http://www.blic.rs

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Homen: Uskoro brisanje zloupotrebe službenog položaja

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen rekao je danas da će to ministarstvo uskoro Vladi uputiti izmene Krivičnog zakonika kojima se ukida zloupotreba službenog položaja i na novi način definišu koruptivna krivična dela.
"Ministarstvo će Vladi Srbije uskoro uputiti predlog izmena zakona i smatram da će to biti konačno rešenje", kazao je Homen na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije. On je kazao da će izmenama zakonika biti propisan... »

Mrkonjić: Država mora hitno da pomogne Šešelju

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ministar za infrastrukutru i energetiku Milutin Mrkonjić smatra da država Srbija mora da pomogne lideru radikala Vojislavu Šešelju zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.
U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima Mrkonjić je naglasio da je državna pomoć Šešelju urgentna zbog njegove bolesti. - Sve ono što se sa Šešeljem godinama tamo događa i godine robije bez sudskog epiloga odavno je trebalo da... »

"Delez" otpušta 5.000 radnika u SAD, u Srbiji najavljuje reorganizaciju

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Belgijski trgovinski lanac "Delez" grupa objavio je da će u Srbiji reorganizovati svoju maloprodajnu mrežu otvaranjem 20 i renoviranjem 40 prodavnica, zatvaranjem sedam "Mini Maksi prodavnica" i promenom formata "Tempo Ekspres" u "Maksi". Ova kompanija je najvila i otvaranje 600 novih radnih mesta u Srbiji. Zbog slabijih rezultata na tržištima SAD i Belgije "Delez" planira da u tim zemljama smanji radnu snagu za 5.000 ljudi.
- "Delez" prepoznaje region jugoistočne Evrope kao tržište koje može da podstakne rast čitave grupe. Analizirali smo našu maloprodajnu mrežu, i odlučili da napravimo izvesne izmene, kako bismo što uspešnije pružali najbolje... »

Na Banovom brdu danas umanjen pritisak vode

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Čukarica, danas od 8 do 20 sati umanjen pritisak osetiće potrošači viših delova naselja Banovo brdo.
JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" moli potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe. Za sve dodatne informacije potrošači mogu da se obrate Kontakt centru JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" na... »

Teheran: Iza ubistava nuklearnog naučnika stoje strani krugovi

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Iranske vlasti saopštile su da imaju čvrste dokaze da "krugovi iz inostranstva" stoje iza ubistava iranskih nuklearnih stručnjaka i zatražile od Saveta bezbednosti UN da osude njihovu smrt.
Ambasador Irana u UN Mohamed Hazai pozvao je u sredu generalnog sekretara Ban Ki-Muna, Savet bezbednosti i predsednika Generalne skupštine UN Nasira Abdulaziza al-Nasera da osude ubistva "na najstroži način". U pismima upućenim... »

"Ford" opozvao oko 490.000 vozila zbog tehničke greške

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Njujork - Američki "Ford" opozvao je oko 490.000 vozila kako bi se ispravile tehničke greške koje mogu za izazovu požar ili gubitak snage motora, prenele su agencije.
Opoziv se odnosi na oko 206.000 modela "ford fristar" i minivanova "merkjuri monterej", kao i nešto više od 244.000 sportsko-terenskih vozila "ford iskejp" u SAD i oko 40.00 takvih modela prodatih u svetu, saopštila je Nacionalna... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.