Svet » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Gadafi: Sarkozi je ratni zločinac

Kurir petak, 15. jul 2011.  
TRIPOLI - Libijski lider Muamer Gadafi nazvao je predsednika Francuske Nikolu Sarkozija "ratnim zločincem", koji je "bacio ljagu na istoriju svoje zemlje". "Taj Sarkozi je ratni zločinac koji je ukaljao istoriju francuske nacije i upropastio odnose svoje države sa Libijom i muslimanskim zemljama",... »

Vlada Italije preživela glasanje o poverenju

Kurir petak, 15. jul 2011.  
RIM - Donji dom italijanskog parlamenta izglasao je danas poverenje kabinetu premijera Silvija Berluskonija, pred poslepodnevno glasanje o ekonomskom paketu koji predviđa mere štednje od 48 milijardi evra u naredne četiri godine. Za poverenje vladi glasalo je 316 poslanika Donjeg doma parlamenta,... »

FBI pokrenuo istragu protiv Mardoka

Večernje novosti petak, 15. jul 2011.  
FBI pokrenuo je istragu povodom optužbi da je kompanija medijskog magnata Ruperta Mardoka "Njuz korp" pokušavala da prisluškuje telefone žrtava terorističkih napada. NjUJORK - Američki Federalni istražni biro pokrenuo je istragu povodom optužbi da je kompanija medijskog magnata Ruperta Mardoka... »

CG: Snimci mogu voditi do počinioca

B92 petak, 15. jul 2011.  
Podgorica -- Policija u Podgorici je prikupila snimke iz kvarta u kome su u noći između srede i četvrtka zapaljena dva službena vozila lista "Vijesti". "Vijesti" pišu da policija veruje da je požar podmetnut, jer je u blizini mesta paljenja automobila našla upaljač koji je poslat u Forenzički... »

Tripoli: Laž je da se planira uništenje prestonice

Kurir petak, 15. jul 2011.  
TRIPOLI - Libija je demantovala navode ruskog izaslanika Mihaila Margelova da će vlast u Tripoliju lojalna Muameru Gadafiju dići u vazduh glavni grad ako ga pobunjenici budu osvojili. Moskovski dnevni list Izvestija je prethodno preneo reči ruskog izaslanika, kome je navodno libijski premijer... »

Evakuacija zbog erupcije vulkana

RTV petak, 15. jul 2011.  
DŽAKARTA - Oko 500 stanovnika oblasti oko indonežanske planine Lokon, evakuisano je posle erupcije vulkana koji je na hiljade metara u vis izbacivao lavu i dim. Posle prve slabije erupcije vulkana na planini Lokon u petak ujutro, usledile su još dve snažnije, a u evakuaciji stanovništva učestvovala... »

Kit dužine 10 metara stigao do Rijeke

Politika petak, 15. jul 2011.  
RIJEKA – Kit dužine deset metara viđen je juče na 150 metara od obale ispred kompleksa Kostabele u Kantridi, delu Rijeke, prenose danas hrvatski mediji. Velikog sisara fotografisao je meštanin oko 8,30 časova sa terase svoje kuće, javlja riječki „Novi list”. Stručnjaci iz Instituta za istraživanje... »

Tuševljak: Ganić odogvoran za Dobrovoljačku

RTV petak, 15. jul 2011.  
BANJA LUKA - Bivši potpredsednik bosanskog predsedništva Ejup Ganić je odgovoran za sve što se desilo u Dobrovoljačkoj ulici jer ga je Alija Izetbegović, predsednik Predsednišva BiH, ovlastio da vodi Predsedništvo, a iz zapisnika se vidi na koji način je napad planiran i izveden, rekao je šef Tima... »

Novinari otkrili trgovinu organima u Rumuniji

Politika petak, 15. jul 2011.  
BUKUREŠT - U Rumuniji je ilegalna trgovina ljudskim organima i dalje moguća, i pored činjenice da je zemlja 2006. godine transplantacije regulisala po pravilima EU, i da se radi o krivičnom delu za koje se odlazi u zatvor, otkrila je istraga novinara dnevnika „Adevaruk”. U najvećem centru za... »

Mardok: Izvinićemo se Britancima

Radio 021 petak, 15. jul 2011.  
Sin medijskog magnata Ruperta Mardoka, Džejms Mardok, saopštio je da će kompanija "Njuz internešenel", u okviru koje je poslovao pre pet dana ugašeni tabloid "Njuz ov d vorld", u vodećim britanskim listovima objavljivati poruke izvinjenja građanima zbog skandala oko prisluškivanja telefona. "U... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.