http://www.novimagazin.rs

Novi magazin

Pomoć privredi od sedam milijardi dinara

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Vlada Srbije usvojila je paket mera pomoći privredi, koji zajedno sa pomoći industriji vagonogradnje, koja će biti usvojena sledeće nedelje, ukupno predviđa podršku od sedam milijardi dinara.
Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je posle sednice Vlade da je usvojen paket kreditne podrške privredi preko Fonda za razvoj od 2,5 milijarde dinara. Takođe, usvojen je i program mera za ublažavanje... »

Još jedan poraz crveno-belih odbojkašica

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Odbojkašice Crvene zvezde izgubile su večeras u Pezaru od ekipe domaćeg Skavolinija sa 3:0 (25:23, 25:17, 25:22), u utakmici pretposlednjeg 5. kola E grupe Lige šampiona.
To je peti poraz odbojkašica crveno-belih, koje su na začelju tabele bez ijednog boda. Poslednji meč u grupi Crvena zvezda igra 17. januara, kada u dvorani "Šumice" dočekuje poljsku ekipu Fakro Mušina. autor: AA izvor:... »

Dug Srbije 23,77 milijardi evra

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Spoljni dug Srbije poslednjeg dana oktobra 2011. godine iznosio je 23,77 milijardi evra, što je smanjenje od 86 miliona evra u odnosu na prethodni mesec.
Od ukupnog spoljnog duga dospela glavnica na naplatu je 1,28 milijardi evra, a redovna kamata 253,6 miliona, navedeno je u časopisu "Konjukturni trendovi Srbije", koji izdaje Privredna komora Srbije. Javni sektor duguje 10,42... »

Očekuje se 10.000 turista za EP u rukometu

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Hala Pionir i Beogradska arena spremne su za početak Evropskog prvenstva u rukometu koje će 15. do 29. januara, osim u Beogradu biti održano i u Novom Sadu, Nišu i Vršcu.
"Očekujemo 400 sportista iz 16 zemalja, ali i na stotine predstavnika medija, koji će doprineti promociji naše zemlje, odnosno gradova u kojima se održava takmičenje, rekao je Tanjugu šef organizacionog tima za Beograd Saša... »

Srbiji nedostaju ekonomske slobode

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Srbija je na 98. mestu u svetu po ekonomskim slobodama, kao i prošle godine, i svrstana je među uglavnom neslobodne na listi od 184 zemalja.
Istovremeno je prosečan indeks ekonomske slobode u svetu pao zbog globalne krize na nivo koji je samo jednom u proteklih deset godina bio niži, pokazuje danas objavljeni izveštaj Fondacije Heritidž i Vol strit džornala. Srbija je... »

Džerard se obećao zauvek Liverpulu

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Kapiten fudbalske ekipe Liverpul Stiven Džerard (31) potpisao je danas novi višegodišnji ugovor sa klubom u kojem je proveo celu karijeru, i u kojem će je i završiti.
Prema navodima kluba, Džerard, koji ima 31. godinu, po završetku igračke karijere dobiće i ulogu funkcionera ili predstavnika kluba. Visina primanja i drugi detalji iz novog ugovora kapitena koji je celu profesionalnu karijeru... »

Jača poverenje u finansijsku budućnost Italije

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Italija se danas na aukciji obveznica zadužila znatno jeftinije nego prethodnih mweseci, što ukazuje na jačanje poverenja investitora u finansijsku budućnost Italije.
Na prvoj ovogodišnjoj aukciji investitori su kupili dvanaestomesečne obveznice u vrednosti 8,5 milijardi evra uz prinos od 2,735 odsto, što je znatno manja kamata od prošlomesečnih 5,95 odsto i daleko ispod rekordnih 6,087 odsto... »

Košarkaška Evroliga menja sistem takmičenja

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Rukovodstvo košarkaške Evrolige najavilo je da će od sledeće sezone promeniti sistem takmičenja u nastojanju da se obezbede češći međusobni susreti najboljih evropskih timova.
Predviđeno je da se osam timova u kvalifikacijama, umesto 16, na jednom turniru bori za plasman u Evroligu, dok će u Top 16 fazi biti formirane dve grupe sa po osam ekipa. Time bi se povećao broj kvalitetnih utakmica, jer će... »

Malerozni Kubica

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Robert Kubica koji je zbog teških povreda u udesu propustio prošlu sezonu u Formuli 1, sada je završio u bolnici jer se okliznuo na ledu.
Poljski automobilista je povredio desnu nogu u gradiću Pjetrasanti, u severozapadnoj Italiji. Italijanska novinska agencija ANSA prenosi da se malerozni Kubica okliznuo na ledu i da je prebačen na kliniku "Pijetra Ligure", u... »

Navodnjavanje isplativa investicija

Novi magazin četvrtak, 12. januar 2012.  
Stručnjaci kažu da je projekat ulaganja navodnjavanja, koji najavljuju vlasti, isplativ i da bi zaduživanje u tu svrhu imalo smisla. Upozoravaju, međutim, da treba preći sa reči na dela.
Agroekonomista Miladin Ševarlić kaže da podržava inicijativu da se veća novčana sredstva izdvajaju za navodnjavanje jer je to svakako u interesu poljoprivrede Srbije. Ministar poljoprivrede Dušan Petrović nedavno je izjavio da je... »

©2016 Netmark d.o.o.