http://www.blic.rs

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Sudsko veće u Hagu traži novu ekspertizu za Šešelja

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Sudsko veće Haškog tribunala zatražilo je danas od Sekretarijata suda da mu u najkraćem roku dostavi izveštaj o okolnostima u kojima je haški optuženik Vojislav Šešelj hospitalizovan.
Sudsko veće je izdalo nalog Sekretarijatu da najkasnije za pet dana dostavi izveštaj načelnika Pritvorske jedinice Medjunarodnog krivičnog tribunala o okolnostima u kojima je Šeselj hospitalizovan i o proceduri koju je sprovelo... »

LSV traži vojvođansku policijsku upravu

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas osnivanje pokrajinske policijske uprave, kako bi se rad policije na području Vojvodine učinio efikasnijim.
LSV je u saopštenju za javnost ocenila da MUP Srbije "po svoj prilici" nije u mogućnosti da reši probleme dugačkih redova pred šalterima policijskih stanica u glavnom gradu Vojvodine. "MUP zbog toga treba da prenese nadležnosti... »

Somalski gusari napali španski ratni brod

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Jedan gusar je poginuo a šest je uhapšeno danas nakon što su napali španski ratni brod kod obale Somalije, saopštili su danas španski zvaničnici.
Gusari su napali ratni brod "Patino" dugačak 165 metara rano jutros, na šta je sa broda na njih uzvraćena vatra i za gusarima pokrenuta helikopterska potera, kada ih je šest uhapšeno. Ministarstvo odbrane Španije smatra da su... »

Beloglavi sup iz Srbije nađen ranjen u Izraelu i izlečen

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Beloglavi sup iz Srbije, koji je nađen ranjen u jednom kibucu na severu Izraela, pušten je u divljinu posle dva meseca lečenja u izraelskoj veterinarskoj klinici.
Beloglavi sup je imao rane od metaka kada je nađen, prenosi izraelski list "Harec". Ptici pretilo izumiranje: Uspešan povratak beloglavog supa u Srbiju Na njegovoj nozi je bio prsten, prema kojem je utvrđeno da je taj veliki... »

Američki vojnik: Komandant me je zamolio da lažem o ubistvu civila

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Američki vojnik koji je služio u Iraku, posvedočio je danas da ga je njegov komandant, kome se sudi, zamolio da laže o ubistvu pet iračkih civila u iračkom gradu Haditu 19. novembra 2005. godine.
Na suđenju o jednoj od najkontraverznijih američkih epizoda u ratu u Iraku, narednik Sanik Dela Kruz posvedočio je da je komandant voda Frenk Vuterić ubio Iračane, pošto ih je isterao iz vozila u blizini mesta bombaškog napada u... »

Mihajlović:Nemoguće da iza slučaja Borik stoji jedan čovek

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
BEOGRAD - Iako je tek počela istraga o eksplozivu i oružju otkrivenom u sportskom centru “Borik” dan pre svečane akademije povodom Dana RS, nije moguće da iza toga stoji samo jedna osoba koja je do sada uhapšena - izjavio je Milivoje Mihajlović, direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima.
On smatra da "ukoliko je reč o ozbiljnoj pripremi terorističkog akta, nemoguće je da iza toga stoji samo jedan čovek". Mihajlović je dodao da ne bi želeo da to šire komentariše pre okončanja istrage, ali da "nije svejedno kada se... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.