http://www.blic.rs

Blic

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Otac plakao pored mrtve bebe

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče ujutro na magistralnom putu Požarevac - Veliko Gradište, kod mosta na reci Mlavi, stradala je petomesečna beba Saša Perčinović, a šest osoba je povređeno.
Prema nezvaničnim saznanjima, do nesreće je došlo kada je „fijat palio” požarevačkih registrarskih tablica, koji se kretao iz pravca Požarevca, prešao preko pune linije i sudario se s „dačijom sandero” kladovskih tablica koja je... »

Ruski brod s oružjem stigao iz Kipra do Sirije

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ruski brod za koji se veruje da nosi više tona oružja otplovio je za Siriju čim su mu kiparske vlasti dozvolile da napusti njihove vode, izjavili su danas turski zvaničnici.
Brod, koji je bio na putu za Siriju i Tursku, nenajavljeno je u utorak pristao u Kipru, čime je tehnički prekršio embargo Evropske unije za isporuku oružja Siriji, uvedenog zbog brutalnog obračuna sirijskih vlasti sa opozicionim... »

Evropski parlamentarci: Dati status Srbiji

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Brisel - Članovi Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta podržali su danas Nacrt rezolucije koja poziva da se Srbiji u martu dodeli status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.
Nacrt rezolucije Komitetu je predstavio izvestilac za Srbiju Jelko Kacin, koji se založio da se Srbiji, osim statusa kandidata, odredi i datum početka pregovora za pristupanje EU. Praktično niko od članova Komiteta nije doveo u... »

Ministar finansija SAD pozdravio sprovođenje ekonomskih reformi u Evropi

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ministar finansija SAD Timoti Gajtner pozdravio je danas napore evropskih zemalja u sprovođenju reformi čiji je cilj ekonomska stabilizacija.
"Evropski zvaničnici su značajno napredovali" u sprovođenju reformi, rekao je Gajtner na konferenciji za novinare u Tokiju posle sastanka sa svojim japanskim kolegom Junom Azumijem. Gajtner je danas u jednodnevnooj poseti Japanu... »

Opština Novi Beograd poziva sugrađane da predlože lokacije za rampe

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Opština Novi Beograd pozvala je danas sugrađane da predlože zgrade i ustanove uz koje će biti izgrađene pristupne rampe, koje osobama sa invaliditetom omogućavaju lakši prilaz zgradama.
Svoje predloge skupštine stanara i organizacije osoba sa invaliditetom mogu da dostave do 23. januara na pisarnici u zgradi opštine. Kako je saopšteno, u prošloj godini na osnovu predloga građana napravljeno je 15 takvih rampi... »

Mađarski predsednik plagirao doktorat

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Mađarski predsednik Pal Šmit prepisao je 180 od ukupno 250 stranica doktorske disertacije bugarskog naučnika Nikolaja Georgijeva, javila je Bugarska nacionalna televizija (BNT).
Tokom 1987. Georgijev je napisao naučni rad o temi "Analiza olimpijskog programa". Pisao je na francuskom jeziku u švajcarskom gradu Lozani. Pretpostavlja se da je Šmit koristio upravo francusko izdanje direktno, bez citiranja... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.