http://www.blic.rs

Blic

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Mrkonjić: Država mora hitno da pomogne Šešelju

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ministar za infrastrukutru i energetiku Milutin Mrkonjić smatra da država Srbija mora da pomogne lideru radikala Vojislavu Šešelju zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.
U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima Mrkonjić je naglasio da je državna pomoć Šešelju urgentna zbog njegove bolesti. - Sve ono što se sa Šešeljem godinama tamo događa i godine robije bez sudskog epiloga odavno je trebalo da... »

Umro sovjetski špijun koji je 1943. spasao Staljina, Ruzvelta i Čerčila

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Gevork Vartanjan (88), jedan od najčuvenijih sovjetskih špijuna koji je sprečio napad na Josifa Staljina, Frenklina Ruzvelta i Vinstona Čerčila tokom Drugog svetskog rata, umro je u Moskvi u 88. godini posle teške bolesti.
Ovaj špijun, poznat pod šifrovanim imenom Amir, ostao je upamćen po tome što je 1943. kao 19-godišnjak, zahvaljujući podacima koje je prikupio, osujetio napad na lidere Sovjetskog Saveza, SAD i Velike Britanije tokom savezničke... »

Loša saradnja fakulteta i privrede

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Za ekonomski razvoj Srbije potrebno je da se ostvari tešnja saradnja između fakulteta i privrede. Privreda mora da kaže kakav joj je kadar potreban, a univerziteti treba da se izjasne imaju li mogućnosti da realizuju takve obrazovne programe, opšti je zaključak učesnika skupa “Privreda i visoko obrazovanje” koji je održan danas u Privrednoj komori Srbije.
Da se privreda u fakulteti slabo poznaju najbolje govori podatak da preduzeća još uvek ne prepoznaju zvanja koja dobijaju diplomci po reformisanom, Bolonjskom procesu. - Velike kompanije kao da ne znaju da se desio Bolonjski... »

Dačić potvrdio pisanje "Blica": Osumnjičeni u RS i Ećim se poznaju

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se osumnjičeni za unos oružja u dvoranu Borik u Banjaluci Boško Stanišljević i bivši bezbednjak BiH Ljuban Ećim poznaju, ali da treba utvrditi prirodu njihovog odnosa. Tu informaciju je objavio "Blic" u današnjem štampanom izdanju.
"Ono što postoji kao informacija je da se pritvoreni i Ljuban Ećim poznaju. To je samo jedna činjenica koju treba ispitati, kakva je vrsta tog odnosa i da li to ima veze sa ovim dogadjajem", rekao je Dačić. On je kazao da je... »

Dirigent Njujorške filharmonije prekinuo koncert kad je posetiocu zazvonio mobilni

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Njujorškoj filharmoniji se verovatno i ranije dešavalo da usred koncerta nekome iz publike zazvoni mobilni telefon, ali poslednji slučaj je izgleda prevršio meru. Dok je orkestar izvodio poslednje i najdirljivije delove Malerove devete simfonije, posetiocu iz prvog reda dvorane "Ajvori Fišer" zazvonio je "ajped" i to melodijom "marimba", zbog čega je dirigent Alan Gilbert prekinuo koncert i obratio se nevaspitanom posetiocu rečima: "Jeste li završili?".
Neki posetioci ovog koncerta preneli su na svojim blogovima i nalozima na društvenim mrežama detalje ovog neobičnog događaja, budući da se nikad u istoriji slavne Njujorške filharmonije nikad ništa slično nije desilo. "U trenutku... »

Evropski parlament razmatra nacrt rezolucije o Srbiji

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Spoljnopolitički komitet Evropskog parlamenta danas će razmatrati nacrt rezolucije o procesu evropske integracije Srbije kojim se poziva Evropski savet da u martu odobri Srbiji status kandidata za članstvo u EU podrazumevajući da će srpske vlasti dotle ispuniti uslove utvrđene na decembarskom samitu.
Evropski parlament smatra da je Srbija zaslužila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, ali osim pohvala iznosi i niz kritika vezanih za korupciju, pravosuđe i zaštitu ljudskih prava, kaže se u nacrtu rezolucije u koji... »

©2016 Netmark d.o.o.