http://www.dnevnik.rs/

Dnevnik

Turska skijašica poginula na treningu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Osamnaestogodišnja Nemutlu pala je tokom treninga kada joj otpala skija i tom prilikom zadobila je fatalan prelom vratnog dela kičme
ISTANBUL: Turska skijašica Asli Nemutlu poginula je na treningu u istočnoj provinciji Erzurum, javila je državna agencija Anadolija. Osamnaestogodišnja Nemutlu pala je tokom treninga kada joj otpala skija i tom prilikom zadobila... »

Jedinstvo prioritet EU u narednim mesecima

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
KOPENHAGEN- Lideri Evropske unije istakli su potrebu za jedinstvom svih 27 članica, suočenih sa ekonomskom krizom, a predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo upozorio je da sledećih šest meseci neće biti laki, zbog čega "treba izbeći svaku vrstu podele".
Barozo, poljski premijer Donald Tusk i premijer Danske Hele Torning-Šmit održali su govore u sredu na svečanoj ceremoniji na kojoj je Danska preuzela predsedavanje EU i kao prioritet svih članica izdvojili jedinstvo i saradnju u... »

Država zida najskuplje stanove

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić najavio je da će u okviru programa masovne stanogradnje koju subvencioniše država u martu početi izgradnja 800 stanova u beogradskom naselju „Dr Ivan Ribar”, a cena kvadrata kretaće se od 1.250 do 1.290 evra, kao i na Voždovcu, gde je u toku izgradnja 4.600 stanova. Građani bez stana komentarišu da su cene previsoke jer tržište govori suprotno.
Prigovaraju i građani koji imaju stan, a kojima je Poreska uprava kao državna institucija precenila nekretninu prilikom oporezivanja. S obzirom na precenjivanje nekretnina, nameće se pitanje zašto potezi države nisu u interesu... »

ENGLESKA: Robi Kin u Aston Vili

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Robi Kin stigao na dvomesečnu pozajmicu iz Los Anđeles Galaksija Robija Kina u klub iz Birmingema
BIRMINGEM: Engleski premijerligaš Aston Vila angažovao je na dvomesečnu pozajmicu člana Los Anđeles Galaksija Robija Kina, potvrđeno je iz kluba. Tridesetjednogodišnji kapiten irske reprezentacije igraće za klub iz Birmingema... »

ATP: Nole zvezda emisije "Uncovered"

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Iskustvo iz ranijih godina pomoglo mi je na putu ka ostvarenju vrhunskih rezultata u 2011. - rekao Novak Đoković
LONDON: Prvi teniser sveta Novak Đoković bio je zvezda emisije ATP-a "Uncovered" u kojoj je njegova mentalna snaga istaknuta kao najjače oružje, kojim je dominirao u 2011. godini. "Iskustvo iz ranijih godina pomoglo mi je na putu... »

Radnici i paprikari odgurnuti štitovima

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
RUSKI KRSTUR: Radnike kompanije „ABC fud” u Ruskom Krsturu i proizvođače paprike iz ovog mesta koji su pre dvadesetak dana blokirali kombajnima ulaz u fabriku, dočekala je sudska odluka
o privremenim merama uklanjanja kombajna koju su sproveli sudski izvršitelji uz asistenciju oko 50 pripadnika policije. Naime, pripadnici policije su odgurnuli svojim štitovima ljude sa blokade, nakon čega je pomeren kombajn koji... »

Polovna garderoba opet u modi

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Iako su januarske proslave sugrađanima izvukle priličnu količinu novca, u prodavnicama polovne garderobe, poznatim kao seknd hend, i dalje ima kupaca.
Oni koji su ih nekad zaobilazili, sada su shvatili da je ova garderoba, osim što je dobrog kvaliteta, dosta pristupačnija njihovom džepu, pa se broj mušterija svakodnevno povećava. U ekonomskoj krizi jeftina odeća, prema rečima... »

Evroliga menja sistem takmičenja od naredne sezone

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Predviđeno je da se osam timova u kvalifikacijama, umesto 16, na jednom turniru bori za plasman u Evroligu
MINHEN: Rukovodstvo košarkaške Evrolige najavilo je da će od sledeće sezone promeniti sistem takmičenja u nastojanju da se obezbede češći međusobni susreti najboljih evropskih timova. Predviđeno je da se osam timova u... »

Sve izvesniji bankrot Grčke

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Međunarodni monetarni fond više ne veruje da će Grčka reformama uspeti da se izvuče iz dužničke krize, evropski partneri polako gube strpljenje, pa je bankrot sve izvesniji.
Grčki "pacijent" se već 20 meseci nalazi na intezivnoj nezi. Svaka tri meseca na rasporedu je "sistematski pregled" da bi se ustanovilo u kakvom je zdravstvenom stanju pacijent. Sledeći pregled zakazan je za narednu sedmicu.... »

Rasvetljeno razbijanje jevrejskog panoa u Zrenjaninu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Kabinet gradonačelnika Zrenjanina Milete Mihajlova saopštio je juče da je zrenjaninska policija pronašla počinioce incidenta koji se dogodio u noći između 4. i 5. januara, kada je razbijen stakleni pano sa slikom sinagoge
i drugim slikama iz prošlosti jevrejske zajednice, smešten pred ulaznim vratima u prostorije Jevrejske opštine u Zrenjaninu, na Žitnom trgu. Policijska uprava je, kako se navodi u saopštenju, potvrdila je da je reč o ispadu grupe... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.