Hronika » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Poternica Srbije za mrtvom Nadom Šakić

Mondo petak, 15. jul 2011.  
RTV: Ustaša Nada Šakić kremirana još 5. februara?
Interpol Srbije raspisao je danas međunarodnu poternicu za Nadom Šakić koja je umrla 5. februara ove godine u svojoj 85. godini života. Nada Šakić (levo i desno) sa upravnicom Stare Gradiške Majom Buždon (Foto RTV) Poternica je raspisana zbog sumnje da je učestvovala u masovnom ubistvu Srba,... »

"Ne vodimo istragu protiv Tačija"

B92 petak, 15. jul 2011.  
RTV: Tači nije pod istragom
Priština -- Euleks ne vodi istragu protiv premijera Kosova Hašima Tačija u vezi sa izveštajem Dika Martija o trgovini organima na Kosovu i Albaniji. Međutim niko, pa ni premijer, neće biti imun na istragu ako za to budu postojali dokazi, izjavio je danas zamenik šefa misije EU Andi Sparks. Saprks... »

Karadžiću odobren razgovor sa Tuđmanom

RTV petak, 15. jul 2011.  
HAG - Sudsko veće Haškog tribunala odobrilo je zahtev Radovana Karadžića, kojim se bivši šef hrvatske obaveštajne službe Miroslav Tuđman, poziva na razgovor sa pravnim zastupnikom optuženog, saopšteno je iz Tribunala. Tribunal od hrvatskih vlasti zahteva da Tuđmanu poziv uruče i preduzmu sve... »

Bezobzirnog silovatelja čeka do 10 godina zatvora

Blic petak, 15. jul 2011.  
Presuda Draganu Paravinji (42) za silovanje devojke u selu Dvoriš na Palama biće izrečena danas u 13 sati. Kako „Blic“ saznaje, Paravinja neće dobiti maksimalnu kaznu zatvora od deset godina, ali neće biti ni oslobođen. Dragan Paravinja, koji je priznao da je i silovao, ubio i bacio u reku Krku... »

Bivši pripadnik OVK uhapšen, pa pušten

RTS petak, 15. jul 2011.  
RTV: Šatri uhapšen na osnovu srpske poternice
Albanska policija uhapsila, pa oslobodila bivšeg pripadnika OVK Nasera Šatrija. Zvaničnik pokreta Vetevendosje uhapšen je na osnovu poternice Srbije zbog trgovine oružjem, ljudima i duvanom. Albanska pogranična policija uhapsila je aktivistu pokreta za samoopredeljenje Vetevendosje i pripadnika... »

Tri dana tražili nestalog učesnika karnevala

Blic petak, 15. jul 2011.  
LESKOVAC - Leskovačka policija tri dana tragala je za bugarskim državljaninom Nikiforom Zarevim (58), učesnikom karnevala u ovom gradu koji je nestao. Policija je za njim raspisala međunarodnu potragu, obaveštena je i Ambasada Bugarske u Beogradu, konzulat u Nišu, policija u Sofiji, u Turističkoj... »

Prva presuda za Paravinju

RTS petak, 15. jul 2011.  
Dragan Paravinja proglašen je krivim za pokušaj silovanja iz 2002. godine na Palama i osuđen na dve godine i deset meseci zatvora. Pred Osnovnim sudom u Sokocu Dragan Paravinja osuđen na kaznu zatvora od dve godine i deset meseci za pokušaj silovanja, koje je počinio 2002. godine na području... »

Sprečen šverc antidepresiva

Blic petak, 15. jul 2011.  
BEOGRAD - Carinici i pogranična policija na graničnom prelazu Horgoš sprečili su jednog putnika da iz zemlje iznese oko 10.000 komada lekova koji spadaju u psihotropne supstance i izdaju se isključivo na lekarski recept, saopšteno je iz Ministarstva finansija. Carinici su pronašli tablete na... »

Građevinci nisu imali trovanje hranom

RTS petak, 15. jul 2011.  
RTS: Građevinci nisu imali trovanje hranom
Građevinski radnici koji su se sinoć zbog stomačnih tegoba i blagih simptoma trovanja javili na pregled u Infektivnu ambulantu kragujevačkog Kliničkog centra nisu imali trovanje hranom, kažu lekari. Dvojica radnika su zadržana u bolnici i biće puštena kući tokom vikenda. Zbog stomačnih tegoba i... »

Svedok: Dejanova smrt će me progoniti celog života

Blic petak, 15. jul 2011.  
BEOGRAD - Teško je kada čujete da neko za ubistvo vašeg prijatelja, koga znate od detinjstva, bude kažnjen sa samo četiri godine zatvora - razočarano je počeo razgovor za „Blic“ Goran Perić, srpski turista koji je avgusta prošle godine preživeo napad razularene mase ispred ohridske diskoteke... »

Oglasi

©2014 Netmark d.o.o.