http://www.euractiv.rs

EurActiv

Nemački novinari bojkotuju predsednika

EurActiv četvrtak, 12. januar 2012.
Predstavnici Nemačkog saveza novinara i nemačkog ogranka organizacije za suzbijanje korupcije Transparensi internešenel (Transparency International) otkazali su učešće na tradicionalnom novogodišnjem prijemu predsednika Nemačke Kristijana Vulfa (Christian Wulff). Predsednik Saveza novinara je prvi... »

Podrška Srbiji na putu ka EU

EurActiv četvrtak, 12. januar 2012.
Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta 12. januara je podržao stav da lideri Evropske unije u martu treba da odobre Srbiji status kandidata za članstvo i da pregovori o članstvu što pre počnu. Ta podrška data je uz pretpostavku da će srpske vlasti ispuniti uslove koji su utvrđeni u decembru... »

Moguće ublažavanje mera za budžetsku disciplinu

EurActiv četvrtak, 12. januar 2012.
Članice EU razmatraju ublaženu verziju sporazuma o jačanju budžetske discipline, koji je na samitu u decembru zbog protivljenja Velike Britanije prihvaćen samo na nivou zone evra, ali ne i cele EU. Novi nacrt predviđa da se ograniče nadležnosti Evropskog suda pravde i Evropske komisije posebno u... »

Srbija ekonomski neslobodna zemlja

EurActiv četvrtak, 12. januar 2012.
Srbija spada u uglavnom neslobodne zemlje po ekonomskim slobodama na listi fondacije Heritidž (Heritage) i Vol strit žurnala (Wall Street Journal). Sa 58 od 100 poena, isto kao i 2011, Srbija se nalazi na 98. mestu od 179 zemalja. U odnosu na prošlu godinu Srbija je napredovala za tri mesta, ali... »

Biokerozin se pokazao kao dobra zamena

EurActiv četvrtak, 12. januar 2012.
Probna upotreba biosintetičkog goriva na jednom broju letova nemačke aviokompanije Lufthanza (Lufthansa) donela je željene rezultate, saopštila je ta kompanija. Tokom šestomesečnog perioda obavljeno je 1.187 letova na biogorivo, a emisije ugljen-dioksida (CO2) su zahvaljujući tome smanjene za oko... »

Rezultati istraživanja javnog mnjenja o EU

EurActiv četvrtak, 12. januar 2012.
Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević predstaviće istraživanje javnog mnjenja o stavovima građana o Evropskoj uniji na konferenciji za novinare u petak, 13. januara, u 11.00 u Pres sali Vlade Srbije (Nemanjina 11). Istraživanje je sprovedeno u decembru 2011. Istraživanja o... »

©2016 Netmark d.o.o.