Svet » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Gadafi: Sarkozi je ratni zločinac

Večernje novosti petak, 15. jul 2011.  
B92: Gadafi pozvao na "marš" na Bengazi
Libijski lider Moamer Gadafi nazvao je predsednika Francuske Nikolu Sarkozija "ratnim zločincem", koji je "bacio ljagu na istoriju svoje zemlje" TRIPOLI - Libijski lider Moamer Gadafi nazvao je predsednika Francuske Nikolu Sarkozija "ratnim zločincem", koji je "bacio ljagu na istoriju svoje... »

Berluskonijevoj vladi izglasano poverenje

Blic petak, 15. jul 2011.  
B92: Italijani usvojili paket štednje
RIM - Vlada premijera Silvija Berluskonija dobila je danas poverenje u donjem domu italijanskog parlamenta, čime je otvorena mogućnost da parlament u toku dana izglasa predloženi paket štednje u vrednosti od oko 70 milijardi evra. Glasanju o poverenju vladi prisustvovao je i sam Berluskoni, koji je... »

Medijski magnat pod istragom FBI

Vesti online petak, 15. jul 2011.  
RTV: FBI pokrenuo istragu protiv Mardoka
Američki Federalni istražni biro (FBI) pokrenuo je istragu povodom optužbi da je kompanija medijskog magnata Ruperta Mardoka "Njuz korp" pokušavala da prisluškuje telefone žrtava terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001, izjavio je jedan zvaničnik FBI. Rupert Mardok suočen sa... »

Policija ima snimke paljenja vozila lista "Vijesti"

Blic petak, 15. jul 2011.  
Policija u Podgorici je prikupila snimke iz kvarta u kome su u noći između srede i četvrtka zapaljena dva službena vozila lista "Vijesti", na osnovu kojih bi trebalo da uđe u trag počiniocu tog nedela. Prema navodima u "Vijestima", policija veruje da je požar podmetnut, jer je u blizini mjesta... »

Tripoli: Laž je da se planira uništenje prestonice

Kurir petak, 15. jul 2011.  
TRIPOLI - Libija je demantovala navode ruskog izaslanika Mihaila Margelova da će vlast u Tripoliju lojalna Muameru Gadafiju dići u vazduh glavni grad ako ga pobunjenici budu osvojili. Moskovski dnevni list Izvestija je prethodno preneo reči ruskog izaslanika, kome je navodno libijski premijer... »

Indonezija: Zbog erupcije vulkana evakuisano 6.000 ljudi Video

Blic petak, 15. jul 2011.  
RTS: Evakuacija zbog vulkana
DŽAKARTA - Na severu Indonezije aktivirao se vulkan Maunt lokon koji je danas počeo da izbacuje lavu i oblake toplog pepela, zbog čega je iz pokrajine Sulavesi evakuisano oko 6.000 stanovnika, a jedna žena je umrla. Erupcija je izazvala požare u šumama oko kratera. Neka stabla su zapaljena od lave... »

Kit dužine 10 metara stigao do Rijeke

Politika petak, 15. jul 2011.  
RIJEKA – Kit dužine deset metara viđen je juče na 150 metara od obale ispred kompleksa Kostabele u Kantridi, delu Rijeke, prenose danas hrvatski mediji. Velikog sisara fotografisao je meštanin oko 8,30 časova sa terase svoje kuće, javlja riječki „Novi list”. Stručnjaci iz Instituta za istraživanje... »

“Ganić odgovoran za Dobrovoljačku“

Vesti online petak, 15. jul 2011.  
Bivši potpredsednik bosanskog predsedništva Ejup Ganić je odgovoran za sve što se desilo u Dobrovoljačkoj ulici, tvrdi šef Tima MUP-a RS za istraživanje ratnih zločina Simo Tuševljak. Tuševljak smatra da postoje dokazi da je Ganić odgovoran za zločin u Dobrovoljačkoj Prema rečima Tuševljaka,... »

Koliko košta bubreg?

B92 petak, 15. jul 2011.  
RTV: Kupce bubrega "hvataju" po hodniku
Bukurešt -- Istraga novinara rumunskog dnevnika "Adevaruk" otkrila lanac ilegalne trgovine ljudskim organima. Bubreg košta 15.000, a plućno krlio 40.000 evra. Novine su došle do zapanjujućih podataka kada su dve novinarke, na crnom tržištu, pregovarale o kupovini ljudskih organa za bolesnu tetku.... »

Rebeka Bruks podnela ostavku

EMG petak, 15. jul 2011.  
B92: Urednica tabloida podnela ostavku
Bliska saradnica medijskog magnata Ruperta Mardoka i direktorka njegove medijske filijale News International Rebeka Bruks podnela je ostavku. Zbog otkrića da su za taj list prisluškivani telefoni raznih ličnosti, od članova kraljevske porodice do porodica poginulih vojnika i otetih devojčica,... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.