http://www.blic.rs

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Uklonjena divlja deponija ispod Brankovog mosta

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Divlja deponija ispod Brankovog mosta u Karađorđevoj ulici danas je uklonjena.
Akciju čišćenja udruženim snagama su sproveli Sekretarijat za inspekcijske poslove, javna komunalna preduzeća "Zelenilo - Beograd" i "Gradska čistoća", kao i Odeljenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima... »

Pak:Osuđujem nameru Samoopredeljenja da blokira prelaze

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Poslanica Evropskog parlamenta Doris Pak osudila je nameru Samoopredeljenja da blokira prelaz prema centralnoj Srbiji i ukazala da taj pokret i njegov lider Aljbin Kurti treba da se ponašaju drugačije a ne da "imitiraju" Srbe sa severa Kosova.
Kako danas prenose prištinski mediji, ona je ocenila da takve aktivnosti nikako ne mogu da doprinesu rešenju problema na Kosovu i da ih treba sprečiti. - Mislim da je to ludost koju treba sprečiti. Samoopredeljenje i Kurti treba... »

Lider nigerijske grupe Boko Haram brani napade na hrišćane

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Lider nigerijske militantne islamističke grupe "Boko Haram" Abubakar Šekau uzeo je u odbranu nedavne napade na hrišćane, navodeći da oni predstavljaju osvetu za ubistva muslimana.
On je to izjavio govoreći o napadima na muslimane proteklih nekoliko godina u nekoliko delova severne Nigerije, u svojoj prvoj video poruci postavljenoj na Ju Tjubu. Šekau je rekao da reaguje na nedavne izjave nigerijskog... »

Severna Koreja proglasila Dan blještave zvezde: novi praznik u slavu Kim Džong Ila

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Severna Koreja je proglasila 16. februar "Danom blještave zvezde" kako bi obeležila rođendan preminulog "velikog vođe" Kim Džong Ila, koristeći isto ime kao i balističke rakete koja je razvijena u okviru njegove politike songun - sve za vojsku.
Tokom 17 godina vlasti Kim je nadgledao razvitak vojske Severne Koreje, a posebno razvoj programa nuklearnog naoružanja i radove na izgradnji balističke rakete dalekog dometa. "Sove žalosno huču": Severna Koreja priprema... »

Porodica sumnja da se Borojević ubio

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Porodica bivšeg direktora Instituta za radiologiju i onkologiju Nenada Borojevića, koji je juče pronađen obešen u šumi u Košutnjaku, i dalje sumnja da se on ubio, iako je danas Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao da prve analize ukazuju na samoubistvo.
Jedan od Borojevićevih advokata Marko Kastratović rekao je danas Tanjugu da porodica još nije dobila policijski izveštaj o njegovoj smrti, kao ni izveštaj istražnog sudije i da ne veruje da se ubio. "Sumnja je još uvek otvorena,... »

Dinar oslabio za 0,3 odsto

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Dinar je danas oslabio prema evru za 0,3 odsto tako da srednji kurs iznosi 103,9710 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.
Prema zvaničnom srednjem kursu NBS (www.nbs.rs), jedan evro košta 28 para više nego juče kada je kurs iznosio 103,6922 dinara za jedan evro. Od početka godine dinar je bio najslabiji prema evru 5. januara, kada je kurs bio... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.