Ekonomija » Arhiva vesti za četvrtak 12. januar 2012

Zašto se držite franka?

Biznis i finansije četvrtak, 12. januar 2012.  
Kriza projekta evra dovela je do vrhunca odlučnost Švajcaraca da ne budu uvučeni u EU. Ipak, imajući u vidu sadašnje globalno okruženje i probleme s kojima se suočavaju vodeće privrede sveta, teško je očekivati značajniju depresijaciju franka u budućnosti, što znači i teškoće za Švajcarsku. Veliki... »

MK grupa okončala prinudan otkup akcija Carnexa

Rast.rs četvrtak, 12. januar 2012.  
Centralni registar hartije od vrednosti objavio je da je okončan prinudan otkup akcija Carnexa koji je sprovela novosadska MK grupa, nakon uspešno završene ponude za preuzimanje. Nakon okončane ponude, MK grupa sa povezanim licima je stigla do 98,1 odsto akcija što joj je po domaćoj regulativi... »

Zabeležen veliki promet obveznica stare devizne štednje

Rast.rs četvrtak, 12. januar 2012.  
Današnji trgovački dan obeležili su veliki promet obveznica stare devizne štednje i neznatno veća aktivnost na trgovanju likvidnijim akcijama. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 52,8 miliona dinara. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex 15, izgubio je na vrednosti 0,1 odsto, spustivši se... »

I zvanično predloženo osnivanje Razvojne banke Srbije

Krediti.rs četvrtak, 12. januar 2012.  
Srbija bi uskoro mogla da dobije Razvojnu banku Srbije (RBS), budući da je Vlada Srbije danas u skupštinsku proceduru uputila Predlog zakona o RBS. Minimalni osnivački kapital iznosiće 400 mil EUR u dinarskoj protivvrednosti, predmetni kapital će se obezbediti iz republičkog budžeta, a Srbija mora... »

JAT svi pljačkali i čerupali

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.  
BEOGRAD - U „Jat ervejzu“, čije direktore, kao i u ostalim državnim kompanijama, postavlja Vlada Srbije, troši se i rasipa na sve strane, iako je reč o gubitašu čiji su ogromni dugovi odavno pojeli njegov kapital. Javnost je posle objavljivanja revizorskog izveštaja za tog domaćeg avioprevoznikapo,... »

Napred nastavio sticanje akcija Energoprojekta

Rast.rs četvrtak, 12. januar 2012.  
Beogradska građevinska kompanija Napred koja se odlikuje veoma visokom profitabilnošću nastavila je sticanje akcija Energoprojekt holdinga, podigavši svoj udeo u toj kompaniji na 3,44 procenta. Napred je četvrti po veličini akcionar Energoprojekta, a najveći deo akcija kupio je početkom 2009.... »

Komfor i sigurnost leta

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.  
"Postoje tri principa za uspeh u avio-prevozu: dobra cena, kvalitet i brend. Najveći doprinos članstva u Star Alliance je uvećanje vrednosti našeg brenda" Turkish Airlines (Türk Hava Yolları) često se opisuje kao atipična bliskoistočna avio-kompanija, koja "posluje drugačije" i ne teži samo... »

HNB predviđa stagnaciju ili blagi pad hrvatske ekonomije u 2012.

Rast.rs četvrtak, 12. januar 2012.  
Hrvatska narodna banka (HNB) očekuje da bi na nivou cele 2011. realni rast BDP-a u Hrvatskoj mogao iznositi samo 0,4 odsto, a za ovu godinu nove projekcije centralne banke govore o stagnaciji odnosno padu BDP-a za 0,2 odsto, uz upozorenje da je bez fiskalne konsolidacije i strukturnih reformi... »

Vino je u modi

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.  
"Imidž zemlje proizvođača jedan je od ključnih faktora pri donošenju odluke o kupovini nekog vina, što prevazilazi moć bilo koje pojedinačne vinarije" Početkom 2010. godine u Beogradu je registrovana firma "M-6 Tikveš" d.o.o., koja se bavi uvozom asortimana najstarije i vodeće makedonske vinarije... »

Porez na stan po starom

Krediti.rs četvrtak, 12. januar 2012.  
Autor: S. B. Građani u ovoj godini, zahvaljujući promeni zakona, plaćaju porez na imovinu jednak prošlogodišnjem. Zbog zaštite socijalnog statusa vlasnika nekretnina, dugo najavljivano povećanje odloženo. Građanima već 15. februara ističe rok za plaćanje prve rate poreza na imovinu. I kada stignu... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.