Arhiva » Vesti » Dnevnik 28.08.2011

Strašno sam se uplašio

Dnevnik nedelja, 28. avgust 2011.

Milica Radošević, I-4, OŠ „Jovan Popović”, Banoštor

Strah je osećanje kao i sreća, samo što je strah nešto drugačije od sreće, jer strah je kada te neko uplaši, a sreća je kada si veseo i radostan.

Kad sam bio u bolnici da vadim krajnike, mnogo sam se uplašio i rekao sam mami da se plašim, a mama mi je rekla da se ne brinem dok sam uz nju. Pre operacije, mama me je tešila i svaku noć je bila uz mene da me čuva. Poslednje noći mama mi je poželela laku noć i zaspao sam. Kada je došao dan za operaciju, mnogo sam se uplašio i krenuo sam na operaciju. Kada su lekari završili s operacijom, odveli su me u sobu i ostavili me da spavam. Kada sam se probudio, moja porodica je došla da vidi kako sam. Počeo sam da plačem i vikao sam mamu. Ponovo sam zaspao. Sledećeg dana mi je bilo bolje. Mama me je odvela kući. Kada sam došao u vrtić, nisam mogao ničeg da se setim. Zaboravio sam imena svojih drugara i zapitao sam se ko su oni. Uplašio sam se, jer nisam znao ko su oni. rekli su mi da su oni moji drugari. Nisam im verovao i još više sam se uplašio.Na kraju su mi rekli svoja imena. Strah nije prestajao dok nisam krenuo u školu.

Ako se bojiš, probaj da prevaziđeš strah, ali ako ne možeš da ga prevaziđeš, neka te neko nasmeje i bićeš srećan i strah će nestati.

Petar Pavlica, IV-2

OŠ „Isidora Sekulić”

Šajkaš

Jedan stari zanat

Moja baba je bila umetnik u svom zanatu, u tkanju ćilima. Danas u selu to više niko ne radi jer, nažalost, nikog nije zanimalo da izuči taj zanat.

Kroz maglu se sećam kako je ona to radila i uvek sam se čudio kako joj sve uspeva. U njenoj radnoj sobi bila je i jedna drvena mašina bez koje ništa nije moglo da se uradi. Imala je i tri ormana prepuna raznog konca i upredene vune, koju je svakodnevno koristila.

Gledao sam u jednoj televizijskoj emisiji da ovakvih zanatlija ima jako malo i da nema ko da ih nasledi. Bilo bi lepo da i mlađe generacije nauče kako se nekad radilo i da tu tradiciju nastave.

Nedeljko Andrić, VII

OŠ „Žarko Zrenjanin Uča”

Nadalj

Обележи/придружи чланак на


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.