Nauka & Tehnologija » Arhiva vesti za petak 15. jul 2011

LG i Hitachi osnivaju zajedničku kompaniju za preradu vode

Personal magazin petak, 15. jul 2011.
LG Electronics i kompanija Hitachi Plant Technologies sklopili su dogovor o osnivanju zajedničke kompanije za preradu vode. Nova kompanija, LG-Hitachi Water Solutions, biće smeštena u Seulu i očekuje se da će vrlo bro zauzeti vodeću ulogu u industriji prerade vode koja se nalazi u stalnoj... »

Odlaže se rok za digitalizaciju?

Danas petak, 15. jul 2011.
Moguća izmena strategije prelaska sa analognog na digitalno emitovanje u Srbiji. Beograd - Postoji mogućnost da će se u narednom periodu početi s probnim emitovanjem digitalnog TV signala u određenom obimu i na određenoj teritoriji, pa se trenutno analizira i mogućnost pomeranja roka za potpuni... »

SVA nova PR agencija RATEL-a

IT svet petak, 15. jul 2011.
Republička agencija za elektronske komunikacije izabrala je SVA za svoju PR agenciju. Saradnja obuhvata oblast javne komunikacije i odnosa sa medijma. Republička agencija za elektronske komunikacije (RATEL) je regulatorno telo Republike Srbije, formirano Zakonom o telekomunikacijama 2003. godine, a... »

Sve više računara na quadcore procesorima

B92 petak, 15. jul 2011.
Nakon uspešnog prodora na tržište desktop računara, četvorojezgarni procesori su spremni da osvoje novi segment tržišta. Prema predviđanju istraživačke kompanije iSuppli, do 2015. godine 49% procesora u prenosivim računarima biće četvorojezgarni modeli. Trenutno, 9 posto prenosivih računara ima... »

Toshiba i Hynix sarađuju

IT svet petak, 15. jul 2011.
Uprkos DRAM dominantnosti, japanska kompanija Toshiba i južno korejska kompanija Hynix Semiconductor potpisali su dogovor o saradnji sa ciljem da se formira partnerstvo i saradnja na polju razvoja i proizvodnje Spin-Transfer Torque Magnetoresistance Random Access Memory, MRAM. U pitanju je... »

Acer Iconia Tab A100 najavljen da bude dostupan u Evropi u septembru

Benchmark petak, 15. jul 2011.
Acer-ov prvi 7-inćni Iconia tablet, model A100, je promašio metu za izdavanje ovoga proleća, ali je sada navodno pripreman za izdavanje za septembar u Evropi, imajući isti hardver koji je prethodno najavljen, ali posedujući Android Honeycomb izdanje, verziju 3.2. Iconia Tab A100 poseduje Nvidia... »

Pentagon: U sajber-napadu ukradeno 24.000 fajlova

Večernje novosti petak, 15. jul 2011.
U jednom od najvećih hakerskih napada na kompanije koje rade za Pentagon ugrožene su informacije koje se odnose na projektovanje vojne opreme. VAŠINGTON - U jednom od najvećih hakerskih napada na kompanije koje rade za Pentagon ukradeno je 24.000 fajlova, saopštilo je danas američko ministarstvo... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.