http://www.blic.rs

Blic

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Viši sud u Jagodini: Osumnjičeni negirao da je ubio majku

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Osumnjičeni za ubistvo svoje majke, u porodičnoj kući 7. januara u Jagodini, Sava T. (31) negirao je izvršenje tog krivičnog dela u izjavi istražnom sudiji, rečeno je danas agenciji Beta u Višem sudu u tom gradu.
Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević je rekao Beti da je istražni sudija Zoran Petrović doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog za ubistvo Mirjane T. (60). Petrović je danas saslušao Savu T. koji se... »

Opština Novi Beograd poziva sugrađane da predlože lokacije za rampe

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Opština Novi Beograd pozvala je danas sugrađane da predlože zgrade i ustanove uz koje će biti izgrađene pristupne rampe, koje osobama sa invaliditetom omogućavaju lakši prilaz zgradama.
Svoje predloge skupštine stanara i organizacije osoba sa invaliditetom mogu da dostave do 23. januara na pisarnici u zgradi opštine. Kako je saopšteno, u prošloj godini na osnovu predloga građana napravljeno je 15 takvih rampi... »

Barozo: EK spremna da učini sve da Mađarska poštuje zakon

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo izjavio je danas da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi naveo Mađarsku da poštuje zakone Evropske unije.
"Učinićemo sve što možemo kako bi Mađarska poštovala propise EU", rekao je on na konferenciji za novinare u Kopenhagenu, gde se obeležava početak predsedavanja Danske EU, prenela je agencija AFP. Barozo je dodao da je u isto... »

LSV traži vojvođansku policijsku upravu

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas osnivanje pokrajinske policijske uprave, kako bi se rad policije na području Vojvodine učinio efikasnijim.
LSV je u saopštenju za javnost ocenila da MUP Srbije "po svoj prilici" nije u mogućnosti da reši probleme dugačkih redova pred šalterima policijskih stanica u glavnom gradu Vojvodine. "MUP zbog toga treba da prenese nadležnosti... »

Putin neće učestvovati u predizbornim debatama

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Moskva - Ruski premijer Vladimir Putin, koji je kandidat na predstojećim predsedničkim izborima, neće učestvovati u predizbornim debatama, izjavio je danas njegov predstavnik za štampu Dmitrij Peskov.
- Učešće u televizijskim debatama podrazumeva odredjene aktivnosti, pa bi morao da uzme odmor da bi učestvovao u njima, što nije u njegovom (Putinovom) planu rada, jer znate koliko je zauzet - objasnio je Peskov, preneo je Itar... »

Pukovnik Pšibil premešten u psihijatrijsku kliniku

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Varšava - Poljski vojni tužilac, pukovnik Mikolaj Pšibil, koji je pre tri dana pokušao samoubistvo kako bi "odbranio čast svojih kolega iz tužilaštva" koji su istraživali slučaj "curenja" informacija u medije, napustio je danas bolnicu i premešten je na psihijatrijsku kliniku, saopštio je direktor bolnice.
Direktor psihijatriske klinike u centralnopoljskom gradu Bidgošć Jan Vilk potvrdio je, u izjavi za agenciju AP, da je pacijent (vojni tužilac) danas doveden na kliniku. Prema njegovim tvrdnjama, suočavao se s pretnjama i... »

©2015 Netmark d.o.o.