http://www.dnevnik.rs/

Turska najavljuje nove mere protiv Francuske zbog genocida

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
ANKARA- U Turskoj se nastavlja kampanja protiv Francuske, čiji parlament je pokrenuo inicijativu da se kažnjavaju oni koji osporavaju postojanje genocida koji je pre skoro 100 godina izvršen nad Jermenima na prostorima Osmanlijskog carstva. Sporni zakon je u decembru usvojen u donjem domu u parlamenta u Parizu i ako ga krajem meseca usvoji i Senat, počeće da se primenjuje.
Zvaničnici u Ankari su najavili da će, ako se sporni zakon usvoji, izbrisati natpise svih ulica koje nose francuske nazive, prenose agencije. U blizini francuske ambasade u Ankari biće podignut spomenik "masakriranim Alžircima",... »

ČOVIĆ: Odlazak Nedovića nije u interesu kluba

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
- Istina je da je postojalo interesovanje Litvanaca za dovođenje Nedovića, a čuo sam i predloge sa raznih strana - izjavio je Čović
BEOGRAD: Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović potvrdio je da Nemanja Nedović ostaje među crveno-belima, iako su brojni mediji spekulisali da navodno prelazi u litvanski Lijetuvos Ritas. "Istina je da... »

Niko nema licencu?

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
BELA CRKVA: Belocrkvane koji su imali zakazane analize u laboratoriji Doma zdravlja u prvim danima ove godine, dočekalo je neprijatno iznenađenje.
Na vratima laboratorije nalepljen je natpis „Laboratorija Doma zdravlja zatvorena do daljeg”. Većina pacijenata pokušala je da uput za ovu laboratoriju zameni uputom za laboratoriju koja radi u plućnoj bolnici „Dr Bodisav Babić“,... »

DOBRO JUTRO, NOVI SADE: Put otvoren samo svetskim šampionima

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Dobar posao se može i te kako brzo naći. Iako je ova rečenica potpuna istina, kada upadne u realni kontekst pitanja „kako”, e tu dolazi do problema.
Rečenica bi se odmah mogla i preformulisati preciznijim nastavakom- dobar posao se može i te kako brzo naći ako ste softveraš dostojan posla u jednom „Majkrosoftu”.Dakle, Fakultet tehničkih nauka po onoj staroj “misli globalno... »

FUDBALSKI GLOBUS: Rezultati kup utakmica

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Levante, Espanjol i Valensija u četvrtfinalu – Preokret Liona za polufinale. – Liverpul slavio u Mančesteru. – Uspešni Roma i Kjevo
MADRID: Fudbaleri Levantea, Espanjola i Valensije plasirali su se u četvrtfinale španskog Kupa kralja pošto su u revanš utakmicama osmine finala bili uspešniji u susretima sa Alkorkonom, Kordobom i Seviljom. Levante se probio u... »

PARTIZAN: Avram Grant menja Stanojevića?

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Trener fudbalera Partizana ipak će biti smenjen na sednici UO kluba, a njegovo mesto,navodno, zauzeće nekadašnji menadžer Čelsija
BEOGRAD: Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević ipak će biti smenjen na sednici Upravnog odbora kluba, a njegovo mesto zauzeće nekadašnji menadžer Čelsija, Izraelac Avram Grant, prenose pojedini beogradski mediji.... »

OEBS: Izbori u Rusiji nisu bili fer

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
MOSKVA: Biro za demokratske institucije OEBS-a kaže da su decembarski izbori za Državnu Dumu, bili nepravedni i da su se vlasti mešale u izborni proces na svim nivoima.
Birački proces bio je na strani vladajuće partije. Dokaz toga je i nedostatak nezavisnosti biračkih organa, pristrasnost većine medija i neprihvatljivo mešanje državnih vlasti raznih nivoa. Sve to nije obezbedilo neophodne uslove... »

„Poštari” iz Kule iza brave

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Da se izgrednicima ne isplati da vršljaju po teritoriji koju pokriva kriminalistička policija u Somboru, na „teži način“ otkrio je i dvojac osumnjičenih razbojnika iz Kule koji se tereti da je poslednji mesec i po opljačkao četiri pošte na severu i zapadu Bačke.
Naime, spektakularnom akcijom operativaca uhapšeni su Miroslav Č. (48) i Oliver B. (21) u trenutku kada su izlazili s plenom od, navodno, oko 650.000 dinara iz pošte u Bačkom Gračacu. Kako se može saznati iz zvaničnog saopštenja... »

Evropski parlament: Najava kandidature Srbije u martu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Članovi Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta podržali su danas nacrt rezolucije koja poziva da se Srbiji u martu dodeli status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.
Nacrt rezolucije Komitetu je predstavio izvestilac za Srbiju Jelko Kacin, koji se založio da se Srbiji, osim statusa kandidata, odredi i datum početka pregovora za pristupanje EU. Praktično niko od članova Komiteta nije doveo u... »

Britanija će dati doprinos MMF-u, ako to učini ostatak G20

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
LONDON- Britanija je spremna da poveća doprinos Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), ukoliko joj se u tome pridruže druge vodeće zemlje van Evropske unije, rekao je u obraćanju parlamentu britanski ministar finansija Džordž Ozborn.
Međutim, Ozborn je takođe ponovio svoje protivljenje bilo kom obliku direktne podrške upućene rešavanju dužničke krize u evrozoni, preneo je Rojters. "Britanija je spremna da pruži doprinos ukoliko MMF iznese dobar razlog za to,... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.