Ekonomija » Arhiva vesti za četvrtak 12. januar 2012

MK grupa okončala prinudan otkup akcija Carnexa

Rast.rs četvrtak, 12. januar 2012.
Centralni registar hartije od vrednosti objavio je da je okončan prinudan otkup akcija Carnexa koji je sprovela novosadska MK grupa, nakon uspešno završene ponude za preuzimanje. Nakon okončane ponude, MK grupa sa povezanim licima je stigla do 98,1 odsto akcija što joj je po domaćoj regulativi... »

Zašto se držite franka?

Biznis i finansije četvrtak, 12. januar 2012.
Kriza projekta evra dovela je do vrhunca odlučnost Švajcaraca da ne budu uvučeni u EU. Ipak, imajući u vidu sadašnje globalno okruženje i probleme s kojima se suočavaju vodeće privrede sveta, teško je očekivati značajniju depresijaciju franka u budućnosti, što znači i teškoće za Švajcarsku. Veliki... »

Zabeležen veliki promet obveznica stare devizne štednje

Rast.rs četvrtak, 12. januar 2012.
Današnji trgovački dan obeležili su veliki promet obveznica stare devizne štednje i neznatno veća aktivnost na trgovanju likvidnijim akcijama. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 52,8 miliona dinara. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex 15, izgubio je na vrednosti 0,1 odsto, spustivši se... »

Napred nastavio sticanje akcija Energoprojekta

Rast.rs četvrtak, 12. januar 2012.
Beogradska građevinska kompanija Napred koja se odlikuje veoma visokom profitabilnošću nastavila je sticanje akcija Energoprojekt holdinga, podigavši svoj udeo u toj kompaniji na 3,44 procenta. Napred je četvrti po veličini akcionar Energoprojekta, a najveći deo akcija kupio je početkom 2009.... »

Komfor i sigurnost leta

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
"Postoje tri principa za uspeh u avio-prevozu: dobra cena, kvalitet i brend. Najveći doprinos članstva u Star Alliance je uvećanje vrednosti našeg brenda" Turkish Airlines (Türk Hava Yolları) često se opisuje kao atipična bliskoistočna avio-kompanija, koja "posluje drugačije" i ne teži samo... »

JAT svi pljačkali i čerupali

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
BEOGRAD - U „Jat ervejzu“, čije direktore, kao i u ostalim državnim kompanijama, postavlja Vlada Srbije, troši se i rasipa na sve strane, iako je reč o gubitašu čiji su ogromni dugovi odavno pojeli njegov kapital. Javnost je posle objavljivanja revizorskog izveštaja za tog domaćeg avioprevoznikapo,... »

HNB predviđa stagnaciju ili blagi pad hrvatske ekonomije u 2012.

Rast.rs četvrtak, 12. januar 2012.
Hrvatska narodna banka (HNB) očekuje da bi na nivou cele 2011. realni rast BDP-a u Hrvatskoj mogao iznositi samo 0,4 odsto, a za ovu godinu nove projekcije centralne banke govore o stagnaciji odnosno padu BDP-a za 0,2 odsto, uz upozorenje da je bez fiskalne konsolidacije i strukturnih reformi... »

Vino je u modi

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
"Imidž zemlje proizvođača jedan je od ključnih faktora pri donošenju odluke o kupovini nekog vina, što prevazilazi moć bilo koje pojedinačne vinarije" Početkom 2010. godine u Beogradu je registrovana firma "M-6 Tikveš" d.o.o., koja se bavi uvozom asortimana najstarije i vodeće makedonske vinarije... »

"Simpo" najavljuje izvoz od 50 miliona evra

Južne vesti četvrtak, 12. januar 2012.
S obzirom na veliki pad prodaje nameštaja na domaćem tržištu kompanija "Simpo" u ovoj poslovnoj godini akcenat će staviti na izvoz. - Ušli smo u vrlo ambiciozne poduhvate, vezane za planirani izvoz koji će u odnosu na predhodnu godinu biti povećan za više od pedesed procenata, što znači da će... »

Euribor ne bi trebao da pada

Rast.rs četvrtak, 12. januar 2012.
Evropska centralna banka (ECB) je u novembru i decembru prošle godine smanjila referentnu kamatnu stopu u zoni evra, oba puta za 0,25 procentnih poena. Savet Evropske centralne banke (ECB) na današnjem sastanku, prema mišljenju većine analitičara neće smanjiti referentnu kamatnu stopu u zoni evra.... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.