http://www.vesti-online.com

Vesti online

Četvoro uhapšenih u ministarstvu zdravlja na KiM

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Četiri funkcionera Ministarstva zdravlja Kosova danas su uhapšena u sklopu istrage o proneveri javnih fondova, saopštio je Euleks.
Portaprol Euleksa Nikolas Hoton je izjavio da su hapšenja povezana sa "korupcijom, uključujući zloupotrebu službenog položaja prilikom manipulacije tenderima i ulaska u nepovoljne ugovore". Među uhapšenima je i sekretar... »

Mali krokodil na prijemu kod pape

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Poglavar Rimokatoličke crkve Benedikt XVI na redovnom nedeljnom prijemu danas je primio i neobičnog i opasnog gosta - jednog krokodila.
Papa upoznao malog krokodila kog će vratiti u njegovu postojbinu na Kubi Zvaničnici rimskog zoološkog vrta Bioparko papi su predstavili mladunče krokodila veličine iguane, koji je pripadnik ugrožene vrste kubanskih krokodila.... »

Poreski obveznici dužni 3 milijarde evra

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Poreski obveznici državi Srbiji duguju ukupno 317 milijardi dinara ili preko tri milijarde evra, što je čak više od vrednosti celog Telekoma.
U Poreskoj upravi, koja je pre nekoliko dana izašla sa spiskom od po 100 najvećih dužnika među fizičkim i pravnim licima i preduzetnicima kažu za Danas da bismo početkom aprila mogli da očekujemo nešto drugačiji, detaljniji... »

Osam moćnih reka uskoro presušuje

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Časopis Nacionalna geografija u svom novom broju objavio je alarmantne podatke da će uskoro presušiti čak osam velikih svetskih rijeka zbog preteranog iskorišćavanje, koje reke teško mogu podneti. Reč je o rekama Sir Darja, Amu Darja, Žuta reka, Ind, Testa, Rio Grande, Marej i Kolorado.
Reka Kolorado vodom snabdeva oko 30 miliona ljudi, a zbog preterane eksploatacije tek jedna desetina nekadašnjih količina vode danas stiže u Meksiko. Ind snabdeva 170 miliona ljudi u Pakistanu, ali toliko je iskorišćena da se... »

Tito poslao Amerikance na Mesec?

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Najava za film "Hjustone, imamo problem", slovenačkog autora Žige Virca, podigla je veliku prašinu i šokirala javnost u bivšim jugoslovenskim republikama. Film govori o tajnom jugoslovenskom svemirskom programu u vojnoj bazi kraj Bihaća. Josip Broz Tito je 1961. godine ceo projekat navodno prodao Amerikancima koji su tehnologiju iskoristili za istorijski let na mesec.
Tito je, tvrdi Virc, u podzemnom vojnom aerodromu Željava kod Bihaća izgradio najveći tajni podzemni svemirski centar u Evropi. U tom centru, koji je dobio naziv Objekt 505, Jugoslavija je razvila operativnu tehnologiju za let u... »

Uskoro brisanje zloupotrebe službenog položaja

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen rekao je danas da će to ministarstvo uskoro Vladi uputiti izmene Krivičnog zakonika kojima se ukida zloupotreba službenog položaja i na novi način definišu koruptivna krivična dela.
"Ministarstvo će Vladi Srbije uskoro uputiti predlog izmena zakona i smatram da će to biti konačno rešenje", kazao je Homen. On je kazao da će izmenama zakonika biti propisan niz novih krivičnih dela i sankcija, a da će krivični... »

Delez otpušta 5.000 radnika

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Belgijski trgovinski lanac Delez grupa (Delhaize Group) objavio je da zbog slabijih od očekivanih rezultata u četvrtom kvartalu na ključnim tržištima SAD i Belgije planira da smanji radnu snagu za 5.000 ljudi.
Delez, koji 65 odsto prihoda ostvaruje u SAD, saopštio je danas da će zatvoriti 113 prodavnica u SAD koje loše posluju i još 20 prodavnica i supermarketa u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Bugarskoj, prenose agencije. Slabi... »

Voćni dezert u čaši

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Pravi naziv ovog recepta je "Tiramisu sa malinama", ali ga je domaćica malo izmenila i prilagodila sopstvenom ukusu i tako dobila jedan fini osvežavajući dezert.
Sastojci: Podloga 200 gr keksa (najbolje sa nekim ukusom: spekulas, amareto,...) 50 gr putera Žele sa malinama 250 gr malina (ili voće po želji) 200 ml vode 50 gr šećera 2 kašike gustina Krem 250 gr maskarpone sira 2,5 dl slatke... »

Da li biste pomogli dami u nevolji?

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Dama u nevolji! Kada ugledate devojku kojoj je potrebna pomoć,a izgleda kao ova sa snimka, nema šanse da ostanete ravnodušni na njen zov u pomoć.
Kako li je uspela da se popenje tako visoko? Zgodna devojka u kratkoj suknjici, drži kišobran u ruci! Da li možda pokušava da poleti? Ne... Na taj način mami učesnike ove skrivene kamere da joj pomognu. Svaki od njih je prišao i... »

Na Preševu sprečen ulazak 8 imigranta

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Na graničnom prelazu Preševo sprečen je ulazak u Srbiju osam ilegalnih emigranata avganistanskih državljana, saopštila je Uprava carina.
Ilegalci su otkriveni prilikom redovnog obilaska terminala, posle rutinske kontrole kamiona koji je prevozio kuhinjsku so iz Grčke u Mađarsku, kada su carinici primetili da je na vozilu oštećeno carinsko obeležje, što je... »

©2015 Netmark d.o.o.