http://www.danas.rs

Danas

Govorite li naš?

Danas četvrtak, 12. januar 2012.
Obično kada vam se kaže da nešto napišete to bude spontan izraz vaših misli. Osećaj da treba iz sebe da izbacite ono što vam stoji na duši. Kada je na duši nešto lagano, lepršavo i veselo nemate potrebu da ga prenesete na papir, već da čvrsto držite trenutak, zaledite misli i ostanete ovde i sada.... »

Tadić nije trebalo da prisustvuje skupu

Danas četvrtak, 12. januar 2012.
Oštre reakcije pojedinih stranaka i poslanika iz Sandžaka na obeležavanje Dana RS u Banjaluci
Beograd, Novi Pazar - Nekoliko bošnjačkih političkih partija najoštrije je osudilo prisustvo predsednika Srbije Borisa Tadića obeležavanju 20-ogodišnjice Republike Srpske u Banjaluci. Na ovoj svečanosti, kojoj je, uz državnu... »

Potrebno ozbiljno političko organizovanje Bošnjaka

Danas četvrtak, 12. januar 2012.
Izet Crnišanin, budući potpredsednik Bošnjačke narodne stranke
Novi Pazar - Politička scena u Sandžaku, posebno u okviru bošnjačke nacionalne zajednice, u najvećoj meri nije u stanju da adekvatno odgovori na probleme koji ovde postoje. Ionako komplikovanu situaciju, punu animoziteta sa svih... »

„Vruće“ teme za buduće odbornike

Danas četvrtak, 12. januar 2012.
Opština bez svoga dana
Prijepolje - U Prijepolju ni ove godine nije obeležen 9. januar koji se u znak sećanja na oslobođenje od fašizma i okupacije u Drugom svetskom ratu, slavio kao Dan opštine. To se događa već tri godine, od kako je koaliciona većina usvojila novi Statut opštine. Novim... »

Šta bi radili Korto Malteze i Hugo Prat u 21. veku

Danas četvrtak, 12. januar 2012.
Uz januarski filmski ciklus u Muzeju jugoslovenske kinoteke koji je posvećen kultnom strip junaku
Koja bi muzika svirala na mobilnom telefonu Huga Prata i kako bi izgledao Fejsbuk i Tviter profil tvorca čuvenog stripa „Korto Malteze“? Ovo pitanje u Muzeju jugoslovenske kinoteke u Beogradu postavio je preksinoć konferansje na... »

I filmovi gore!

Danas četvrtak, 12. januar 2012.
Usled brzog protoka informacija i njihove površnosti, nepismenost i neznanje predstavljaju sve jači zid koji nas neumitno okružuje, pa smo otuda i navikli/oguglali na postojanje svakakvih zavera. Zamislimo sada da izvori svetske političke moći objave da je nitratna filmska traka radioaktivna i da... »

Azerbejdžan obezbedio 100 hiljada evra

Danas četvrtak, 12. januar 2012.
Kulturni centar Novog Pazara renovira Koncertnu dvoranu
Novi Pazar - Do početka marta Koncertna dvorana u Novom Pazaru biće potpuno renoviranma. Poslovi su počeli pre šest meseci i za to vreme promenjeno je kompletno grejanje i urađena klimatizacija tog prostora. U toku je promena stolica. Umesto 720 mesta ovdašnja... »

Smetovi zavejali sela

Danas četvrtak, 12. januar 2012.
Velike snežne padavine u novovaroškom kraju
Nova Varoš - Opštinski krizni štab proglasio je u sredu vanredno stanje u novovaroškoj opštini zbog snega i vremenskih nepogoda. Obilne snežne padavine nošene vetrom, koje u novovaroškom kraju ne prestaju već sedam dana, zadaju veliku muku putarima, koji pokušavaju da... »

Veče poetskog natpsovavanja

Danas četvrtak, 12. januar 2012.
Slam poezija u beogradskim klubovima
Teorija evolucije nalaže da samo one vrste koje su spremne i sposobne da se prilagode novim uslovima, opstaju. Čitanje, a naročito kazivanje poezije u vidu beskrajnih, dosadnih sedeljki gde jedino govornici sami sebe slušaju, odavno nema prođu. Mladima je to čak... »

Vasilica u Muzeju romske kulture

Danas četvrtak, 12. januar 2012.
Beograd - Vasilica ili Vasuljica je romski narodni praznik, koji se slavi od 13. do 17. januara i kojim počinje godišnji ciklus narodnih običaja kod Roma. Ove godine, Muzej romske kulture u Beogradu će 13. januara organizovati „Svečani doček Vasilice“. Za tu priliku na svečanu večeru, tokom koje će... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.