Hronika » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Ustaša Nada Šakić kremirana još 5. februara?

RTV petak, 15. jul 2011.  
BEOGRAD, ZAGREB - Nada Šakić (75), za kojom je Interpol Srbije danas raspisao međunarodnu poternicu zbog sumnje da je učestvovala u masovnom ubistvu Srba, Jevreja i Roma u koncentracionim logorima Jasenovac i Stara Gradiška tokom Drugog svetskog rata, preminula je 5. februara ove godine, piše... »

"Ne vodimo istragu protiv Tačija"

B92 petak, 15. jul 2011.  
B92: "Ne vodimo istragu protiv Tačija"
Priština -- Euleks ne vodi istragu protiv premijera Kosova Hašima Tačija u vezi sa izveštajem Dika Martija o trgovini organima na Kosovu i Albaniji. Međutim niko, pa ni premijer, neće biti imun na istragu ako za to budu postojali dokazi, izjavio je danas zamenik šefa misije EU Andi Sparks. Saprks... »

Uskoro susret Karadžić-Tuđman

RTS petak, 15. jul 2011.  
Haški tribunal odobrio zahtev Radovana Karadžića da razgovara sa bivšim šefom hrvatske obaveštajne službe i sinom Franje Tuđmana, Miroslavom Tuđmanom. Tuđman imao uvid u dokumenta o iranskoj isporuci oružja muslimanima u BiH, tvrdi Karadžić. Sudsko Veće Haškog tribunala usvojilo je zahtev Radovana... »

BiH: Paravinja nije naš državljanin

B92 petak, 15. jul 2011.  
B92: Paravinji 2 g. i 10 meseci zatvora
Sarajevo -- Sud BiH utvrdio da Dragan Paravinja, koji se sumnjiči za ubistvo 17-godišnje Antonije Bilić, nije državljanin te zemlje i može biti izručen Hrvatskoj. Zvanični Zagreb je molbu za izručenje poslao krajem juna zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Županijskim sudom u... »

Albanci uhapsili, pa pustili teroristu OVK

Kurir petak, 15. jul 2011.  
Srpska poternica za Naserom Šatrijem izdata pre 20 godina zbog trgovine oružjem. PRIŠTINA - Albanska pogranična policija uhapsila je Nasera Šatrija, aktivistu pokreta "Samoopredeljenje" i pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova na osnovu poternice vlasti u Srbiji, saopštio je pokret... »

Tri dana tražili nestalog učesnika karnevala

Blic petak, 15. jul 2011.  
LESKOVAC - Leskovačka policija tri dana tragala je za bugarskim državljaninom Nikiforom Zarevim (58), učesnikom karnevala u ovom gradu koji je nestao. Policija je za njim raspisala međunarodnu potragu, obaveštena je i Ambasada Bugarske u Beogradu, konzulat u Nišu, policija u Sofiji, u Turističkoj... »

Paravinja osuđen za još jedno silovanje

Vesti online petak, 15. jul 2011.  
Dragan Paravinja (42) osuđen je u Okružnom sudu u Sokocu na dve godine i deset meseci zatvora za pokušaj silovanja devojke na Palama 2002. godine. U obrazloženju suda stoji da je Paravinja proglašen krivim jer su pronađeni svi materijalni dokazi. Istragom su utvrđene telesne povrede na G.S. iz... »

Sprečen šverc antidepresiva

Blic petak, 15. jul 2011.  
BEOGRAD - Carinici i pogranična policija na graničnom prelazu Horgoš sprečili su jednog putnika da iz zemlje iznese oko 10.000 komada lekova koji spadaju u psihotropne supstance i izdaju se isključivo na lekarski recept, saopšteno je iz Ministarstva finansija. Carinici su pronašli tablete na... »

Građevinci nisu imali trovanje hranom

RTS petak, 15. jul 2011.  
RTS: Građevinci nisu imali trovanje hranom
Građevinski radnici koji su se sinoć zbog stomačnih tegoba i blagih simptoma trovanja javili na pregled u Infektivnu ambulantu kragujevačkog Kliničkog centra nisu imali trovanje hranom, kažu lekari. Dvojica radnika su zadržana u bolnici i biće puštena kući tokom vikenda. Zbog stomačnih tegoba i... »

Svedok: Dejanova smrt će me progoniti celog života

Blic petak, 15. jul 2011.  
BEOGRAD - Teško je kada čujete da neko za ubistvo vašeg prijatelja, koga znate od detinjstva, bude kažnjen sa samo četiri godine zatvora - razočarano je počeo razgovor za „Blic“ Goran Perić, srpski turista koji je avgusta prošle godine preživeo napad razularene mase ispred ohridske diskoteke... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.