http://www.krediti.rs

Krediti.rs

I zvanično predloženo osnivanje Razvojne banke Srbije

Krediti.rs četvrtak, 12. januar 2012.  
Srbija bi uskoro mogla da dobije Razvojnu banku Srbije (RBS), budući da je Vlada Srbije danas u skupštinsku proceduru uputila Predlog zakona o RBS. Minimalni osnivački kapital iznosiće 400 mil EUR u dinarskoj protivvrednosti, predmetni kapital će se obezbediti iz republičkog budžeta, a Srbija mora... »

Porez na stan po starom

Krediti.rs četvrtak, 12. januar 2012.  
Autor: S. B. Građani u ovoj godini, zahvaljujući promeni zakona, plaćaju porez na imovinu jednak prošlogodišnjem. Zbog zaštite socijalnog statusa vlasnika nekretnina, dugo najavljivano povećanje odloženo. Građanima već 15. februara ističe rok za plaćanje prve rate poreza na imovinu. I kada stignu... »

Štednja garant za kredite

Krediti.rs četvrtak, 12. januar 2012.  
Autor: D. I. Krasić Banke i građanima nude gotovinske zajmove uz 100 odsto depozita. Ovakvi krediti u suštini su pogodniji za firme. Iako krediti sa sto odsto depozita postoje u Srbiji već odavno, bankari ih tek od nedavno aktivno nude svima koji imaju bar neku ušteđevinu. Pronalaze se razni načini... »

NBS: Veće devizne rezerve

Krediti.rs četvrtak, 12. januar 2012.  
Autor: D. N. Devizne rezerve Narodne banke Srbije povećane su u decembru za 659,4 miliona evra i na kraju tog meseca su prema preliminarnim podacima dostigle nivo od 12.05 milijardi evra. Tome su najviše doprineli prilivi po osnovu izdvajanja obavezne devizne rezerve u neto iznosu od 555,4 miliona... »

©2015 Netmark d.o.o.