Hronika » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Poternica Srbije za mrtvom Nadom Šakić

Mondo petak, 15. jul 2011.  
RTV: Ustaša Nada Šakić kremirana još 5. februara?
Interpol Srbije raspisao je danas međunarodnu poternicu za Nadom Šakić koja je umrla 5. februara ove godine u svojoj 85. godini života. Nada Šakić (levo i desno) sa upravnicom Stare Gradiške Majom Buždon (Foto RTV) Poternica je raspisana zbog sumnje da je učestvovala u masovnom ubistvu Srba,... »

Nema istrage protiv Tačija

Radio 021 petak, 15. jul 2011.  
RTV: Tači nije pod istragom
Zamenik šefa misije EU na Kosovu Endi Sparks izjavio je da Euleks ne vodi istragu protiv Hašima Tačija u vezi s izveštajem Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Albaniji, ali da kosovski premijer nema imunitet ako se pronađu dokazi. "Ako bi postojali bilo kakvi dokazi protiv Tačija,... »

Uskoro susret Karadžić-Tuđman

RTS petak, 15. jul 2011.  
Haški tribunal odobrio zahtev Radovana Karadžića da razgovara sa bivšim šefom hrvatske obaveštajne službe i sinom Franje Tuđmana, Miroslavom Tuđmanom. Tuđman imao uvid u dokumenta o iranskoj isporuci oružja muslimanima u BiH, tvrdi Karadžić. Sudsko Veće Haškog tribunala usvojilo je zahtev Radovana... »

Nema prepreka izručenju Paravinje Hrvatskoj

Blic petak, 15. jul 2011.  
B92: Paravinji 2 g. i 10 meseci zatvora
ZAGREB - Sud Bosne i Hercegovine danas je utvrdio da Dragan Paravinja koji se sumnjiči za ubistvo 17-godišnje državljanke Hrvatske Antonije Bilić iz Drniša, nije državljanin Bosne i Hercegovine, pa nema prepreka njegovom izručenju Hrvatskoj. Njegova braniteljka danas je Sudu BiH dostavila... »

Naser Šatri uhapšen na osnovu srpske poternice

Večernje novosti petak, 15. jul 2011.  
Albanska pogranična policija uhapsila je Nasera Šatrija, aktivistu pokreta "Samoopredeljenje" i pripadnika bivše OVK. PRIŠTINA - Albanska pogranična policija uhapsila je Nasera Šatrija, aktivistu pokreta "Samoopredeljenje" i pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova na osnovu poternice vlasti u... »

Tri dana tražili nestalog učesnika karnevala

Blic petak, 15. jul 2011.  
LESKOVAC - Leskovačka policija tri dana tragala je za bugarskim državljaninom Nikiforom Zarevim (58), učesnikom karnevala u ovom gradu koji je nestao. Policija je za njim raspisala međunarodnu potragu, obaveštena je i Ambasada Bugarske u Beogradu, konzulat u Nišu, policija u Sofiji, u Turističkoj... »

Paravinja osuđen na dve godine i deset meseci za pokušaj silovanja

Blic petak, 15. jul 2011.  
RTS: Prva presuda za Paravinju
Dragan Paravinja (42) osuđen je u Okružnom sudu u Sokocu na dve godine i deset meseci zatvora za pokušaj silovanja devojke na Palama 2002. godine. U obrazloženju suda stoji da je Paravinja proglašen krivim jer su pronađeni svi materijalni dokazi. Istragom su utvrđene telesne povrede na G. S. iz... »

Sprečen šverc tableta za smirenje

Radio 021 petak, 15. jul 2011.  
i pogranična policija na graničnom prelazu Horgoš sprečili su jednog putnika da iz zemlje iznese oko 10.000 komada lekova koji spadaju u psihotropne supstance i izdaju se isključivo na lekarski recept, saopšteno je iz Ministarstva finansija. Carinici su pronašli tablete na hiljade komada... »

U Kragujevcu se otrovali građevinari

Mondo petak, 15. jul 2011.  
RTS: Građevinci nisu imali trovanje hranom
Zbog stomačnih tegoba i trovanja u Infektivnu kliniku u Kragujevcu juče popodne primljeno je deset građevinskih radnika koji rade na izgradnji šoping centra "Plaza" u tom gradu. Od deset radnika na odeljenju Infektivne klinike su dvojica, izjavila je danas Tanjugu dežurni lekar Ljiljana Nešić. "Na... »

Za ubistvo Srbina pet godina zatvora

Vesti online petak, 15. jul 2011.  
Za ubistvo srpskog turiste Dejana Novakovića na Ohridu najviše godina zatvora - pet, dobio je glavnoosumnjičeni Dragan Đorđević iz Leskovca, koji je u besktvu. Krivično veće Višeg suda u Prilepu izreklo je ukupno 14,5 godina zatvora za ubistvo turiste iz Srbije Dejana Novakovića 27. avgusta prošle... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.