http://www.seebiz.eu/sr/

SEEbiz

Severni deo kraka Koridora 10 od Horgoša do Bikova biće otvoren danas

SEEbiz petak, 15. jul 2011.
BEOGRAD - Deo severnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju od Horgoša do Bikova, dugačak 28 kilometara, biće danas otvoren za saobraćaj, potvrđeno je u preduzeću "Koridori Srbije".
Otvaranjem tog dela autoputa počeće otvaranje deonica od Horgoša do Novog Sada u ukupnoj dužini od 88 kilometara i sve deonice bi trebalo da budu uključene u saobraćaj do kraja avgusta. Direktor "Korodori Srbije" Mihajlo Mišić je... »

Haški tribunal obavezao Miroslava Tuđmana da razgovara sa Radovanom Karadžićem

SEEbiz petak, 15. jul 2011.
DEN HAAG - Sudsko veće Haškog tribunala (ICTY) odobrilo je u zahtev Radovana Karadžića, kojim se sin Franje Tuđmana i bivši šef hrvatske obaveštajne službe Miroslav Tuđman, poziva na razgovor s pravnim zastupnicima odbrane optuženog, saopšteno je iz Tribunala.
Tribunal od hrvatskih vlasti zahteva da Tuđmanu poziv uruče i preduzmu sve neophodne mere kako bi se on pojavio na mestu i u vreme koje Karadžićev zastupnik označi, kao i da osigura pisani izveštaj o uručivanju poziva za... »

FBI istražuje News Corp. vlasništvo medijskog magnata Ruperta Murdocha

SEEbiz petak, 15. jul 2011.
NEW YORK - Američki Federalni istražni biro (FBI) pokrenuo je istragu na zahtev više članova Kongresa koji sumnjaju da je je kompanija medijskog magnata Ruperta Murdocha, "News Corp." pokušavala da prisluškuje telefone žrtava terorističkih napada na New York i Washington 11. septembra 2001. godine, pišu američke novine
"The New York Times" navodi kako je istraga u preliminarnoj fazi, te da njezin opseg još nije jasan, niti je poznato je li FBI odredio moguće ciljeve istrage ili navodno počinjena krivična dela. U istrazi će se pokušati utvrditi... »

Države - bankroti su realna finansijska kategorija

SEEbiz petak, 15. jul 2011.
BEOGRAD - Prema ekonomskoj teoriji, bankrotstvo je poslednja faza privredne krize, kada ugrožena zemlja - bilo zbog posledica rata (slučaj Nemačke), ili pogrešne ekonomske politike (primer Argentine, ali i Rusije krajem devedesetih godina 20. veka) - nije u stanju da vraća ranije uzete zajmove, niti da pronađe, na međunarodnom nivou, novi izvor kredita, čak iako je spremna da plati ekstra kamate.
Država u bankrotu objavljuje da ne može više da isplaćuje penzije i plate javnom i državnom sektoru. Iskustva govore da tada javne usluge postaju mnogo lošije i da neminovno prete socijalni nemiri. Rezultat okolnosti koje nose... »

Gde je Silvio Berlusconi

SEEbiz petak, 15. jul 2011.
RIM - Neuobičajena tišina oko italijanskog premijera Silvia Berlusconia izaziva znatiželju u zemlji.
Italijanski premijer Silvio Berlusconi se već nedelju dana nije pojavio u javnosti, a slabo komunicira i sa svojim najbližim okruženjem, piše dnevni list Corriere della Sera prenose sarajevske novine "Dnevni avaz" Odgodio je... »

Zemlje EU preplavljuju falsifikovani proizvodi iz Kine

SEEbiz petak, 15. jul 2011.
BRUXELLES - U Evropskoj uniji raste količina falsifikovanih proizvoda, od kojih je 85 odsto izrađeno u Kini, izjavio je evropski komesar za poresku i carinsku uniju Algirdas Semeta
U 2010. godini carinske službe evropskih zemalja konfiskovale su robu lažnog brenda vrednu oko milijardu evra. Carinarnici najčešće konfiskuju cigarete i druge duvanske proizvode, koji čine 42 odsto falsifikovane robe. Na drugom... »

Gaddafijeve snage suzbile napad NATO-a i pobunjenika na Bregu

SEEbiz petak, 15. jul 2011.
TRIPOLI - Potparol libijske vlade Musa Ibrahim saopštio je da su libijske snage suzbile koordinisani napad snaga NATO i pobunjenika na strateški važan naftni grad Bregu na istoku zemlje.
On je istakao da takav napad krši mandat UN koji je NATO dobio u cilju zaštite civila, i da je "nemilosrdan"koordinisani napad izveden sa mora i iz vazduha, ali da su snage režima lidera Muammara Gaddafija uspele da poraze i NATO... »

Beogradska berza: Ukrštanje indeksa, nešto jači promet

SEEbiz petak, 15. jul 2011.
BEOGRAD - Za četvrtinu veći promet u odnosu na juče uz stagnaciju tržišnih cena karakteriše poslednji trgovački dan druge julske sedmice. Belex15 je stigao na domak 730 poena dok je Belex Line zabeležio blagi minus od 0,07 odsto. Ukupna realizacija u trgovanju akcijama je iznosila tek 24,5 miliona dinara.
Naftna industrija Srbije (NIIS) je ponovo bila najprometnija hartija sa realizacijom od 9,2 miliona dinara a prosečno ponderisana cena je na kraju dana iznosila 727 dinara. Solidana tražnja za ovom hartijom je i dalje prisutna... »

Ispunjeno 73 % obaveza iz Akcionog plana

SEEbiz petak, 15. jul 2011.
BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je juče Izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za ispunjavanje prioriteta iz Godišnjeg izveštaja Evropske komisije (EK) prema kome je ispunjeno 73 % obaveza.
"Akcioni plan realizovan je u procentu od 73 % računajući i ispunjene i delimično ispunjene preporuke", rekla je na konferenciji za novinare Milica Delević, direktorka Kancelarije za evropske integracije koja je sačinila... »

U Austriji rekordna inflacija

SEEbiz petak, 15. jul 2011.
WIEN - Austrija je tri meseca zaredom suočena sa visokom stopom rasta cena.
U junu je inflacija u Austriji ponovo iznosila 3,3 %, prema nacionalnoj računici, a prema evropskoj računici za evrozonu (HVPI) čak 3,7 %. Bez troškova za energetike i namirnice inflacija u Austriji bi iznosila 2,6, odnosno 3,3... »

©2016 Netmark d.o.o.