzionere

Večernje novosti petak, 1. april 2011.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.