http://www.dnevnik.rs/

Srbija i dalje "većinom neslobodna" ekonomija

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Srbija je svrstana među "većinom neslobodne" ekonomije na ovogodišnjoj rang listi ekonomskih sloboda u 2011. koju su danas zajednički objavili američka fondacija "Heritidž" i "Volstrit džornal".
Ekonomija Srbije je sa ukupno 58 poena zauzela 98. mesto na listi od 184 zemlje, što je nepromenjeno u odnosu na prošlogodišnju listu i govori da je skromno poboljšanje u trgovinskim i monetarnim slobodama poništeno slabljenjem... »

Teheran: Iza ubistava naučnika stoje "strani krugovi"

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
TEHERAN- Iranske vlasti saopštile su da imaju čvrste dokaze da "krugovi iz inostranstva" stoje iza ubistava iranskih nuklearnih stručnjaka i zatražile od Saveta bezbednosti UN da osude njihovu smrt.
Ambasador Irana u UN Mohamed Hazai pozvao je u sredu generalnog sekretara Ban Ki-muna, Savet bezbednosti i predsednika Generalne skupštine UN Nasira Abdulaziza al-Nasera da osude ubistva "na najstroži način". U pismima upućenim... »

Odbojkašice Crvene zvezde poražene u Pezaru

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
To je peti poraz odbojkašica crveno-belih, koje su na začelju tabele bez ijednog boda
PEZARO: Odbojkašice Crvene zvezde izgubile su u Pezaru od ekipe domaćeg Skavolinija sa 3:0 (25:23, 25:17, 25:22), u utakmici pretposlednjeg 5. kola E grupe Lige šampiona. To je peti poraz odbojkašica crveno-belih, koje su na... »

Celo “Srce” u 16 kvadrata

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Centar "Srce" već 20 godina pruža emotivnu podršku osobama koje su usamljene, očajne, tužne, u nervnom rastrojstvu i razmišljaju o samoubistvu. U malom sobičku od 16 kvadratnih metara,
za koji pritom plaćaju najam "Poslovnom prostoru" po nešto nižoj ceni od tržišne, 40 volontera svakodnevno od 14 do 23 časa razgovara s osobama kojima je potrebna pomoć. Zbog nedostatka prostora u nemogućnosti su da povećaju broj... »

Palestinci u braku s Izraelcima ne mogu živeti u Izraelu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
TEL AVIV- Izraelski Vrhovni sud podržao je kontroverzni zakon kojim se zabranjuje Palestincima u braku s Izraelcima da žive na teritoriji jevrejske države.
Sudije su se sa šest glasova za i pet protiv saglasile da Palestinci koji dobiju izraelsko državljanstvo preko braka predstavljaju bezbednosnu pretnju. Veruje se da će taj zakon onemogućti hiljadama Palestinaca da žive sa svojim... »

RUSIJA: Voronjin igrač godine u zemljama bivšeg SSSR-a

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Tridesetdvogodišnji napadač osvojio 175 poena u anketi koju je sproveo ruski sportski list "Sport Ekspres"
MOSKVA: Fudbaler moskovskog Dinama Andrij Voronjin, imenovan je za igrača godine u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza. Tridesetdvogodišnji napadač, koji je ranije nastupao za nemačke klubove - Borusiju Menhengladbah, Keln, Bajer... »

Turska skijašica poginula na treningu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Osamnaestogodišnja Nemutlu pala je tokom treninga kada joj otpala skija i tom prilikom zadobila je fatalan prelom vratnog dela kičme
ISTANBUL: Turska skijašica Asli Nemutlu poginula je na treningu u istočnoj provinciji Erzurum, javila je državna agencija Anadolija. Osamnaestogodišnja Nemutlu pala je tokom treninga kada joj otpala skija i tom prilikom zadobila... »

Sala koju su čekale generacije

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
BANATSKI KARLOVAC: Ostvario se san generacija sportista i žitelja Banatskog Karlovca - otvorena je sportska hala koja zadovoljava uslove i za održavanje međunarodnih takmičenja u rukometu,
košarci i drugim dvoranskim sportovima. Crvenu traku na svečanom otvaranju presekao je predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić podelivši radost povodom ovog lepog događaja sa prepunim gledalištem. Novu dvoranu ispunili su... »

Propale banke u Srbiji ekstraprofiteri?

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Na banke koje su pre desetak godina otišle u stečaj podsetila je ovih dana Poreska uprava Srbije. One su se našle na vrhu liste poreskih dužnika s ogromnim sumama, a za sve je kriv ekstraprofit.
Da podsetimo: dug Beobanke je 24,08 milijarde dinara, Investbanke – 18,13, Astra banke, bivše Karić banke –15,63 milijardi i Beogradske banke – 13,13 milijardi dinara. Pored svake od njih je ista odrednica: akcionarsko društvo u... »

ATP: Nole zvezda emisije "Uncovered"

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Iskustvo iz ranijih godina pomoglo mi je na putu ka ostvarenju vrhunskih rezultata u 2011. - rekao Novak Đoković
LONDON: Prvi teniser sveta Novak Đoković bio je zvezda emisije ATP-a "Uncovered" u kojoj je njegova mentalna snaga istaknuta kao najjače oružje, kojim je dominirao u 2011. godini. "Iskustvo iz ranijih godina pomoglo mi je na putu... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.