Arhiva » Vesti » RTS 06.07.2011

Kerumov životni projekat

Gradonačelnik Splita Željko Kerum planira da na brdu iznad tog grada sagradi najveći kip Isusa na svetu, na mestu gde je bio natpis Tito. Kerum kaže da će to biti najveći projekat u njegovom životu i da će ga platiti iz svog džepa.

RTS sreda, 6. jul 2011.

Željko Kerum, gradonačelnik Splita, planira da sagradi veliki kip Isusa Hrista na brdu iznad tog grada.

Kip će, prema zamisli Keruma, biti postavljen na Marjanu, a, kako je rekao, grad neće imati apsolutno nikakvih troškova, već će izgradnju kipa finansirati Kerum iz svog džepa.

Splitski gradonačelnik je rekao da će to biti najveći projekat u njegovom životu i da će se kip Isusa nalaziti na mestu gde je nekada bio natpis 'Tito', prenose hrvatski mediji.

"Platiću sve iz svoga džepa, stavićemo ga na mesto gde je bio natpis 'Tito'. Nije bitno ko će ga graditi, ako ću ga ja platiti", rekao je Kerum Hrvatskoj televiziji.

Kerum napominje da će to biti njegov "lični dar gradu" i da iza izgradnje ne stoje nikakvi stranački interesi, te da će od svega veliku korist imati i splitski turizam.

"Želim da taj kip bude najveći na svetu, veći i od onog koji se nadvija nad Rio de Žaneirom u Brazilu. Koliko znam, ta statua je visoka 39 metara, a ovaj splitski mora biti još viši", poručio je splitski gradonačelnik, rekao je Kerum, prenosi splitska Slobodna Dalmacija.

"Hrišćanstvo je hrišćanstvo, to je naša vera, Isus je iznad svega i zaslužuje takav spomenik", poručio je Kerum.

Međutim, iako najpoznatiji, kip u brazilskom gradu nije i najveći na svetu, već je to nedavno izgrađeni kip Isusa nad gradom Švjebođinom na zapadu Poljske.

Naime, visina same statue u Brazilu je 30 metara, dok je postolje visoko osam metara. Hristova statua u Poljskoj je visoka 33 metra, ali sa postoljem doseže 50 metara.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Split: Izgradnja najvećeg Hrista?

B92 sreda, 6. jul 2011.

Split gradi najveći kip Isusa na svetu

Vesti online sreda, 6. jul 2011.

U Splitu najveći kip Isusa na svetu

B92 sreda, 6. jul 2011.

Kerum: Najveća figura Hrista u Splitu

Večernje novosti sreda, 6. jul 2011.

U Splitu uskoro najveći Isusov kip na svetu

Radio 021 sreda, 6. jul 2011.

Ključne reči

Željko Kerum Split

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.