http://www.blic.rs

Blic

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Putin neće učestvovati u predizbornim debatama

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Moskva - Ruski premijer Vladimir Putin, koji je kandidat na predstojećim predsedničkim izborima, neće učestvovati u predizbornim debatama, izjavio je danas njegov predstavnik za štampu Dmitrij Peskov.
- Učešće u televizijskim debatama podrazumeva odredjene aktivnosti, pa bi morao da uzme odmor da bi učestvovao u njima, što nije u njegovom (Putinovom) planu rada, jer znate koliko je zauzet - objasnio je Peskov, preneo je Itar... »

Dačić: Opština Bujanovac nema pravo da poziva takozvane ministre

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da svako sa Kosova može da dođe u Srbiju kao običan gradjanin a ne kao ministar i to je definisano dogovorom delegacija Prištine i Beograda u Briselu.
- MUP nije obavešten da je postignut dogovor da kosovski političari dolaze u Srbiju radi obavljanja svojih polkitičkih funkcija. Svako može da dodje kao običan građanin, ne kao ministar takozvani za dijasporu - rekao je Dačić. On... »

Pogledajte kako se snalaze hranitelji najopasnijih životinja u Zoo vrtu Video

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Troje mladih Beograđana, različitih profesija, svakodnevno vode računa o životinjama u Zoološkom vrtu koje smatraju svojim ljubimcima. Priča ne bi bila neobična da se među njima ne nalaze i najopasniji predatori, životinje od kojih svi zaziru.
- Koliko god vas divlja životinja poštovala kao hranitelja, osobu koja se brine o njenoj egzistenciji, u njenim očima ćete uvek biti “plen”. To joj je u prirodi. Zato nikad ne smete da izgubite koncentraciju i zaboravite na... »

Uhapšen peti sa liste najvećih poreskih dužnika

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Milan Vasiljković (77) iz Smederevske Palanke, peti na listi fizičkih lica najvećih poreskih dužnika, uhapšen je juče zbog sumnje da je utajio više od 92 miliona dinara poreza, a tereti se i da je građane prevario za skoro šest miliona dinara. Vasiljković je, inače, na listi Poreske uprave zbog duga od 82.979.241 dinara.
Osumnjičenog Vasiljkovića uhapsili su operativci smederevske policije, a njegovo privođenje nije povezano sa dugom koji je objavila Poreska uprava. - Vasiljković je vlasnik preduzeća „Vasiljković” d.o.o. i „Zelena jabuka” u... »

Hrvatska traži izručenje Paravinje iz BiH

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Hrvatska je od Bosne i Hercegovine ponovo zatražila izručenje Dragana Paravinje kako bi mu se sudilo za pokušaj silovanja i ubistvo maloletne Antonije Bilić.
Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa juče je prosledilo Ministarstvu pravde BiH molbu za privremeno izručenje Paravinje i prateću dokumentaciju. U ministarstvu kažu da će u BiH dostaviti i izvornu sudsku dokumentaciju čim je dobiju od... »

Barozo: EK spremna da učini sve da Mađarska poštuje zakon

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo izjavio je danas da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi naveo Mađarsku da poštuje zakone Evropske unije.
"Učinićemo sve što možemo kako bi Mađarska poštovala propise EU", rekao je on na konferenciji za novinare u Kopenhagenu, gde se obeležava početak predsedavanja Danske EU, prenela je agencija AFP. Barozo je dodao da je u isto... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.