http://www.mtsmondo.com/

Mondo

Ovčar Banja i zvanično - banja

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Naselje Ovčar Banja, koje se nalazi na teritoriji grada Čačka i opštine Lučani, Uredbom Vlade Srbije od 29. decembra i zvanično je proglašeno za banju.
Guliver/Getty Images Banja ima izvor termomineralne vode, u blizini se nalaze dva veštačka jezera, deset srednjovekovnih manastira, a čitavo područje ima status prirodnog dobra. Zamenik gradonačelnika Saša Obradović izjavio je za... »

Stroža pravila za avio-kompanije

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Američke avio-kompanije će morati od kraja januara da prilikom oglašavanja istaknu punu cenu avio-karata, u kojoj će biti prikazane sve takse i dodatni troškovi koje plaćaju putnici, odluka je Ministarstva za saobraćaj SAD.
Guliver/Getty images Putnici će imati pravo da u roku od 24 sata od kada je avio-karta kupljena promene rezervaciju, bez plaćanja dodatnih troškova, a avio-kompanijama će biti zabranjeno da podižu cenu karte od trenutka kada je... »

Del Potro: Gde je Kipar? Blizu Australije?

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Argentinac pokazao elementarno neznanje iz geografije posle poraza od Bagdatisa, dok je govorio o bučnim navijačima svog protivnika.
Markos Bagdatis je pobedio Huana Martina Del Potra 7:6, 6:4 u četvrtfinalu turnira u Sidneju, koji predstavlja generalnu proveru igračima pred Australijan open. Na tribinama je tokom meča bilo kao da na fudbalskoj utakmici. Za... »

Iz Rusije "pobeglo" 84 milijarde dolara

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Neto odliv kapitala iz Rusije u 2011. je premašio 84 milijarde dolara, što je znatno lošije u odnosu na bilans iz 2010. od 33,6 milijardi, pokazali su podaci koje je danas objavila centralna banka.
Moskovska berza (foto: Beta/AP) Rusija je zabeležila toliki neto odliv kapitala, jer su domaće političke turbulencije i globalno ekonomsko usporavanje uznemirili investitore, prenela je agencija AFP. Odliv kapitala je dostigao... »

Zimovanje za male pare

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Zimovanje ne mora uvek da bude skupo. Na Jastrebcu i Goču, naprimer, prenoćište košta od 450 dinara.
Guliver/Getty Images Turistička organizacija Srbije kao napovoljniji, preporučuje planinarski dom "Jastrebac", na istoimenoj planini, gde prenoćište košta 450 dinara i "Smučrski dom" na Goču, gde prenoćište iznosi 850 dinara.... »

Poljoprivredi 11 milijardi subvencija

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Vlada Srbije usvojila je danas tri programa za raspodelu subvencija za poljoprivredu u 2012. godini, ukupne vrednosti 10,8 milijardi dinara.
Foto: Beta (arhiva) Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović kazao je na konferenciji za novinare da će kroz program raspodele sredstva za podsticanje poljoprivredne proizvodnje biti dodeljeno 6,5... »

AO: Krunić dobro startovala

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Srpska teniserka pobedom započela kvalifikacije za Australijan Open.
foto: MN Press Aleksandra Krunić na startu takmičenja u kvalifikacijama za prvi grend slem sezone, Australijan Openu, zabeležila je pobedu. Ona je bila bolja od Amerikanke ukrajinskog porekla Tetjane Lužanski sa 6:3, 1:6, 6:3.... »

Vladin paket mera pomoći privredi

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Vlada Srbije usvojila je danas paket mera pomoći privredi, koji zajedno sa pomoći industriji vagonogradnje, koja će biti usvojena sledeće nedelje, ukupno predviđa podršku od sedam milijardi dinara.
Sa sednice Vlade (Tanjug) Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade, da je danas usvojen paket kreditne podrške privredi preko Fonda za razvoj od 2,5... »

AO: Rafa, Karolina, Kim, Serena... na mukama

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Neke od najvećih teniskih zvezda sa velikim zdravstvenim problemima dočekuju start prvog grend slema sezone, Australijan Opena.
Rafael Nadal, Karolina Voznijacki, Serena Vilijams i braniteljka titule Australijan Opena Kim Klajsters oporavljaju se od povreda uoči vaćžnog turnira u Melburnu, koji startuje 16. januara. Nadal ima problema s levim ramenom,... »

Šta to beše ekonomska sloboda?

Mondo četvrtak, 12. januar 2012.  
Srbija zauzela 98. mesto na listi od 184 zemlje po ekonomskim slobodama, objavili američka fondacija "Heritidž" i "Vol strit džurnal". U regionu samo BiH lošije rangirana od Srbije.
Srbija je svrstana među "većinom neslobodne" ekonomije na ovogodišnjoj rang listi ekonomskih sloboda u 2011, što je nepromenjeno u odnosu na prethodnu listu. Zabeleženo je skromno poboljšanje u trgovinskim i monetarnim slobodama... »

©2016 Netmark d.o.o.