http://www.blic.rs

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Uhapšen peti sa liste najvećih poreskih dužnika

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Milan Vasiljković (77) iz Smederevske Palanke, peti na listi fizičkih lica najvećih poreskih dužnika, uhapšen je juče zbog sumnje da je utajio više od 92 miliona dinara poreza, a tereti se i da je građane prevario za skoro šest miliona dinara. Vasiljković je, inače, na listi Poreske uprave zbog duga od 82.979.241 dinara.
Osumnjičenog Vasiljkovića uhapsili su operativci smederevske policije, a njegovo privođenje nije povezano sa dugom koji je objavila Poreska uprava. - Vasiljković je vlasnik preduzeća „Vasiljković” d.o.o. i „Zelena jabuka” u... »

Petrović: Nikolić ne može da uvede Srbiju u EU

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Dušan Petrović izjavio je večeras da posle izbora neće biti koalicije sa Srpskom naprednom strankom, kao i da Tomislav Nikolić ne može da uvede Srbiju u Evropsku uniju.
"Dobro je što Toma Nikolić veruje u Evropu, a nije verovao pre tri-četiri godine. Međutim, Nikolić i SNS ne mogu da uvedu Srbiju u EU i građanima neće biti teško da se odluče na tim izborima", rekao je Petrović u razgovoru sa... »

Mihajlović:Nemoguće da iza slučaja Borik stoji jedan čovek

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
BEOGRAD - Iako je tek počela istraga o eksplozivu i oružju otkrivenom u sportskom centru “Borik” dan pre svečane akademije povodom Dana RS, nije moguće da iza toga stoji samo jedna osoba koja je do sada uhapšena - izjavio je Milivoje Mihajlović, direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima.
On smatra da "ukoliko je reč o ozbiljnoj pripremi terorističkog akta, nemoguće je da iza toga stoji samo jedan čovek". Mihajlović je dodao da ne bi želeo da to šire komentariše pre okončanja istrage, ali da "nije svejedno kada se... »

"Ford" opozvao oko 490.000 vozila zbog tehničke greške

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Njujork - Američki "Ford" opozvao je oko 490.000 vozila kako bi se ispravile tehničke greške koje mogu za izazovu požar ili gubitak snage motora, prenele su agencije.
Opoziv se odnosi na oko 206.000 modela "ford fristar" i minivanova "merkjuri monterej", kao i nešto više od 244.000 sportsko-terenskih vozila "ford iskejp" u SAD i oko 40.00 takvih modela prodatih u svetu, saopštila je Nacionalna... »

Američki vojnik: Komandant me je zamolio da lažem o ubistvu civila

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Američki vojnik koji je služio u Iraku, posvedočio je danas da ga je njegov komandant, kome se sudi, zamolio da laže o ubistvu pet iračkih civila u iračkom gradu Haditu 19. novembra 2005. godine.
Na suđenju o jednoj od najkontraverznijih američkih epizoda u ratu u Iraku, narednik Sanik Dela Kruz posvedočio je da je komandant voda Frenk Vuterić ubio Iračane, pošto ih je isterao iz vozila u blizini mesta bombaškog napada u... »

Novosadske agencije za registraciju vozila angažuju batinaše

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Zbog nedavnog incidenta ispred šalter-sale novosadske policije, gde je grupa huligana pretukla Novosađane koji su celu noć čekali u redu kako bi uspeli da dobiju redni broj i registruju svoja vozila, policija je pojačala obezbeđenje ispred šalter-sale.
„Posao” sa brojevima postao je organizovani biznis u kojima učestvuju agencije za registraciju, ali i, kako tvrde Novosađani, pojedini policijski službenici. Tuča ispred šalter-sale izbila je kada su se Novosađani koji su celu... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.