http://www.blic.rs

Blic

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Dirigent Njujorške filharmonije prekinuo koncert kad je posetiocu zazvonio mobilni

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Njujorškoj filharmoniji se verovatno i ranije dešavalo da usred koncerta nekome iz publike zazvoni mobilni telefon, ali poslednji slučaj je izgleda prevršio meru. Dok je orkestar izvodio poslednje i najdirljivije delove Malerove devete simfonije, posetiocu iz prvog reda dvorane "Ajvori Fišer" zazvonio je "ajped" i to melodijom "marimba", zbog čega je dirigent Alan Gilbert prekinuo koncert i obratio se nevaspitanom posetiocu rečima: "Jeste li završili?".
Neki posetioci ovog koncerta preneli su na svojim blogovima i nalozima na društvenim mrežama detalje ovog neobičnog događaja, budući da se nikad u istoriji slavne Njujorške filharmonije nikad ništa slično nije desilo. "U trenutku... »

Srbija na začelju Evrope po ekonomskim slobodama

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Srbija je i ove godine ponovo na dnu liste evropskih zemalja po ekonomskim slobodama. Ispred nas su Makedonija, Hrvatska, Bugarska, Crna Gora pa čak i Albanija koja je za 40 mesta bolje rangirana od Srbije. Naša zemlja je na listi od 184 zemlje zauzela tek 98. mesto. Ako bi poredili ocene koje su dobile evropske države, Srbiju samo šest pozicija deli od začelja liste.
Na ovogodišnjoj rang listi ekonomskih sloboda u 2011. godini koju su danas zajednički objavili američka fondacija “Heritidž” i “Volstrit džornal”, Srbija je svrstana među “većinom neslobodne” ekonomije. Sa ukupno 58 poena zauzela... »

Riker u Beogradu i Prištini 16. januara o datumu nastavku dijaloga

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
PRIŠTINA - Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filip Riker posetiće Prištinu u ponedeljak, 16. januara, a prethodno i Beograd da bi sa tamošnjim zvaničnicima razgovarao o nastavku tehničkog dijaloga o Kosovu, rekli su danas izvori iz kosovske vlade prištinskim medijima.
Riker, pomoćnik zamenika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja, sastaće se 16. januara sa prištinskim zvaničnicima a "potom će se postaviti datum" za nastavak razgovora Beograda i Prištine u Briselu,... »

„Kraba“ pokazala da nije bilo zloupotrebe

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Doktor Zoran Rakočević, sadašnji v. d. direktora Instituta za onkologiju i radiologiju u intervjuu za današnji broj NIN-a izjavio je da je slučaj “Kraba” uticao na rad Instituta, ali da je na sreću dokazano da nikakvih zloupotreba u davanju lekova kod bolesnika nije bilo.
On je izjavio i da je procedura nabavke citotoksičnih lekova stroga i precizno definisana tako da je nemoguće neprimećeno ne poštovati proceduru. - Nabavka sa pozitivnih lista sprovodi se kroz takozvanu B i C listu. Na B listi su... »

Dr Borojević se obesio jer mu država pleni stan

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Nenad Borovojević (52), bivši direktor Instituta za onkologiju, obesio se preksinoć u Košutnjaku, a na to da sebi oduzme život nagnala ga je odluka Specijalnog suda da mu se oduzme stan u centru grada, vredan 250.000 evra, za koji je navodno podigao kredit.
Kako „Blic“ nezvanično saznaje, odluku Specijalnog suda za organizovani kriminal dobio je u utorak. - Sud je na zahtev tužioca odlučio da Borojeviću oduzme stan vredan 250.000 evra koji je nedavno kupio uzevši kredit u banci. On... »

Tužilac razmatra postupak protiv komandanta holandskog kontigenta u Srebrenici

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Hag - Holandski javni tužilac razmatra pokretanje pravnog postupka protiv oficira koji je komandovao holandskim trupama tokom masakra u Srebrenici, objavio je magazin "Vridj Nederland".
Magazin je objavio da mu je iz nekoliko izvora rečeno da će o mogućoj tužbi protiv komandanta holandskog kontigenta u Srebrenici, Toma Karemansa, krajem meseca razgovarati posebno telo specijalnog suda koje razmatra ovaj... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.