http://www.dnevnik.rs/

Kineski radnici pretili samoubistvom zbog spora s gazdama

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
PEKING- Američka kompanija Majkrosoft saopštila je danas da istražuje nerede u kineskoj fabrici koja je snabdeva delovima, a u kojoj je prema njihovim saznanjima 150 radnika protestovalo prošle nedelje, a neki pretili i samoubistvom. Desetine radnika kompanije za sklapanje Majkrosoftovih konzola za video igrice „Xbox“ pretili su da će skočiti sa krova fabričke spavaonice zbog spora oko nadoknada posle zatvaranja jedne fabričke linije.
Radnici su danas rekli da su se njihove kolege u firmi u Vuhanu, u centralnoj Kini, koja radi za tajvansku Fokskon tehnolodži grupu, prošle nedelje popele na vrh šestospratne zgrade koja je služila za smeštaj radnika migranata, i... »

Platanu orijašu neophodno šišanje

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
- Krošnja platana u porti Donje crkve u Sremskim Karlovcima mora pod hitno da bude orezana - upozorava predsednica Društva za negovanje tradicija i razvoj Sremskih Karlovaca
i inženjer hortikulture Jasna Maširević-Atanacković, dadajući da pune tri godine na ovom stablu, koje je po opštinskoj odluci stavljeno pod zaštitu 1995. godine kao spomenik prirode, nisu preduzimani takvi radovi. - Osim toga,... »

Advokati i porodica dr Borojevića sumnjaju u samoubistvo

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Dan nakon što je u beogradskom parku Košutnjak pronađen o drvo obešen dr Nenad Borojević, bivši direktor Instituta za onkologiju i radiologiju, prvookrivljeni u „aferi citostatici“, za koga se veruje da je izvršio samoubistvo, na šta, kako tvrde iz MUP-a, ukazuju svi dosad prikupljeni podaci u istrazi, njegova porodica, pozananici i branioci još uvek su u šoku i neverici.
Kako „Dnevnik“ saznaje od branilaca, juče je na Institutu za sudsku medicinu obavljena obdukcija pokojnog Borojevića. Advokat Vuk Tufegdžić, jedan od članova branilačkog tima, kaže da su obavešteni o tome da su obavljene i radnje... »

MILIVOJEVIĆ: Ofanzivni fudbal – pravi izbor

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Svestan sam pritiska koji je prisutan u svakom susretu, treba se boriti sa imperativom pobede i ciljevima koji se uvek odnose na osvajanje trofeja - smatra Milivojević
Bio je prvi „pik” u prelaznom roku trenera Prosinečkog, koji smatra da je Luka Milivojević najbolji vezni fudbaler u Srbiji. Pregovori sa Radom su uspešno okončani i mladi reprezentativac je ispunio dečačke snove. - Od malena... »

Jedinstvo prioritet EU u narednim mesecima

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
KOPENHAGEN- Lideri Evropske unije istakli su potrebu za jedinstvom svih 27 članica, suočenih sa ekonomskom krizom, a predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo upozorio je da sledećih šest meseci neće biti laki, zbog čega "treba izbeći svaku vrstu podele".
Barozo, poljski premijer Donald Tusk i premijer Danske Hele Torning-Šmit održali su govore u sredu na svečanoj ceremoniji na kojoj je Danska preuzela predsedavanje EU i kao prioritet svih članica izdvojili jedinstvo i saradnju u... »

LSV: Poslanici Lige produktivniji od demokrata iz Vojvodine

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Petoro poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) je u ovom mandatu u Narodnoj skupštini Srbije predložilo više zakona nego što su to učinili poslanici Demokratske stranke (DS) iz Vojvodine, izjavio je danas poslanik LSV Radovan Radovanović.
U saopštenju, povodom izjave predsednika Zakonodavnog odbora republičkog parlamenta Vlatka Ratkovića da je LSV u protekle četiri godine dala samo dva zakonska predloga, Radovanović je istakao da su poslanici te stranke predložili... »

KUP SRBIJE: Vojvodina - Partizan u polufinalu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
U drugom polufinalu sastaće se Mladi radnik i Ribnica, odlučeno žrebom u Beogradu
BEOGRAD: Odbojkaši Vojvodine i Partizana sastaće se u polufinalu Kupa Srbije, odlučeno je žrebom u Beogradu. U drugom polufinalu sastaće se Mladi radnik i Ribnica. Domaćin finalnog turnira biće Novi Sad, koji je organizaciju... »

„Metro” i „Invej” sprečavali konkurenciju

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Upravni sud odbio kao neosnovanu tužbu preduzeća „Metro keš end keri„ protiv rešenja Komisije za zaštitu konkurencije, u predmetu zaštite konkurencije.
Upravni sud je u presudi ocenio da je pravilna odluka Komisije za zaštitu konkurencije, a njom je rečeno da su zabranjene i ništave odredbe kojim se utvrđuje jedan odsto za definisanje cena, iz Aneksa uz ugovore o uslovima... »

Stiglo manje novca

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
VRBAS: Jubilarne nagrade prosvetnim radnicima vrbaske opštine za 2009. i 2010. godinu još uvek nisu isplaćene, a predsednik opštine Vrbas dr Željko Vidović je najavio da je sklopljen dogovor
sa predstavnicima sindikata da će jedan deo duga biti isplaćen do kraja janura, dok će drugi deo biti izmiren do kraja februara. Profesorka ruskog jezika u penziji Danica Tomin, koja je 2009. godine navršila 30 godina rada u... »

Sve izvesniji bankrot Grčke

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Međunarodni monetarni fond više ne veruje da će Grčka reformama uspeti da se izvuče iz dužničke krize, evropski partneri polako gube strpljenje, pa je bankrot sve izvesniji.
Grčki "pacijent" se već 20 meseci nalazi na intezivnoj nezi. Svaka tri meseca na rasporedu je "sistematski pregled" da bi se ustanovilo u kakvom je zdravstvenom stanju pacijent. Sledeći pregled zakazan je za narednu sedmicu.... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.