http://www.blic.rs

Blic

Trag oružja iz „Borika“ vodi do Luke Bojovića

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Boško Stanišljević (63) osumnjičen za unos oružja u Sportsku dvoranu „Borik“ u Banjaluci, prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem, šefom beogradske kriminalne scene.
Ove veze predstavljaju crvene signale zbog kojih se istraga o oružju nađenom u „Boriku“ dan uoči proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici RS i Srbije Milorad Dodik i Boris Tadić, tretira kao pokušaj... »

Skijajte u Austriji za 399 evra

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Ukoliko se još niste odlučili za idealnu destinaciju na kojoj ćete provesti zimovanje, SuperOdmor.rs ima specijalnu ponudu za vas. Naime, danas možete uplatiti osam nezaboravnih dana u Austriji, za samo 399 evra po osobi.
Ukoliko danas posetite sajt SuperOdmor.rs možete već 28. januara otputovati u Cel am Ze na osam dana. Aranžman obuhvala sedam noćenja na bazi polupansiona u hotelu Schonblick sa tri zvezdice. Inače, cena aranžmana je 399 evra po... »

Tužiteljka Zagorka Dolovac u Moskvi zbog Mire i Marka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac otputovala je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se u petak sastati sa predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom i sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom. Kako saznaje „Blic”, tema razgovara biće i sudbina Mirjane Marković i Marka Miloševića, protiv kojih se u Srbiji vodi više sudskih postupaka, a koji su krajem 2007. godine u Rusiji dobili politički azil.
- Tužiteljka Dolovac će preneti da srpsko tužilaštvo neće odustati od krivičnog gonjenja Mirjane Marković i Marka Miloševića i razgovaraće o njihovom azilantskom položaju u Rusiji i kako taj problem može da se prevaziđe - kaže... »

Neko se skija, neko (na)sanka

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Kad ugledah Mlađu (dugogodišnjeg „premijera u senci“) kako, pred novo leto, otvara hotel i skijališta „tamo daleko“ na Staroj planini, setih se onih Austrijanaca koji su pre mesec dana u nekakvim tradicionalnim odorama prizivali sneg. Kao naše dodole. Nema druge nego da se i Mlađo pripremi. I moli staroplaninske bogove da se „otvore“. Neka pada. Makar do izbora i zaborava. (Šta je sve započinjano i ostajale ruine koje prkose vremenu i zdravom razumu ili je završavano, pa propadalo, pa je sve...
Snega i skijaša će biti ili neće, ali je ovde poenta sasvim druga. Zašto se spisku „javnih dinosaurusa“ (koji su jedini u Evropi preživeli sve tranzicije i reforme i koji „mnogo jedu, a malo daju“) pridružio još jedan. Umesto da... »

Uhapšena dva pripadnika Žandarmerije prilikom primopredaje droge

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Pripadnici žandarmerije MUP-a Srbije Vladimir Todorović i Bojan Nešić uhapšeni su sinoć prilikom primopredaje 50 grama "spida".
Todorović i Nešić su u prodaji droge zatečeni na opštini Rakovica, a hapšenje su izveli inspektori Policijske stanice Savski venac, koji su osumnjičene žandarme nekoliko nedelja držali pod prismotrom. Todorović koji je, na ulici... »

Mnogi lokalni putevi zavejani, neka sela i dalje bez struje

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Zbog snežnih padavina, lokalni putevi prema pojedinim selima u Srbiji i dalje su zavejani, a bez struje su još okolna sela kod Crne Trave, Nove Varoši, Vranja i Leskovca, izjavio je večeras Goran Nikolić iz Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije.
Nikolić je Tanjugu rekao da varoš Crna Trava ima struju, ali da su njena okolna sela koja čine najveći deo teritorije te opštine i dalje bez električne energije i pored nastojanja "Elektrodistrubucije" da građanima obezbedi... »

Katarina Rebrača: Izjavljujem saučešće porodici Borojević

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Za vest o samoubistvu dr Nenada Borojevića saznala sam iz medija i izjavljujem saučešće njegovoj porodici. Sve ostalo što bih mogla da kažem o njemu tiče se sudskog postupka koji je u toku. Kakav god da je, život svakog od nas je samo jedan i treba se do kraja boriti za pravdu i istinu kao što ja to činim, izjavila je Katarina Rebrača za Story.rs.
katarina Rebrača, vlasnica Dobrotvornog fonda za prevenciju raka dojke, optužena je da je nezakonito prisvojila novac namnjen za prevenciji raka dojke. Bivša manekenka je na suđenju u decembru prošle godine odbacila sve navode... »

Riker u Beogradu i Prištini 16. januara o datumu nastavku dijaloga

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
PRIŠTINA - Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filip Riker posetiće Prištinu u ponedeljak, 16. januara, a prethodno i Beograd da bi sa tamošnjim zvaničnicima razgovarao o nastavku tehničkog dijaloga o Kosovu, rekli su danas izvori iz kosovske vlade prištinskim medijima.
Riker, pomoćnik zamenika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja, sastaće se 16. januara sa prištinskim zvaničnicima a "potom će se postaviti datum" za nastavak razgovora Beograda i Prištine u Briselu,... »

Umro sovjetski špijun koji je 1943. spasao Staljina, Ruzvelta i Čerčila

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Gevork Vartanjan (88), jedan od najčuvenijih sovjetskih špijuna koji je sprečio napad na Josifa Staljina, Frenklina Ruzvelta i Vinstona Čerčila tokom Drugog svetskog rata, umro je u Moskvi u 88. godini posle teške bolesti.
Ovaj špijun, poznat pod šifrovanim imenom Amir, ostao je upamćen po tome što je 1943. kao 19-godišnjak, zahvaljujući podacima koje je prikupio, osujetio napad na lidere Sovjetskog Saveza, SAD i Velike Britanije tokom savezničke... »

Evropski parlamentarci: Dati status Srbiji

Blic četvrtak, 12. januar 2012.  
Brisel - Članovi Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta podržali su danas Nacrt rezolucije koja poziva da se Srbiji u martu dodeli status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.
Nacrt rezolucije Komitetu je predstavio izvestilac za Srbiju Jelko Kacin, koji se založio da se Srbiji, osim statusa kandidata, odredi i datum početka pregovora za pristupanje EU. Praktično niko od članova Komiteta nije doveo u... »

©2015 Netmark d.o.o.