http://www.pravda.rs

Pravda

Repriza, ali po „srpski“

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
Novu godinu, koju Srbi već tradicionalno obeležavaju i po julijanskom kalendaru, Beograđani će sutra uveče dočekati u mnogobrojnim klubovima i na splavovima, dok će ljubitelji boemske atmosfere moći da uživaju u nekoj od kafana u Skadarliji.
Restoran „Dva jelena“ tako nudi jedan aperitiv i večeru uz zvuke starogradske muzike, po ceni od 30 evra po osobi, dok će doček Nove godine u restoranu „Skadarlijski čardak“ u okviru hotela „Le Peti Pijaf“, podrazumevati... »

Goran Bregović odlaže „Romski bal“

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
Ovogodišnji doček pravoslavne nove godine u Leskovcu biće, po najavi organizatora iz Turističke organizacije Leskovca, obeležen spektakularnim koncertom Gorana Bregovića i njegovog „Orkestra za svadbe i sahrane“. Pre njega na poveću pozornicu na platou glavne leskovačke ulice „Široka čaršija“, ispred ovdašnjeg Leskovačkog kulturnog centra (LKC), popeće se lokalni rok bend „Difuzna referenca“.
Koliko Brega košta Leskovac? Žitelje grada na obalama Veternice najviše je zanimalo koliko zapravo košta poreske obveznike gostovanje Bregovića u siromašnom gradu. Međutim, niko od organizatora nije znao da odgovori na ovo... »

JAT svi pljačkali i čerupali

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
BEOGRAD - U „Jat ervejzu“, čije direktore, kao i u ostalim državnim kompanijama, postavlja Vlada Srbije, troši se i rasipa na sve strane, iako je reč o gubitašu čiji su ogromni dugovi odavno pojeli njegov kapital. Javnost je posle objavljivanja revizorskog izveštaja za tog domaćeg avioprevoznikapo, prvi put mogla da sazna kakvi kadrovi vode pojedina državna preduzeća.
Izveštaj Državne revizorske institucije o „Jat ervejzu“, gde su kontrolom poslovanja u 2010. godine utvrđena brojna kršenja zakona, ali i totalna nestručnost ljudi koji vode to preduzeće, pokazuje svu bahatost vlasti, jer je,... »

Stvaraoci vs. reproduktivci

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
BEOGRAD – Prema proceni likovnih umetnika, među kojima je najveći broj „slobodnjaka“, i ovogodišnji konkurs za dodelu nacionalnih penzija pokazao je svoje naličje. Likovnjaci su zato odlučili da ga ne priznaju, i preduzeli korake da od Vlade Srbije zatraže njegovo poništavanje, o čemu će danas da zauzmu definitivan stav.
O ovome nas je obavestila beogradska akademska slikarka Stanka Todorović, koja takođe pripada ovom krugu umetnika. Uprkos tragu koji je ova grupa svojim delima ostavila u srpskoj kulturi, peti put zaredom nije dobila nacionalnu... »

Gradi se novi Urgentni centar

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
Rekonstruisani blok Kliničko-bolničkog centra „Zemun“ otvoren je juče, a ovu zdravstvenu ustanovu, u kojoj se godišnje obavi više od 7.000 hirurških intervencija, obišli su i gradonačelnik Dragan Đilas i Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada.
- Ova zgrada je pre samo godinu dana bila u veoma lošem stanju, a projekat rekonstrukcije koji je republika pokrenula prekidan je više puta. Danas imamo pet novih operacionih sala koje izgledaju sjajno, a u čiju obnovu je uloženo... »

Ceca se sluša i u Meksiku

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
Folk diva Svetlana Ceca Ražnatović još jednom je dokazala zbog čega se nalazi na samom vrhu estradne muzičke scene. Naime, dok ona izdržava kaznu u svojoj vili, njene pesme se slušaju u dalekom Meksiku.
Na „Jutjubu“ je postavljen snimak na kojem se vide turisti u jednom meksičkom hotelu, a u baru pored bazena puštaju se ni manje ni više nego Cecine pesme. Amaterski snimak je nastao u letovalištu Kozumel gde se u baru jednog... »

Sela ostala bez krovova

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
ISTOK – Olujno nevreme i vetar, koji je duvao više od 150 kilometara na sat, pre tri dana opustošio je područje opštine Istok. Najteža je situacija u povratničkim selima Ljug, Dragoljevac, Istočko Belo Polje, Dubrava i Žač, a ništa bolje nije ni u selima Brestovik i Ljevoša u susednoj opštini Peć.
Meštani kažu da ne pamte veće nevreme, iako je Istok poznat po jakim olujnim vetrovima. Kao u filmu - Vetar je nosio sve. Kidao je električne stubove, skidao krovove s kuća i pomoćnih objekata. Bilo je kao u filmovima strave i... »

Rešenje tek na leto

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
Stanari iz Požeške ulice, iz ulaza 68, 70, 72, 76 i 78, o čijim je problemima sa nesnosnom bukom iz obližnje Toplane „Banovo brdo“ „Pravda“ juče pisala, po svemu sudeći rešenje će morati da sačekaju do leta. Tada će, kažu nadležni iz JKP „Beogradske elektrane“, biti obavljena analiza uzročnika buke u ovom postrojenju.
- JKP „Beogradske elektrane“ će, čim dobije te rezultate, preći na neutralisanje buke, a kako bi buka bila maksimalno ublažena, preduzeće će u narednom periodu primeniti sve tehničke mere – navode u ovom preduzeću. Ipak, kažu... »

Bucka i Darko ne mogu bez seksa

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
Slađana Đorđević Bucka i njen dečko Darko još jednom su pokazali da kamere nisu problem i da ne može ništa da ih spreči ukoliko žele da vode ljubav.
Darko je na početku molio režiju da skloni kameru na drugu stranu, jer mu je potrebno da se opusti. - Kad čujem da zuji, nije mi dobro – pričao je Darko, a potom zagrlio Bucku i zaboravio i na kamere i ostale goste u vili... »

Povratak omiljenog gangstera

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
BEOGRAD – Jedno od najpopularnijih i najboljih svetskih ostvarenja devete umetnosti, strip „Torpedo“ posle više od jedne decenije ponovo je pred srpskim ljubiteljima „priče u slikama“.
Beogradski „Sistem komiks“ objavio je prvi od ukupno tri toma integralnog izdanja španskog stripa scenariste Enrikea Sančeza Abulija i crtača Aleksa Tota i Žordija Berneta, koji čitaoce vode u Njujork tridesetih godina prošlog... »

©2016 Netmark d.o.o.