http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Žiga Virc: Još istražujemo Titov svemirski program

Slobodna Evropa četvrtak, 12. januar 2012.
VIDEO: Trailer za film "Houston, We Have a Problem" Iva Martinović Slovenački reditelj Žiga Virc ponovo je digao pravu buru kada je na internet postavljen trailer koji za iduću godinu najavljuje njegov novi film "Houston, We Have a Problem". Reč je o priči “koja će nam otkriti kako je Jugoslavija... »

Smrt lekara aktuelizovala pitanje korupcije i odgovornosti

Slobodna Evropa četvrtak, 12. januar 2012.
Da li je moguće da u svim dosadašnjim aferama u Srbiji koje obično u predizbornoj atmosferi sustižu jedna drugu, krivica dopre i do vrha piramidalne odgovornosti, odnosno vlasti. Tragična smrt jednog lekara optuženog za mito u vezi nabavki citosatika, ali i smena savetnika ministra zdravlja, koji... »

Kosovski ministar nije pušten u Srbiju

Slobodna Evropa četvrtak, 12. januar 2012.
Kosovski ministar za dijasporu Ibrahim Makoli nije u četvrtak uspeo da dođe u posetu Bujanovcu, jer mu nije dozvoljeno da pređe preko prelaza Končulj, izjavio je za RSE predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi. Prema njegovim rečima, srpska policija nije Makoliju dozvolila prelazak zbog čega je on... »

Nema dokaza da su SAD kupile svemirski program od Tita

Slobodna Evropa četvrtak, 12. januar 2012.
VIDEO: Trailer za film "Houston, We Have a Problem" Ričard Solaš, priredio Dragan Štavljanin Nema dokaza da su SAD kupile od Jugoslavije tajni svemirski program, što im je, navodno, omogućilo slanje misije na Mesec, kažu za Radio Slobodna Evropa Bil Beri (Bill Barry), glavni istoričar NASE i Rodžer... »

Tito i svemir: Jugoslovenski mit u filmu

Slobodna Evropa četvrtak, 12. januar 2012.
VIDEO: Trailer za film "Houston, We Have a Problem" Iva Martinović Jugoslavija je za vreme hladog rata razvijala svemirski program koji je 1961. godine Tito prodao SAD, a Kenedi je potom najavio let na Mesec! Ovo je kratak opis trailera za film "Houston, We Have a Problem", slovenačkog reditelja... »

Aerodrom Željava - Vojno čudo prepušteno zaboravu

Slobodna Evropa četvrtak, 12. januar 2012.
​ ​​FOTO GALERIJA: Željava - kompleks bivše JNA Azra Bajrić Mada je onesposobljen još prije dvadeset godina, aerodrom Željava kod Bihaća i danas je tema različitih komentara, procjena i pomalo nevjerovatnih priča. Svojevremeno je važio za najmoderniji objekat takve vrste, a kako se radilo o... »

Istraga o snimku američkih marinaca

Slobodna Evropa četvrtak, 12. januar 2012.
Američke vojne vlasti saopštile su da je pokrenuta istraga o video snimku koji se pojavio na internetu, koji traje 40 sekundi i na kojem se vide četvorica marinaca kako uriniraju po trojici mrtvih talibana. Portparol Pentagona mornarički kapetan Džon Kirbi rekao je da bez obzira o kome se radi, i... »

Novi genetski dekoder otvara i etička pitanja

Slobodna Evropa četvrtak, 12. januar 2012.
Autor: Richard Solash, prevela: Biljana Jovićević Jedna američka biotehnološka kompanija počela je da prima zahtjeve za uređaj koji vrlo jeftino dekodira kompletnu genetsku sliku čovjeka za samo jedan dan. No, dok su istraživači ushićeni jer uređaj može ubrzati otkrivanje potencijalnih bolesti i... »

Kad je mama sretna, svi su zadovoljni

Slobodna Evropa četvrtak, 12. januar 2012.
Kada je Barack Obama preuzeo dužnost predsjednika SAD, Michelle Obama mrzila je svoj novi život. Osjećala je Bijelu kuću kao zatvor, svakodnevne grupe posjetilaca doživljavala je kao opterećenje za porodični život. Žalila se kako dva puta dnevno mora u teretanu jer joj fali slobodnog kretanja. Žena... »

©2016 Netmark d.o.o.