http://www.mtsmondo.com/

Mondo

Ovčar Banja i zvanično - banja

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.
Naselje Ovčar Banja, koje se nalazi na teritoriji grada Čačka i opštine Lučani, Uredbom Vlade Srbije od 29. decembra i zvanično je proglašeno za banju.
Guliver/Getty Images Banja ima izvor termomineralne vode, u blizini se nalaze dva veštačka jezera, deset srednjovekovnih manastira, a čitavo područje ima status prirodnog dobra. Zamenik gradonačelnika Saša Obradović izjavio je za... »

Del Potro: Gde je Kipar? Blizu Australije?

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.
Argentinac pokazao elementarno neznanje iz geografije posle poraza od Bagdatisa, dok je govorio o bučnim navijačima svog protivnika.
Markos Bagdatis je pobedio Huana Martina Del Potra 7:6, 6:4 u četvrtfinalu turnira u Sidneju, koji predstavlja generalnu proveru igračima pred Australijan open. Na tribinama je tokom meča bilo kao da na fudbalskoj utakmici. Za... »

Stroža pravila za avio-kompanije

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.
Američke avio-kompanije će morati od kraja januara da prilikom oglašavanja istaknu punu cenu avio-karata, u kojoj će biti prikazane sve takse i dodatni troškovi koje plaćaju putnici, odluka je Ministarstva za saobraćaj SAD.
Guliver/Getty images Putnici će imati pravo da u roku od 24 sata od kada je avio-karta kupljena promene rezervaciju, bez plaćanja dodatnih troškova, a avio-kompanijama će biti zabranjeno da podižu cenu karte od trenutka kada je... »

Iz Rusije "pobeglo" 84 milijarde dolara

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.
Neto odliv kapitala iz Rusije u 2011. je premašio 84 milijarde dolara, što je znatno lošije u odnosu na bilans iz 2010. od 33,6 milijardi, pokazali su podaci koje je danas objavila centralna banka.
Moskovska berza (foto: Beta/AP) Rusija je zabeležila toliki neto odliv kapitala, jer su domaće političke turbulencije i globalno ekonomsko usporavanje uznemirili investitore, prenela je agencija AFP. Odliv kapitala je dostigao... »

Zimovanje za male pare

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.
Zimovanje ne mora uvek da bude skupo. Na Jastrebcu i Goču, naprimer, prenoćište košta od 450 dinara.
Guliver/Getty Images Turistička organizacija Srbije kao napovoljniji, preporučuje planinarski dom "Jastrebac", na istoimenoj planini, gde prenoćište košta 450 dinara i "Smučrski dom" na Goču, gde prenoćište iznosi 850 dinara.... »

AO: Krunić dobro startovala

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.
Srpska teniserka pobedom započela kvalifikacije za Australijan Open.
foto: MN Press Aleksandra Krunić na startu takmičenja u kvalifikacijama za prvi grend slem sezone, Australijan Openu, zabeležila je pobedu. Ona je bila bolja od Amerikanke ukrajinskog porekla Tetjane Lužanski sa 6:3, 1:6, 6:3.... »

Poljoprivredi 11 milijardi subvencija

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.
Vlada Srbije usvojila je danas tri programa za raspodelu subvencija za poljoprivredu u 2012. godini, ukupne vrednosti 10,8 milijardi dinara.
Foto: Beta (arhiva) Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović kazao je na konferenciji za novinare da će kroz program raspodele sredstva za podsticanje poljoprivredne proizvodnje biti dodeljeno 6,5... »

Vladin paket mera pomoći privredi

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.
Vlada Srbije usvojila je danas paket mera pomoći privredi, koji zajedno sa pomoći industriji vagonogradnje, koja će biti usvojena sledeće nedelje, ukupno predviđa podršku od sedam milijardi dinara.
Sa sednice Vlade (Tanjug) Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade, da je danas usvojen paket kreditne podrške privredi preko Fonda za razvoj od 2,5... »

Nova mapa Delezovih prodavnica

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.
Delez Srbija (Delhaize Serbia) planira reorganizovanje maloprodajne mreže otvaranjem 20 i renoviranjem 40 prodavnica, zatvaranjem sedam Mini Maxi prodavnica i promenom formata Tempo Express u Maxi.
Arhivska fotografija "Delez prepoznaje region jugoistočne Evrope kao tržište koje može da podstakne rast čitave grupe. Analizirali smo našu maloprodajnu mrežu, i odlučili da napravimo izvesne izmene, kako bismo što uspešnije... »

Priština protiv blokade Samoopredeljenja

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.
Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je danas da institucije Kosova ni pod kojim uslovima neće dozvoliti blokadu granica koju planira Saoopredeljenje jer je ona protivzakonita i protivustavna.
Predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti (arhiva) "Samoopredeljenju neće biti dozvoljeno ni pod kojim okolnostima da doprinese da Kosovo tone, nećemo dozvoliti ni da se nasilje koje se desilo u Tirani u januaru prošle godine... »

©2016 Netmark d.o.o.