Arhiva » Vesti » Južne vesti 23.05.2011

Napadnuti fudbaleri pirotskog Radničkog

VLASOTINCE - Fudbaleri pirotskog Radničkog i kompletan stručni štab napadnuti su u Vlasotincu posle završetka prvenstvenog meča sa Vlasinom.

Južne vesti ponedeljak, 23. maj 2011.  |  Južne vesti

Prema rečima predsednika Radničkog Bobana Vojinovića, u tuči koja je usledila posle kraja meča udarce je zadobilo nekoliko fudbalera, kao i trener Vojkan Aleksić. Kako on tvrdi, incident su izazvali trener domaćeg tima Vitomir Dojčinović i rezervni igrač Aleksandar Kocić, koji je nekada igrao za pirotski tim.

Trener Vlasine Vitomir Dojčinović je rekao da je "glavni krivac trener pirotskog tima koji je isprovocirao domaći sastav".

- Vinovnici tog nereda su gostujući rezervni igrači i trener Aleksić. On nam je nakon meča prišao i rekao: "koga ja rešim da stavim u niži rang, ja to i uradim". To je isprovociralo moje igrače i nastala je gužva na terenu. Umesto da smiruje svoje igrače, on je izazvao nered - rekao je Vitomir Dojčinović, trener Vlasine.

Vojinović kaže da je meč obezbeđivala su samo dva policajca, a da redara praktično nije bilo. Prema njegovim rečima, opšti linč Piroćanaca sprečili su sudije i delegat koji su preuzeli ulogu redara.

Svi detalji unešeni su i u zapisnik, a u Fudbalskom savezu regiona istočne Srbije su nam rekli da još nisu zvanično dobili izveštaj.

- Ne znamo ništa o tome, znamo samo što pročitamo u novinama - rekli su nam u FSRIS-u.

Vojinović kaže, da će pirotski tim sa svoje strane prekinuti sve odnose sa Vlasinom.

- Svi u Vlasini su očekivali da mi praktično predamo meč jer su njima bodovi neophodni za opstanak u ligi. Kada su shvatili da ćemo odigrati pošteno počele su provokacije. Na kraju je meč završen bez golova, a ne mogu da zamislim šta bi bilo da smo pobedili. Mi igramo pošteno i ne želimo da slušamo naredbe od bilo koga, pa ni od ljudi koji vode takmičenje - kaže Vojinović.

Prvi incident na meču desio se u 30. minutu kada su sa, tribina izbačeni navijači Radničkog.

- Naši navijači su morali da napuste tribine jer je tobože neko od njih zapušačem pogodio pomoćnog sudiju u glavu. Međutim, postoje svedoci da je pomoćnika pogodio zapravo trener domaćih Vitomir Dojčinović, koji se celo vreme ponašao vrlo agresivno - kaže Vojinović.

Uprava Radničkog uputiće i telegram zahvalnosi sudijama i delegatu, koji su, kako kažu, spasili da pojedini igrači ne budu linčovani.

Vlasina je trenutno osma na tabeli sa 39 bodova, dok je pirotski Radnički drugi sa 45 bodova.


Objavljeno na sajtu juznevesti.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.