http://www.dnevnik.rs/

Dnevnik

Britanija će dati doprinos MMF-u, ako to učini ostatak G20

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
LONDON- Britanija je spremna da poveća doprinos Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), ukoliko joj se u tome pridruže druge vodeće zemlje van Evropske unije, rekao je u obraćanju parlamentu britanski ministar finansija Džordž Ozborn.
Međutim, Ozborn je takođe ponovio svoje protivljenje bilo kom obliku direktne podrške upućene rešavanju dužničke krize u evrozoni, preneo je Rojters. "Britanija je spremna da pruži doprinos ukoliko MMF iznese dobar razlog za to,... »

Propale banke u Srbiji ekstraprofiteri?

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Na banke koje su pre desetak godina otišle u stečaj podsetila je ovih dana Poreska uprava Srbije. One su se našle na vrhu liste poreskih dužnika s ogromnim sumama, a za sve je kriv ekstraprofit.
Da podsetimo: dug Beobanke je 24,08 milijarde dinara, Investbanke – 18,13, Astra banke, bivše Karić banke –15,63 milijardi i Beogradske banke – 13,13 milijardi dinara. Pored svake od njih je ista odrednica: akcionarsko društvo u... »

Sala koju su čekale generacije

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
BANATSKI KARLOVAC: Ostvario se san generacija sportista i žitelja Banatskog Karlovca - otvorena je sportska hala koja zadovoljava uslove i za održavanje međunarodnih takmičenja u rukometu,
košarci i drugim dvoranskim sportovima. Crvenu traku na svečanom otvaranju presekao je predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić podelivši radost povodom ovog lepog događaja sa prepunim gledalištem. Novu dvoranu ispunili su... »

ATP: Nole zvezda emisije "Uncovered"

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Iskustvo iz ranijih godina pomoglo mi je na putu ka ostvarenju vrhunskih rezultata u 2011. - rekao Novak Đoković
LONDON: Prvi teniser sveta Novak Đoković bio je zvezda emisije ATP-a "Uncovered" u kojoj je njegova mentalna snaga istaknuta kao najjače oružje, kojim je dominirao u 2011. godini. "Iskustvo iz ranijih godina pomoglo mi je na putu... »

OEBS: Izbori u Rusiji nisu bili fer

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
MOSKVA: Biro za demokratske institucije OEBS-a kaže da su decembarski izbori za Državnu Dumu, bili nepravedni i da su se vlasti mešale u izborni proces na svim nivoima.
Birački proces bio je na strani vladajuće partije. Dokaz toga je i nedostatak nezavisnosti biračkih organa, pristrasnost većine medija i neprihvatljivo mešanje državnih vlasti raznih nivoa. Sve to nije obezbedilo neophodne uslove... »

Evroliga menja sistem takmičenja od naredne sezone

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Predviđeno je da se osam timova u kvalifikacijama, umesto 16, na jednom turniru bori za plasman u Evroligu
MINHEN: Rukovodstvo košarkaške Evrolige najavilo je da će od sledeće sezone promeniti sistem takmičenja u nastojanju da se obezbede češći međusobni susreti najboljih evropskih timova. Predviđeno je da se osam timova u... »

Platanu orijašu neophodno šišanje

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
- Krošnja platana u porti Donje crkve u Sremskim Karlovcima mora pod hitno da bude orezana - upozorava predsednica Društva za negovanje tradicija i razvoj Sremskih Karlovaca
i inženjer hortikulture Jasna Maširević-Atanacković, dadajući da pune tri godine na ovom stablu, koje je po opštinskoj odluci stavljeno pod zaštitu 1995. godine kao spomenik prirode, nisu preduzimani takvi radovi. - Osim toga,... »

Advokati i porodica dr Borojevića sumnjaju u samoubistvo

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Dan nakon što je u beogradskom parku Košutnjak pronađen o drvo obešen dr Nenad Borojević, bivši direktor Instituta za onkologiju i radiologiju, prvookrivljeni u „aferi citostatici“, za koga se veruje da je izvršio samoubistvo, na šta, kako tvrde iz MUP-a, ukazuju svi dosad prikupljeni podaci u istrazi, njegova porodica, pozananici i branioci još uvek su u šoku i neverici.
Kako „Dnevnik“ saznaje od branilaca, juče je na Institutu za sudsku medicinu obavljena obdukcija pokojnog Borojevića. Advokat Vuk Tufegdžić, jedan od članova branilačkog tima, kaže da su obavešteni o tome da su obavljene i radnje... »

Glavni grčki sindikat poziva na štrajk

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
ATINA- Glavni grčki sindikat GSEE je danas pozvao na održavanje štrajka u Atini sledeće nedelje pošto je vlada pojačala pritisak na radničke sindikate da prihvate smanjenja plata kako bi izbegla bankrot. Sindikat GSEE je saopštio da će njihov štrajk poslati "snažnu poruku" vladi, radnicima i grčkim institucionalnim kreditorima "koji planiraju nove i strože antiradničke mere."
GSEE je rekao da će udružiti snage sa manjim komunističkim radničkim grupama koje su prvobitno pozvale na štrajk početkom ovog meseca. Vlada je pozvala sindikate i radnike da revidiraju plate kako bi povećali konkurentnost u... »

MILIVOJEVIĆ: Ofanzivni fudbal – pravi izbor

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Svestan sam pritiska koji je prisutan u svakom susretu, treba se boriti sa imperativom pobede i ciljevima koji se uvek odnose na osvajanje trofeja - smatra Milivojević
Bio je prvi „pik” u prelaznom roku trenera Prosinečkog, koji smatra da je Luka Milivojević najbolji vezni fudbaler u Srbiji. Pregovori sa Radom su uspešno okončani i mladi reprezentativac je ispunio dečačke snove. - Od malena... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.