Svet » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Gadafi: Sarkozi je ratni zločinac

Radio 021 petak, 15. jul 2011.  
Libijski lider Moamer el Gadafi pozvao je svoje pristalice da krenu na prestonicu pobunjenika Bengazi i "oslobode grad od izdajnika". U poruci, trećoj od 1. jula, Gadafi je rekao da je libijski narod "jači, jer brani svoje dostojanstvo, čast i zemlju". On je kazao da će "krstaši" biti poraženi, jer... »

Italija prihvatila mere štednje

RTS petak, 15. jul 2011.  
Poslanici Donjeg doma italijanskog parlamenta prihvatili ekonomski paket koji predviđa mere štednje od 48 milijardi evra. Prethodno, izglasano poverenje vladi premijera Silvija Berluskonija. Donji dom italijanskog parlamenta usvojio je ekonomski paket koji predviđa mere štednje od 48 milijardi evra... »

FBI otvorio istragu o hakovanju telefona u SAD

Glas Amerike petak, 15. jul 2011.  
Američki Federalni istražni biro - skraćeno FBI - saopštio je danas da je započeo istragu o tome da li je medijska kuća Njuz kor, u vlasništvu magnata Ruperta Mardoka, prisluškivala telefone i elektronske poruke članova porodica žrtava terorističkih napada 11. septembra, 2001, i da li je nudila... »

Policija ima snimke paljenja vozila lista "Vijesti"

Blic petak, 15. jul 2011.  
Policija u Podgorici je prikupila snimke iz kvarta u kome su u noći između srede i četvrtka zapaljena dva službena vozila lista "Vijesti", na osnovu kojih bi trebalo da uđe u trag počiniocu tog nedela. Prema navodima u "Vijestima", policija veruje da je požar podmetnut, jer je u blizini mjesta... »

Tripoli: Osvojiće - ruševine!

Večernje novosti petak, 15. jul 2011.  
Ruski izaslanik za Libiju otkrio Gadafijeve namere za slučaj pada prestonice. Mihail Margelov: Verujem da režim ima takav samoubilački plan za Tripoli. LIBIJSKI vođa Muamar el-Gadafi ima samoubilački plan da digne Tripoli u vazduh, ako ga preuzmu pobunjeničke snage, tvrdi predstavnik predsednika... »

Evakuacija zbog erupcije vulkana

RTV petak, 15. jul 2011.  
DŽAKARTA - Oko 500 stanovnika oblasti oko indonežanske planine Lokon, evakuisano je posle erupcije vulkana koji je na hiljade metara u vis izbacivao lavu i dim. Posle prve slabije erupcije vulkana na planini Lokon u petak ujutro, usledile su još dve snažnije, a u evakuaciji stanovništva učestvovala... »

Veliki kit na 150 metara od Rijeke

Mondo petak, 15. jul 2011.  
Kit dužine deset metara viđen je juče ujutro na oko 150 metara od obale ispred kompleksa Kostabele u Kantridi, delu Rijeke. Foto: Novi list Velikog sisara uslikao je meštanin oko 8.30 časova sa terase svoje kuće, javlja riječki "Novi list". Stručnjaci iz Instituta za istraživanje mora "Plavi... »

Ejup Ganić odgovoran za zločin u Dobrovoljačkoj ulici

Blic petak, 15. jul 2011.  
“EuroBlic” je u posedu transkripta sa vanredne sednice Predsedništva Republike BiH održane 3. maja 1992. godine - jednog od najvažnijih dokaza za podizanje optužnice protiv ratnog člana Predsedništva BiH Ejupa Ganića kao organizatora zločina u Dobrovoljačkoj, kada su ubijena 42 vojnika, a njih 73... »

Novinari otkrili trgovinu organima u Rumuniji

Politika petak, 15. jul 2011.  
BUKUREŠT - U Rumuniji je ilegalna trgovina ljudskim organima i dalje moguća, i pored činjenice da je zemlja 2006. godine transplantacije regulisala po pravilima EU, i da se radi o krivičnom delu za koje se odlazi u zatvor, otkrila je istraga novinara dnevnika „Adevaruk”. U najvećem centru za... »

Rebeka Bruks podnela ostavku

EMG petak, 15. jul 2011.  
Bliska saradnica medijskog magnata Ruperta Mardoka i direktorka njegove medijske filijale News International Rebeka Bruks podnela je ostavku. Zbog otkrića da su za taj list prisluškivani telefoni raznih ličnosti, od članova kraljevske porodice do porodica poginulih vojnika i otetih devojčica,... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.