http://www.blic.rs

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Barozo: EK spremna da učini sve da Mađarska poštuje zakon

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo izjavio je danas da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi naveo Mađarsku da poštuje zakone Evropske unije.
"Učinićemo sve što možemo kako bi Mađarska poštovala propise EU", rekao je on na konferenciji za novinare u Kopenhagenu, gde se obeležava početak predsedavanja Danske EU, prenela je agencija AFP. Barozo je dodao da je u isto... »

Evropski parlament ozbiljno zabrinut zbog severa Kosova

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Brisel - Evropski parlament (EP) izražava ozbiljnu zabrinutost zbog stanja na severu Kosova i "ponovo naglašava da jedino rešenja kroz pregovore u dijalogu Beograda i Prištine mogu trajno otkloniti zategnutost".
To se navodi u Nacrtu rezolucije EP "O evropskoj integraciji Srbije", o kojoj je danas raspravljao Spoljnopolitički odbor EP, a koju bi početkom marta trebalo da razmotri Parlament Evropske unije, na plenarnom zasedanju. Većina... »

Putin neće učestvovati u predizbornim debatama

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Moskva - Ruski premijer Vladimir Putin, koji je kandidat na predstojećim predsedničkim izborima, neće učestvovati u predizbornim debatama, izjavio je danas njegov predstavnik za štampu Dmitrij Peskov.
- Učešće u televizijskim debatama podrazumeva odredjene aktivnosti, pa bi morao da uzme odmor da bi učestvovao u njima, što nije u njegovom (Putinovom) planu rada, jer znate koliko je zauzet - objasnio je Peskov, preneo je Itar... »

Dačić potvrdio pisanje "Blica": Osumnjičeni u RS i Ećim se poznaju

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se osumnjičeni za unos oružja u dvoranu Borik u Banjaluci Boško Stanišljević i bivši bezbednjak BiH Ljuban Ećim poznaju, ali da treba utvrditi prirodu njihovog odnosa. Tu informaciju je objavio "Blic" u današnjem štampanom izdanju.
"Ono što postoji kao informacija je da se pritvoreni i Ljuban Ećim poznaju. To je samo jedna činjenica koju treba ispitati, kakva je vrsta tog odnosa i da li to ima veze sa ovim dogadjajem", rekao je Dačić. On je kazao da je... »

Srbija na začelju Evrope po ekonomskim slobodama

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Srbija je i ove godine ponovo na dnu liste evropskih zemalja po ekonomskim slobodama. Ispred nas su Makedonija, Hrvatska, Bugarska, Crna Gora pa čak i Albanija koja je za 40 mesta bolje rangirana od Srbije. Naša zemlja je na listi od 184 zemlje zauzela tek 98. mesto. Ako bi poredili ocene koje su dobile evropske države, Srbiju samo šest pozicija deli od začelja liste.
Na ovogodišnjoj rang listi ekonomskih sloboda u 2011. godini koju su danas zajednički objavili američka fondacija “Heritidž” i “Volstrit džornal”, Srbija je svrstana među “većinom neslobodne” ekonomije. Sa ukupno 58 poena zauzela... »

Ministar finansija SAD pozdravio sprovođenje ekonomskih reformi u Evropi

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ministar finansija SAD Timoti Gajtner pozdravio je danas napore evropskih zemalja u sprovođenju reformi čiji je cilj ekonomska stabilizacija.
"Evropski zvaničnici su značajno napredovali" u sprovođenju reformi, rekao je Gajtner na konferenciji za novinare u Tokiju posle sastanka sa svojim japanskim kolegom Junom Azumijem. Gajtner je danas u jednodnevnooj poseti Japanu... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.