Beograd » Arhiva vesti za četvrtak 12. januar 2012

Repriza, ali po „srpski“

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
Novu godinu, koju Srbi već tradicionalno obeležavaju i po julijanskom kalendaru, Beograđani će sutra uveče dočekati u mnogobrojnim klubovima i na splavovima, dok će ljubitelji boemske atmosfere moći da uživaju u nekoj od kafana u Skadarliji. Restoran „Dva jelena“ tako nudi jedan aperitiv i večeru... »

Gradi se novi Urgentni centar

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
Rekonstruisani blok Kliničko-bolničkog centra „Zemun“ otvoren je juče, a ovu zdravstvenu ustanovu, u kojoj se godišnje obavi više od 7.000 hirurških intervencija, obišli su i gradonačelnik Dragan Đilas i Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada. - Ova zgrada je pre samo godinu dana bila u veoma... »

Rešenje tek na leto

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
Stanari iz Požeške ulice, iz ulaza 68, 70, 72, 76 i 78, o čijim je problemima sa nesnosnom bukom iz obližnje Toplane „Banovo brdo“ „Pravda“ juče pisala, po svemu sudeći rešenje će morati da sačekaju do leta. Tada će, kažu nadležni iz JKP „Beogradske elektrane“, biti obavljena analiza uzročnika buke... »

Gulaš od krompira

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
Dramski umetnik Milan Babović, poznatiji kao Đuro Palica iz TV i pozorišnih hitova „Kursadžije“ i „Policijska stanica“, uživa u kuvanju. U elitnom restoranu „Velika Skadarlija“ spremio je sa veštim kulinarima specijalitet – gulaš od krompira. Potrebno je: 1,5 kg krompira, 150 g luka, 100 g... »

S karticom brže iz garaže

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
Parkiranje na 11 prestoničkih parkirališta moći će ubuduće brže da se plati specijalnom debitnom karticom, koju izdaje JKP „Parking servis“. Kako bi sprečili stvaranje redova na svojim blagajnama i automatima za izdavanje karata, oni su uveli novčano-vrednosne kartice, nalik onima za „halo... »

Flasteri i žvake ne pomažu

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
Nikotinski flasteri i gume za žvakanje nisu delotvorni kod pušača koji žele da se odreknu cigareta, čak i kada se te terapije kombinuju sa seansama psihološke pomoći, prenosi Tanjug. Istraživanje pokazuje da nikotinska pomagala, posebno flasteri i gume za žvakanje, nisu ništa delotvornija za... »

Moda za početnike

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
U okviru tročasovne „Modne radionice“, koja se tokom zimskog raspusta organizuje u UK „Parobrod“, šest učenica beogradskih osnovnih škola juče je dobilo priliku da, svaka prema svojoj viziji i talentu, izradi po jednu kragnu za haljinu. Da bi kreacije malih umetnica izgledale što bolje, brinule su... »

Oblak povezuje reku i grad

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
Spiralni oblak od čelika između Beton hale i Kalemegdanskog parka povezaće grad i reku. Postojeća tramvajska trasa i okretnice ostaju na sadašnjoj lokaciji, a u istoj ravni planiran je centralni trg. Posetiocima će na raspolaganju biti i mnoštvo prodavnica, galerija, restorana, zelenih površina,... »

Srčane bolesti češće kod osoba sa psorijazom

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
Američki naučnici ukazuju da bi osobe koje imaju psorijazu trebalo da obrate pažnju na kardiovaskularni sistem jer, prema nekim istraživanjima, imaju veće šanse da obole od kardiovaskularnih bolesti. Doktorka Ejpril Armstrong, koja je učestvovala u izradi studije, kaže da se pri tom mora imati u... »

Pešaci najčešće stradaju kad precene svoje sposobnosti

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
Od prvog januara na saobraćajnicma smrtno je stradalo pet osoba – tri pešaka i dva vozača. Povređeno je dvadeset sugrađana. Nesporno je da pešaci nepoštovanjem propisa, prelaženjem ulice van pešačkog prelaza i na crveno svetlo doprinose povećanju broja saobraćajnih nezgoda. Ali, ističe Milan... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.