http://www.blic.rs

Blic

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Kosovski ministar za dijasporu vraćen sa Končulja

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Bujanovac - Kosovski ministar za dijasporu Ibrahim Makoli neće danas doći u Bujanovac, jer mu nije dozvoljeno da pređe preko prelaza Končulj, izjavio je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.
On je agenciji Beta rekao da je Makoli stigao na Končulj, gde mu, međutim, srpska policija nije dozvolila prelazak i da je on već na putu natrag u Prištinu. Politički predstavnici Albanaca sa juga Srbije Šaip Kamberi i Riza... »

Olakšice za stambene kredite pred vladom sledeceg četvrtka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Uredba kojom će se obavezno učešće za subvencionisane stambene kredite smanjiti sa 10 na pet odsto i uvesti dodatne olakšice naći će se pred vladom 19. januara, potvrdio je danas za Tanjug državni sekretar u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Nemanja Komazec.
Uredbom će, kako je precizirao, biti izbrisana starosna granica od 45 godina kao uslov da korisnik može da koristi kredita i povećan maksimalni limit neto plate sa sadašnjih 120.000 na 150.000 dinara, koji se odnosi na korisnika... »

Tirana osudila najavu blokade granice sa Srbijom

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ministarstvo spoljnih poslova Albanije osudilo je danas pozive upućene Albancima sa Kosova i iz Albanije da blokiraju granicu sa Srbijom, jer takve akcije ne doprinose prosperitetu i novim priznanjima kosovske nezavisnosti.
"Akcije, koje imitraju politiku srpskih ekstremista na Kosovu, nemaju ništa zajedničko sa žtvama i konstruktivinim naporima svih Albanaca na izgradnji demokratske države Kosovo, multietničkog društva, zemlje koja gradi i razvija... »

Ljajić: Šešelju će najverovatnije ugraditi pejsmejker

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
HAG - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da će lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, kome se sudi u Haškom tribunalu, najverovatnije danas biti ugrađen pejsmejker.
Ljajić, koji je juče u Hagu razgovarao sa predstavnicima Haškog Tribunala i o Šešeljevom slučaju rekao je da je sa Sekretarijatom Tribunala dogovoreno da se pošalje ekipa lekara iz Srbije, ukoliko se sa tim saglasi Šešelj, ali da... »

SRS: Šešelj operisan, supruzi još nije dozvoljeno da ga poseti

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Predsedniku Srpske radikalne stranke, Vojislavu Šešelju, trebalo je da danas bude ugrađen pejs mejker. U pritvorskoj jedinici Haškog tribunala supruzi Vojislava Šešelja je saopšteno da je intervencija završena, objavila je Srpska radikalna stranka.
Kako se navodi, Nemanja Šarović, rukovodilac predmeta Vojislava Šešelja, istakao je na pres konferenciji da su iz Sekretarijata Haškog tribunala Jadranku Šešelj obavestili da je neizvesno da li će u toku dana moći da ga poseti,... »

OEBS: Parlamentarni izbori u Rusiji nisu bili fer

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Moskva - Biro za demokratske institucije (ODIHR) OEBS-a smatra da su decembarski izbori za donji dom ruskog parlamenta, Državnu Dumu, bili "nepravedni" i da su se ruske vlasti mešale u izborni proces na svim nivoima, navodi se u zvaničnom izveštaju Biroa, objavljenom danas na zvaničnom sajtu.
"Birački proces bio je na strani vladajuće partije. Dokaz toga je i nedostatak nezavisnosti biračkih organa, pristrasnost većine medija i neprihvatljivo mešanje državnih vlasti raznih nivoa. Sve to nije obezbedilo neophodne... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.