http://www.blic.rs

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Ljajić: Šešelju će najverovatnije ugraditi pejsmejker

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
HAG - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da će lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, kome se sudi u Haškom tribunalu, najverovatnije danas biti ugrađen pejsmejker.
Ljajić, koji je juče u Hagu razgovarao sa predstavnicima Haškog Tribunala i o Šešeljevom slučaju rekao je da je sa Sekretarijatom Tribunala dogovoreno da se pošalje ekipa lekara iz Srbije, ukoliko se sa tim saglasi Šešelj, ali da... »

Evropski parlament ozbiljno zabrinut zbog severa Kosova

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Brisel - Evropski parlament (EP) izražava ozbiljnu zabrinutost zbog stanja na severu Kosova i "ponovo naglašava da jedino rešenja kroz pregovore u dijalogu Beograda i Prištine mogu trajno otkloniti zategnutost".
To se navodi u Nacrtu rezolucije EP "O evropskoj integraciji Srbije", o kojoj je danas raspravljao Spoljnopolitički odbor EP, a koju bi početkom marta trebalo da razmotri Parlament Evropske unije, na plenarnom zasedanju. Većina... »

Prodavao stanove, a porez utajio

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Sektor poreske policije podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu krivičnu prijavu protiv S.B., sa Zlatibora, zbog sumnje da je utajio porez u iznosu od 35 miliona dinara.
S.B. je u nameri da u potpunosti izbegne plaćanje poreza u periodu 2010 - 2011. prodao stanove vrednosti 198.682.600 dinara. Prema Zakonu, on je bio u obavezi da plati PDV u iznosu od 35.042.868 dinar, što nije učinio, pa je... »

"Ford" opozvao oko 490.000 vozila zbog tehničke greške

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Njujork - Američki "Ford" opozvao je oko 490.000 vozila kako bi se ispravile tehničke greške koje mogu za izazovu požar ili gubitak snage motora, prenele su agencije.
Opoziv se odnosi na oko 206.000 modela "ford fristar" i minivanova "merkjuri monterej", kao i nešto više od 244.000 sportsko-terenskih vozila "ford iskejp" u SAD i oko 40.00 takvih modela prodatih u svetu, saopštila je Nacionalna... »

Milion dinara za "Beogradski bebi klub"

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Milion dinara, koliko je prikupljeno u akciji prodaje novogodišnjih šolja na Trgu Republike u Beogradu, biće poklonjeno za projekat Skupštine grada "Beogradski bebi klub".
Posebne novogodišnje šolje mogle su da se kupe na manifestaciji "Trg otvorenog srca", koja će trajati još osam dana, a do danas je rasprodat celokupan tiraž od ukupno 6.300 šolja, navedeno je u saopštenju Beogradske kulturne... »

OEBS: Parlamentarni izbori u Rusiji nisu bili fer

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Moskva - Biro za demokratske institucije (ODIHR) OEBS-a smatra da su decembarski izbori za donji dom ruskog parlamenta, Državnu Dumu, bili "nepravedni" i da su se ruske vlasti mešale u izborni proces na svim nivoima, navodi se u zvaničnom izveštaju Biroa, objavljenom danas na zvaničnom sajtu.
"Birački proces bio je na strani vladajuće partije. Dokaz toga je i nedostatak nezavisnosti biračkih organa, pristrasnost većine medija i neprihvatljivo mešanje državnih vlasti raznih nivoa. Sve to nije obezbedilo neophodne... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.