Hronika » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Borovec: Tražiti zvaničnu potvrdu o smrti Šakićeve

Vesti online petak, 15. jul 2011.  
Portparol hrvatske policije Krunoslav Borovec izjavio je večeras da Srbija od nadležnih vlasti u Hrvatskoj treba da zatraži zvaničnu potvrdu o smrti Nade Šakić, ali da to nije posao MUP-a Hrvatske. "To se radi preko mehanizama međunarodne pravne pomoći", rekao je Borovec agenciji Beta na pitanje o... »

Euleks ne vodi istragu protiv Tačija

Beta petak, 15. jul 2011.  
PRISTINA, 15. jula 2011. (Beta) - Euleks ne vodi istragu protiv premijera Kosova Hašima Tačija u vezi sa izveštajem Dika Martija o trgovini organima na Kosovu i Albaniji, ali niko, pa ni premijer neće biti imun na istragu ako za to budu postojali dokazi, izjavio je u petak zamenik šefa misije EU... »

Tuđman: Razgovaraću sa Karadžićevom odbranom ako moram

Blic petak, 15. jul 2011.  
ZAGREB - Miroslav Tuđman, bivši šef hrvatske obaveštajne zajednice i sin prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, izjavio je danas da će se odazvati razgovoru s odbranom Radovana Karadžića ako je na to prisiljen obavezujućim nalogom Haškog suda. Hrvatska televizija prenela je Tuđmanovu izjavu da... »

BiH: Paravinja nije naš državljanin

B92 petak, 15. jul 2011.  
Sarajevo -- Sud BiH utvrdio da Dragan Paravinja, koji se sumnjiči za ubistvo 17-godišnje Antonije Bilić, nije državljanin te zemlje i može biti izručen Hrvatskoj. Zvanični Zagreb je molbu za izručenje poslao krajem juna zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Županijskim sudom u... »

Bivši pripadnik OVK uhapšen, pa pušten

RTS petak, 15. jul 2011.  
Albanska policija uhapsila, pa oslobodila bivšeg pripadnika OVK Nasera Šatrija. Zvaničnik pokreta Vetevendosje uhapšen je na osnovu poternice Srbije zbog trgovine oružjem, ljudima i duvanom. Albanska pogranična policija uhapsila je aktivistu pokreta za samoopredeljenje Vetevendosje i pripadnika... »

Tri dana tražili nestalog učesnika karnevala

Blic petak, 15. jul 2011.  
LESKOVAC - Leskovačka policija tri dana tragala je za bugarskim državljaninom Nikiforom Zarevim (58), učesnikom karnevala u ovom gradu koji je nestao. Policija je za njim raspisala međunarodnu potragu, obaveštena je i Ambasada Bugarske u Beogradu, konzulat u Nišu, policija u Sofiji, u Turističkoj... »

Paravinji 2 godine i 10 meseci za pokušaj silovanja Paljanke

Kurir petak, 15. jul 2011.  
SOKOLAC - Dragan Paravinja proglašen je krivim za pokušaj silovanja 2002. godine na Palama, te je osuđen na 2 godine i 10 meseci zatvora. Paravinja se tokom izricanja presude smejao. U obrazloženju suda stoji da je Paravinja proglašen krivim jer su pronađeni svi materijalni dokazi. Istragom su... »

Sprečen šverc tableta za smirenje

Radio 021 petak, 15. jul 2011.  
i pogranična policija na graničnom prelazu Horgoš sprečili su jednog putnika da iz zemlje iznese oko 10.000 komada lekova koji spadaju u psihotropne supstance i izdaju se isključivo na lekarski recept, saopšteno je iz Ministarstva finansija. Carinici su pronašli tablete na hiljade komada... »

Građevinci nisu imali trovanje hranom

RTS petak, 15. jul 2011.  
RTS: Građevinci nisu imali trovanje hranom
Građevinski radnici koji su se sinoć zbog stomačnih tegoba i blagih simptoma trovanja javili na pregled u Infektivnu ambulantu kragujevačkog Kliničkog centra nisu imali trovanje hranom, kažu lekari. Dvojica radnika su zadržana u bolnici i biće puštena kući tokom vikenda. Zbog stomačnih tegoba i... »

Svedok: Dejanova smrt će me progoniti celog života

Blic petak, 15. jul 2011.  
BEOGRAD - Teško je kada čujete da neko za ubistvo vašeg prijatelja, koga znate od detinjstva, bude kažnjen sa samo četiri godine zatvora - razočarano je počeo razgovor za „Blic“ Goran Perić, srpski turista koji je avgusta prošle godine preživeo napad razularene mase ispred ohridske diskoteke... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.