http://www.mtsmondo.com/

Mondo

Ovčar Banja i zvanično - banja

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Naselje Ovčar Banja, koje se nalazi na teritoriji grada Čačka i opštine Lučani, Uredbom Vlade Srbije od 29. decembra i zvanično je proglašeno za banju.
Guliver/Getty Images Banja ima izvor termomineralne vode, u blizini se nalaze dva veštačka jezera, deset srednjovekovnih manastira, a čitavo područje ima status prirodnog dobra. Zamenik gradonačelnika Saša Obradović izjavio je za... »

Stroža pravila za avio-kompanije

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Američke avio-kompanije će morati od kraja januara da prilikom oglašavanja istaknu punu cenu avio-karata, u kojoj će biti prikazane sve takse i dodatni troškovi koje plaćaju putnici, odluka je Ministarstva za saobraćaj SAD.
Guliver/Getty images Putnici će imati pravo da u roku od 24 sata od kada je avio-karta kupljena promene rezervaciju, bez plaćanja dodatnih troškova, a avio-kompanijama će biti zabranjeno da podižu cenu karte od trenutka kada je... »

Del Potro: Gde je Kipar? Blizu Australije?

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Argentinac pokazao elementarno neznanje iz geografije posle poraza od Bagdatisa, dok je govorio o bučnim navijačima svog protivnika.
Markos Bagdatis je pobedio Huana Martina Del Potra 7:6, 6:4 u četvrtfinalu turnira u Sidneju, koji predstavlja generalnu proveru igračima pred Australijan open. Na tribinama je tokom meča bilo kao da na fudbalskoj utakmici. Za... »

Iz Rusije "pobeglo" 84 milijarde dolara

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Neto odliv kapitala iz Rusije u 2011. je premašio 84 milijarde dolara, što je znatno lošije u odnosu na bilans iz 2010. od 33,6 milijardi, pokazali su podaci koje je danas objavila centralna banka.
Moskovska berza (foto: Beta/AP) Rusija je zabeležila toliki neto odliv kapitala, jer su domaće političke turbulencije i globalno ekonomsko usporavanje uznemirili investitore, prenela je agencija AFP. Odliv kapitala je dostigao... »

Zimovanje za male pare

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Zimovanje ne mora uvek da bude skupo. Na Jastrebcu i Goču, naprimer, prenoćište košta od 450 dinara.
Guliver/Getty Images Turistička organizacija Srbije kao napovoljniji, preporučuje planinarski dom "Jastrebac", na istoimenoj planini, gde prenoćište košta 450 dinara i "Smučrski dom" na Goču, gde prenoćište iznosi 850 dinara.... »

Poljoprivredi 11 milijardi subvencija

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Vlada Srbije usvojila je danas tri programa za raspodelu subvencija za poljoprivredu u 2012. godini, ukupne vrednosti 10,8 milijardi dinara.
Foto: Beta (arhiva) Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović kazao je na konferenciji za novinare da će kroz program raspodele sredstva za podsticanje poljoprivredne proizvodnje biti dodeljeno 6,5... »

AO: Krunić dobro startovala

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Srpska teniserka pobedom započela kvalifikacije za Australijan Open.
foto: MN Press Aleksandra Krunić na startu takmičenja u kvalifikacijama za prvi grend slem sezone, Australijan Openu, zabeležila je pobedu. Ona je bila bolja od Amerikanke ukrajinskog porekla Tetjane Lužanski sa 6:3, 1:6, 6:3.... »

Vladin paket mera pomoći privredi

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Vlada Srbije usvojila je danas paket mera pomoći privredi, koji zajedno sa pomoći industriji vagonogradnje, koja će biti usvojena sledeće nedelje, ukupno predviđa podršku od sedam milijardi dinara.
Sa sednice Vlade (Tanjug) Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade, da je danas usvojen paket kreditne podrške privredi preko Fonda za razvoj od 2,5... »

Nisu sve izbeglice uz naprednjake

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Jedna od organizacija osnivača Koalcijie udruženja izbeglica ocenila je da je njen rad nespojiv sa uključivanjem u predizbornu kampanju.
Miodrag Linta i Aleksandar Vučić (foto: FoNet) Povodom Sporazuma o saradnji koji je juče Koalicija potpisala sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i u kojem se obavezuje da će pozvati izbegle i prognane da podrže SNS na... »

"Ford" opozvao oko 490.000 vozila

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Američki "Ford" opozvao je oko 490.000 vozila kako bi se ispravile tehničke greške koje mogu za izazovu požar ili gubitak snage motora.
AP Opoziv se odnosi na oko 206.000 modela "ford fristar" i minivanova "merkjuri monterej", kao i nešto više od 244.000 sportsko-terenskih vozila "ford iskejp" u SAD i oko 40.00 takvih modela prodatih u svetu, saopštila je... »

©2015 Netmark d.o.o.