Svet » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

Gadafi: Sarkozi je ratni zločinac

Radio 021 petak, 15. jul 2011.  
Libijski lider Moamer el Gadafi pozvao je svoje pristalice da krenu na prestonicu pobunjenika Bengazi i "oslobode grad od izdajnika". U poruci, trećoj od 1. jula, Gadafi je rekao da je libijski narod "jači, jer brani svoje dostojanstvo, čast i zemlju". On je kazao da će "krstaši" biti poraženi, jer... »

Italija prihvatila mere štednje

RTS petak, 15. jul 2011.  
RTV: Italija: Usvojen paket mera štednje
Poslanici Donjeg doma italijanskog parlamenta prihvatili ekonomski paket koji predviđa mere štednje od 48 milijardi evra. Prethodno, izglasano poverenje vladi premijera Silvija Berluskonija. Donji dom italijanskog parlamenta usvojio je ekonomski paket koji predviđa mere štednje od 48 milijardi evra... »

FBI pokrenuo istragu protiv Mardoka

Večernje novosti petak, 15. jul 2011.  
B92: FBI pokrenuo istragu protiv Mardoka
FBI pokrenuo je istragu povodom optužbi da je kompanija medijskog magnata Ruperta Mardoka "Njuz korp" pokušavala da prisluškuje telefone žrtava terorističkih napada. NjUJORK - Američki Federalni istražni biro pokrenuo je istragu povodom optužbi da je kompanija medijskog magnata Ruperta Mardoka... »

Vijesti ponovo na meti napadača

Danas petak, 15. jul 2011.  
Dva službena vozila nezavisnog podgoričkog lista zapaljena i potpuno uništena. Podgorica - Dva službena vozila podgoričkog lista Vijesti zapaljena su juče u ranim jutarnjim časovima i potpuno uništena, objavljeno je na internet sajtu tog lista. Vozila su bila parkirana u blizini zgrade u kojoj je... »

Tripoli: Laž je da se planira uništenje prestonice

Kurir petak, 15. jul 2011.  
TRIPOLI - Libija je demantovala navode ruskog izaslanika Mihaila Margelova da će vlast u Tripoliju lojalna Muameru Gadafiju dići u vazduh glavni grad ako ga pobunjenici budu osvojili. Moskovski dnevni list Izvestija je prethodno preneo reči ruskog izaslanika, kome je navodno libijski premijer... »

Indonezija: Zbog erupcije vulkana evakuisano 6.000 ljudi Video

Blic petak, 15. jul 2011.  
DŽAKARTA - Na severu Indonezije aktivirao se vulkan Maunt lokon koji je danas počeo da izbacuje lavu i oblake toplog pepela, zbog čega je iz pokrajine Sulavesi evakuisano oko 6.000 stanovnika, a jedna žena je umrla. Erupcija je izazvala požare u šumama oko kratera. Neka stabla su zapaljena od lave... »

Kit dužine 10 metara stigao do Rijeke

RTV petak, 15. jul 2011.  
B92: Kit dužine 10 metara stigao do Rijeke
RIJEKA - Kit dužine deset metara viđen je juče na 150 metara od obale ispred kompleksa Kostabele u Kantridi, delu Rijeke, prenose danas hrvatski mediji. Velikog sisara fotografisao je meštanin oko 8,30 časova sa terase svoje kuće, javlja riječki "Novi list". Stručnjaci iz Instituta za istraživanje... »

Tuševljak: Ganić odgovoran za Dobrovoljačku

Blic petak, 15. jul 2011.  
RTV: Tuševljak: Ganić odogvoran za Dobrovoljačku
BANJALUKA - Bivši potpredsednik bosanskog predsedništva Ejup Ganić odgovoran je za sve što se dogodilo u Dobrovoljačkoj ulici jer ga je Alija Izetbegović ovlastio da vodi Predsedništvo, a iz zapisnika se vidi na koji način je napad planiran i izveden, rekao je šef tima MUP-a Republike Srpske za... »

Koliko košta bubreg?

B92 petak, 15. jul 2011.  
Bukurešt -- Istraga novinara rumunskog dnevnika "Adevaruk" otkrila lanac ilegalne trgovine ljudskim organima. Bubreg košta 15.000, a plućno krlio 40.000 evra. Novine su došle do zapanjujućih podataka kada su dve novinarke, na crnom tržištu, pregovarale o kupovini ljudskih organa za bolesnu tetku.... »

Mardok: Izvinićemo se Britancima

Radio 021 petak, 15. jul 2011.  
Sin medijskog magnata Ruperta Mardoka, Džejms Mardok, saopštio je da će kompanija "Njuz internešenel", u okviru koje je poslovao pre pet dana ugašeni tabloid "Njuz ov d vorld", u vodećim britanskim listovima objavljivati poruke izvinjenja građanima zbog skandala oko prisluškivanja telefona. "U... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.