Nauka & Tehnologija » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

LG i Hitachi osnivaju zajedničku kompaniju za preradu vode

PC Press petak, 15. jul 2011.  
Beograd, 15. jul 2011 – LG Electronics i kompanija Hitachi Plant Technologies sklopili su dogovor o osnivanju zajedničke kompanije za preradu vode. Nova kompanija, LG-Hitachi Water Solutions, biće smeštena u Seulu i očekuje se da će vrlo bro zauzeti vodeću ulogu u industriji prerade vode koja se... »

Odlaže se rok za TV digitalizaciju?

Personal magazin petak, 15. jul 2011.  
Postoji mogućnost da će se u narednom periodu početi s probnim emitovanjem digitalnog TV signala u određenom obimu i na određenoj teritoriji, pa se trenutno analizira i mogućnost pomeranja roka za potpuni prelazak na digitalno emitovanje. U tom smislu možda će doći do izmene strategije i datuma... »

SVA nova PR agencija RATEL-a

Personal magazin petak, 15. jul 2011.  
Republička agencija za elektronske komunikacije izabrala je SVA za svoju PR agenciju. Saradnja obuhvata oblast javne komunikacije i odnosa sa medijma. Republička agencija za elektronske komunikacije (RATEL) je regulatorno telo Republike Srbije, formirano Zakonom o telekomunikacijama 2003. godine, a... »

Sve više računara na quadcore procesorima

B92 petak, 15. jul 2011.  
Nakon uspešnog prodora na tržište desktop računara, četvorojezgarni procesori su spremni da osvoje novi segment tržišta. Prema predviđanju istraživačke kompanije iSuppli, do 2015. godine 49% procesora u prenosivim računarima biće četvorojezgarni modeli. Trenutno, 9 posto prenosivih računara ima... »

Toshiba i Hynix se udružuju sa ciljem razvoja MRAM tehnologije i proizvodnje

Benchmark petak, 15. jul 2011.  
Dok na tržištu i dalje vlada DRAM dominacija, japanska kompanija Toshiba i južnokorejska Hynix Semiconductor su odlučile da se pripreme za budućnost i formiraju partnerstvo u razvoju i proizvodnji - Spin-Transfer Torque Magnetoresistance Random Access Memory (MRAM) memorija. MRAM je memorijska... »

Acer Iconia Tab A100 u Evropi od septembra

Benchmark petak, 15. jul 2011.  
Acerov prvi 7-inčni Iconia tablet A100 nije stigao ovog proleća kako se to ranije planiralo, ali se sada očekuje da se to dogodi u septembru, makar na evropskom tržištu. Ovaj tablet uređaj će doći sa istim hardverom kao što je i najavljeno, dok će softver pretpreti promene, pa će sada to biti... »

Pentagonu ukradeno 24.000 fajlova

Mondo petak, 15. jul 2011.  
U jednom od najvećih hakerskih napada na kompanije koje rade za Pentagon ukradeno je 24.000 fajlova, saopštilo je danas američko ministarstvo odbrane, ističući da se za to sumnjiči strana obaveštajna služba. Ilustracija (Guliver/Getty Images) "U okviru napada koji se dogodio u martu, pokradeno je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.