Arhiva » Vesti » Kurir 04.12.2011

Značenja i tumačenja

Svaka gomilica pasulja ima značenje, vodoravna ili uspravna. Tumačite ih onako kako smo vam objasnili

Kurir nedelja, 4. decembar 2011.

Ima mnogo načina kako da protumačite ono što se vidi u bačenom pasulju.

Najstariji i ujedno najjednostavniji je onaj s kojim ćemo vas upoznati danas. Još jednom da napomenemo da se pasulj baca na ravnoj površini (u nekim krajevima žene koje gledaju u pasulj rade to na crvenoj krpi).

Ono što vam je potrebno jeste 41 zrno belog pasulja i jedno šarenog. To šareno zrno se odvaja iz gomile u trenutku kad spustite pasulj i počnete da gledate.

Značenja

1. zrno - glas, vest, razgovor, informacije, razmena iskustava, sastanak (poslovni, ljubavni)

2. zrna - stope, dolasci, odlasci, putovanja, planiranja putovanja, promene koje želite da napravite

3. zrna - ako imate samo jednu „trojku“ u celoj slici, onda ona označava nešto loše, poput ljutnje, svađe, problema

4. zrna - gotovo uvek su četiri zrna dobar simbol: dobitak, sreća, radost, venčanje, veselje, rođenje, pomirenje.

Vertikale

Desna vertikala objašnjava budućnost muškarca, odnosno muške strane. Da pojasnimo: ako gledate devojci, onda na desnoj strani vidite njenog dragog. Ako pak gledate ženi koja ima porodicu i glavu porodice, onda se na desnoj strani gleda budućnost čitave muške strane. Srednja vertikala predskazuje situacije i događaje vezane za kuću, imanje, finansije, a leva vertikala se odnosi na budućnost ženske strane.

Redovi

Već smo vam predstavili ovo pravilo, ali da ga ponovimo: Postoje tri reda i osnova prilikom bacanja pasulja.

Prvi red naziva se površina ili odžak. Samo u ovom redu je dozvoljeno pomeranje zrna. Drugi red naziva se sredina ili ognjište. Donji, treći red naziva se prag.

Tumačenja

Osim četiri kombinacije koje smo vam predstavili u prethodnom vikend izdanju Kurira, postoji još nekoliko kombinacija koje treba zapamtiti:

Ako u prvom (gornjem) horizontalnom redu imamo raspored kućica 3-2-3, ta kombinacija najavljuje uspešan sastanak (ljubavni, poslovni, porodični).

Ako je raspored drugačiji: 4-3-3, može se slobodno predskazati materijalni dobitak po muškoj liniji, blagostanje, sreća, nasledstvo.

I dijagonale su važne! Ako je dijagonala sastavljen od tri kućice od po tri zrna, to je takođe najava finansijske dobiti, ali ona je u vezi s radom, a ne u vezi sa nasledstvom.

Naj kombinacije

Prilikom gledanja u pasulj - baš kao i prilikom bilo koje ezoterične aktivnosti - treba biti oprezan, jer se mogu videti i loše stvari, čak i smrt.

Tako prema jednom verovanju koje je prisutno u delu Bosne oko Cazina, a prihvaćeno je i kod Roma, ako prilikom gledanja u pasulj „ispadne“ kombinacija od osam četvorki (osam grupa po četiri zrna pasulja) - gledanje se odmah prekida i zrna se bacaju u reku.

Osoba koja je gledala u pasulj u tom trenutku je videla crni kaher - velike probleme, nesreće, čak i smrt nekoga iz bliske porodice. Još ako se poklopi da su tri gomilice po vertikali u sredini i tri gomilice po horizontali u sredini - identične (odnosno da imaju po četiri zrna u svakoj gomilici) - to je dodatno loš znak, jer ukazuje i na ozbiljne finansijske probleme ili na propast veze (braka).

S druge strane, kombinacija u kojoj vidite devet gomilica po četiri zrna pasulja je izuzetno srećna kombinacija i na njoj se takođe prekida gledanje u pasulj, a zrna se ostavljaju u kući - za sreću. Ova kombinacija se u Bosni zove hadžirli hatma (sve najbolje).


Objavljeno na sajtu kurir-info.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2016 Netmark d.o.o.