Svet » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Gadafi: Sarkozi je ratni zločinac

RTV petak, 15. jul 2011.  
TRIPOLI - Libijski lider Moamer Gadafi nazvao je predsednika Francuske Nikolu Sarkozija "ratnim zločincem", koji je "bacio ljagu na istoriju svoje zemlje". "Taj Sarkozi je ratni zločinac koji je ukaljao istoriju francuske nacije i upropastio odnose svoje države sa Libijom i muslimanskim zemljama",... »

Vlada Italije preživela glasanje o poverenju

Kurir petak, 15. jul 2011.  
RIM - Donji dom italijanskog parlamenta izglasao je danas poverenje kabinetu premijera Silvija Berluskonija, pred poslepodnevno glasanje o ekonomskom paketu koji predviđa mere štednje od 48 milijardi evra u naredne četiri godine. Za poverenje vladi glasalo je 316 poslanika Donjeg doma parlamenta,... »

FBI pokrenuo istragu protiv Mardoka

B92 petak, 15. jul 2011.  
Vašington -- FBI je pokrenuo istragu povodom optužbi da je kompanija medijskog magnata Ruperta Mardoka "Njuz korp" pokušavala da prisluškuje telefone žrtava 11. septembra. Tako će posle skandala oko priskluškivanja telefona u Velikoj Britaniji, istraga protiv medijskog magnata biti pokrenuta i u... »

Zapaljena dva automobila Vijesti

Glas javnosti petak, 15. jul 2011.  
PODGORICA - Dva službena vozila podgoričkog nezavisnog dnevnika Vijesti zapaljena su u četvrtak rano ujutro. Kako je objavljeno na portalu Vijesti onlajn, automobili su bili parkirani u Bulevaru revolucije, preko puta zgrade crnogorske tajne službe. Nepoznate osobe su, kako se navodi, prethodno... »

Tripoli: Laž je da se planira uništenje prestonice

Kurir petak, 15. jul 2011.  
TRIPOLI - Libija je demantovala navode ruskog izaslanika Mihaila Margelova da će vlast u Tripoliju lojalna Muameru Gadafiju dići u vazduh glavni grad ako ga pobunjenici budu osvojili. Moskovski dnevni list Izvestija je prethodno preneo reči ruskog izaslanika, kome je navodno libijski premijer... »

Indonežanski vulkan izbacuje lavu i dim

Kurir petak, 15. jul 2011.  
DŽAKARTA - Oko 500 stanovnika oblasti oko indonežanske planine Lokon evakuisano je posle erupcije vulkana koji je na hiljade metara u vis izbacivao lavu i dim. Posle prve slabije erupcije vulkana na planini Lokon u petak ujutro, usledile su još dve snažnije, a u evakuaciji stanovništva učestvovala... »

Veliki kit na 150 metara od Rijeke

Mondo petak, 15. jul 2011.  
Kit dužine deset metara viđen je juče ujutro na oko 150 metara od obale ispred kompleksa Kostabele u Kantridi, delu Rijeke. Foto: Novi list Velikog sisara uslikao je meštanin oko 8.30 časova sa terase svoje kuće, javlja riječki "Novi list". Stručnjaci iz Instituta za istraživanje mora "Plavi... »

Ejup Ganić odgovoran za zločin u Dobrovoljačkoj ulici

Blic petak, 15. jul 2011.  
“EuroBlic” je u posedu transkripta sa vanredne sednice Predsedništva Republike BiH održane 3. maja 1992. godine - jednog od najvažnijih dokaza za podizanje optužnice protiv ratnog člana Predsedništva BiH Ejupa Ganića kao organizatora zločina u Dobrovoljačkoj, kada su ubijena 42 vojnika, a njih 73... »

Kupce bubrega "hvataju" po hodniku

RTV petak, 15. jul 2011.  
BUKUREŠT - U Rumuniji je ilegalna trgovina ljudskim organima i dalje moguća, i pored činjenice da je zemlja 2006. godine transplantacije regulisala po pravilima EU, i da se radi o krivičnom delu za koje se odlazi u zatvor, otkrila je istraga novinara dnevnika "Adevaruk". U najvećem centru za... »

Urednica tabloida podnela ostavku

B92 petak, 15. jul 2011.  
London -- Rebeka Bruks, izvršna direktorka kompanije "Njuz internešenel" medijskog magnata Ruperta Mardoka, podnela ostavku zbog skandala oko prisluškivanja. Bruksova je odluku o ostavci prosledila u poruci zaposlenima, a vest je potvrdila i matična kompanija "Njuz korp" iz Njujorka, koja je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.