http://www.politika.rs

Politika

Poternica za Šakićevom zbog zločina u Jasenovcu

Politika petak, 15. jul 2011.
BEOGRAD – Interpol Srbije raspisao je danas međunarodnu poternicu za Nadom Šakić (85), zbog sumnje da je učestvovala u masovnom ubistvu Srba, Jevreja i Roma u koncentracionim logorima Stara Gradiška i Jasenovac, tokom Drugog svetskog rata. Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio... »

Iz dijaspore godišnje u Srbiju – pet milijardi dolara

Politika petak, 15. jul 2011.
BEOGRAD – Iz dijaspore u Srbiju godišnje stigne oko pet milijardi dolara od kojih je svega oko devet odsto zvanično evidentirano, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva vera i dijaspore Srbije Miodrag Jakšić. On je na otvaranju skupa „Konferencija mladih lidera iz dijaspore i Srbije” kazao... »

U Srbiji i danas tropske vrućine

Politika petak, 15. jul 2011.
BEOGRAD – Tropske vrućine i danas vladaju Srbijom i u 14 časova najtoplije je bilo u Kragujevcu i Velikom Gradištu gde je temperatura vazduha dostigla 36, dok je u Beogradu izmereno 35 stepeni, rečeno je Tanjugu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ). I u Nišu, Kruševcu i Leskovcu je u 14... »

Kit dužine 10 metara stigao do Rijeke

Politika petak, 15. jul 2011.
RIJEKA – Kit dužine deset metara viđen je juče na 150 metara od obale ispred kompleksa Kostabele u Kantridi, delu Rijeke, prenose danas hrvatski mediji. Velikog sisara fotografisao je meštanin oko 8,30 časova sa terase svoje kuće, javlja riječki „Novi list”. Stručnjaci iz Instituta za istraživanje... »

VAC nije iznenađen odlukom Komisije

Politika petak, 15. jul 2011.
BEOGRAD - Nemačka medijska grupacija Vac (Waz) saopštila je danas da nije iznenađena odlukom Komisija za zaštitu konkurencije Srbije da obustavi postupak odlučivanja o zahtevu te grupacije za prezimanje 62,4 odsto akcija kompanije Novosti iz Beograda. „U ovom postupku nas više ništa ne može... »

Novinari otkrili trgovinu organima u Rumuniji

Politika petak, 15. jul 2011.
BUKUREŠT - U Rumuniji je ilegalna trgovina ljudskim organima i dalje moguća, i pored činjenice da je zemlja 2006. godine transplantacije regulisala po pravilima EU, i da se radi o krivičnom delu za koje se odlazi u zatvor, otkrila je istraga novinara dnevnika „Adevaruk”. U najvećem centru za... »

Slab, ali osetan zemljotres na Kopaoniku

Politika petak, 15. jul 2011.
BEOGRAD – Slab, ali osetan zemljotres dogodio se večeras kod mesta Blaževo, na jugoistočnim obroncima planine Kopaonik, severozapadno od Kuršumlije i severno od Leposavića. Po elektronskoj poruci na osnovu automatske lokacije zemljotresa Republickog Seizmoloskog Zavoda Srbije, magnituda zemljotresa... »

Tadić sa žeteocima

Politika petak, 15. jul 2011.
Svilajnac, Rača – Predsednik Srbije Boris Tadić prisustvovao je juče žetvi pšenice na imanju porodice Milana Milovanovića u selu Kušiljevo, u opštini Svilajnac. Tadića je dočekala trinaestočlana porodica Milovanović. Predsednik Srbije je rekao da je važno da se sagleda kakav je rod pšenice ove... »

Mišković može da bira gde će platiti porez

Politika petak, 15. jul 2011.
Postoji pravni način da Miroslav Mišković, nakon uplate 932 miliona evra od belgijskog „Deleza”, porez plati u Srbiji. Jelena Krstović, generalna direktorka korporativnih komunikacija „Delta holdinga”, istakla je pre nekoliko meseci da je kompanija u kojoj radi angažovala vrhunske stručnjake kako... »

Deca sve niža

Politika petak, 15. jul 2011.
Broj dece u Srbiji koja zaostaju u rastu je povećan, a ovaj problem se javlja kod svakog četvrtog deteta romske nacionalnosti, preliminarni su podaci Istraživanja višestrukih pokazatelja stanja i položaja dece i žena u Srbiji (MICS4). – Na nivou cele Srbije sedam odsto mališana mlađih od pet godina... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.