http://www.politika.rs

Politika

Novi Magazin u nedelju 15. januara

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
Pod lupom: Kako danas odrastaju nove generacije Nije lako biti mlad... ...Doduše, ni roditeljima nije baš sve potaman dok se tokom adolescencije dešavaju značajne promene koje dete pretvaraju u zrelu osobu, a traganje za vlastitim identitetom je najvažniji razvojni zadatak – Da bi se odvojio, da bi... »

"Pametan" frižider koji nas grdi kada uzimamo čokoladu

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
LONDON - Južnokorejska kompanija „LG“ razvila je haj-tek frižider koji će moći da nam „saopšti“ šta možemo da jedemo, a šta ne, piše "Dejli mejl". Frižider "Smart ThinQ", koji će se pojaviti na britanskom tržištu u toku ove godine po ceni od 2.000 funti (2.400 evra), je pravi kućni... »

Šišanje

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
Najvrednije što je imala bila je njena gusta kosa koja joj se spuštala niz leđa dosežući do bokova. Tog zimskog jutra kosu je ošišala i prodala za potrebe nadogradnje nečijih kratkih vlasi. Novcem od prodaje platila je najhitniji deo nagomilanih računa i vratila neka manja dugovanja. Stalan posao... »

Slučaj Borik usmeren ka destabilizaciji RS

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
Stručnjaci za bezbednost u Republici Srpskoj ocenjuju da slučaj pronađenog eksploziva i oružja u sportskom centru „Borik” u Banjaluci ukazuje da tamošnje službe bezbednosti dobro rade, ali da postoji realna pretnja od pokušaja destabilizacije RS, javlja Tanjug. Oni smatraju i da bi trebalo učiniti... »

Evropski parlament: Srbiji dati kandidaturu

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
U Evropskom parlamentu u Briselu podržan je stav da lideri Evropske unije u martu odobre Srbiji status kandidata za članstvo, uz zahteve da se o tome što pre pokrenu i pregovori, prvenstveno o poglavljima vladavine zakona i pravosuđa. To su istakli gotovo svi poslanici koji su u Spoljnopolitičkom... »

Da li samo agronomima treba znanje

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
Nikad nijedan ministar poljoprivrede u Srbiji, čak ni onaj u SFRJ, EU, susednim zemljama nije došao na ideju da zaposli sve nezaposlene agronome. Štaviše, nikada nijednom ministru zdravlja, građevine, pravde ili prosvete nije na pamet palo da državni posao da svim nezaposlenim advokatima,... »

Nikola Džafo dobitnik „Politikine” likovne nagrade

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
„Politikinu” nagradu za likovnu umetnost (osnovanu kao Nagrada iz Fonda „Vladislav Ribnikar”)dobio je za 2011. godinu umetnik Nikola Džafo (Novi Sad, 1950) za izložbu „Lepus in fabula” (lepus–zec, latinski) u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, u februaru prošle godine. Nikola Džafo je 69.... »

Vladina pomoć privredi od sedam milijardi dinara

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
BEOGRAD – Vlada Srbije usvojila je paket mera pomoći privredi, koji zajedno sa pomoći industriji vagonogradnje, koja će biti usvojena sledeće nedelje, ukupno predviđa podršku od sedam milijardi dinara. Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je na konferenciji za novinare... »

Monte Karlo – jedna priča o igri

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
Baletska premijera oko Nove godine postaje lepa tradicija u Monte Karlu, verovatno jedinstvena u svetu. Poslednjih pet večeri u godini koja je za nama, u tamošnjem forumu „Grimaldi”, igrači Baleta Monte Karla izvodili su novu predstavu „Jezero”, u koreografiji Žan-Kristofa Maja, na kombinovanu... »

Ljajić: Šešelju će danas ugraditi pejsmejker

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
HAG/BEOGRAD - Haškom optuženiku Vojislavu Šešelju tokom dana biće ugrađen pejsmejker, rekao je agenciji Beta predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić. „Tokom dana iz Srbije će, ako se Šešelj saglasi, u Hag biti poslata lekarska ekipa koja će ga takođe pregledati i... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.