http://www.dnevnik.rs/

MILIVOJEVIĆ: Ofanzivni fudbal – pravi izbor

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Svestan sam pritiska koji je prisutan u svakom susretu, treba se boriti sa imperativom pobede i ciljevima koji se uvek odnose na osvajanje trofeja - smatra Milivojević
Bio je prvi „pik” u prelaznom roku trenera Prosinečkog, koji smatra da je Luka Milivojević najbolji vezni fudbaler u Srbiji. Pregovori sa Radom su uspešno okončani i mladi reprezentativac je ispunio dečačke snove. - Od malena... »

Stiglo manje novca

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
VRBAS: Jubilarne nagrade prosvetnim radnicima vrbaske opštine za 2009. i 2010. godinu još uvek nisu isplaćene, a predsednik opštine Vrbas dr Željko Vidović je najavio da je sklopljen dogovor
sa predstavnicima sindikata da će jedan deo duga biti isplaćen do kraja janura, dok će drugi deo biti izmiren do kraja februara. Profesorka ruskog jezika u penziji Danica Tomin, koja je 2009. godine navršila 30 godina rada u... »

Platanu orijašu neophodno šišanje

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
- Krošnja platana u porti Donje crkve u Sremskim Karlovcima mora pod hitno da bude orezana - upozorava predsednica Društva za negovanje tradicija i razvoj Sremskih Karlovaca
i inženjer hortikulture Jasna Maširević-Atanacković, dadajući da pune tri godine na ovom stablu, koje je po opštinskoj odluci stavljeno pod zaštitu 1995. godine kao spomenik prirode, nisu preduzimani takvi radovi. - Osim toga,... »

Glavni grčki sindikat poziva na štrajk

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
ATINA- Glavni grčki sindikat GSEE je danas pozvao na održavanje štrajka u Atini sledeće nedelje pošto je vlada pojačala pritisak na radničke sindikate da prihvate smanjenja plata kako bi izbegla bankrot. Sindikat GSEE je saopštio da će njihov štrajk poslati "snažnu poruku" vladi, radnicima i grčkim institucionalnim kreditorima "koji planiraju nove i strože antiradničke mere."
GSEE je rekao da će udružiti snage sa manjim komunističkim radničkim grupama koje su prvobitno pozvale na štrajk početkom ovog meseca. Vlada je pozvala sindikate i radnike da revidiraju plate kako bi povećali konkurentnost u... »

LSV: Poslanici Lige produktivniji od demokrata iz Vojvodine

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Petoro poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) je u ovom mandatu u Narodnoj skupštini Srbije predložilo više zakona nego što su to učinili poslanici Demokratske stranke (DS) iz Vojvodine, izjavio je danas poslanik LSV Radovan Radovanović.
U saopštenju, povodom izjave predsednika Zakonodavnog odbora republičkog parlamenta Vlatka Ratkovića da je LSV u protekle četiri godine dala samo dva zakonska predloga, Radovanović je istakao da su poslanici te stranke predložili... »

Teheran: Iza ubistava naučnika stoje "strani krugovi"

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
TEHERAN- Iranske vlasti saopštile su da imaju čvrste dokaze da "krugovi iz inostranstva" stoje iza ubistava iranskih nuklearnih stručnjaka i zatražile od Saveta bezbednosti UN da osude njihovu smrt.
Ambasador Irana u UN Mohamed Hazai pozvao je u sredu generalnog sekretara Ban Ki-muna, Savet bezbednosti i predsednika Generalne skupštine UN Nasira Abdulaziza al-Nasera da osude ubistva "na najstroži način". U pismima upućenim... »

„Metro” i „Invej” sprečavali konkurenciju

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Upravni sud odbio kao neosnovanu tužbu preduzeća „Metro keš end keri„ protiv rešenja Komisije za zaštitu konkurencije, u predmetu zaštite konkurencije.
Upravni sud je u presudi ocenio da je pravilna odluka Komisije za zaštitu konkurencije, a njom je rečeno da su zabranjene i ništave odredbe kojim se utvrđuje jedan odsto za definisanje cena, iz Aneksa uz ugovore o uslovima... »

KUP SRBIJE: Vojvodina - Partizan u polufinalu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
U drugom polufinalu sastaće se Mladi radnik i Ribnica, odlučeno žrebom u Beogradu
BEOGRAD: Odbojkaši Vojvodine i Partizana sastaće se u polufinalu Kupa Srbije, odlučeno je žrebom u Beogradu. U drugom polufinalu sastaće se Mladi radnik i Ribnica. Domaćin finalnog turnira biće Novi Sad, koji je organizaciju... »

Šešelju ugrađen pejsmejker

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju juče je ugrađen pejsmejker, saopšteno je iz Srpske radikalne stranke.
– Po nezvaničnim informacijama koje imamo u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, Šešeljevoj supruzi saopšteno da je ta intervencija završena. Međutim, iz Sekretarijata Haškog tribunala, Jadranku Šešelj su obavestili da je... »

Poziv na takmičenje u besedništvu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
KIKINDA: Demokratska stranka i Fondacija „Dr Zoran Đinđić” organizuju takmičenje u besedništvu pod nazivom „Besede u Zoranovu čast”, koje se održava sedmi put.
- Ovim takmičenjem želimo da promovišemo vrednosti evropske, moderne Srbije, koje je definisao dr Zoran Đinđić, i da omogućimo mladim ljudima da iskažu svoje liderske potencijale i unaprede veštine besedništva - rekla je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.