http://www.blic.rs

Blic

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Evropski parlamentarci: Dati status Srbiji

Blic četvrtak, 12. januar 2012.
Brisel - Članovi Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta podržali su danas Nacrt rezolucije koja poziva da se Srbiji u martu dodeli status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.
Nacrt rezolucije Komitetu je predstavio izvestilac za Srbiju Jelko Kacin, koji se založio da se Srbiji, osim statusa kandidata, odredi i datum početka pregovora za pristupanje EU. Praktično niko od članova Komiteta nije doveo u... »

Olakšice za stambene kredite pred vladom sledeceg četvrtka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.
Uredba kojom će se obavezno učešće za subvencionisane stambene kredite smanjiti sa 10 na pet odsto i uvesti dodatne olakšice naći će se pred vladom 19. januara, potvrdio je danas za Tanjug državni sekretar u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Nemanja Komazec.
Uredbom će, kako je precizirao, biti izbrisana starosna granica od 45 godina kao uslov da korisnik može da koristi kredita i povećan maksimalni limit neto plate sa sadašnjih 120.000 na 150.000 dinara, koji se odnosi na korisnika... »

SRS: Šešelj operisan, supruzi još nije dozvoljeno da ga poseti

Blic četvrtak, 12. januar 2012.
Predsedniku Srpske radikalne stranke, Vojislavu Šešelju, trebalo je da danas bude ugrađen pejs mejker. U pritvorskoj jedinici Haškog tribunala supruzi Vojislava Šešelja je saopšteno da je intervencija završena, objavila je Srpska radikalna stranka.
Kako se navodi, Nemanja Šarović, rukovodilac predmeta Vojislava Šešelja, istakao je na pres konferenciji da su iz Sekretarijata Haškog tribunala Jadranku Šešelj obavestili da je neizvesno da li će u toku dana moći da ga poseti,... »

Mihajlović:Nemoguće da iza slučaja Borik stoji jedan čovek

Blic četvrtak, 12. januar 2012.
BEOGRAD - Iako je tek počela istraga o eksplozivu i oružju otkrivenom u sportskom centru “Borik” dan pre svečane akademije povodom Dana RS, nije moguće da iza toga stoji samo jedna osoba koja je do sada uhapšena - izjavio je Milivoje Mihajlović, direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima.
On smatra da "ukoliko je reč o ozbiljnoj pripremi terorističkog akta, nemoguće je da iza toga stoji samo jedan čovek". Mihajlović je dodao da ne bi želeo da to šire komentariše pre okončanja istrage, ali da "nije svejedno kada se... »

Glavni grčki sindikat poziva na štrajk

Blic četvrtak, 12. januar 2012.
Atina - Glavni grčki sindikat GSEE je danas pozvao na održavanje štrajka u Atini sledeće nedelje pošto je vlada pojačala pritisak na radničke sindikate da prihvate smanjenja plata kako bi izbegla bankrot.
Sindikat GSEE je saopštio da će njihov štrajk poslati "snažnu poruku" vladi, radnicima i grčkim institucionalnim kreditorima "koji planiraju nove i strože antiradničke mere." GSEE je rekao da će udružiti snage sa manjim... »

Somalski gusari napali španski ratni brod

Blic četvrtak, 12. januar 2012.
Jedan gusar je poginuo a šest je uhapšeno danas nakon što su napali španski ratni brod kod obale Somalije, saopštili su danas španski zvaničnici.
Gusari su napali ratni brod "Patino" dugačak 165 metara rano jutros, na šta je sa broda na njih uzvraćena vatra i za gusarima pokrenuta helikopterska potera, kada ih je šest uhapšeno. Ministarstvo odbrane Španije smatra da su... »

©2016 Netmark d.o.o.