http://www.blic.rs

Blic

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Loša saradnja fakulteta i privrede

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Za ekonomski razvoj Srbije potrebno je da se ostvari tešnja saradnja između fakulteta i privrede. Privreda mora da kaže kakav joj je kadar potreban, a univerziteti treba da se izjasne imaju li mogućnosti da realizuju takve obrazovne programe, opšti je zaključak učesnika skupa “Privreda i visoko obrazovanje” koji je održan danas u Privrednoj komori Srbije.
Da se privreda u fakulteti slabo poznaju najbolje govori podatak da preduzeća još uvek ne prepoznaju zvanja koja dobijaju diplomci po reformisanom, Bolonjskom procesu. - Velike kompanije kao da ne znaju da se desio Bolonjski... »

Američki vojnik: Komandant me je zamolio da lažem o ubistvu civila

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Američki vojnik koji je služio u Iraku, posvedočio je danas da ga je njegov komandant, kome se sudi, zamolio da laže o ubistvu pet iračkih civila u iračkom gradu Haditu 19. novembra 2005. godine.
Na suđenju o jednoj od najkontraverznijih američkih epizoda u ratu u Iraku, narednik Sanik Dela Kruz posvedočio je da je komandant voda Frenk Vuterić ubio Iračane, pošto ih je isterao iz vozila u blizini mesta bombaškog napada u... »

Dačić potvrdio pisanje "Blica": Osumnjičeni u RS i Ećim se poznaju

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se osumnjičeni za unos oružja u dvoranu Borik u Banjaluci Boško Stanišljević i bivši bezbednjak BiH Ljuban Ećim poznaju, ali da treba utvrditi prirodu njihovog odnosa. Tu informaciju je objavio "Blic" u današnjem štampanom izdanju.
"Ono što postoji kao informacija je da se pritvoreni i Ljuban Ećim poznaju. To je samo jedna činjenica koju treba ispitati, kakva je vrsta tog odnosa i da li to ima veze sa ovim dogadjajem", rekao je Dačić. On je kazao da je... »

Somalski gusari napali španski ratni brod

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Jedan gusar je poginuo a šest je uhapšeno danas nakon što su napali španski ratni brod kod obale Somalije, saopštili su danas španski zvaničnici.
Gusari su napali ratni brod "Patino" dugačak 165 metara rano jutros, na šta je sa broda na njih uzvraćena vatra i za gusarima pokrenuta helikopterska potera, kada ih je šest uhapšeno. Ministarstvo odbrane Španije smatra da su... »

Kacin: Srbiji dati status kandidata

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je danas da Srbiji treba odobriti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU) i što pre otvoriti pregovore o članstvu, kako bi Unija pokazala da prihvata i ceni reforme koje Srbija sprovodi.
Kacin je, na sednici Komiteta Evropskog parlamenta za inostrane poslove, rekao da je Srbija učinila značajne reforme i uhapsila preostala dva haška optuženika. Prema njegovim rečima, izazov koji ostaje pred Srbijom je regionalni... »

Bez gužvi u saobraćaju

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Saobraćaj je jutros najintenzivniji u delu od Banovog brda i Čukaričke padine prema centru grada, na Lazarevačkom i Obrenovačkom drumu, od Autokomande prema petlji u Bulevaru Franš d Eperea i na mostu "Gazela" u oba smera, kažu u "Žutom taksiju".
Saobraćaj se u svim delovima prestonice za sada obavlja bez zastoja, gužvi i većih problema, istakli su u tom Udruženju. Na beogradskim ulicama je 1.322 vozila javnog gradskog prevoza, izjavio je dežurni dispečer Gradskog... »

©2015 Netmark d.o.o.