http://www.blic.rs

Blic

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Pukovnik Pšibil premešten u psihijatrijsku kliniku

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Varšava - Poljski vojni tužilac, pukovnik Mikolaj Pšibil, koji je pre tri dana pokušao samoubistvo kako bi "odbranio čast svojih kolega iz tužilaštva" koji su istraživali slučaj "curenja" informacija u medije, napustio je danas bolnicu i premešten je na psihijatrijsku kliniku, saopštio je direktor bolnice.
Direktor psihijatriske klinike u centralnopoljskom gradu Bidgošć Jan Vilk potvrdio je, u izjavi za agenciju AP, da je pacijent (vojni tužilac) danas doveden na kliniku. Prema njegovim tvrdnjama, suočavao se s pretnjama i... »

Direktor Poreske uprave: "Nisam se obrukao objavljivanjem spiska dužnika"

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
- Nikad na mene, niti na zaposlene u Poreskoj upravi nije bilo pritisaka da se ime nekog poreskog dužnika ne objavi. Ovo je tek prvi korak i prvi spisak koji nije konačan jer ima još dužnika čija imena nisu među 300 objavljenih - kaže u razgovoru za „Blic” direktor Dragutin Radosavljević.
Uloga objavljivanja spiskova bila je i da se dužnici posrame i prestanu sa takvom praksom. Mislite li da ste postigli takav efekat? - Još je rano da bi se to zaključilo. Prve efekte ćemo videti na kraju meseca kad stigne izveštaj... »

Uhapšena dva pripadnika Žandarmerije prilikom primopredaje droge

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Pripadnici žandarmerije MUP-a Srbije Vladimir Todorović i Bojan Nešić uhapšeni su sinoć prilikom primopredaje 50 grama "spida".
Todorović i Nešić su u prodaji droge zatečeni na opštini Rakovica, a hapšenje su izveli inspektori Policijske stanice Savski venac, koji su osumnjičene žandarme nekoliko nedelja držali pod prismotrom. Todorović koji je, na ulici... »

Prodavao stanove, a porez utajio

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Sektor poreske policije podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu krivičnu prijavu protiv S.B., sa Zlatibora, zbog sumnje da je utajio porez u iznosu od 35 miliona dinara.
S.B. je u nameri da u potpunosti izbegne plaćanje poreza u periodu 2010 - 2011. prodao stanove vrednosti 198.682.600 dinara. Prema Zakonu, on je bio u obavezi da plati PDV u iznosu od 35.042.868 dinar, što nije učinio, pa je... »

Mrkonjić: Država mora hitno da pomogne Šešelju

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ministar za infrastrukutru i energetiku Milutin Mrkonjić smatra da država Srbija mora da pomogne lideru radikala Vojislavu Šešelju zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.
U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima Mrkonjić je naglasio da je državna pomoć Šešelju urgentna zbog njegove bolesti. - Sve ono što se sa Šešeljem godinama tamo događa i godine robije bez sudskog epiloga odavno je trebalo da... »

Šokantno: Američki marinci urinirali po mrtvim talibanima

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Američke vojne vlasti saopštile su da vode istraga o video snimku koji se pojavio na internetu, gde se vide četvorica marinaca kako uriniraju po mrtvim talibanima.
Snimak možete pogledati OVDE. UPOZORENJE: SNIMAK JE UZNEMIRAVAJUĆI! Portparol Pentagona mornarički kapetan Džon Kirbi rekao je da bez obzira o kome se radi, i pod kojim se uslovima to dogodilo, takav čin smatra nečuvenim. Snimak... »

©2015 Netmark d.o.o.