http://www.blic.rs

Blic

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Dačić: Opština Bujanovac nema pravo da poziva takozvane ministre

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da svako sa Kosova može da dođe u Srbiju kao običan gradjanin a ne kao ministar i to je definisano dogovorom delegacija Prištine i Beograda u Briselu.
- MUP nije obavešten da je postignut dogovor da kosovski političari dolaze u Srbiju radi obavljanja svojih polkitičkih funkcija. Svako može da dodje kao običan građanin, ne kao ministar takozvani za dijasporu - rekao je Dačić. On... »

Arkanov ubica obilazio narko prestonice sveta

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Dobrosav Gavrić, osuđeni ubica Željka Ražnatovića Arkana, koji je nedavno uhapšen u Južnoafričkoj Republici, putovao je poslednjih godina s lažnim pasošem po Južnoj Americi i uglavnom je obilazio zemlje poznate po trgovini narkoticima.
Prema policijskim južnoafričkim izvorima, Gavrić je s falsifikovanim pasošem Bosne i Hercegovine putovao u Ekvador i Peru, čije su prestonice poznati centri za narkotike. Sud u Kejptaunu razmatrao je, inače, prekjuče zahtev... »

Prodavao stanove, a porez utajio

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Sektor poreske policije podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu krivičnu prijavu protiv S.B., sa Zlatibora, zbog sumnje da je utajio porez u iznosu od 35 miliona dinara.
S.B. je u nameri da u potpunosti izbegne plaćanje poreza u periodu 2010 - 2011. prodao stanove vrednosti 198.682.600 dinara. Prema Zakonu, on je bio u obavezi da plati PDV u iznosu od 35.042.868 dinar, što nije učinio, pa je... »

Pukovnik Pšibil premešten u psihijatrijsku kliniku

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Varšava - Poljski vojni tužilac, pukovnik Mikolaj Pšibil, koji je pre tri dana pokušao samoubistvo kako bi "odbranio čast svojih kolega iz tužilaštva" koji su istraživali slučaj "curenja" informacija u medije, napustio je danas bolnicu i premešten je na psihijatrijsku kliniku, saopštio je direktor bolnice.
Direktor psihijatriske klinike u centralnopoljskom gradu Bidgošć Jan Vilk potvrdio je, u izjavi za agenciju AP, da je pacijent (vojni tužilac) danas doveden na kliniku. Prema njegovim tvrdnjama, suočavao se s pretnjama i... »

Deset prekršenih obećanja DOS-a

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Čuveni “Dogovor sa Srbijom”, koji su lideri Demokratske opozicije Srbije potpisali 1. septembra 2000, danas retko ko spominje. Deset predizbornih obećanja DOS-a ostala su, posle jedanaest godina, uglavnom mrtvo slovo na papiru. Na njihovoj realizaciji urađeno je ili vrlo malo ili gotovo ništa, ocenjuju politički analitičari.
Među deklarisanim ciljevima DOS-a najveći značaj imaju tajni dosijei, smatra Vladimir Goati, direktor “Transparentnosti Srbija”. Neispunjeno obećanje o objavljivanju imena špijuna i agenata, koji su pratili opoziciju, prema... »

"Ford" opozvao oko 490.000 vozila zbog tehničke greške

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Njujork - Američki "Ford" opozvao je oko 490.000 vozila kako bi se ispravile tehničke greške koje mogu za izazovu požar ili gubitak snage motora, prenele su agencije.
Opoziv se odnosi na oko 206.000 modela "ford fristar" i minivanova "merkjuri monterej", kao i nešto više od 244.000 sportsko-terenskih vozila "ford iskejp" u SAD i oko 40.00 takvih modela prodatih u svetu, saopštila je Nacionalna... »

©2015 Netmark d.o.o.