http://www.blic.rs

Blic

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Čaves besplatno greje pola miliona Amerikanaca

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Moskva - Predsednik Venecuele Ugo Čaves je jedan od lidera koga Vašington rado predstavlja kao neprijatelja Amerike, ali suprotno ovoj logici, na hiljade Amerikanaca gaje "topla osećanja" prema lideru Venecuele, navodi ruska TV stanica "Raša tudej" .
Jedna od njih je Alis Mejotis (77), penzionerka iz Bronksa u Njujorku sa sedmoro unučadi, koja prima fiksnu penziju i svake zime, budući da se federalni socijalni programi konstantno smanjuju, njena borba da obezbedi topao dom... »

Glumici Katrin Denev nagrada Čaplin

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Glumica Katrin Denev ovogodišnji je dobitnik nagrade Čaplin koju dodeljuje Filmsko udruženje Linkoln centra, prenele su danas agencije.
Francuskoj glumici će ova nagrada biti uručena 2. aprila na 39. gala ceremoniji u Njujorku. Nagrada je dobila ime po glumcu Ccarliju Ccaplinu kome je ovo priznanje prvi put dodeljeno 1972. godine. Neki od prethodnih laureata su... »

Pad dinara za još 0,4 odsto,srednji kurs evra sutra 104,35

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Dinar će sutra oslabiti prema evru za još 38 para ili 0,4 odsto, pa će zvanični srednji kurs biti 104,3584 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).
U odnosu na pre mesec dana dinar će prema evru biti slabiji za 1,6 odsto, a u odnosu na pre godinu dana, biće jači za 0,9 odsto. Prošle godine, dinar je bio najjači 23. maja, kada je srednji kurs bio 96,7007 dinara za jedan evro,... »

Nedeljković: Referendum pomaže da Srbija sačuva svoje institucije

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković ocenio je danas da će referendum na severu pokrajine sprečiti instaliranje prištinskih institucija i pomoći Srbiji da sačuva svoje institucije.
- Mislim da ćemo referendumom sprečiti instaliranje kosovskih institucija na sever pokrajine a pomoći ćemo i našoj državi da sačuva institucije na ovom području - rekao je Nedeljković za TV Most iz Zvečana i odbacio tvrdnje da je... »

Pogledajte kako se snalaze hranitelji najopasnijih životinja u Zoo vrtu Video

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Troje mladih Beograđana, različitih profesija, svakodnevno vode računa o životinjama u Zoološkom vrtu koje smatraju svojim ljubimcima. Priča ne bi bila neobična da se među njima ne nalaze i najopasniji predatori, životinje od kojih svi zaziru.
- Koliko god vas divlja životinja poštovala kao hranitelja, osobu koja se brine o njenoj egzistenciji, u njenim očima ćete uvek biti “plen”. To joj je u prirodi. Zato nikad ne smete da izgubite koncentraciju i zaboravite na... »

Hrvatska traži izručenje Paravinje iz BiH

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Hrvatska je od Bosne i Hercegovine ponovo zatražila izručenje Dragana Paravinje kako bi mu se sudilo za pokušaj silovanja i ubistvo maloletne Antonije Bilić.
Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa juče je prosledilo Ministarstvu pravde BiH molbu za privremeno izručenje Paravinje i prateću dokumentaciju. U ministarstvu kažu da će u BiH dostaviti i izvornu sudsku dokumentaciju čim je dobiju od... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.