Hronika » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Poternica za preminulom Nadom Šakić

B92 petak, 15. jul 2011.  
Beograd -- Interpol Srbije raspisao poternicu za Nadom Šakić, da bi se naknadno saznalo da je pripadnica ustaškog režima, poznata po brutalnosti u logorima, preminula. Nada Šakić, nekadašnja upravnica logora Stara Gradiška i Jasenovac, umrla je u 5. februara ove godine u Zagrebu, u 85. godini i... »

Euleks: Nema istrage protiv Tačija

Večernje novosti petak, 15. jul 2011.  
Zamenik šefa misije EU na Kosovu Endi Sparks izjavio je da Euleks ne vodi istragu protiv Hašima Tačija ali i da on nema imunitet ako se pronađu dokazi. KOSOVSKA MITROVICA - Zamenik šefa misije EU na Kosovu Endi Sparks izjavio je da Euleks ne vodi istragu protiv Hašima Tačija u vezi s izveštajem... »

Karadžić propituje mlađeg Tuđmana

Vesti online petak, 15. jul 2011.  
Sudsko veće Haškog tribunala odobrilo je zahtev Radovana Karadžića, kojim se bivši šef hrvatske obaveštajne službe Miroslav Tuđman, poziva na razgovor sa pravnim zastupnikom optuženog, saopšteno je iz Tribunala. Mora da razgovara sa Karadžićevim zastupnicima: Miroslav Tuđman Tribunal od hrvatskih... »

Nema prepreka izručenju Paravinje Hrvatskoj

Blic petak, 15. jul 2011.  
ZAGREB - Sud Bosne i Hercegovine danas je utvrdio da Dragan Paravinja koji se sumnjiči za ubistvo 17-godišnje državljanke Hrvatske Antonije Bilić iz Drniša, nije državljanin Bosne i Hercegovine, pa nema prepreka njegovom izručenju Hrvatskoj. Njegova braniteljka danas je Sudu BiH dostavila... »

Pripadnik OVK uhapšen, pa pušten

B92 petak, 15. jul 2011.  
Priština -- Albanska pogranična policija uhapsila je Nasera Šatrija, aktivistu pokreta Samoopredeljenje i pripadnika bivše OVK, na osnovu poternice vlasti u Srbiji. Uhapšen je u četvrtak na graničnom prelazu Čaf Pruši, ali je nakon 2 sata oslobođen. "Razlog za ovo hapšenje je bila poternica za... »

Tri dana tražili nestalog učesnika karnevala

Blic petak, 15. jul 2011.  
LESKOVAC - Leskovačka policija tri dana tragala je za bugarskim državljaninom Nikiforom Zarevim (58), učesnikom karnevala u ovom gradu koji je nestao. Policija je za njim raspisala međunarodnu potragu, obaveštena je i Ambasada Bugarske u Beogradu, konzulat u Nišu, policija u Sofiji, u Turističkoj... »

Paravinja osuđen na dve godine i deset meseci za pokušaj silovanja

Blic petak, 15. jul 2011.  
Dragan Paravinja (42) osuđen je u Okružnom sudu u Sokocu na dve godine i deset meseci zatvora za pokušaj silovanja devojke na Palama 2002. godine. U obrazloženju suda stoji da je Paravinja proglašen krivim jer su pronađeni svi materijalni dokazi. Istragom su utvrđene telesne povrede na G. S. iz... »

Sprečen šverc tableta za smirenje

Radio 021 petak, 15. jul 2011.  
i pogranična policija na graničnom prelazu Horgoš sprečili su jednog putnika da iz zemlje iznese oko 10.000 komada lekova koji spadaju u psihotropne supstance i izdaju se isključivo na lekarski recept, saopšteno je iz Ministarstva finansija. Carinici su pronašli tablete na hiljade komada... »

U Kragujevcu se otrovali građevinari

Mondo petak, 15. jul 2011.  
Zbog stomačnih tegoba i trovanja u Infektivnu kliniku u Kragujevcu juče popodne primljeno je deset građevinskih radnika koji rade na izgradnji šoping centra "Plaza" u tom gradu. Od deset radnika na odeljenju Infektivne klinike su dvojica, izjavila je danas Tanjugu dežurni lekar Ljiljana Nešić. "Na... »

Za ubistvo Srbina pet godina zatvora

Vesti online petak, 15. jul 2011.  
Za ubistvo srpskog turiste Dejana Novakovića na Ohridu najviše godina zatvora - pet, dobio je glavnoosumnjičeni Dragan Đorđević iz Leskovca, koji je u besktvu. Krivično veće Višeg suda u Prilepu izreklo je ukupno 14,5 godina zatvora za ubistvo turiste iz Srbije Dejana Novakovića 27. avgusta prošle... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.