http://glasamerike.net

Glas Amerike

Usporavanje kineske inflacije

Glas Amerike četvrtak, 12. januar 2012.
Prema novim ekonomskim podacima koje je objavila kineska vlada, inflacija u toj zemlji je u decembru imala najsporiji rast u 15 meseci, što omogućuje Pekingu da dodatno ublaži kamatne restrikcije kako bi podržao razvoj ekonomije. Nacionalni biro za statistiku saopštio je da je indeks potrošačkih... »

Republikanci nastavljaju kampanju

Glas Amerike četvrtak, 12. januar 2012.
Iako je Mit Romni postigao ubedljivu pobedu u Nju Hempširu, broj republikanskih kandidata koji se bore za nominaciju svoje stranke na predsedničkim izborima 2012. nije promenjen – i dalje ih je šest. I svi oni s nadom očekuju sledeću etapu izborne trke – Južnu Karolinu. Mit Romni je osvojio gotovo... »

Više nezaposlenih traži nadoknadu

Glas Amerike četvrtak, 12. januar 2012.
Američki Sekretarijat za rad je objavio da se broj radnika koji prvi put traže nadoknadu za nezaposlene prošle nedelje povećao, pretežno zbog toga što su firme otpustile radnike koje su privremeno zaposlile tokom praznične sezone. Navodi se da se broj onih koji traže nadoknadu povećao za 24... »

Klinton: Nismo umešani u nasilje u Iranu

Glas Amerike četvrtak, 12. januar 2012.
Portparol Bele kuće Tomi Vitor je izjavio da Sjedinjene Države "apsolutno nemaju veze" sa jučerašnjom eksplozijom u Teheranu u kojoj je poginuo nuklearni fizičar Mustafa Ahmadi Roša, dodavši da oštro osuđuju napad i sve vrste nasilja. Državna sekretarka Hilari Klinton je ponovila demanti Bele kuće.... »

Japan podržava sankcije Iranu

Glas Amerike četvrtak, 12. januar 2012.
Japan je obećao da će da smanji uvoz iranske nafte kako bi podržao američke sankcije, uvedene s ciljem da se izvrši pritisak na Iran da obustavi svoj sporni nuklearni program. Ministar finansija Džun Azumi rekao je novinarima u Tokiju da će Japan, kojem 10 odsto nafte dolazi iz Irana, preduzeti... »

Dobre vesti iz Brisela

Glas Amerike četvrtak, 12. januar 2012.
Gotovo jednoglasan stav evropskih parlamentaraca, izrečen tokom današnje rasprave o nacrtu rezolucije o Srbiji, jeste da Beograd zaslužuje kandidatski status i što skoriji početak završnih pretgovora o prijemu. Ovo pod pretpostavkom da će do marta, kada šefovi evropskih država ili vlada donose... »

Nagoveštaji ublažavanja evropske krize

Glas Amerike četvrtak, 12. januar 2012.
Evropska centralna banka zadržala je osnovnu kamatnu stopu na istom, rekordno niskom nivou od jednog procenta, a pojavljuju se nagoveštaji da je dužnička kriza na tom kontinentu počela da se ublažava. Centralna banka je u novembru i decembru smanjivala ključnu kamatnu stopu za po četvrtinu... »

SAD osuđuju šokantan snimak

Glas Amerike četvrtak, 12. januar 2012.
Sjedinjene Drtžave su osudile video snimak na kojem su prikazani američki marinci koji uriniraju na beživotna tela talibanskih boraca. Sekretar za odbranu Lion Paneta je danas izjavio da je snimak "krajnje gnusan" i obećao da će odgovorni biti pozvani na punu odgovornost. Paneta je naredio... »

Posmatrači napuštaju Siriju?

Glas Amerike četvrtak, 12. januar 2012.
Sirijska organizacija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, saopštila je da se povećava broj posmatrača Arapske lige koji odlaze iz Sirije, u znak protesta zbog smrtonosnog obračunavanja sa učesnicima desetomesečnih protesta. Musab Azavi, iz te organizacije, izjavio je za Glas Amerike da se... »

Kosovski ministar vraćen sa granice

Glas Amerike četvrtak, 12. januar 2012.
Srpska policija na prelazu Končulj, na jugu Srbije danas nije dozvolila kosovskom ministru za dijasporu Ibrahimu Makoliju da poseti Bujanovac i razgovara sa političkim predstavnicima Albanaca sa juga Srbije. Makoli može u Srbiju samo kao običan građanin, smatra srpski ministar policije, dok lideri... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.