Društvo » Arhiva vesti za četvrtak 12. januar 2012

Sjajno

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
I, kako je bilo? Sjajno. Kakav je bio jelovnik? Sjajan. Muzika? Sjajna. Kako ste se proveli? Sjajno. Kakva je bila predstava? Sjajna. Kakva je glumica? Sjajna. A i Bred Pit sjajno izgleda go... Kako je Novak igrao? Sjajno. Kako izgubismo? "Sjajno smo se vratili, ali nas je ubio promašeni penal..."... »

Romi u Vojvodini: Korak po korak na bolje

Dojče vele četvrtak, 12. januar 2012.
Uz multietničke vrednosti Vojvodine koje su prepoznate kao velika vrednost te pokrajine u Evropi, uključivanje Roma u društvo prepoznaje se kao jedna od retkih tema koja može da služi kao uzor Evropskoj uniji. Duško Jovanović, direktor Kancelarije za inkluziju Roma, kaže da je težište projekata,... »

Žiga Virc: Još istražujemo Titov svemirski program

Slobodna Evropa četvrtak, 12. januar 2012.
VIDEO: Trailer za film "Houston, We Have a Problem" Iva Martinović Slovenački reditelj Žiga Virc ponovo je digao pravu buru kada je na internet postavljen trailer koji za iduću godinu najavljuje njegov novi film "Houston, We Have a Problem". Reč je o priči “koja će nam otkriti kako je Jugoslavija... »

Novi Magazin u nedelju 15. januara

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
Pod lupom: Kako danas odrastaju nove generacije Nije lako biti mlad... ...Doduše, ni roditeljima nije baš sve potaman dok se tokom adolescencije dešavaju značajne promene koje dete pretvaraju u zrelu osobu, a traganje za vlastitim identitetom je najvažniji razvojni zadatak – Da bi se odvojio, da bi... »

Sela ostala bez krovova

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
ISTOK – Olujno nevreme i vetar, koji je duvao više od 150 kilometara na sat, pre tri dana opustošio je područje opštine Istok. Najteža je situacija u povratničkim selima Ljug, Dragoljevac, Istočko Belo Polje, Dubrava i Žač, a ništa bolje nije ni u selima Brestovik i Ljevoša u susednoj opštini Peć.... »

Smrt lekara aktuelizovala pitanje korupcije i odgovornosti

Slobodna Evropa četvrtak, 12. januar 2012.
Da li je moguće da u svim dosadašnjim aferama u Srbiji koje obično u predizbornoj atmosferi sustižu jedna drugu, krivica dopre i do vrha piramidalne odgovornosti, odnosno vlasti. Tragična smrt jednog lekara optuženog za mito u vezi nabavki citosatika, ali i smena savetnika ministra zdravlja, koji... »

Zdravstvene e-knjižice od marta

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
Direktor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO) Aleksandar Vuksanović, najavio je podelu prvih 100.000 elektronskih zdravstvenih knjižica početkom marta, u okviru projekta za Kolubarski... »

Bebe koje majke doje više plaču

Radio 021 četvrtak, 12. januar 2012.
Bebe koje majke doje plaču više od beba koje se hrane mlečnim formulama, pokazale je nova britanska studija. Naučnici tvrde da je ova razdražljivost normalna i da je - koliko god da bebe koje jedu iz flašice izgledaju zadovoljnije i lakše ih je smiriti - dojenje ipak zdravije. Savet zdravstvenih... »

Nemački novinari bojkotuju predsednika

EurActiv četvrtak, 12. januar 2012.
Predstavnici Nemačkog saveza novinara i nemačkog ogranka organizacije za suzbijanje korupcije Transparensi internešenel (Transparency International) otkazali su učešće na tradicionalnom novogodišnjem prijemu predsednika Nemačke Kristijana Vulfa (Christian Wulff). Predsednik Saveza novinara je prvi... »

U javnom dugu i obaveze prema vojnim penzionerima

Glas javnosti četvrtak, 12. januar 2012.
Preuzimanje duga od 4.512.720 milijardi dinara predviđeno je Predlogom zakona o pretvaranju dospelih, a neizmirenih obaveza prema korisnicima vojnih penzija u javni dug Republike Srbije. BEOGRAD - Država bi uskoro trebalo da kao javni dug preuzme obaveze Fonda za socijalno osiguranje vojnih... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.