Hronika » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Ustaša Nada Šakić kremirana još 5. februara?

RTV petak, 15. jul 2011.  
BEOGRAD, ZAGREB - Nada Šakić (75), za kojom je Interpol Srbije danas raspisao međunarodnu poternicu zbog sumnje da je učestvovala u masovnom ubistvu Srba, Jevreja i Roma u koncentracionim logorima Jasenovac i Stara Gradiška tokom Drugog svetskog rata, preminula je 5. februara ove godine, piše... »

Nema istrage protiv Tačija

Radio 021 petak, 15. jul 2011.  
Zamenik šefa misije EU na Kosovu Endi Sparks izjavio je da Euleks ne vodi istragu protiv Hašima Tačija u vezi s izveštajem Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Albaniji, ali da kosovski premijer nema imunitet ako se pronađu dokazi. "Ako bi postojali bilo kakvi dokazi protiv Tačija,... »

Uskoro susret Karadžić-Tuđman

RTS petak, 15. jul 2011.  
Haški tribunal odobrio zahtev Radovana Karadžića da razgovara sa bivšim šefom hrvatske obaveštajne službe i sinom Franje Tuđmana, Miroslavom Tuđmanom. Tuđman imao uvid u dokumenta o iranskoj isporuci oružja muslimanima u BiH, tvrdi Karadžić. Sudsko Veće Haškog tribunala usvojilo je zahtev Radovana... »

Paravinji 2 g. i 10 meseci zatvora

B92 petak, 15. jul 2011.  
B92: BiH: Paravinja nije naš državljanin
Banjaluka -- U Osnovnom sudu na Sokocu izrečena je kazna zatvora u trajanju od dve godine i deset meseci Draganu Paravinji za silovanje, koje je počinio 2002. godine. Paravinja je osuđen za silovanje koje je pre 9 godina počinio na području Istočnog Sarajeva. Paravinja se nalazi u ekstradicionom... »

Pripadnik OVK uhapšen, pa pušten

B92 petak, 15. jul 2011.  
RTV: Šatri uhapšen na osnovu srpske poternice
Priština -- Albanska pogranična policija uhapsila je Nasera Šatrija, aktivistu pokreta Samoopredeljenje i pripadnika bivše OVK, na osnovu poternice vlasti u Srbiji. Uhapšen je u četvrtak na graničnom prelazu Čaf Pruši, ali je nakon 2 sata oslobođen. "Razlog za ovo hapšenje je bila poternica za... »

Tri dana tražili nestalog učesnika karnevala

Blic petak, 15. jul 2011.  
LESKOVAC - Leskovačka policija tri dana tragala je za bugarskim državljaninom Nikiforom Zarevim (58), učesnikom karnevala u ovom gradu koji je nestao. Policija je za njim raspisala međunarodnu potragu, obaveštena je i Ambasada Bugarske u Beogradu, konzulat u Nišu, policija u Sofiji, u Turističkoj... »

Paravinji 2 godine i 10 meseci za pokušaj silovanja Paljanke

Kurir petak, 15. jul 2011.  
RTS: Prva presuda za Paravinju
SOKOLAC - Dragan Paravinja proglašen je krivim za pokušaj silovanja 2002. godine na Palama, te je osuđen na 2 godine i 10 meseci zatvora. Paravinja se tokom izricanja presude smejao. U obrazloženju suda stoji da je Paravinja proglašen krivim jer su pronađeni svi materijalni dokazi. Istragom su... »

Sprečen šverc tableta za smirenje

Radio 021 petak, 15. jul 2011.  
i pogranična policija na graničnom prelazu Horgoš sprečili su jednog putnika da iz zemlje iznese oko 10.000 komada lekova koji spadaju u psihotropne supstance i izdaju se isključivo na lekarski recept, saopšteno je iz Ministarstva finansija. Carinici su pronašli tablete na hiljade komada... »

Četvoro radnika u bolnici zbog trovanja

Blic petak, 15. jul 2011.  
RTS: Građevinci nisu imali trovanje hranom
Desetak građevinskih radnika sa gradilišta "Plaza" u Kragujevcu primljeno je juče popodne u Infektivnu kliniku u ovom gradu zbog stomačnih tegoba i trovanja. Prema rečima dr profesor Ljiljane Nešić, u klinici je zadržano četvoro pacijenta od kojih je dvoje već napustilo kliniku. "Na istom mestu... »

Svedok: Dejanova smrt će me progoniti celog života

Blic petak, 15. jul 2011.  
BEOGRAD - Teško je kada čujete da neko za ubistvo vašeg prijatelja, koga znate od detinjstva, bude kažnjen sa samo četiri godine zatvora - razočarano je počeo razgovor za „Blic“ Goran Perić, srpski turista koji je avgusta prošle godine preživeo napad razularene mase ispred ohridske diskoteke... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.