Svet » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Gadafi: Sarkozi je ratni zločinac

RTV petak, 15. jul 2011.  
TRIPOLI - Libijski lider Moamer Gadafi nazvao je predsednika Francuske Nikolu Sarkozija "ratnim zločincem", koji je "bacio ljagu na istoriju svoje zemlje". "Taj Sarkozi je ratni zločinac koji je ukaljao istoriju francuske nacije i upropastio odnose svoje države sa Libijom i muslimanskim zemljama",... »

Italija: Usvojen paket mera štednje

RTV petak, 15. jul 2011.  
MILANO - Donji dom italijanskog parlamenta usvojio je danas paket mera štednje vredan 70 milijardi evra, sa ciljem da ta zemlja izbegne potonuće u dužničku krizu i izbalansira budžet do 2014. godine. Javni dug Italije je među najvećima u evrozoni i iznosi skoro 120 odsto bruto domaćeg proizvoda,... »

Medijski magnat pod istragom FBI

Vesti online petak, 15. jul 2011.  
Američki Federalni istražni biro (FBI) pokrenuo je istragu povodom optužbi da je kompanija medijskog magnata Ruperta Mardoka "Njuz korp" pokušavala da prisluškuje telefone žrtava terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001, izjavio je jedan zvaničnik FBI. Rupert Mardok suočen sa... »

Policija ima snimke paljenja vozila Vijesti

Kurir petak, 15. jul 2011.  
PODGORICA - Policija u Podgorici je prikupila snimke iz kvarta u kome su u noći između srede i četvrtka zapaljena dva službena vozila lista Vijesti, na osnovu kojih bi trebalo da uđe u trag počiniocu tog nedela. Prema navodima u Vijestima, policija veruje da je požar podmetnut, jer je u blizini... »

Libijske vlasti: Gadafi nema samoubilački plan

Blic petak, 15. jul 2011.  
Libijske vlasti su danas demantovale izjavu ruskog izaslanika da režim lidera Moamera Gadafija ima "samoubilački" plan prema kojem bi u slučaju napada pobunjenika, glavni grad Tripoli bio dignut u vazduh. "Izjave pripisane libijskom premijeru Baghadiju Mahmudiju predstavljaju gomilu laži i nemaju... »

Indonezija: Zbog erupcije vulkana evakuisano 6.000 ljudi Video

Blic petak, 15. jul 2011.  
DŽAKARTA - Na severu Indonezije aktivirao se vulkan Maunt lokon koji je danas počeo da izbacuje lavu i oblake toplog pepela, zbog čega je iz pokrajine Sulavesi evakuisano oko 6.000 stanovnika, a jedna žena je umrla. Erupcija je izazvala požare u šumama oko kratera. Neka stabla su zapaljena od lave... »

Kit dužine 10 metara stigao do Rijeke

B92 petak, 15. jul 2011.  
Kit dužine deset metara viđen je juče na 150 metara od obale ispred kompleksa Kostabele u Kantridi, delu Rijeke, prenose danas hrvatski mediji. Velikog sisara fotografisao je meštanin oko 8,30 časova sa terase svoje kuće, javlja riječki "Novi list". Stručnjaci iz Instituta za istraživanje mora... »

Ejup Ganić odgovoran za zločin u Dobrovoljačkoj ulici

Blic petak, 15. jul 2011.  
“EuroBlic” je u posedu transkripta sa vanredne sednice Predsedništva Republike BiH održane 3. maja 1992. godine - jednog od najvažnijih dokaza za podizanje optužnice protiv ratnog člana Predsedništva BiH Ejupa Ganića kao organizatora zločina u Dobrovoljačkoj, kada su ubijena 42 vojnika, a njih 73... »

Kupce bubrega "hvataju" po hodniku

RTV petak, 15. jul 2011.  
BUKUREŠT - U Rumuniji je ilegalna trgovina ljudskim organima i dalje moguća, i pored činjenice da je zemlja 2006. godine transplantacije regulisala po pravilima EU, i da se radi o krivičnom delu za koje se odlazi u zatvor, otkrila je istraga novinara dnevnika "Adevaruk". U najvećem centru za... »

Mardok: Izvinićemo se Britancima

Radio 021 petak, 15. jul 2011.  
Sin medijskog magnata Ruperta Mardoka, Džejms Mardok, saopštio je da će kompanija "Njuz internešenel", u okviru koje je poslovao pre pet dana ugašeni tabloid "Njuz ov d vorld", u vodećim britanskim listovima objavljivati poruke izvinjenja građanima zbog skandala oko prisluškivanja telefona. "U... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.