http://www.rtv.rs

RTV

"Šešir profesora Koste Vujića" u izdanju "Lagune"

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
BEOGRAD - Izdavačka kuća "Laguna" objavila je kultni roman Milovana Vitezovića "Šešir profesora Koste Vujića" prema kome je snimljen istoimeni film Zdravka Šotre, koji će premijeru imati 1. februara u Sava centru.
Vitezovićev roman je priča o profesoru nemačkog jezika Kosti Vujiću, dobroćudnom osobenjaku, hedonisti i pedagogu za koga je njegov đak Mihailo Petrović Alas napisao da je bio najoriginalniji profesor 19. veka. U svom romanu... »

Bevandi potvrđen mandat predsedavajućeg Saveta ministara BiH

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je danas u Sarajevu imenovanje Vjekoslava Bevande za predsedavajućeg Saveta ministara BiH.
Imenovanje Bevande je potvrđeno sa 31 poslaničkim glasom, dok su dva poslanika bila protiv i tri uzdržana. Protiv su glasala dva poslanika Stranke za BiH Beriz Belkić i Azra Hadžiahmetović. Po stupanju na dužnost predsedavajućeg... »

Anđelina: Nadam se pozivu na srpsku premijeru svog filma

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
VAŠINGTON - Holivudska glumica Anđelina Džoli izjavila je da bi volela da ona i njen partner Bred Pit prisustvuju srpskoj premijeri filma "U zemlji krvi i meda".
"Nemamo još datum za premijeru u Beogradu, ali se nadam pozivu. Znam da je ovo teška tema, ali se ipak nadam da ćemo biti pozvani", rekla je Džoli "Glasu Amerike", posle projekcije svog filma u Memorijalnom muzeju holokausta u... »

Novi izbori u Sloveniji?

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
LJUBLJANA - Javnost u Sloveniji uzbrukana je nakon jučerašnjeg neuobičajenog događaja u parlamentu.
Najavljeni mandatar Zoran Janković nije dobio većinu za formiranje vlade, a prema rečima stručnjaka, zbog zaoštravanja odnosa levice i desnice, jedino rešenje biće novi... »

Sutra Gala koncert Opere SNP

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
NOVI SAD - Gala koncert Opere Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu biće održan sutra na sceni SNP-a "Jovan Đorđević", pod dirigentskim vođstvom mladih dirigenata Mikice Jevtića i Aleksandra Kojića.
Na programu su poznate arije i uvertire iz opera "Samson i Dalila", "Pepeljuga", "Pikova dama", "Aleko", "Karmen", "Đani Skiki", "Evgenije Onjegin", "Lakme", "Nabuko", "Knez Ivo od Semberije" i "Koštana" kao i iz operete... »

Pronađena najmanja žaba na svetu

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
LONDON - Žaba pronađena na Papui Novoj Gvineji mogla bi biti najmanja žaba na svetu, objavili su danas svetski mediji.
Žaba paedophryne amauensis velika je sedam milimetara i mogla bi biti najmanji kičmenjak na svetu. Istraživači su pronašli i njenog nešto većeg rođaka paedophryne swiftoruma. Naučnici smatraju da je njena veličina povezana sa... »

Homen: Probleme sa Hrvatskom rešiti pregovorima

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
BEOGRAD, ZAGREB - Koordinator Vlade Srbije za odnose sa javnošću Slobodan Homen rekao je danas da su pregovori najbolji način za rešavanje problema Srbije i Hrvatske, nezavisno od povlačenja tužbi za genocid.
Homen je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade rekao da do povlačenja tužbi za genocid između Srbije i Hrvatske može da dođe kad se otvoreno i jasno bude pričalo o svim otvorenim pitanjima. On je rekao da postoji niz... »

"Red Hot Čili Pepers" odlažu turneju zbog povrede pevača

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
LOS ANĐELES - Rok bend "Red Hot Čili Pepers" (Red Hot Chili Peppers) odlažu svoju američku turneju zbog povrede stopala pevača Entonija Kidisa, prenosi danas MTV.
Portparol američke grupe rekao je da je 49. godišnji pevač nedavno operisan zbog "zdrobljene kosti i problema sa tetivom" u desnom stopalu. Očekuje se njegov potpuni oporavak, ali zbog rehabilitacije i postoperativnog režima,... »

Traže parlamentarnu istragu o Telekomu Crne Gore

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
PODGORICA - Opozicioni čelnici i poslanici Nebojša Medojević i Andrija Mandić najavili su danas da će zatražiti parlamentarnu istragu o korumpiranju crnogorskih zvaničnika tokom privatizacije Telekoma Crne Gore.
Lideri Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević i Nove srpske demokratija (NOVA) Andrija Mandić razgovarali su danas o slučaju Telekom Crne Gore sa nemačkim ambasadorom u Podgorici Piusom Fišerom. Oni su nakon razgovora u... »

Nevreme u Brazilu odnelo 33 žrtve

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
RIO DE ŽANEIRO - U olujnom nevremenu, praćenom snažnim pljuskovima, koje je pogodilo jugoistok Brazila, poginulo je najmanje 33 ljudi, među kojima i petoro članova jedne porodice koji su ostali zatrpani ispod klizišta, pokazuju najnoviji zvanični podaci vlade.
Petoro članova iste porodice, među kojima je bila i trudna žena, nalazili su se u automobilu koji je zatrpao mulj, a njihova tela pronađena su u sredu. Nesreća se dogodila u blizini Rio de Žaneira, preneo je AFP. U istom klizištu... »

©2015 Netmark d.o.o.