http://www.rtv.rs

RTV

Bevandi potvrđen mandat predsedavajućeg Saveta ministara BiH

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je danas u Sarajevu imenovanje Vjekoslava Bevande za predsedavajućeg Saveta ministara BiH.
Imenovanje Bevande je potvrđeno sa 31 poslaničkim glasom, dok su dva poslanika bila protiv i tri uzdržana. Protiv su glasala dva poslanika Stranke za BiH Beriz Belkić i Azra Hadžiahmetović. Po stupanju na dužnost predsedavajućeg... »

"Šešir profesora Koste Vujića" u izdanju "Lagune"

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
BEOGRAD - Izdavačka kuća "Laguna" objavila je kultni roman Milovana Vitezovića "Šešir profesora Koste Vujića" prema kome je snimljen istoimeni film Zdravka Šotre, koji će premijeru imati 1. februara u Sava centru.
Vitezovićev roman je priča o profesoru nemačkog jezika Kosti Vujiću, dobroćudnom osobenjaku, hedonisti i pedagogu za koga je njegov đak Mihailo Petrović Alas napisao da je bio najoriginalniji profesor 19. veka. U svom romanu... »

Novi izbori u Sloveniji?

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
LJUBLJANA - Javnost u Sloveniji uzbrukana je nakon jučerašnjeg neuobičajenog događaja u parlamentu.
Najavljeni mandatar Zoran Janković nije dobio većinu za formiranje vlade, a prema rečima stručnjaka, zbog zaoštravanja odnosa levice i desnice, jedino rešenje biće novi... »

Anđelina: Nadam se pozivu na srpsku premijeru svog filma

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
VAŠINGTON - Holivudska glumica Anđelina Džoli izjavila je da bi volela da ona i njen partner Bred Pit prisustvuju srpskoj premijeri filma "U zemlji krvi i meda".
"Nemamo još datum za premijeru u Beogradu, ali se nadam pozivu. Znam da je ovo teška tema, ali se ipak nadam da ćemo biti pozvani", rekla je Džoli "Glasu Amerike", posle projekcije svog filma u Memorijalnom muzeju holokausta u... »

Homen: Probleme sa Hrvatskom rešiti pregovorima

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
BEOGRAD, ZAGREB - Koordinator Vlade Srbije za odnose sa javnošću Slobodan Homen rekao je danas da su pregovori najbolji način za rešavanje problema Srbije i Hrvatske, nezavisno od povlačenja tužbi za genocid.
Homen je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade rekao da do povlačenja tužbi za genocid između Srbije i Hrvatske može da dođe kad se otvoreno i jasno bude pričalo o svim otvorenim pitanjima. On je rekao da postoji niz... »

Pronađena najmanja žaba na svetu

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
LONDON - Žaba pronađena na Papui Novoj Gvineji mogla bi biti najmanja žaba na svetu, objavili su danas svetski mediji.
Žaba paedophryne amauensis velika je sedam milimetara i mogla bi biti najmanji kičmenjak na svetu. Istraživači su pronašli i njenog nešto većeg rođaka paedophryne swiftoruma. Naučnici smatraju da je njena veličina povezana sa... »

Sutra Gala koncert Opere SNP

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
NOVI SAD - Gala koncert Opere Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu biće održan sutra na sceni SNP-a "Jovan Đorđević", pod dirigentskim vođstvom mladih dirigenata Mikice Jevtića i Aleksandra Kojića.
Na programu su poznate arije i uvertire iz opera "Samson i Dalila", "Pepeljuga", "Pikova dama", "Aleko", "Karmen", "Đani Skiki", "Evgenije Onjegin", "Lakme", "Nabuko", "Knez Ivo od Semberije" i "Koštana" kao i iz operete... »

Traže parlamentarnu istragu o Telekomu Crne Gore

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
PODGORICA - Opozicioni čelnici i poslanici Nebojša Medojević i Andrija Mandić najavili su danas da će zatražiti parlamentarnu istragu o korumpiranju crnogorskih zvaničnika tokom privatizacije Telekoma Crne Gore.
Lideri Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević i Nove srpske demokratija (NOVA) Andrija Mandić razgovarali su danas o slučaju Telekom Crne Gore sa nemačkim ambasadorom u Podgorici Piusom Fišerom. Oni su nakon razgovora u... »

"Red Hot Čili Pepers" odlažu turneju zbog povrede pevača

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
LOS ANĐELES - Rok bend "Red Hot Čili Pepers" (Red Hot Chili Peppers) odlažu svoju američku turneju zbog povrede stopala pevača Entonija Kidisa, prenosi danas MTV.
Portparol američke grupe rekao je da je 49. godišnji pevač nedavno operisan zbog "zdrobljene kosti i problema sa tetivom" u desnom stopalu. Očekuje se njegov potpuni oporavak, ali zbog rehabilitacije i postoperativnog režima,... »

Istraga o snimku na kome marinci uriniraju po mrtvim talibanima

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
VAŠINGTON - Američke vojne vlasti saopštile su da vode istraga o video snimku koji se pojavio na internetu, gde se vide četvorica marinaca kako uriniraju po mrtvim talibanima.
Portparol Pentagona mornarički kapetan Džon Kirbi rekao je da bez obzira o kome se radi, i pod kojim se uslovima to dogodilo, takav čin smatra nečuvenim. "Snimak je duboko uznemirujući i predstavlja nečuveno ponašanje", naveo je... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.