http://www.rtv.rs

RTV

Džudžević o svom "zamrznutom" slučaju

RTV petak, 15. jul 2011.
BEOGRAD - Narodni poslanik Bošnjačke liste za evropski Sandžak Esad Džudžević, koji je "zamrzao" svoj status u parlamentu, rekao je danas Tanjugu da će to trajati dok ne budu pronađeni odgovorni za seču četiri gume na njegovom službenom automobilu i dok vlast javno ne prihvati da sandžački Bošnjaci u Srbiji moraju ostvarivati svoja manjinska prava.
"To nikako ne znači da sam prešao u opoziciju", rekao je Tanjugu Džudžević koji priznaje da je "ceo slučaj" malo zamršen, jer, kako je rekao, procedura Skupštine ne poznaje zamrznuti poslanički status. On je ponovio da, kao... »

Ustaša Nada Šakić kremirana još 5. februara?

RTV petak, 15. jul 2011.
BEOGRAD, ZAGREB - Nada Šakić (75), za kojom je Interpol Srbije danas raspisao međunarodnu poternicu zbog sumnje da je učestvovala u masovnom ubistvu Srba, Jevreja i Roma u koncentracionim logorima Jasenovac i Stara Gradiška tokom Drugog svetskog rata, preminula je 5. februara ove godine, piše riječki Novi list.
Kako podseća Novi list, Nada Šakić je kremirana na zagrebačkom groblju Mirogoj. Homen: Ova greška nije naša! Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen rekao je za Blic da nije bio upoznat sa podatkom da je Nada Šakić... »

Otvoren autoput od Horgoša do Novog Sada

RTV petak, 15. jul 2011.
SUBOTICA - Deo severnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju od Horgoša do Bikova, dugačak 28 kilometara, otvoren je za saobraćaj.
Završetkom tog dela autoputa počelo je otvaranje deonica od Horgoša do Novog Sada u ukupnoj dužini od 88 kilometara, a sve deonice bi trebalo da budu uključene u saobraćaj do kraja avgusta. Predstavnica "Koridora Srbije" Sanja... »

Mrkonjić: Koridor 10 gotov do avgusta 2013.

RTV petak, 15. jul 2011.
BEOGRAD - Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić izjavio je da će ceo Koridor 10 biti završen do avgusta 2013. godine.
Mrkonjić je u intervjuu za izdanje Blica od petka rekao da će severni deo tog koridora biti gotov do 1. septembra 2011. godine. "Most kod Beške je gotov, ali on traži mesec i po dana ispitivanja, ali 1. septembra će ceo severni... »

Dinar jači za 43 pare

RTV petak, 15. jul 2011.
BEOGRAD - Dinar će danas ojačati u odnosu na evro za 43 pare ili 0,4 odsto i zvanični srednji kurs će biti 102,9571 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.
Na mesečnom nivou dinar će danas biti slabiji za 2,2 odsto, a na godišnjem jači za 1,3 odsto. Ove godine najveća vrednost srpske valute je zabeležena 23. maja, kada je srednji kurs bio 96,7007 dinara za jedan evro, dok je najniža... »

Tači nije pod istragom

RTV petak, 15. jul 2011.
PRIŠTINA - Euleks ne vodi istragu protiv premijera Kosova Hašima Tačija u vezi sa izveštajem Dika Martija o trgovini organima na Kosovu i Albaniji, ali niko, pa ni premijer neće biti imun na istragu ako za to budu postojali dokazi, izjavio je danas zamenik šefa misije EU Andi Sparks.
Saprks je u intervjuu za prištinski dnevnik Ekspres rekao da Euleks ne vodi istragu protiv Tačija ili bilo koga drugoga. "Ako bi postojali bilo kakvi dokazi protiv Tačija onda bi se istraga vodila i protiv njega jer on ne uživa... »

Gadafi: Sarkozi je ratni zločinac

RTV petak, 15. jul 2011.
TRIPOLI - Libijski lider Moamer Gadafi nazvao je predsednika Francuske Nikolu Sarkozija "ratnim zločincem", koji je "bacio ljagu na istoriju svoje zemlje".
"Taj Sarkozi je ratni zločinac koji je ukaljao istoriju francuske nacije i upropastio odnose svoje države sa Libijom i muslimanskim zemljama", kazao je juče Gadafi u poruci svojim pristalicama u Tripoliju. Gadafi je, takođe,... »

Karadžiću odobren razgovor sa Tuđmanom

RTV petak, 15. jul 2011.
HAG - Sudsko veće Haškog tribunala odobrilo je zahtev Radovana Karadžića, kojim se bivši šef hrvatske obaveštajne službe Miroslav Tuđman, poziva na razgovor sa pravnim zastupnikom optuženog, saopšteno je iz Tribunala.
Tribunal od hrvatskih vlasti zahteva da Tuđmanu poziv uruče i preduzmu sve neophodne mere kako bi se on pojavio na mestu i u vreme koje Karadžićev zastupnik označi, kao i da obezbede pisani izveštaj o uručivanju poziva za... »

Italija: Usvojen paket mera štednje

RTV petak, 15. jul 2011.
MILANO - Donji dom italijanskog parlamenta usvojio je danas paket mera štednje vredan 70 milijardi evra, sa ciljem da ta zemlja izbegne potonuće u dužničku krizu i izbalansira budžet do 2014. godine.
Javni dug Italije je među najvećima u evrozoni i iznosi skoro 120 odsto bruto domaćeg proizvoda, ali nizak privredni rast mnogi ipak vide kao glavni problem sa kojim je se potrebno izboriti. Paket štednje, koji je usvojen... »

Paravinja osuđen na dve godine i deset meseci zatvora

RTV petak, 15. jul 2011.
BANJA LUKA - U Osnovnom sudu na Sokocu danas je izrečena kazna zatvora u trajanju od dve godine i deset meseci Draganu Paravinji za silovanje, koje je počinio 2002. godine na području Istočnog Sarajeva.
Paravinja se nalazi u ekstradicionom zatvoru u Kazneno popravnom zavodu "Kula" u Istočnom Sarajevu. Sud BiH juče je, posle provedenih istražnih radnji, utvrdio da Paravinja nije državljanin BiH i da može, uz njegovu datu... »

©2016 Netmark d.o.o.