Automobili » Arhiva vesti za četvrtak 12. januar 2012

Kubica opet slomio desnu nogu

Auto portal četvrtak, 12. januar 2012.  
Nesrećni Robert Kubica je opet lomio desnu nogu, a da stvar bude gora, nesreća se dogodila pred ulazom njegovog stana u italijanskom gradu Pietrasanti gde se okliznuo na led. Njegov menadžer još uvek nije potvrdio događaj, ali veliki broj stranih medija je javilo da je odmah prebačen u bolnicu.... »

Dakar: Bareda, Roma i Ardevičijus. Gordon diskvalifikovan?

Nacionalna klasa četvrtak, 12. januar 2012.  
Prvu etapnu pobedu na ovom Dakaru osvojili su Bareda (Huskvarna) i Ardevičujus (Kamaz), dok je Nani Roma ne samo da pobedi na etapi već i da se probije na drugo mesto u generali. Robi Gordon je diskvalifikovan zbog tehničke neispravnosti, ali se on žalio na odluku pa je do daljnjeg u poretku (i... »

KIA Motors rekordno

Vrele gume četvrtak, 12. januar 2012.  
Iz korporacije Kia Motors javljaju da su u 2011. ostvarili rekordnu prodaju – 2.478.959 vozila. To je najviše u čitavoj šezdesetsedmogodišnjoj istoriji najstarijeg korejskog proizvođača automobila i prvi put uopšte da su premašili 2,4 miliona prodatih primeraka. U odnosu na godinu ranije, to je... »

Kia Motors u 2011. godini postigla novi rekord

Auto portal četvrtak, 12. januar 2012.  
Iz korporacije Kia Motors javljaju da su u 2011. ostvarili rekordnu prodaju – 2,478,959 vozila. što je najviše u čitavoj 67-godišnjoj istoriji najstarijeg korejskog proizvođača automobila i prvi put uopšte da su premašili 2.4 miliona prodatih Kija. U odnosu na godinu ranije to je čak 19-odstotno... »

F1: Kubica obnovio povredu noge

Nacionalna klasa četvrtak, 12. januar 2012.  
Robert Kubica je zadobio povredu noge, kada je pao u blizini svog doma u Italiji. Po prvim informacijama radi se o povredi iste noge koju je povredio u udesu na reliju pre početka sezone 2011. Šanse da se Kubica vrati na pistu u predstojećoj sezoni su gotovo i potpuno nestale. Poljak se okliznuo na... »

Diskvalifikacija Robija Gordona

Vrele gume četvrtak, 12. januar 2012.  
Ikike – Arika Uprkos povredi desnog stopala nakon 35 km na 10. etapi, Hoan Bareda je potvrdio status najprijatnijeg iznenađenja na Dakaru 2012. Naime, Španac je dobio svoju prvu etapu, našavši se ispred Marka Kome i Sirila Deprea. Ipak, Francuz, koji je otvorio trku, je ostao na čelnoj poziciji u... »

Terenac kao stvoren za apokalipsu

Auto portal četvrtak, 12. januar 2012.  
Uzmite 60 metara čeličnih cevi, 43-inčne gume, masivni General Motorsov agregat i Foxovo ogibljenje, pa ćete kao konačni rezultat dobiti nezaustavljivo i zastrašujuće terensko čudovište. Sve zasluge za izradu ovog vozila, po imenu ShowTime, idu Timu Cameronu, zaljubljenike u off-road vozila (čini... »

Najbrži Mercedes na svetu?

Vrele gume četvrtak, 12. januar 2012.  
Ovo što možete videti u video klipu je verovatno najbrži Mercedes na svetu. Renntech je u ruke uzeo Mercedes-Benz SLR i uradio nešto veoma „nevaljalo“. Naime, na „osnovu“ od 620 „konja“ je dodato još 160 na zadnje točkove. U kombinaciji sa Hoosier „drag slick“ pneumaticima, ovaj automobil iz stanja... »

I Aygo restilizovan

Vrele gume četvrtak, 12. januar 2012.  
Toyota Aygo stiže sa osveženim izgledom, boljom ekonomijom i boljom opremom. Ova restilizacija dolazi uz osveženje francuskih „sestrinskih“ modela, Peugeota 107 i Citroena C1. Ovo je praktično prva ozbiljna promena još od lansiranja 2005., a očiglednoj je da je dizajnerski jezik preuzet od novog... »

Porsche Boxter treće generacije - prve zvanične fotografije

Auto portal četvrtak, 12. januar 2012.  
Nova generacija Porsche Boxtera možda nije imala svoju premijeru na sajmu automobila u Detroitu, ali su se prve zvanične fotografije automobila našle na internetu pred sam kraj ovog prestižnog događaja. Reč je o trećoj generaciji Boxtera, koji je se na tržištu prvi put našao 1996. Novi model sa... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.