Svet » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Gadafi pozvao na "marš" na Bengazi

B92 petak, 15. jul 2011.  
Tripoli -- Libijski lider Moamer el Gadafi pozvao pristalice da krenu na prestonicu pobunjenika Bengazi i "oslobode grad od izdajnika". Sarkozija nazvao ratnim zločincem. U poruci, trećoj od 1. jula, Gadafi je rekao da je libijski narod "jači, jer brani svoje dostojanstvo, čast i zemlju". "Kucnuo... »

Italija: Usvojen paket mera štednje

RTV petak, 15. jul 2011.  
MILANO - Donji dom italijanskog parlamenta usvojio je danas paket mera štednje vredan 70 milijardi evra, sa ciljem da ta zemlja izbegne potonuće u dužničku krizu i izbalansira budžet do 2014. godine. Javni dug Italije je među najvećima u evrozoni i iznosi skoro 120 odsto bruto domaćeg proizvoda,... »

Medijski magnat pod istragom FBI

Vesti online petak, 15. jul 2011.  
Američki Federalni istražni biro (FBI) pokrenuo je istragu povodom optužbi da je kompanija medijskog magnata Ruperta Mardoka "Njuz korp" pokušavala da prisluškuje telefone žrtava terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001, izjavio je jedan zvaničnik FBI. Rupert Mardok suočen sa... »

Vijesti ponovo na meti napadača

Danas petak, 15. jul 2011.  
Dva službena vozila nezavisnog podgoričkog lista zapaljena i potpuno uništena. Podgorica - Dva službena vozila podgoričkog lista Vijesti zapaljena su juče u ranim jutarnjim časovima i potpuno uništena, objavljeno je na internet sajtu tog lista. Vozila su bila parkirana u blizini zgrade u kojoj je... »

Samoubilački plan Gadafija

Danas petak, 15. jul 2011.  
Ruski izaslanik tvrdi da libijski vođa može da digne Tripoli u vazduh. Tripoli - Režim libijskog vođe Muamera el Gadafija sprema samoubilački plan po kojem bi u slučaju napada pobunjeničkih snaga, glavni grad Tripoli bio dignut u vazduh, izjavio je specijalni izaslanik Kremlja za Libiju Mihail... »

Indonežanski vulkan izbacuje lavu i dim

Kurir petak, 15. jul 2011.  
RTS: Evakuacija zbog vulkana
DŽAKARTA - Oko 500 stanovnika oblasti oko indonežanske planine Lokon evakuisano je posle erupcije vulkana koji je na hiljade metara u vis izbacivao lavu i dim. Posle prve slabije erupcije vulkana na planini Lokon u petak ujutro, usledile su još dve snažnije, a u evakuaciji stanovništva učestvovala... »

Kit dužine 10 metara stigao do Rijeke

Politika petak, 15. jul 2011.  
RIJEKA – Kit dužine deset metara viđen je juče na 150 metara od obale ispred kompleksa Kostabele u Kantridi, delu Rijeke, prenose danas hrvatski mediji. Velikog sisara fotografisao je meštanin oko 8,30 časova sa terase svoje kuće, javlja riječki „Novi list”. Stručnjaci iz Instituta za istraživanje... »

Ejup Ganić odgovoran za zločin u Dobrovoljačkoj ulici

Blic petak, 15. jul 2011.  
“EuroBlic” je u posedu transkripta sa vanredne sednice Predsedništva Republike BiH održane 3. maja 1992. godine - jednog od najvažnijih dokaza za podizanje optužnice protiv ratnog člana Predsedništva BiH Ejupa Ganića kao organizatora zločina u Dobrovoljačkoj, kada su ubijena 42 vojnika, a njih 73... »

Bubreg za 10, plućno krilo za 40 hiljada evra

Vesti online petak, 15. jul 2011.  
Istraga novinara rumunskog dnevnika "Adevaruk" otkrila lanac trgovine ljudskim organima. Bubreg košta 15.000, a plućno krlio 40.000 evra. Novine su došle do zapanjujućih podataka kada su dve novinarke, na crnom tržištu, pregovarale o kupovini ljudskih organa za bolesnu tetku. Istraživanje je tako... »

Rebeka Bruks podnela ostavku

EMG petak, 15. jul 2011.  
Bliska saradnica medijskog magnata Ruperta Mardoka i direktorka njegove medijske filijale News International Rebeka Bruks podnela je ostavku. Zbog otkrića da su za taj list prisluškivani telefoni raznih ličnosti, od članova kraljevske porodice do porodica poginulih vojnika i otetih devojčica,... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.