Arhiva vesti » sreda 06. jul 2011

Neredi i štrajkovi u Bangladešu

Dnevnik sreda, 6. jul 2011.  
Policija je koristila palice da bi danas rasterala demonstrante u glavnom gradu Bangladeša, Daki, dok je zemlja paralisana, drugi put u četiri dana, štrajkom na koji je pozvala opozicija. Na desetine vozila je zapaljeno u Daki i lučkom gradu Čitagongu uoči 48-časovnog štrajka. Policija tvrdi da je... »

Đurić: Uložili smo više od četiri miliona evra za pojačanja

Večernje novosti sreda, 6. jul 2011.  
Ulaganja nisu nikad bila veća. Kažite mi kada je neko u Srbiji izdvojio toliko novca samo za obeštećenja za nove fudbalere, ne računajući njihove ugovore –pita predsednik Partizana
Lome se koplja oko toga šta je Partizan uradio ovog leta. Neki tvrde da je to bila prava rasprodaja u Humskoj, drugi su uvereni da je šampion obavio odličan posao. Ko je u pravu pokazaće vreme, dok svi u klubu ni najmanje ne... »

Olja Crnogorac: Dosta mi je više emisijica, treba mi projekat "cunami"!

Svet sreda, 6. jul 2011.  
Novopečena vlasnica modne agencije Olja Crnogorac čeka ozbiljnu poslovnu ponudu kako bi imala dobar razlog da se vrati na male ekrane. Olja je do sada vodila modne emisije, a povremeno se bavila i tračevima domaće estrade, ali njeni apetiti su u međuvremenu porasli. Ona sada želi političku emisiju.... »

Mercedes Benz: Rast prodaje za 9.7 odsto u odnosu na prošlu godinu

SEEbiz sreda, 6. jul 2011.  
STUTTGART - U prvoj polovini 2011. Mercedes Benz je prodao 610.500 vozila što je za 9,7 odsto više nego u istom periodu 2010. godine, i ostvario najbolji rezultat od osnivanja.
Ukupna prodaja vozila Mercedesa u svetu u junu je porasla za 6,4 odsto i iznosila je 120.500 vozila. Uspehu prodaje Mercedesovih vozila najviše je doprinela povećana potražnja na kineskom tržištu, na kojem je prodato je 92.200... »

Nafta iduće godine još skuplja

Beta sreda, 6. jul 2011.  
SINGAPUR, 6. jula 2011. (Beta-AP) - Analitičari Barklejs kepitala (Barclays Capital) povećali su prognozu cene nafte tipa "Brent" u 2012. godini jer očekuju da snažan ekonomski rast u Kini, Indiji, Saudijskoj Arabiji i Brazilu podstakne tražnju sirove nafte. U Barklejsu prognoziraju da će iduće... »

Tesla banka za povratak Srba u Hrvatsku

Beta sreda, 6. jul 2011.  
BEOGRAD, 6. jula 2011. (Beta) - Osnivanje Tesla banke treba da podstakne razvoj delova Hrvatske u kojima je srpski narod vekovima živeo, a samim tim i njihov povratak, rekao je u sredu ministar vera i dijaspore Srdjan Srećković. "Ta razvojna banka će, s jedne strane, podsticati razvoj delova... »

Forbs: NBA na "lokautu" zarađuje 180 miliona dolara

Blic sport sreda, 6. jul 2011.  
Američki časopis "Forbs" dolio je ulje na vatru koju je izazvao "lokaut" u američkoj profesionalnoj košarkaskoj ligi, objavivši da je NBA u dobitku 180 miliona dolara, a ne u gubitku od 340 miliona, kako tvrde čelnici NBA.
"Ne znamo kako su uopšte došli do te cifre. Forbs ne može da raspolaže tačnim finansijskim podacima o ekipama, tako da njihovi proračuni ne odražavaju stvarno stanje", kaže se u saopštenju profesionalne američke lige. Navodi se... »

Nikola Djuričko propevao (Video)

Svet plus sreda, 6. jul 2011.  
Bend Dragan i neki ljudi snimili su spot za pesmu "Zbog tebe Savu solim" u kom su se pojavili naši poznati glumci Dragan Bjelogrlić, Gorica Popović, Radovan Biković i Nikola Đuričko, koji je u ovom spotu pokazao svoje pevačke sposobnoti! A da je li naš poznati glumac pored glume talentovan i za... »

Rusija traži još milion kilometara kvadratnih na Arktiku

SEEbiz sreda, 6. jul 2011.  
MOSKVA - Rusija će iduće godine podneti zahtev Ujedinjenim nacijama za širenje svoje granice na Arktiku, izjavio je danas zamenik ruskog premijera Sergej Ivanov.
"Očekujem da iduće godine predstavimo dobro utvrđene naučne činjenice o proširenju granice naše arktičke strane", rekao je Ivanov u gradu Narjan-Mar u Arktičkom (polarnom) krugu, prenela je agencija AFP. Ruski naučnici krenuli su... »

Sud u Indiji želi kustosa za hram sa milionskim blagom

Blic sreda, 6. jul 2011.  
Vrhovni sud Indije naložio je danas da se postavi kustos koji bi pomagao u čuvanju 20 milijardi dolara vrednog blaga nedavno otkrivenog u odajama jednog hinduističkog hrama.
Sud, koji radi na ustanovljavanju vlasništva nad vrećama blaga, dijamanata i nakita koje je pronađeno prošle nedelje, zatražio je spisak potencijalnih kandidata za mesto kustosa. ''Želeli bismo da postavimo kustosa koji će... »

Uništeno preko 2,6 tona droge

RTV sreda, 6. jul 2011.  
PODGORICA - U pećima Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) danas je uništeno 2,66 tona oduzete droge, čija je tržišna vrednost oko 6,7 miliona evra.
Uništena je droga koju je policija oduzela u akcijama i predmetima okončanim pravosnažnim sudskim presudama, a manje količine su bile odbačene od strane nepoznatih lica, saopšteno je iz policije. Od spaljene količine droge,... »

Cvetković: Pomaci u mnogim segmentima

RTV sreda, 6. jul 2011.  
BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je da Vlada posle rekonstrukcije radi bolje i efikasnije i da su za tri protekla meseca napravljeni značajni pomaci u mnogim segmentima.
Premijer je ukazao na vladine mere koje se odnose na poboljšanje života, uključujući reprogram kredita za građane i privredu, ističući da razume da i dalje veliki broj građana Srbije teško živi. Cvetković je u razgovoru sa... »

Plata 1.100 dinara manja

Blic sreda, 6. jul 2011.  
BEOGRAD - Proizvodnja je u maju porasla za 6,8 odsto, ali zabrinjava oštar pad izvoza, pad prometa robe i prosečne realne zarade, ocenili su analitičari u najnovijem broju časopisa „Makroekonomske analize i trendovi” (MAT).
- U odnosu na maj prošle godine, izvoz je porastao devet odsto, što je malo znajući da je međugodišnji rast izvoza u aprilu iznosio 35 procenata. Ozbiljno je pao izvoz žitarica, gvožđa i čelika. Prosečna zarada je iznosila 36.000... »

Džoni Dep počeo pregovore o petim Piratima sa Kariba

Beta sreda, 6. jul 2011.  
LOS ANDJELES, 6. jula 2011. (Beta) - Džoni Dep je počeo zvanične pregovore o ulozi kapetana Džeka Speroua u petom filmu serijala "Pirati sa Kariba" iako je donedavno odavao utisak da je nesiguran u nastavak, objavljeno je na sajtu Total film. Četvrti film franšize, "Pirati sa Kariba: Na čudnim... »

Grad popustio taksistima

Dnevnik sreda, 6. jul 2011.  
Gradsko veće održaće sednicu na kojoj će biti usvojen predlog da se početak primene Odluke o obavezi korišćenja euro 3 i euro 4 motora za taksi vozila odloži za 2013, rešeno je juče. Odluka će, biti menjana u članu koji govori o promeni motora, tako da se krajnji rok za promenu vrste motora u taksi... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.