Hronika » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Poternica za preminulom Nadom Šakić

B92 petak, 15. jul 2011.  
Beograd -- Interpol Srbije raspisao poternicu za Nadom Šakić, da bi se naknadno saznalo da je pripadnica ustaškog režima, poznata po brutalnosti u logorima, preminula. Nada Šakić, nekadašnja upravnica logora Stara Gradiška i Jasenovac, umrla je u 5. februara ove godine u Zagrebu, u 85. godini i... »

Euleks: Nema istrage protiv Tačija

Večernje novosti petak, 15. jul 2011.  
RTV: Tači nije pod istragom
Zamenik šefa misije EU na Kosovu Endi Sparks izjavio je da Euleks ne vodi istragu protiv Hašima Tačija ali i da on nema imunitet ako se pronađu dokazi. KOSOVSKA MITROVICA - Zamenik šefa misije EU na Kosovu Endi Sparks izjavio je da Euleks ne vodi istragu protiv Hašima Tačija u vezi s izveštajem... »

Karadžić propituje mlađeg Tuđmana

Vesti online petak, 15. jul 2011.  
Sudsko veće Haškog tribunala odobrilo je zahtev Radovana Karadžića, kojim se bivši šef hrvatske obaveštajne službe Miroslav Tuđman, poziva na razgovor sa pravnim zastupnikom optuženog, saopšteno je iz Tribunala. Mora da razgovara sa Karadžićevim zastupnicima: Miroslav Tuđman Tribunal od hrvatskih... »

BiH: Paravinja nije naš državljanin

B92 petak, 15. jul 2011.  
Sarajevo -- Sud BiH utvrdio da Dragan Paravinja, koji se sumnjiči za ubistvo 17-godišnje Antonije Bilić, nije državljanin te zemlje i može biti izručen Hrvatskoj. Zvanični Zagreb je molbu za izručenje poslao krajem juna zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Županijskim sudom u... »

Albanci uhapsili, pa pustili teroristu OVK

Kurir petak, 15. jul 2011.  
B92: Pripadnik OVK uhapšen, pa pušten
Srpska poternica za Naserom Šatrijem izdata pre 20 godina zbog trgovine oružjem. PRIŠTINA - Albanska pogranična policija uhapsila je Nasera Šatrija, aktivistu pokreta "Samoopredeljenje" i pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova na osnovu poternice vlasti u Srbiji, saopštio je pokret... »

Tri dana tražili nestalog učesnika karnevala

Blic petak, 15. jul 2011.  
LESKOVAC - Leskovačka policija tri dana tragala je za bugarskim državljaninom Nikiforom Zarevim (58), učesnikom karnevala u ovom gradu koji je nestao. Policija je za njim raspisala međunarodnu potragu, obaveštena je i Ambasada Bugarske u Beogradu, konzulat u Nišu, policija u Sofiji, u Turističkoj... »

Paravinji 2 godine i 10 meseci za pokušaj silovanja Paljanke

Kurir petak, 15. jul 2011.  
SOKOLAC - Dragan Paravinja proglašen je krivim za pokušaj silovanja 2002. godine na Palama, te je osuđen na 2 godine i 10 meseci zatvora. Paravinja se tokom izricanja presude smejao. U obrazloženju suda stoji da je Paravinja proglašen krivim jer su pronađeni svi materijalni dokazi. Istragom su... »

Sprečen šverc antidepresiva

Blic petak, 15. jul 2011.  
BEOGRAD - Carinici i pogranična policija na graničnom prelazu Horgoš sprečili su jednog putnika da iz zemlje iznese oko 10.000 komada lekova koji spadaju u psihotropne supstance i izdaju se isključivo na lekarski recept, saopšteno je iz Ministarstva finansija. Carinici su pronašli tablete na... »

Četvoro radnika u bolnici zbog trovanja

Blic petak, 15. jul 2011.  
Desetak građevinskih radnika sa gradilišta "Plaza" u Kragujevcu primljeno je juče popodne u Infektivnu kliniku u ovom gradu zbog stomačnih tegoba i trovanja. Prema rečima dr profesor Ljiljane Nešić, u klinici je zadržano četvoro pacijenta od kojih je dvoje već napustilo kliniku. "Na istom mestu... »

Svedok: Dejanova smrt će me progoniti celog života

Blic petak, 15. jul 2011.  
BEOGRAD - Teško je kada čujete da neko za ubistvo vašeg prijatelja, koga znate od detinjstva, bude kažnjen sa samo četiri godine zatvora - razočarano je počeo razgovor za „Blic“ Goran Perić, srpski turista koji je avgusta prošle godine preživeo napad razularene mase ispred ohridske diskoteke... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.