Svet » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Gadafi: Sarkozi je ratni zločinac

Kurir petak, 15. jul 2011.  
TRIPOLI - Libijski lider Muamer Gadafi nazvao je predsednika Francuske Nikolu Sarkozija "ratnim zločincem", koji je "bacio ljagu na istoriju svoje zemlje". "Taj Sarkozi je ratni zločinac koji je ukaljao istoriju francuske nacije i upropastio odnose svoje države sa Libijom i muslimanskim zemljama",... »

Vlada Italije preživela glasanje o poverenju

Kurir petak, 15. jul 2011.  
RIM - Donji dom italijanskog parlamenta izglasao je danas poverenje kabinetu premijera Silvija Berluskonija, pred poslepodnevno glasanje o ekonomskom paketu koji predviđa mere štednje od 48 milijardi evra u naredne četiri godine. Za poverenje vladi glasalo je 316 poslanika Donjeg doma parlamenta,... »

FBI pokrenuo istragu protiv Mardoka

B92 petak, 15. jul 2011.  
Vašington -- FBI je pokrenuo istragu povodom optužbi da je kompanija medijskog magnata Ruperta Mardoka "Njuz korp" pokušavala da prisluškuje telefone žrtava 11. septembra. Tako će posle skandala oko priskluškivanja telefona u Velikoj Britaniji, istraga protiv medijskog magnata biti pokrenuta i u... »

Podgorica: Mediji ponovo na meti vlasti

Večernje novosti petak, 15. jul 2011.  
Zapaljena dva službena vozila crnogorskog dnevnika "Vijesti". Policija ispitala očevica koji im je dao precizan opis čoveka koji je zapalio vozila. Dva službena automobila crnogorskog dnevnika "Vijesti" zapaljena su u četvrtak oko tri sata u Podgorici, preko puta Agencije za nacionalnu bezbednost.... »

Tripoli: Laž je da se planira uništenje prestonice

Kurir petak, 15. jul 2011.  
TRIPOLI - Libija je demantovala navode ruskog izaslanika Mihaila Margelova da će vlast u Tripoliju lojalna Muameru Gadafiju dići u vazduh glavni grad ako ga pobunjenici budu osvojili. Moskovski dnevni list Izvestija je prethodno preneo reči ruskog izaslanika, kome je navodno libijski premijer... »

Indonežanski vulkan izbacuje lavu i dim

Kurir petak, 15. jul 2011.  
DŽAKARTA - Oko 500 stanovnika oblasti oko indonežanske planine Lokon evakuisano je posle erupcije vulkana koji je na hiljade metara u vis izbacivao lavu i dim. Posle prve slabije erupcije vulkana na planini Lokon u petak ujutro, usledile su još dve snažnije, a u evakuaciji stanovništva učestvovala... »

Kit dužine 10 metara stigao do Rijeke

B92 petak, 15. jul 2011.  
Kit dužine deset metara viđen je juče na 150 metara od obale ispred kompleksa Kostabele u Kantridi, delu Rijeke, prenose danas hrvatski mediji. Velikog sisara fotografisao je meštanin oko 8,30 časova sa terase svoje kuće, javlja riječki "Novi list". Stručnjaci iz Instituta za istraživanje mora... »

Tuševljak: Ganić odogvoran za Dobrovoljačku

RTV petak, 15. jul 2011.  
BANJA LUKA - Bivši potpredsednik bosanskog predsedništva Ejup Ganić je odgovoran za sve što se desilo u Dobrovoljačkoj ulici jer ga je Alija Izetbegović, predsednik Predsednišva BiH, ovlastio da vodi Predsedništvo, a iz zapisnika se vidi na koji način je napad planiran i izveden, rekao je šef Tima... »

Koliko košta bubreg?

B92 petak, 15. jul 2011.  
Bukurešt -- Istraga novinara rumunskog dnevnika "Adevaruk" otkrila lanac ilegalne trgovine ljudskim organima. Bubreg košta 15.000, a plućno krlio 40.000 evra. Novine su došle do zapanjujućih podataka kada su dve novinarke, na crnom tržištu, pregovarale o kupovini ljudskih organa za bolesnu tetku.... »

Urednica tabloida podnela ostavku

B92 petak, 15. jul 2011.  
London -- Rebeka Bruks, izvršna direktorka kompanije "Njuz internešenel" medijskog magnata Ruperta Mardoka, podnela ostavku zbog skandala oko prisluškivanja. Bruksova je odluku o ostavci prosledila u poruci zaposlenima, a vest je potvrdila i matična kompanija "Njuz korp" iz Njujorka, koja je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.