Svet » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Gadafi: Sarkozi je ratni zločinac

Radio 021 petak, 15. jul 2011.  
Libijski lider Moamer el Gadafi pozvao je svoje pristalice da krenu na prestonicu pobunjenika Bengazi i "oslobode grad od izdajnika". U poruci, trećoj od 1. jula, Gadafi je rekao da je libijski narod "jači, jer brani svoje dostojanstvo, čast i zemlju". On je kazao da će "krstaši" biti poraženi, jer... »

Italijani usvojili paket štednje

B92 petak, 15. jul 2011.  
Rim -- Donji dom italijanskog parlamenta usvojio je danas ekonomski paket koji predviđa mere štednje od 48 milijardi evra u naredne četiri godine. Za paket mera štenje glasalo je 314 poslanika Donjeg doma parlamenta, dok je 280 bilo protiv. Paket štednje, koji je predložio kabinet italijanskog... »

Medijski magnat pod istragom FBI

Vesti online petak, 15. jul 2011.  
Američki Federalni istražni biro (FBI) pokrenuo je istragu povodom optužbi da je kompanija medijskog magnata Ruperta Mardoka "Njuz korp" pokušavala da prisluškuje telefone žrtava terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001, izjavio je jedan zvaničnik FBI. Rupert Mardok suočen sa... »

Policija ima snimke paljenja vozila lista "Vijesti"

Blic petak, 15. jul 2011.  
Policija u Podgorici je prikupila snimke iz kvarta u kome su u noći između srede i četvrtka zapaljena dva službena vozila lista "Vijesti", na osnovu kojih bi trebalo da uđe u trag počiniocu tog nedela. Prema navodima u "Vijestima", policija veruje da je požar podmetnut, jer je u blizini mjesta... »

Samoubilački plan Gadafija

Danas petak, 15. jul 2011.  
Ruski izaslanik tvrdi da libijski vođa može da digne Tripoli u vazduh. Tripoli - Režim libijskog vođe Muamera el Gadafija sprema samoubilački plan po kojem bi u slučaju napada pobunjeničkih snaga, glavni grad Tripoli bio dignut u vazduh, izjavio je specijalni izaslanik Kremlja za Libiju Mihail... »

Evakuacija zbog erupcije vulkana

RTV petak, 15. jul 2011.  
B92: Proradio indonežanski vulkan Lokon
DŽAKARTA - Oko 500 stanovnika oblasti oko indonežanske planine Lokon, evakuisano je posle erupcije vulkana koji je na hiljade metara u vis izbacivao lavu i dim. Posle prve slabije erupcije vulkana na planini Lokon u petak ujutro, usledile su još dve snažnije, a u evakuaciji stanovništva učestvovala... »

Kit stigao do Rijeke

Večernje novosti petak, 15. jul 2011.  
B92: Kit dužine 10 metara stigao do Rijeke
Kit dužine deset metara viđen je juče na 150 metara od obale ispred kompleksa Kostabele u Kantridi. RIJEKA - Kit dužine deset metara viđen je juče na 150 metara od obale ispred kompleksa Kostabele u Kantridi, delu Rijeke, prenose danas hrvatski mediji. Velikog sisara fotografisao je meštanin oko... »

Tuševljak: Ganić odogvoran za Dobrovoljačku

RTV petak, 15. jul 2011.  
BANJA LUKA - Bivši potpredsednik bosanskog predsedništva Ejup Ganić je odgovoran za sve što se desilo u Dobrovoljačkoj ulici jer ga je Alija Izetbegović, predsednik Predsednišva BiH, ovlastio da vodi Predsedništvo, a iz zapisnika se vidi na koji način je napad planiran i izveden, rekao je šef Tima... »

Novinari otkrili trgovinu organima u Rumuniji

Politika petak, 15. jul 2011.  
BUKUREŠT - U Rumuniji je ilegalna trgovina ljudskim organima i dalje moguća, i pored činjenice da je zemlja 2006. godine transplantacije regulisala po pravilima EU, i da se radi o krivičnom delu za koje se odlazi u zatvor, otkrila je istraga novinara dnevnika „Adevaruk”. U najvećem centru za... »

Urednica tabloida podnela ostavku

B92 petak, 15. jul 2011.  
London -- Rebeka Bruks, izvršna direktorka kompanije "Njuz internešenel" medijskog magnata Ruperta Mardoka, podnela ostavku zbog skandala oko prisluškivanja. Bruksova je odluku o ostavci prosledila u poruci zaposlenima, a vest je potvrdila i matična kompanija "Njuz korp" iz Njujorka, koja je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.