Svet » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Gadafi: Sarkozi je ratni zločinac

Kurir petak, 15. jul 2011.  
TRIPOLI - Libijski lider Muamer Gadafi nazvao je predsednika Francuske Nikolu Sarkozija "ratnim zločincem", koji je "bacio ljagu na istoriju svoje zemlje". "Taj Sarkozi je ratni zločinac koji je ukaljao istoriju francuske nacije i upropastio odnose svoje države sa Libijom i muslimanskim zemljama",... »

Italija: Usvojen paket mera štednje

RTV petak, 15. jul 2011.  
RTS: Italija prihvatila mere štednje
MILANO - Donji dom italijanskog parlamenta usvojio je danas paket mera štednje vredan 70 milijardi evra, sa ciljem da ta zemlja izbegne potonuće u dužničku krizu i izbalansira budžet do 2014. godine. Javni dug Italije je među najvećima u evrozoni i iznosi skoro 120 odsto bruto domaćeg proizvoda,... »

Mardok pod istragom FBI?!

Kurir petak, 15. jul 2011.  
NJUJORK - Američki Federalni istražni biro (FBI) pokrenuo je istragu povodom optužbi da je kompanija medijskog magnata Ruperta Mardoka "Njuz korp" pokušavala da prisluškuje telefone žrtava terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001, izjavio je jedan zvaničnik FBI. Odluka o... »

Podgorica: Mediji ponovo na meti vlasti

Večernje novosti petak, 15. jul 2011.  
Zapaljena dva službena vozila crnogorskog dnevnika "Vijesti". Policija ispitala očevica koji im je dao precizan opis čoveka koji je zapalio vozila. Dva službena automobila crnogorskog dnevnika "Vijesti" zapaljena su u četvrtak oko tri sata u Podgorici, preko puta Agencije za nacionalnu bezbednost.... »

Libijske vlasti: Gadafi nema samoubilački plan

Blic petak, 15. jul 2011.  
Libijske vlasti su danas demantovale izjavu ruskog izaslanika da režim lidera Moamera Gadafija ima "samoubilački" plan prema kojem bi u slučaju napada pobunjenika, glavni grad Tripoli bio dignut u vazduh. "Izjave pripisane libijskom premijeru Baghadiju Mahmudiju predstavljaju gomilu laži i nemaju... »

Evakuacija zbog erupcije vulkana

RTV petak, 15. jul 2011.  
RTS: Evakuacija zbog vulkana
DŽAKARTA - Oko 500 stanovnika oblasti oko indonežanske planine Lokon, evakuisano je posle erupcije vulkana koji je na hiljade metara u vis izbacivao lavu i dim. Posle prve slabije erupcije vulkana na planini Lokon u petak ujutro, usledile su još dve snažnije, a u evakuaciji stanovništva učestvovala... »

Kit dužine 10 metara stigao do Rijeke

Politika petak, 15. jul 2011.  
RIJEKA – Kit dužine deset metara viđen je juče na 150 metara od obale ispred kompleksa Kostabele u Kantridi, delu Rijeke, prenose danas hrvatski mediji. Velikog sisara fotografisao je meštanin oko 8,30 časova sa terase svoje kuće, javlja riječki „Novi list”. Stručnjaci iz Instituta za istraživanje... »

Ejup Ganić odgovoran za zločin u Dobrovoljačkoj ulici

Blic petak, 15. jul 2011.  
“EuroBlic” je u posedu transkripta sa vanredne sednice Predsedništva Republike BiH održane 3. maja 1992. godine - jednog od najvažnijih dokaza za podizanje optužnice protiv ratnog člana Predsedništva BiH Ejupa Ganića kao organizatora zločina u Dobrovoljačkoj, kada su ubijena 42 vojnika, a njih 73... »

Kupce bubrega "hvataju" po hodniku

RTV petak, 15. jul 2011.  
B92: Koliko košta bubreg?
BUKUREŠT - U Rumuniji je ilegalna trgovina ljudskim organima i dalje moguća, i pored činjenice da je zemlja 2006. godine transplantacije regulisala po pravilima EU, i da se radi o krivičnom delu za koje se odlazi u zatvor, otkrila je istraga novinara dnevnika "Adevaruk". U najvećem centru za... »

Rebeka Bruks podnela ostavku

EMG petak, 15. jul 2011.  
Bliska saradnica medijskog magnata Ruperta Mardoka i direktorka njegove medijske filijale News International Rebeka Bruks podnela je ostavku. Zbog otkrića da su za taj list prisluškivani telefoni raznih ličnosti, od članova kraljevske porodice do porodica poginulih vojnika i otetih devojčica,... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.