http://www.blic.rs

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Izložba "Prefinjeni svet porcelana" od večeras u Belom dvoru

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Izložba "Prefinjeni svet porcelana", treća u serijalu postavki pod zajedničkim nazivom "Blago Dvorskog kompleksa", biće otvorena večeras u 18.30 u Belom dvoru.
Posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa zbirkom porcelana i keramike koja se čuva u Dvorskom kompleksu na Dedinju, a koja sadrži predmete prikupljene u skladu sa ličnim ukusom članova kraljevske dinastije Karađorđević ili... »

Evropski lideri: Jedinstvo će biti prioritet EU u narednim mesecima

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Lideri Evropske unije istakli su potrebu za jedinstvom svih 27 članica, suočenih sa ekonomskom krizom, a predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo upozorio je da sledećih šest meseci neće biti laki, zbog čega "treba izbeći svaku vrstu podele".
Barozo, poljski premijer Donald Tusk i premijer Danske Hele Torning-Šmit održali su govore u sredu na svečanoj ceremoniji na kojoj je Danska preuzela predsedavanje EU i kao prioritet svih članica izdvojili jedinstvo i saradnju u... »

Evropski parlamentarci: Dati status Srbiji

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Brisel - Članovi Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta podržali su danas Nacrt rezolucije koja poziva da se Srbiji u martu dodeli status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.
Nacrt rezolucije Komitetu je predstavio izvestilac za Srbiju Jelko Kacin, koji se založio da se Srbiji, osim statusa kandidata, odredi i datum početka pregovora za pristupanje EU. Praktično niko od članova Komiteta nije doveo u... »

Viši sud u Jagodini: Osumnjičeni negirao da je ubio majku

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Osumnjičeni za ubistvo svoje majke, u porodičnoj kući 7. januara u Jagodini, Sava T. (31) negirao je izvršenje tog krivičnog dela u izjavi istražnom sudiji, rečeno je danas agenciji Beta u Višem sudu u tom gradu.
Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević je rekao Beti da je istražni sudija Zoran Petrović doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog za ubistvo Mirjane T. (60). Petrović je danas saslušao Savu T. koji se... »

Uhapšen peti sa liste najvećih poreskih dužnika

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Milan Vasiljković (77) iz Smederevske Palanke, peti na listi fizičkih lica najvećih poreskih dužnika, uhapšen je juče zbog sumnje da je utajio više od 92 miliona dinara poreza, a tereti se i da je građane prevario za skoro šest miliona dinara. Vasiljković je, inače, na listi Poreske uprave zbog duga od 82.979.241 dinara.
Osumnjičenog Vasiljkovića uhapsili su operativci smederevske policije, a njegovo privođenje nije povezano sa dugom koji je objavila Poreska uprava. - Vasiljković je vlasnik preduzeća „Vasiljković” d.o.o. i „Zelena jabuka” u... »

Umro sovjetski špijun koji je 1943. spasao Staljina, Ruzvelta i Čerčila

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Gevork Vartanjan (88), jedan od najčuvenijih sovjetskih špijuna koji je sprečio napad na Josifa Staljina, Frenklina Ruzvelta i Vinstona Čerčila tokom Drugog svetskog rata, umro je u Moskvi u 88. godini posle teške bolesti.
Ovaj špijun, poznat pod šifrovanim imenom Amir, ostao je upamćen po tome što je 1943. kao 19-godišnjak, zahvaljujući podacima koje je prikupio, osujetio napad na lidere Sovjetskog Saveza, SAD i Velike Britanije tokom savezničke... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.