http://www.novimagazin.rs

Pomoć privredi od sedam milijardi dinara

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Vlada Srbije usvojila je paket mera pomoći privredi, koji zajedno sa pomoći industriji vagonogradnje, koja će biti usvojena sledeće nedelje, ukupno predviđa podršku od sedam milijardi dinara.
Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je posle sednice Vlade da je usvojen paket kreditne podrške privredi preko Fonda za razvoj od 2,5 milijarde dinara. Takođe, usvojen je i program mera za ublažavanje... »

Baso želi treću titulu u Italiji

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Italijanski biciklista Ivan Baso najavio je danas da na predstojećoj popularnoj Trci oko Italije (Giro d'Italia) ide na osvajanje treće titule.
Baso je pobedio 2006. i 2010, a prošle godine nije učestvovao zbog priprema za Trku oko Francuske (Tour de France). "Vraćam se na Điro, to je moj najvažniji cilj u prvom delu sezone", rekao je Baso na zadovoljstvo mnogih... »

Dug Srbije 23,77 milijardi evra

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Spoljni dug Srbije poslednjeg dana oktobra 2011. godine iznosio je 23,77 milijardi evra, što je smanjenje od 86 miliona evra u odnosu na prethodni mesec.
Od ukupnog spoljnog duga dospela glavnica na naplatu je 1,28 milijardi evra, a redovna kamata 253,6 miliona, navedeno je u časopisu "Konjukturni trendovi Srbije", koji izdaje Privredna komora Srbije. Javni sektor duguje 10,42... »

Nedović ostaje u Zvezdi

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
košarkaš Crvene Zvezde Nemanja Nedović ostaje među crveno-belima, iako su brojni mediji spekulisali da navodno prelazi u litvanski Lijetuvos Ritas.
To je danas potvrdio predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović. "Istina je da je postojalo interesovanje Litvanaca za dovođenje Nedovića, a čuo sam i predloge sa raznih strana. Obavio sam brojne razgovore... »

Još jedan poraz crveno-belih odbojkašica

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Odbojkašice Crvene zvezde izgubile su večeras u Pezaru od ekipe domaćeg Skavolinija sa 3:0 (25:23, 25:17, 25:22), u utakmici pretposlednjeg 5. kola E grupe Lige šampiona.
To je peti poraz odbojkašica crveno-belih, koje su na začelju tabele bez ijednog boda. Poslednji meč u grupi Crvena zvezda igra 17. januara, kada u dvorani "Šumice" dočekuje poljsku ekipu Fakro Mušina. autor: AA izvor:... »

Srbiji nedostaju ekonomske slobode

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Srbija je na 98. mestu u svetu po ekonomskim slobodama, kao i prošle godine, i svrstana je među uglavnom neslobodne na listi od 184 zemalja.
Istovremeno je prosečan indeks ekonomske slobode u svetu pao zbog globalne krize na nivo koji je samo jednom u proteklih deset godina bio niži, pokazuje danas objavljeni izveštaj Fondacije Heritidž i Vol strit džornala. Srbija je... »

Očekuje se 10.000 turista za EP u rukometu

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Hala Pionir i Beogradska arena spremne su za početak Evropskog prvenstva u rukometu koje će 15. do 29. januara, osim u Beogradu biti održano i u Novom Sadu, Nišu i Vršcu.
"Očekujemo 400 sportista iz 16 zemalja, ali i na stotine predstavnika medija, koji će doprineti promociji naše zemlje, odnosno gradova u kojima se održava takmičenje, rekao je Tanjugu šef organizacionog tima za Beograd Saša... »

Jača poverenje u finansijsku budućnost Italije

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Italija se danas na aukciji obveznica zadužila znatno jeftinije nego prethodnih mweseci, što ukazuje na jačanje poverenja investitora u finansijsku budućnost Italije.
Na prvoj ovogodišnjoj aukciji investitori su kupili dvanaestomesečne obveznice u vrednosti 8,5 milijardi evra uz prinos od 2,735 odsto, što je znatno manja kamata od prošlomesečnih 5,95 odsto i daleko ispod rekordnih 6,087 odsto... »

Navodnjavanje isplativa investicija

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Stručnjaci kažu da je projekat ulaganja navodnjavanja, koji najavljuju vlasti, isplativ i da bi zaduživanje u tu svrhu imalo smisla. Upozoravaju, međutim, da treba preći sa reči na dela.
Agroekonomista Miladin Ševarlić kaže da podržava inicijativu da se veća novčana sredstva izdvajaju za navodnjavanje jer je to svakako u interesu poljoprivrede Srbije. Ministar poljoprivrede Dušan Petrović nedavno je izjavio da je... »

Džerard se obećao zauvek Liverpulu

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Kapiten fudbalske ekipe Liverpul Stiven Džerard (31) potpisao je danas novi višegodišnji ugovor sa klubom u kojem je proveo celu karijeru, i u kojem će je i završiti.
Prema navodima kluba, Džerard, koji ima 31. godinu, po završetku igračke karijere dobiće i ulogu funkcionera ili predstavnika kluba. Visina primanja i drugi detalji iz novog ugovora kapitena koji je celu profesionalnu karijeru... »

©2014 Netmark d.o.o.