http://www.novimagazin.rs

Novi magazin

Pomoć privredi od sedam milijardi dinara

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Vlada Srbije usvojila je paket mera pomoći privredi, koji zajedno sa pomoći industriji vagonogradnje, koja će biti usvojena sledeće nedelje, ukupno predviđa podršku od sedam milijardi dinara.
Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je posle sednice Vlade da je usvojen paket kreditne podrške privredi preko Fonda za razvoj od 2,5 milijarde dinara. Takođe, usvojen je i program mera za ublažavanje... »

Jača poverenje u finansijsku budućnost Italije

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Italija se danas na aukciji obveznica zadužila znatno jeftinije nego prethodnih mweseci, što ukazuje na jačanje poverenja investitora u finansijsku budućnost Italije.
Na prvoj ovogodišnjoj aukciji investitori su kupili dvanaestomesečne obveznice u vrednosti 8,5 milijardi evra uz prinos od 2,735 odsto, što je znatno manja kamata od prošlomesečnih 5,95 odsto i daleko ispod rekordnih 6,087 odsto... »

Košarkaška Evroliga menja sistem takmičenja

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Rukovodstvo košarkaške Evrolige najavilo je da će od sledeće sezone promeniti sistem takmičenja u nastojanju da se obezbede češći međusobni susreti najboljih evropskih timova.
Predviđeno je da se osam timova u kvalifikacijama, umesto 16, na jednom turniru bori za plasman u Evroligu, dok će u Top 16 fazi biti formirane dve grupe sa po osam ekipa. Time bi se povećao broj kvalitetnih utakmica, jer će... »

Malerozni Kubica

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Robert Kubica koji je zbog teških povreda u udesu propustio prošlu sezonu u Formuli 1, sada je završio u bolnici jer se okliznuo na ledu.
Poljski automobilista je povredio desnu nogu u gradiću Pjetrasanti, u severozapadnoj Italiji. Italijanska novinska agencija ANSA prenosi da se malerozni Kubica okliznuo na ledu i da je prebačen na kliniku "Pijetra Ligure", u... »

Navodnjavanje isplativa investicija

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Stručnjaci kažu da je projekat ulaganja navodnjavanja, koji najavljuju vlasti, isplativ i da bi zaduživanje u tu svrhu imalo smisla. Upozoravaju, međutim, da treba preći sa reči na dela.
Agroekonomista Miladin Ševarlić kaže da podržava inicijativu da se veća novčana sredstva izdvajaju za navodnjavanje jer je to svakako u interesu poljoprivrede Srbije. Ministar poljoprivrede Dušan Petrović nedavno je izjavio da je... »

Nedović napušta Zvezdu

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Dosadašnji košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović postaće novi košarkaš Lijetuvos Ritasa.
Dogovor je postignut ovih dana i Nedović nastavlja karijeru u ekipi čiji je trener Aleksandar Džikić. Pod Džikićevim vođstvom Nedović je letos nastupao za mladu reprezentaciju Srbije. Iako je bilo periodičnih trzavica od početka... »

U Maksiju i nova radna mesta i otkazi

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Od jutros teku razgovori sa zaposlenima u sedam Maksi prodavnica, koje će po odluci vlasnika Delez grupe, biti zatvorene. U narednih šest meseci, kako je saopštila kompanija Delez, biće zatvoren po jedan Mini Maksi u Mrčajevcima, Kragujevcu, Baljevcu, Vranju i tri u Šapcu ali će u istom periodu biti renovirano 40 postojećih marketa i otvoreno 20 novih u kojima će biti zaposleno 600 radnika.
Martina Petrović, asistent za odnose sa javnošću u Delez grupi objašnjava za Novi magazin sudbinu onih koji u ovom trenutku rade u prodavnicama koje čeka zatvaranje. “Sa radnicima se pregovara od jutros kako bismo pronašli... »

Baso želi treću titulu u Italiji

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Italijanski biciklista Ivan Baso najavio je danas da na predstojećoj popularnoj Trci oko Italije (Giro d'Italia) ide na osvajanje treće titule.
Baso je pobedio 2006. i 2010, a prošle godine nije učestvovao zbog priprema za Trku oko Francuske (Tour de France). "Vraćam se na Điro, to je moj najvažniji cilj u prvom delu sezone", rekao je Baso na zadovoljstvo mnogih... »

Konkurs za savetnika za škriljce

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Vlada Srbije počela je proceduru koja bi za nekoliko godina trebalo da rezultira eksploatacijom uljnih škriljaca. Za sada je odlučeno da se raspiše konkursa za izbor savetnika koji će pripremiti tender za pronalaženje strateškog partnera za eksploataciju i proizvodnju nafte iz uljnih škriljaca u Aleksincu.
Ministarstvo životne srednine navodi da se postupak javne nabavke za savetnika, procenjen na 20 miliona dinara, pokreće jer je realizacija projekta eksploatacije i korišćenja uljnih škrlijaca od strateškog značaja za razvoj... »

Nedović ostaje u Zvezdi

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
košarkaš Crvene Zvezde Nemanja Nedović ostaje među crveno-belima, iako su brojni mediji spekulisali da navodno prelazi u litvanski Lijetuvos Ritas.
To je danas potvrdio predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović. "Istina je da je postojalo interesovanje Litvanaca za dovođenje Nedovića, a čuo sam i predloge sa raznih strana. Obavio sam brojne razgovore... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.