Svet » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Gadafi: Sarkozi je ratni zločinac

Kurir petak, 15. jul 2011.  
TRIPOLI - Libijski lider Muamer Gadafi nazvao je predsednika Francuske Nikolu Sarkozija "ratnim zločincem", koji je "bacio ljagu na istoriju svoje zemlje". "Taj Sarkozi je ratni zločinac koji je ukaljao istoriju francuske nacije i upropastio odnose svoje države sa Libijom i muslimanskim zemljama",... »

Italija prihvatila mere štednje

RTS petak, 15. jul 2011.  
Poslanici Donjeg doma italijanskog parlamenta prihvatili ekonomski paket koji predviđa mere štednje od 48 milijardi evra. Prethodno, izglasano poverenje vladi premijera Silvija Berluskonija. Donji dom italijanskog parlamenta usvojio je ekonomski paket koji predviđa mere štednje od 48 milijardi evra... »

FBI otvorio istragu o hakovanju telefona u SAD

Glas Amerike petak, 15. jul 2011.  
Američki Federalni istražni biro - skraćeno FBI - saopštio je danas da je započeo istragu o tome da li je medijska kuća Njuz kor, u vlasništvu magnata Ruperta Mardoka, prisluškivala telefone i elektronske poruke članova porodica žrtava terorističkih napada 11. septembra, 2001, i da li je nudila... »

Vijesti ponovo na meti napadača

Danas petak, 15. jul 2011.  
Dva službena vozila nezavisnog podgoričkog lista zapaljena i potpuno uništena. Podgorica - Dva službena vozila podgoričkog lista Vijesti zapaljena su juče u ranim jutarnjim časovima i potpuno uništena, objavljeno je na internet sajtu tog lista. Vozila su bila parkirana u blizini zgrade u kojoj je... »

Tripoli: Laž je da se planira uništenje prestonice

Kurir petak, 15. jul 2011.  
TRIPOLI - Libija je demantovala navode ruskog izaslanika Mihaila Margelova da će vlast u Tripoliju lojalna Muameru Gadafiju dići u vazduh glavni grad ako ga pobunjenici budu osvojili. Moskovski dnevni list Izvestija je prethodno preneo reči ruskog izaslanika, kome je navodno libijski premijer... »

Erupcija vulkana Maunt lokon, evakuisano 6.000 ljudi

Kurir petak, 15. jul 2011.  
DŽAKARTA - Na severu Indonezije aktivirao se vulkan Maunt lokon koji je počeo da izbacuje lavu i oblake toplog pepela zbog čega je iz pokrajine Sulavesi evakuisano oko 6.000 stanovnika, dok je jedna žena izgubila život. Neka stabla su zapaljena od lave koja se slivala, a vazduh je bio težak zbog... »

Kit stigao do Rijeke

Večernje novosti petak, 15. jul 2011.  
Kit dužine deset metara viđen je juče na 150 metara od obale ispred kompleksa Kostabele u Kantridi. RIJEKA - Kit dužine deset metara viđen je juče na 150 metara od obale ispred kompleksa Kostabele u Kantridi, delu Rijeke, prenose danas hrvatski mediji. Velikog sisara fotografisao je meštanin oko... »

Tuševljak: Ganić odgovoran za Dobrovoljačku

Blic petak, 15. jul 2011.  
BANJALUKA - Bivši potpredsednik bosanskog predsedništva Ejup Ganić odgovoran je za sve što se dogodilo u Dobrovoljačkoj ulici jer ga je Alija Izetbegović ovlastio da vodi Predsedništvo, a iz zapisnika se vidi na koji način je napad planiran i izveden, rekao je šef tima MUP-a Republike Srpske za... »

Bubreg za 10, plućno krilo za 40 hiljada evra

Vesti online petak, 15. jul 2011.  
Istraga novinara rumunskog dnevnika "Adevaruk" otkrila lanac trgovine ljudskim organima. Bubreg košta 15.000, a plućno krlio 40.000 evra. Novine su došle do zapanjujućih podataka kada su dve novinarke, na crnom tržištu, pregovarale o kupovini ljudskih organa za bolesnu tetku. Istraživanje je tako... »

"Strašna" Rebeka podnela ostavku

Mondo petak, 15. jul 2011.  
Rebeka Bruks, izvršna direktorka kompanije "Njuz internešenel" medijskog magnata Ruperta Mardoka, podnela je danas ostavku usred skandala oko prisluškivanja javnih ličnosti koji potresa ovu kompaniju. Rebeka Bruks Bruksova je odluku o ostavci prosledila u poruci zaposlenima, a vest je potvrdila i... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.