http://www.dnevnik.rs/

Dnevnik

LSV: Poslanici Lige produktivniji od demokrata iz Vojvodine

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Petoro poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) je u ovom mandatu u Narodnoj skupštini Srbije predložilo više zakona nego što su to učinili poslanici Demokratske stranke (DS) iz Vojvodine, izjavio je danas poslanik LSV Radovan Radovanović.
U saopštenju, povodom izjave predsednika Zakonodavnog odbora republičkog parlamenta Vlatka Ratkovića da je LSV u protekle četiri godine dala samo dva zakonska predloga, Radovanović je istakao da su poslanici te stranke predložili... »

Teheran: Iza ubistava naučnika stoje "strani krugovi"

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
TEHERAN- Iranske vlasti saopštile su da imaju čvrste dokaze da "krugovi iz inostranstva" stoje iza ubistava iranskih nuklearnih stručnjaka i zatražile od Saveta bezbednosti UN da osude njihovu smrt.
Ambasador Irana u UN Mohamed Hazai pozvao je u sredu generalnog sekretara Ban Ki-muna, Savet bezbednosti i predsednika Generalne skupštine UN Nasira Abdulaziza al-Nasera da osude ubistva "na najstroži način". U pismima upućenim... »

„Metro” i „Invej” sprečavali konkurenciju

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Upravni sud odbio kao neosnovanu tužbu preduzeća „Metro keš end keri„ protiv rešenja Komisije za zaštitu konkurencije, u predmetu zaštite konkurencije.
Upravni sud je u presudi ocenio da je pravilna odluka Komisije za zaštitu konkurencije, a njom je rečeno da su zabranjene i ništave odredbe kojim se utvrđuje jedan odsto za definisanje cena, iz Aneksa uz ugovore o uslovima... »

Sala koju su čekale generacije

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
BANATSKI KARLOVAC: Ostvario se san generacija sportista i žitelja Banatskog Karlovca - otvorena je sportska hala koja zadovoljava uslove i za održavanje međunarodnih takmičenja u rukometu,
košarci i drugim dvoranskim sportovima. Crvenu traku na svečanom otvaranju presekao je predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić podelivši radost povodom ovog lepog događaja sa prepunim gledalištem. Novu dvoranu ispunili su... »

KUP SRBIJE: Vojvodina - Partizan u polufinalu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
U drugom polufinalu sastaće se Mladi radnik i Ribnica, odlučeno žrebom u Beogradu
BEOGRAD: Odbojkaši Vojvodine i Partizana sastaće se u polufinalu Kupa Srbije, odlučeno je žrebom u Beogradu. U drugom polufinalu sastaće se Mladi radnik i Ribnica. Domaćin finalnog turnira biće Novi Sad, koji je organizaciju... »

„Raspustilište” spušta zavesu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Na „Raspustilištu” je u okviru kreativnih radionica održan kolaž latino američkih plesova čiji je moderator bila Ana Nauparac.
Mališani su se upoznali sa životinjama Kameničkog parka, a mogli su da učestvuju i u šarenoj radionici, čiji je modeartor Anica Čorda. Kao i svakog dana „Raspustilišta” deca su gledala maraton crtanih filmova i igrali se lego... »

Advokati i porodica dr Borojevića sumnjaju u samoubistvo

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Dan nakon što je u beogradskom parku Košutnjak pronađen o drvo obešen dr Nenad Borojević, bivši direktor Instituta za onkologiju i radiologiju, prvookrivljeni u „aferi citostatici“, za koga se veruje da je izvršio samoubistvo, na šta, kako tvrde iz MUP-a, ukazuju svi dosad prikupljeni podaci u istrazi, njegova porodica, pozananici i branioci još uvek su u šoku i neverici.
Kako „Dnevnik“ saznaje od branilaca, juče je na Institutu za sudsku medicinu obavljena obdukcija pokojnog Borojevića. Advokat Vuk Tufegdžić, jedan od članova branilačkog tima, kaže da su obavešteni o tome da su obavljene i radnje... »

Palestinci u braku s Izraelcima ne mogu živeti u Izraelu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
TEL AVIV- Izraelski Vrhovni sud podržao je kontroverzni zakon kojim se zabranjuje Palestincima u braku s Izraelcima da žive na teritoriji jevrejske države.
Sudije su se sa šest glasova za i pet protiv saglasile da Palestinci koji dobiju izraelsko državljanstvo preko braka predstavljaju bezbednosnu pretnju. Veruje se da će taj zakon onemogućti hiljadama Palestinaca da žive sa svojim... »

Delfini spremni za Ajndhoven

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Bila je ovo poslednja provera, kako naše, tako i ostalih reprezentacija pred Evropsko prvenstvo, koje u ponedeljak počinje u holandskom gradu Ajndhovenu
Vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je drugo mesto na veoma jakom Samaridis kupu, održanom na grčkom ostrvu Hios sa dve pobede i jednim porazom. Na startu turnira delfini su izgubili od Španaca 10:11, a onda vezali dve pobede... »

Raste nova mesna zajednica

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Izgradnja Mesne zajednice u Ulici Marka Oreškovića u Sremskoj Kamenici traje nešto više od mesec dana, i to otkako je srušena stara zgrada.
Završetak radova očekuje se u februaru, ukoliko vremenski uslovi dozvole da sve teče po planu, kažu iz “Poslovnog prostora”. Novi objekat će se sastojati iz suterena i prizemlja, ukupne površine 330 kvadratnih metara. Iz ovog... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.