Hronika » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Poternica za preminulom Nadom Šakić

B92 petak, 15. jul 2011.  
Beograd -- Interpol Srbije raspisao poternicu za Nadom Šakić, da bi se naknadno saznalo da je pripadnica ustaškog režima, poznata po brutalnosti u logorima, preminula. Nada Šakić, nekadašnja upravnica logora Stara Gradiška i Jasenovac, umrla je u 5. februara ove godine u Zagrebu, u 85. godini i... »

Nema istrage protiv Tačija

Radio 021 petak, 15. jul 2011.  
Zamenik šefa misije EU na Kosovu Endi Sparks izjavio je da Euleks ne vodi istragu protiv Hašima Tačija u vezi s izveštajem Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Albaniji, ali da kosovski premijer nema imunitet ako se pronađu dokazi. "Ako bi postojali bilo kakvi dokazi protiv Tačija,... »

Karadžiću odobren razgovor sa Tuđmanom

RTV petak, 15. jul 2011.  
HAG - Sudsko veće Haškog tribunala odobrilo je zahtev Radovana Karadžića, kojim se bivši šef hrvatske obaveštajne službe Miroslav Tuđman, poziva na razgovor sa pravnim zastupnikom optuženog, saopšteno je iz Tribunala. Tribunal od hrvatskih vlasti zahteva da Tuđmanu poziv uruče i preduzmu sve... »

Paravinji 2 g. i 10 meseci zatvora

B92 petak, 15. jul 2011.  
B92: BiH: Paravinja nije naš državljanin
Banjaluka -- U Osnovnom sudu na Sokocu izrečena je kazna zatvora u trajanju od dve godine i deset meseci Draganu Paravinji za silovanje, koje je počinio 2002. godine. Paravinja je osuđen za silovanje koje je pre 9 godina počinio na području Istočnog Sarajeva. Paravinja se nalazi u ekstradicionom... »

Pripadnik OVK uhapšen, pa pušten

B92 petak, 15. jul 2011.  
Priština -- Albanska pogranična policija uhapsila je Nasera Šatrija, aktivistu pokreta Samoopredeljenje i pripadnika bivše OVK, na osnovu poternice vlasti u Srbiji. Uhapšen je u četvrtak na graničnom prelazu Čaf Pruši, ali je nakon 2 sata oslobođen. "Razlog za ovo hapšenje je bila poternica za... »

Tri dana tražili nestalog učesnika karnevala

Blic petak, 15. jul 2011.  
LESKOVAC - Leskovačka policija tri dana tragala je za bugarskim državljaninom Nikiforom Zarevim (58), učesnikom karnevala u ovom gradu koji je nestao. Policija je za njim raspisala međunarodnu potragu, obaveštena je i Ambasada Bugarske u Beogradu, konzulat u Nišu, policija u Sofiji, u Turističkoj... »

Prva presuda za Paravinju

RTS petak, 15. jul 2011.  
Dragan Paravinja proglašen je krivim za pokušaj silovanja iz 2002. godine na Palama i osuđen na dve godine i deset meseci zatvora. Pred Osnovnim sudom u Sokocu Dragan Paravinja osuđen na kaznu zatvora od dve godine i deset meseci za pokušaj silovanja, koje je počinio 2002. godine na području... »

Sprečen šverc tableta za smirenje

Radio 021 petak, 15. jul 2011.  
i pogranična policija na graničnom prelazu Horgoš sprečili su jednog putnika da iz zemlje iznese oko 10.000 komada lekova koji spadaju u psihotropne supstance i izdaju se isključivo na lekarski recept, saopšteno je iz Ministarstva finansija. Carinici su pronašli tablete na hiljade komada... »

Četvoro radnika u bolnici zbog trovanja

Blic petak, 15. jul 2011.  
Desetak građevinskih radnika sa gradilišta "Plaza" u Kragujevcu primljeno je juče popodne u Infektivnu kliniku u ovom gradu zbog stomačnih tegoba i trovanja. Prema rečima dr profesor Ljiljane Nešić, u klinici je zadržano četvoro pacijenta od kojih je dvoje već napustilo kliniku. "Na istom mestu... »

Svedok: Dejanova smrt će me progoniti celog života

Blic petak, 15. jul 2011.  
BEOGRAD - Teško je kada čujete da neko za ubistvo vašeg prijatelja, koga znate od detinjstva, bude kažnjen sa samo četiri godine zatvora - razočarano je počeo razgovor za „Blic“ Goran Perić, srpski turista koji je avgusta prošle godine preživeo napad razularene mase ispred ohridske diskoteke... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.