http://www.blic.rs

Blic

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Sarkozi obećao transparentnost u aferi PIP implanta

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Pariz - Francuski predsednik Nikola Sarkozi obećao je potpunu transparentnost u aferi defektnih implanta za dojke francuske kompanije PIP (Poly Implant Prothese) u intervjuu koji će sutra biti objavljen u medicinskom nedeljniku "Ženeralist" (Generaliste).
Sarkozi je istakao odlučnost da se svi odgovorni identifikuju, kao i da će se preko istraga koje je zatražio francuski ministar zdravlja Ksavije Bertran ostvariti potpuna transparentnost, prenela je agencija AFP. On je naveo i da... »

Pad dinara za još 0,4 odsto,srednji kurs evra sutra 104,35

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Dinar će sutra oslabiti prema evru za još 38 para ili 0,4 odsto, pa će zvanični srednji kurs biti 104,3584 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).
U odnosu na pre mesec dana dinar će prema evru biti slabiji za 1,6 odsto, a u odnosu na pre godinu dana, biće jači za 0,9 odsto. Prošle godine, dinar je bio najjači 23. maja, kada je srednji kurs bio 96,7007 dinara za jedan evro,... »

Aktivirana bomba u Atini

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
U atinskom predgrađu Agios Dimitrios sinoć je aktivirana bomba koja je bila postavljena ispod jednog vozila, a povređenih nije bilo.
Grčki mediji javljaju da je vlasnik vozila supruga direktora grčke Službe za vanredne situacije. U Grčkoj se periodično izvršavaju teroristički napadi, koje organizuju anarhisti takozvani gradski partizani, čiji je cilj "rušenje... »

Prodavao stanove, a porez utajio

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Sektor poreske policije podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu krivičnu prijavu protiv S.B., sa Zlatibora, zbog sumnje da je utajio porez u iznosu od 35 miliona dinara.
S.B. je u nameri da u potpunosti izbegne plaćanje poreza u periodu 2010 - 2011. prodao stanove vrednosti 198.682.600 dinara. Prema Zakonu, on je bio u obavezi da plati PDV u iznosu od 35.042.868 dinar, što nije učinio, pa je... »

Lekarima se najčešće javljali srčani bolesnici i astmatičari

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Tokom noći i jutra lekarima su se najčešće javljali srčani bolesnici, cerebrovaskularni i astmatičari, a u tom periodu dogodio se jedan saobraćajni udes u kojem je jedna osoba povređena, izjavila je portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.
Hitna pomoć je protekle noći obavila 106 intervencija, od kojih 20 na javnom mestu, a za protekla 24 sata lekari su imali ukupno 258 intervencija, od kojih 53 na javnom mestu. Oko 19 časova u saobraćajnom udesu u Košutnjaku kod... »

Evropski parlament ozbiljno zabrinut zbog severa Kosova

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Brisel - Evropski parlament (EP) izražava ozbiljnu zabrinutost zbog stanja na severu Kosova i "ponovo naglašava da jedino rešenja kroz pregovore u dijalogu Beograda i Prištine mogu trajno otkloniti zategnutost".
To se navodi u Nacrtu rezolucije EP "O evropskoj integraciji Srbije", o kojoj je danas raspravljao Spoljnopolitički odbor EP, a koju bi početkom marta trebalo da razmotri Parlament Evropske unije, na plenarnom zasedanju. Većina... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.