http://www.dnevnik.rs/

Dnevnik

Srbija na 98. mestu po ekonomskim slobodama

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Srbija je na 98. mestu u svetu po ekonomskim slobodama, kao i prošle godine, i svrstana je među uglavnom neslobodne na listi od 184 zemlje.
Istovremeno je prosečan indeks ekonomske slobode u svetu zbog globalne krize pao na nivo koji je samo jednom u proteklih deset godina bio niži, pokazuje juče objavljeni izveštaj Fondacije „Heritidž„ i „Vol strit džornala„. Srbija... »

PARTIZAN: Avram Grant menja Stanojevića?

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Trener fudbalera Partizana ipak će biti smenjen na sednici UO kluba, a njegovo mesto,navodno, zauzeće nekadašnji menadžer Čelsija
BEOGRAD: Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević ipak će biti smenjen na sednici Upravnog odbora kluba, a njegovo mesto zauzeće nekadašnji menadžer Čelsija, Izraelac Avram Grant, prenose pojedini beogradski mediji.... »

JOVANOVIĆ: Kada će „Naselje” dobiti šalter salu?

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Jovanović se u pismu osvrnuo na skorašnji incident koji je izazvala grupa mladića koji su preprodavali brojeve za registraciju vozila i fizički napali sugrađane ispred glavne zgrade PU Novi Sad
Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, uputio je pismo ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, u kom apeluje na MUP Srbije i resornog ministra da obezbede potrebne ljude i prostor kako bi se trajno rešio problem... »

Evropski parlament: Najava kandidature Srbije u martu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Članovi Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta podržali su danas nacrt rezolucije koja poziva da se Srbiji u martu dodeli status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.
Nacrt rezolucije Komitetu je predstavio izvestilac za Srbiju Jelko Kacin, koji se založio da se Srbiji, osim statusa kandidata, odredi i datum početka pregovora za pristupanje EU. Praktično niko od članova Komiteta nije doveo u... »

Istraga o snimaku gde marinci uriniraju po mrtvim talibanima

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
VAŠINGTON- Američke vojne vlasti saopštile su da vode istraga o video snimku koji se pojavio na internetu, gde se vide četvorica marinaca kako uriniraju po mrtvim talibanima.
Portparol Pentagona mornarički kapetan Džon Kirbi rekao je da bez obzira o kome se radi, i pod kojim se uslovima to dogodilo, takav čin smatra nečuvenim. Snimak je duboko uznemirujući i predstavlja nečuveno ponašanje, naveo je... »

Strahuju da im vibracije ne sruše kuće

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
ZRENjANIN: Moglo se očekivati da će geofizička istraživanja u potrazi za novim nalazištima nafte i gasa, koja na teritoriji grada Zrenjanina sprovodi mađarska kompanija GES, u ime
Naftne industrije Srbije, izazvati negodovanje dela građana. Posle žalbi paora iz okolnih sela, koji su tvrdili da tragači za naftom, prilikom seizmičkih 3D ispitivanja, teškim vozilima gaze useve i uzorane njive, oglasilo se i... »

LjUBINKOVIĆ: Bodovni saldo ispod kvaliteta

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Što se prvenstva tiče, realno, Partizan ima veliku prednost, a meni je jedino žao zbog toga što naše igre od jesenas nisu realno bodovno nagrađene - ističe Ljubinković
Početkom sezone u redove Vojvodine stigao je vezni fudbaler Marko Ljubinković, koji je došao iz redova kiparskog Anortozisa. Iskusni, 31-godišnji igrač se ubrzo po dolasku u Novi Sad povredio, pa su se navijači crveno-belih... »

Drma li se predizborni savez Tadića i Čanka

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
I dok u Ligi socijaldemokrata Vojvodine očekuju da će u narednoj kampanji na republičkim izborima nastupiti u koaliciji s Demokratskom strankom, što je pre izvesnog vremena nagovestila i funkcionerka DS-a Nada Kolundžija, u Vojvodini je ovih dana u žiži rat saopštenjima između te dve stranke, u kojima se koalicioni partneri ne libe ni najtežih optužbi na račun onih drugih.
Iako je namera učesnika ovog međustranačkog medijskog obračuna da dokažu da su baš oni u ovom mandatu najviše izborili za Vojvodinu, pre bi se moglo reći da ovim sukob, koji među demokratama i ligašima u Vojvodini tinja od... »

DOBRO JUTRO, NOVI SADE: Put otvoren samo svetskim šampionima

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Dobar posao se može i te kako brzo naći. Iako je ova rečenica potpuna istina, kada upadne u realni kontekst pitanja „kako”, e tu dolazi do problema.
Rečenica bi se odmah mogla i preformulisati preciznijim nastavakom- dobar posao se može i te kako brzo naći ako ste softveraš dostojan posla u jednom „Majkrosoftu”.Dakle, Fakultet tehničkih nauka po onoj staroj “misli globalno... »

Istraga kao da je planirano ubistvo Tadića

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
BANjALUKA, BEOGRAD: Iz policije Republike Srpske saopšteno je da je osoba koja je uhapšena u Banjaluci priznala da je unela naoružanje u dvoranu „Borik” 8. januara.
Kako se saznaje, reč je o Srbinu Bošku Stanišljeviću. Direktor sportske dvorane „Borik” Manojlo Zrnić rekao je da je Stanišljević u radnom odnosu u ovoj ustanovi duže od 20 godina i da je poslednjih deset dana bio na odsustvu... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.