http://www.021.rs

Radio 021

Najviše lažemo tokom januara

Radio 021 četvrtak, 12. januar 2012.
Tokom januara izgovorimo više laži nego tokom bilo kog drugog meseca u godini. Najveći krivac su brojna obećanja i rezolucije kojima smo pribegli tokom novogodišnjih praznika koje nismo u stanju da održimo. Ljudi lažu o napretku nove dijete, planovima koje su krajem godine obznanili prijateljima, i... »

Pobegao iz zatvora u gaćama

Radio 021 četvrtak, 12. januar 2012.
Bekstvo iz zatvora u Japanu, prvo posle više od 20 godina, danas je glavna vest svih medija u toj zemlji. Li Guolin, koji je osuđen na 23 godine zatvora zbog pokušaja ubistva, pobegao je tokom fiskulture u dvorištu zatvora u Hirošimi. On je skinuo zatvoreničku odeću i u gaćama se popeo na skelu, pa... »

Bebe koje majke doje više plaču

Radio 021 četvrtak, 12. januar 2012.
Bebe koje majke doje plaču više od beba koje se hrane mlečnim formulama, pokazale je nova britanska studija. Naučnici tvrde da je ova razdražljivost normalna i da je - koliko god da bebe koje jedu iz flašice izgledaju zadovoljnije i lakše ih je smiriti - dojenje ipak zdravije. Savet zdravstvenih... »

Osijek: Direktor škole ukinuo domaće zadatke

Radio 021 četvrtak, 12. januar 2012.
Direktor jedne osnovne škole u Osijeku odlučio je da ukine domaće zadatke učenicima, a kao profesor tu praksu sprovodi još od 70-ih godina prošlog veka. "Na stručnim većima posebno se propagiraju domaći zadaci iako ni u jednom pravilniku ne piše da su obavezni. Ja se toga ne držim pa je bio šok kad... »

Devojka sa dve vagine

Radio 021 četvrtak, 12. januar 2012.
Hejzel Džons (27) iz Velike Britanije ispričala je medijima kako boluje od retkog poremećaja zvanog uterus didelphys, što znači da ona zapravo ima dva polna organa. Hejzel je ispričala da je tokom puberteta imala bolne grčeve u stomaku, a tek oko punoletstva saznala razlog za to. Kod ginekologa je... »

VIDEO: Ćelava Barbika kao podrška deci oboleloj od raka

Radio 021 četvrtak, 12. januar 2012.
Barbika je bila astronaut, arhitekta, reli vozač i spiker, a sada je na internetu osnovan pokret koji podržava ideju da se napravi ćelava Barbi lutka kao podrška deci oboleloj od raka. Na društvenoj mreži Fejsbuk osnovana je nekoliko dana pre Božića stranica "Lepa i ćelava Barbi! Da vidimo da li... »

Koliko su stari Rimljani plaćali za seks?

Radio 021 četvrtak, 12. januar 2012.
Rimljani su prostitutke plaćali specijalnim novčićem koji je vredeo koliko i plata teškog fizičkog radnika, tvrde istoričari nakon što je pronađen jedan čudan "žeton" na obali Temze. Londonski arheolog amater je na obali Temze pronašao bronzani novčić koji prikazuje muškarca i ženu u seksualnom... »

Jagodina: Porekao ubistvo majke

Radio 021 četvrtak, 12. januar 2012.
Osumnjičeni za ubistvo svoje majke 7. januara u Jagodini, Sava T. negirao je da je izvršio to delo u izjavi istražnom sudiji. Istražni sudija Zoran Petrović doneo je rešenje o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog za ubistvo Mirjane T. (60). Petrović je danas saslušao Savu T. koji se oporavlja od... »

Šešelju ugrađen pejsmejker

Radio 021 četvrtak, 12. januar 2012.
Lideru Srpske radikalne stranke, haškom optuženiku Vojislavu Šešelju danas je, prema nezvaničnim informacijama, koje je njegova supruga Jadranka dobila u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, ugrađen pejsmejker. Poslanik SRS Nemanja Šarović rekao je da SRS zahteva da se javnost hitno obavesti o... »

©2016 Netmark d.o.o.