http://www.blic.rs

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Mrkonjić: Država mora hitno da pomogne Šešelju

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ministar za infrastrukutru i energetiku Milutin Mrkonjić smatra da država Srbija mora da pomogne lideru radikala Vojislavu Šešelju zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.
U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima Mrkonjić je naglasio da je državna pomoć Šešelju urgentna zbog njegove bolesti. - Sve ono što se sa Šešeljem godinama tamo događa i godine robije bez sudskog epiloga odavno je trebalo da... »

Opština Novi Beograd poziva sugrađane da predlože lokacije za rampe

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Opština Novi Beograd pozvala je danas sugrađane da predlože zgrade i ustanove uz koje će biti izgrađene pristupne rampe, koje osobama sa invaliditetom omogućavaju lakši prilaz zgradama.
Svoje predloge skupštine stanara i organizacije osoba sa invaliditetom mogu da dostave do 23. januara na pisarnici u zgradi opštine. Kako je saopšteno, u prošloj godini na osnovu predloga građana napravljeno je 15 takvih rampi... »

Zemljotres jačine 5,8 stepeni pogodio Japan

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Zemljotres jačine 5,8 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je rano jutros severoistočni deo Japana, a za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama ili šteti.
Epicentar potresa bio je 22 kilometra istočno od prefekture Ivaki, u priobalnom području kod nuklearne elektrane Fukušima, oštećene u martu prošle godine u razornom zemljotresu i cunamiju koji je usledio, navela je Japanska... »

Kineski radnici pretili samoubistvom zbog spora s gazdama

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Peking - Američka kompanija Majkrosoft (Microsoft) saopštila je danas da istražuje nerede u kineskoj fabrici koja je snabdeva delovima, a u kojoj je prema njihovim saznanjima 150 radnika protestovalo prošle nedelje, a neki pretili i samoubistvom.
Desetine radnika kompanije za sklapanje Majkrosoftovih konzola za video igrice Xbox pretili su da će skočiti sa krova fabričke spavaonice zbog spora oko nadoknada posle zatvaranja jedne fabričke linije. Radnici su danas rekli da... »

Stray Dogg

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad čujete album kao što je „Almost“ beogradskog kvarteta Stray Dogg, prva misao je da Srbija ne samo da nije pukla nego je, uz maksimum dostojanstva, okrenula drugi, daleko čistiji obraz. Predvođeni autorom, gitaristom i pevačem Dušanom Strajnićem (scensko ime Dukat Stray), Stray Dogg pripadaju paralelnoj srpskoj sceni koja, shodno tome, deluje u paralelnoj, nesumnjivo boljoj realnosti, odakle emituje signale kakvi bi i mnogo ozbiljnija kulturna okruženja učinili ponosnim. Njihova muzika...
Nema ništa odvratnije nego videti i čuti mladog autora koji poništava i ono malo ličnosti što ima traćenjem talenta i veštine na savlađivanje zamišljenih meinstrim obrazaca ne bi li se dočepao makar komadića davno užeglog kolača... »

Ćirić: Usvojene mere za podršku privrede

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić izjavio je danas da je Vlada Srbije usvojila oko šest milijardi dinara vredan paket subvencija i mera za pomoć privredi.
Ćirić je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade, kazao da ove godine nije bilo mogućnosti za subvencionisanje kredita za likvidnost i investicije, ali da je napravljen sveobuhvatan paket koji bi trebalo da olakša... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.