Automobili » Arhiva vesti za četvrtak 12. januar 2012

Kubica opet slomio desnu nogu

Auto portal četvrtak, 12. januar 2012.
Nesrećni Robert Kubica je opet lomio desnu nogu, a da stvar bude gora, nesreća se dogodila pred ulazom njegovog stana u italijanskom gradu Pietrasanti gde se okliznuo na led. Njegov menadžer još uvek nije potvrdio događaj, ali veliki broj stranih medija je javilo da je odmah prebačen u bolnicu.... »

Dakar: Bareda, Roma i Ardevičijus. Gordon diskvalifikovan?

Nacionalna klasa četvrtak, 12. januar 2012.
Prvu etapnu pobedu na ovom Dakaru osvojili su Bareda (Huskvarna) i Ardevičujus (Kamaz), dok je Nani Roma ne samo da pobedi na etapi već i da se probije na drugo mesto u generali. Robi Gordon je diskvalifikovan zbog tehničke neispravnosti, ali se on žalio na odluku pa je do daljnjeg u poretku (i... »

Produženi BMW Serije 3

Vrele gume četvrtak, 12. januar 2012.
Već smo navikli da za kinesko tržište premijum proizvođači pripremaju modele sa produženim međuosovinskim rastojanjem. Situacija u Kini mnogo govori o ljudskoj prirodi, i „višku dobara“ koje neminovno izazivaju jedan od „smrtnih grehova“. Da se vratimo na produženi BMW Serije 3. Zadnja vrata su za... »

Pijani vozač osuđen na 20 meseci zatvora nakon što je izazvao stravičnu nesreću

Auto portal četvrtak, 12. januar 2012.
Jedan 22-godišnjak, koji je ukrao očev Ford Focus, završio je u zatvoru nakon što je u pijanom stanju izazvao stravičnu nesreću, u kojoj je, nekim čedom, propao sa sveha par ogrebotina. Christopher Jerman je Focusom udario u Nissan koji mu dolazio u susret, a od siline udarca Ford je gotovo... »

Prodaja dizela u SAD raste, hibrida opada

Vrele gume četvrtak, 12. januar 2012.
Niz novih dizel motora u ponudi u SAD, je podigao prodaju agregata koji kao pogonsko gorivo koriste naftu, za 27,4 odsto u 2011. Ukupan rast tržišta „preko velike bare“ u 2011. iznosi 10,2 odsto, što znači da je porast prodaje automobila sa dizel agregatima daleko iznad proseka. Ono što je takođe... »

Desetogodišnjak slupao 140,000 evra vredan Maserati GranTurismo

Auto portal četvrtak, 12. januar 2012.
U Hong Kongu je uhapšen desetogodišnji dečak iz Amerike, koji je ukrao očev automobil i njim divljao po ulicama, pa mu sada uz novčanu preti i zatvorska kazna. Dečak je vozeči očev Maserati GranTurismo udario u jedno vozilo, ali je nastavio da vozi automobil star nepune tri godine, koji je plaćen... »

KIA Motors rekordno

Vrele gume četvrtak, 12. januar 2012.
Iz korporacije Kia Motors javljaju da su u 2011. ostvarili rekordnu prodaju – 2.478.959 vozila. To je najviše u čitavoj šezdesetsedmogodišnjoj istoriji najstarijeg korejskog proizvođača automobila i prvi put uopšte da su premašili 2,4 miliona prodatih primeraka. U odnosu na godinu ranije, to je... »

Kia Motors u 2011. godini postigla novi rekord

Auto portal četvrtak, 12. januar 2012.
Iz korporacije Kia Motors javljaju da su u 2011. ostvarili rekordnu prodaju – 2,478,959 vozila. što je najviše u čitavoj 67-godišnjoj istoriji najstarijeg korejskog proizvođača automobila i prvi put uopšte da su premašili 2.4 miliona prodatih Kija. U odnosu na godinu ranije to je čak 19-odstotno... »

F1: Kubica obnovio povredu noge

Nacionalna klasa četvrtak, 12. januar 2012.
Robert Kubica je zadobio povredu noge, kada je pao u blizini svog doma u Italiji. Po prvim informacijama radi se o povredi iste noge koju je povredio u udesu na reliju pre početka sezone 2011. Šanse da se Kubica vrati na pistu u predstojećoj sezoni su gotovo i potpuno nestale. Poljak se okliznuo na... »

Diskvalifikacija Robija Gordona

Vrele gume četvrtak, 12. januar 2012.
Ikike – Arika Uprkos povredi desnog stopala nakon 35 km na 10. etapi, Hoan Bareda je potvrdio status najprijatnijeg iznenađenja na Dakaru 2012. Naime, Španac je dobio svoju prvu etapu, našavši se ispred Marka Kome i Sirila Deprea. Ipak, Francuz, koji je otvorio trku, je ostao na čelnoj poziciji u... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.