http://www.blic.rs

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Homen: Ozbiljno shvatiti unošenje oružja u halu Borik Video

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Koordinator Vlade Srbije za medije Slobodan Homen izjavio je danas da unošenje oružja u sportsku halu Borik u Banjaluci treba shvatiti ozbiljno s obzirom na količinu i vrstu oružja koje je pronađeno.
"Nije slučajno da neko unese oružje u takav objekat i da govori da je to oružje iz rata, s obzirom da je dosadašnja istraga utvrdila da su neki komadi napravljeni posle rata", rekao je Homen na konferenciji za novinare posle... »

Evropski lideri: Jedinstvo će biti prioritet EU u narednim mesecima

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Lideri Evropske unije istakli su potrebu za jedinstvom svih 27 članica, suočenih sa ekonomskom krizom, a predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo upozorio je da sledećih šest meseci neće biti laki, zbog čega "treba izbeći svaku vrstu podele".
Barozo, poljski premijer Donald Tusk i premijer Danske Hele Torning-Šmit održali su govore u sredu na svečanoj ceremoniji na kojoj je Danska preuzela predsedavanje EU i kao prioritet svih članica izdvojili jedinstvo i saradnju u... »

Olakšice za stambene kredite pred vladom sledeceg četvrtka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Uredba kojom će se obavezno učešće za subvencionisane stambene kredite smanjiti sa 10 na pet odsto i uvesti dodatne olakšice naći će se pred vladom 19. januara, potvrdio je danas za Tanjug državni sekretar u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Nemanja Komazec.
Uredbom će, kako je precizirao, biti izbrisana starosna granica od 45 godina kao uslov da korisnik može da koristi kredita i povećan maksimalni limit neto plate sa sadašnjih 120.000 na 150.000 dinara, koji se odnosi na korisnika... »

Somalski gusari napali španski ratni brod

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Jedan gusar je poginuo a šest je uhapšeno danas nakon što su napali španski ratni brod kod obale Somalije, saopštili su danas španski zvaničnici.
Gusari su napali ratni brod "Patino" dugačak 165 metara rano jutros, na šta je sa broda na njih uzvraćena vatra i za gusarima pokrenuta helikopterska potera, kada ih je šest uhapšeno. Ministarstvo odbrane Španije smatra da su... »

Prodavao stanove, a porez utajio

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Sektor poreske policije podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu krivičnu prijavu protiv S.B., sa Zlatibora, zbog sumnje da je utajio porez u iznosu od 35 miliona dinara.
S.B. je u nameri da u potpunosti izbegne plaćanje poreza u periodu 2010 - 2011. prodao stanove vrednosti 198.682.600 dinara. Prema Zakonu, on je bio u obavezi da plati PDV u iznosu od 35.042.868 dinar, što nije učinio, pa je... »

Monti: Evropski samit odložen zbog štrajka u Belgiji

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Rim - Italijanski premijer Mario Monti saopštio je danas da će Evropski samit, predviđen za 30. januar, biti održan dan ranije, pošto je za pretposlednji dan januara u Belgiji zakazan generalni štrajk.
Monti je to izjavio dan pošto se sastao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Italijanski premijer treba da se 18. januara u Londonu sastane sa sa svojim britanskim kolegom Dejvidom Kameronom, a 23. i 24. januara sa evropskim... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.