http://www.blic.rs

Blic

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Umro sovjetski špijun koji je 1943. spasao Staljina, Ruzvelta i Čerčila

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Gevork Vartanjan (88), jedan od najčuvenijih sovjetskih špijuna koji je sprečio napad na Josifa Staljina, Frenklina Ruzvelta i Vinstona Čerčila tokom Drugog svetskog rata, umro je u Moskvi u 88. godini posle teške bolesti.
Ovaj špijun, poznat pod šifrovanim imenom Amir, ostao je upamćen po tome što je 1943. kao 19-godišnjak, zahvaljujući podacima koje je prikupio, osujetio napad na lidere Sovjetskog Saveza, SAD i Velike Britanije tokom savezničke... »

Uhapšena dva pripadnika Žandarmerije prilikom primopredaje droge

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Pripadnici žandarmerije MUP-a Srbije Vladimir Todorović i Bojan Nešić uhapšeni su sinoć prilikom primopredaje 50 grama "spida".
Todorović i Nešić su u prodaji droge zatečeni na opštini Rakovica, a hapšenje su izveli inspektori Policijske stanice Savski venac, koji su osumnjičene žandarme nekoliko nedelja držali pod prismotrom. Todorović koji je, na ulici... »

Dodik: Osećam se potpuno bezbedno

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da se oseća potpuno bezbedno i posle otkrivanja naoružanja u hali Borik u Banjaluci, dan uoči svečane akademije povodom proslave jubileja RS.
"Najvažnije je da je došlo do razotkrivanja čitave stvari, jer je činjenica da je u dvorani Borik pronađeno naoružanje", kazao je Dodik novinarima. On je dodao da je policija profesionalno uradila svoj deo posla, a da nadležna... »

Prodavao stanove, a porez utajio

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Sektor poreske policije podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu krivičnu prijavu protiv S.B., sa Zlatibora, zbog sumnje da je utajio porez u iznosu od 35 miliona dinara.
S.B. je u nameri da u potpunosti izbegne plaćanje poreza u periodu 2010 - 2011. prodao stanove vrednosti 198.682.600 dinara. Prema Zakonu, on je bio u obavezi da plati PDV u iznosu od 35.042.868 dinar, što nije učinio, pa je... »

Opština Novi Beograd poziva sugrađane da predlože lokacije za rampe

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Opština Novi Beograd pozvala je danas sugrađane da predlože zgrade i ustanove uz koje će biti izgrađene pristupne rampe, koje osobama sa invaliditetom omogućavaju lakši prilaz zgradama.
Svoje predloge skupštine stanara i organizacije osoba sa invaliditetom mogu da dostave do 23. januara na pisarnici u zgradi opštine. Kako je saopšteno, u prošloj godini na osnovu predloga građana napravljeno je 15 takvih rampi... »

Homen: Uskoro brisanje zloupotrebe službenog položaja

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen rekao je danas da će to ministarstvo uskoro Vladi uputiti izmene Krivičnog zakonika kojima se ukida zloupotreba službenog položaja i na novi način definišu koruptivna krivična dela.
"Ministarstvo će Vladi Srbije uskoro uputiti predlog izmena zakona i smatram da će to biti konačno rešenje", kazao je Homen na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije. On je kazao da će izmenama zakonika biti propisan... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.