Arhiva » Vesti » Blic 19.06.2011

Božidar Vučurević demantovao naprednjake

Ratni načelnik opštine Trebinje Božidar Vučurević izjavio je da nije najavio nikakvu tužbu protiv Srbije zbog nezakonitog pritvora u kome je proveo dva i po meseca.

Blic nedelja, 19. jun 2011.

"Nisam ništa najavljivao niti sam ikoga ovlastio da u moje ime govori o bilo kakvoj tužbi, jer sam uvek sve poslove radio postepeno, jedan po jedan", rekao je Vučurević.

Komentarišući današnju izjavu jednog od njegovih advokata Vladimira Božović, rečenu na konferenciji Srpske napredne stranke, a da bi Vučurević mogao da tuži Srbiju zbog nezakonitog pritvora u kome je proveo dva i po meseca, ratni načelnik opštine Trebinje je istakao da niko u njegovo ime ne može da tuži Srbiju, jer se za to on pita.

Istakavši da je istina da je na neustavan i nezakonit način uhapšen i da je nezakonito bio zatvoren 44 dana u zatvoru u Šapcu, Vučurević je rekao da će postupiti kako misli da je najpametnije, kada se sve završi i kada vidi da li će hrvatska osnažiti optužnicu.

On je tužnim ocenio što je Hrvatska podnela tužbu protiv njega i raspisala poternicu bez ikakvih dokaza, koju sud ne može da prihavti pa sada, kako je naveo, traže da se konkretizuje.

Na pitanje da li je zadovoljan zastupanjem svojih advokata, Vučurević je naglasio da ih ima više i da deluju kao "raštimovan orkestar".

"Oni se međusobno prepucavaju, tako da mislim da sam sebe najbolje branim", istakao je Vučurević, izrazivši posebnu zahvalnost ambasadoru BiH u Srbiji Borišu Arnautu koji mu, kako kaže, puno pomaže i redovno ga posećuje.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Vučurević tuži Srbiju?

Vesti online nedelja, 19. jun 2011.

SNS tuži državu zbog Vučurevića

Kurir nedelja, 19. jun 2011.

SNS protiv dodatnog zaduživanja države

Kurir nedelja, 19. jun 2011.

SNS protiv dodatnog zaduživanja

RTS nedelja, 19. jun 2011.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.