Hronika » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Srbija raspisala poternicu za mrtvom Nadom Šakić Video

Blic petak, 15. jul 2011.  
Interpol Srbije danas je saopštio da je raspisao međunarodnu poternicu za Nadom Šakić (85) zbog sumnje da je učestvovala u masovnom ubistvu Srba, Jevreja i Roma u koncentracionim logorima Stara Gradiška i Jasenovac tokom Drugog svetskog rata. Međutim, kako je "Blic" istražio, Nada Šakić je... »

Euleks: Nema istrage protiv Tačija

Večernje novosti petak, 15. jul 2011.  
Zamenik šefa misije EU na Kosovu Endi Sparks izjavio je da Euleks ne vodi istragu protiv Hašima Tačija ali i da on nema imunitet ako se pronađu dokazi. KOSOVSKA MITROVICA - Zamenik šefa misije EU na Kosovu Endi Sparks izjavio je da Euleks ne vodi istragu protiv Hašima Tačija u vezi s izveštajem... »

Tuđman: Razgovaraću sa Karadžićevom odbranom ako moram

Blic petak, 15. jul 2011.  
ZAGREB - Miroslav Tuđman, bivši šef hrvatske obaveštajne zajednice i sin prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, izjavio je danas da će se odazvati razgovoru s odbranom Radovana Karadžića ako je na to prisiljen obavezujućim nalogom Haškog suda. Hrvatska televizija prenela je Tuđmanovu izjavu da... »

Paravinja osuđen na dve godine i deset meseci zatvora

RTV petak, 15. jul 2011.  
BANJA LUKA - U Osnovnom sudu na Sokocu danas je izrečena kazna zatvora u trajanju od dve godine i deset meseci Draganu Paravinji za silovanje, koje je počinio 2002. godine na području Istočnog Sarajeva. Paravinja se nalazi u ekstradicionom zatvoru u Kazneno popravnom zavodu "Kula" u Istočnom... »

Naser Šatri uhapšen na osnovu srpske poternice

Večernje novosti petak, 15. jul 2011.  
Albanska pogranična policija uhapsila je Nasera Šatrija, aktivistu pokreta "Samoopredeljenje" i pripadnika bivše OVK. PRIŠTINA - Albanska pogranična policija uhapsila je Nasera Šatrija, aktivistu pokreta "Samoopredeljenje" i pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova na osnovu poternice vlasti u... »

Tri dana tražili nestalog učesnika karnevala

Blic petak, 15. jul 2011.  
LESKOVAC - Leskovačka policija tri dana tragala je za bugarskim državljaninom Nikiforom Zarevim (58), učesnikom karnevala u ovom gradu koji je nestao. Policija je za njim raspisala međunarodnu potragu, obaveštena je i Ambasada Bugarske u Beogradu, konzulat u Nišu, policija u Sofiji, u Turističkoj... »

Paravinji 2 godine i 10 meseci za pokušaj silovanja Paljanke

Kurir petak, 15. jul 2011.  
SOKOLAC - Dragan Paravinja proglašen je krivim za pokušaj silovanja 2002. godine na Palama, te je osuđen na 2 godine i 10 meseci zatvora. Paravinja se tokom izricanja presude smejao. U obrazloženju suda stoji da je Paravinja proglašen krivim jer su pronađeni svi materijalni dokazi. Istragom su... »

Sprečen šverc tableta za smirenje

Radio 021 petak, 15. jul 2011.  
i pogranična policija na graničnom prelazu Horgoš sprečili su jednog putnika da iz zemlje iznese oko 10.000 komada lekova koji spadaju u psihotropne supstance i izdaju se isključivo na lekarski recept, saopšteno je iz Ministarstva finansija. Carinici su pronašli tablete na hiljade komada... »

Kragujevac: Otrovali se građevinci sa gradilišta "Plaza"

Kurir petak, 15. jul 2011.  
KRAGUJEVAC - Zbog stomačnih tegoba i trovanja u Infektivnu kliniku u Kragujevcu u četvrtak po podne primljeno je deset građevinskih radnika koji rade na izgradnji šoping centra "Plaza" u tom gradu. Na odeljenju su zadržana dvojica, izjavila je dežurni lekar Ljiljana Nešić. "Na odeljenju su noć... »

Za ubistvo Srbina pet godina zatvora

Vesti online petak, 15. jul 2011.  
Za ubistvo srpskog turiste Dejana Novakovića na Ohridu najviše godina zatvora - pet, dobio je glavnoosumnjičeni Dragan Đorđević iz Leskovca, koji je u besktvu. Krivično veće Višeg suda u Prilepu izreklo je ukupno 14,5 godina zatvora za ubistvo turiste iz Srbije Dejana Novakovića 27. avgusta prošle... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.