http://www.vesti-online.com

Vesti online

Porodica tvrdi da se Borojević nije ubio

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Bivši direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Nenad Borojević, kojem se sudi za malverzacije prilikom nabavke citostatika, pronađen je mrtav, obešen o drvo juče u Košutnjaku, a pronašao ga je slučajni prolaznik.
Prve informacije ukazivale su na to da se Borojević ubio još preksinoć, međutim, porodica, prijatelji i advokati tvrde da se ne radi o samoubistvu, a i policija je istragu usmerila u oba pravca i naložila hitnu obdukciju tela.... »

Osam moćnih reka uskoro presušuje

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Časopis Nacionalna geografija u svom novom broju objavio je alarmantne podatke da će uskoro presušiti čak osam velikih svetskih rijeka zbog preteranog iskorišćavanje, koje reke teško mogu podneti. Reč je o rekama Sir Darja, Amu Darja, Žuta reka, Ind, Testa, Rio Grande, Marej i Kolorado.
Reka Kolorado vodom snabdeva oko 30 miliona ljudi, a zbog preterane eksploatacije tek jedna desetina nekadašnjih količina vode danas stiže u Meksiko. Ind snabdeva 170 miliona ljudi u Pakistanu, ali toliko je iskorišćena da se... »

Mala indijka ukrotila šest kraljevskih kobri

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Indija je dugo poznata kao zemlja ukrotitelja zmija. Ali ovaj slučaj je nešto veoma neobično: osmogodišnja devojčica igra se po ceo dan ne sa drugom decom, već sa šest kraljevskih kobri.
Kajol Kan živi u selu Gatampur u Utar Pradešu sa roditeljima, šest sestara, dva brata i šest kobri - kućnih ljubimaca koje su njene najbolje prijateljice. Ona potiče iz porodice lovaca zmija i nada se da će nastaviti stopama... »

Četvoro uhapšenih u ministarstvu zdravlja na KiM

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Četiri funkcionera Ministarstva zdravlja Kosova danas su uhapšena u sklopu istrage o proneveri javnih fondova, saopštio je Euleks.
Portaprol Euleksa Nikolas Hoton je izjavio da su hapšenja povezana sa "korupcijom, uključujući zloupotrebu službenog položaja prilikom manipulacije tenderima i ulaska u nepovoljne ugovore". Među uhapšenima je i sekretar... »

Voćni dezert u čaši

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Pravi naziv ovog recepta je "Tiramisu sa malinama", ali ga je domaćica malo izmenila i prilagodila sopstvenom ukusu i tako dobila jedan fini osvežavajući dezert.
Sastojci: Podloga 200 gr keksa (najbolje sa nekim ukusom: spekulas, amareto,...) 50 gr putera Žele sa malinama 250 gr malina (ili voće po želji) 200 ml vode 50 gr šećera 2 kašike gustina Krem 250 gr maskarpone sira 2,5 dl slatke... »

Mali krokodil na prijemu kod pape

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Poglavar Rimokatoličke crkve Benedikt XVI na redovnom nedeljnom prijemu danas je primio i neobičnog i opasnog gosta - jednog krokodila.
Papa upoznao malog krokodila kog će vratiti u njegovu postojbinu na Kubi Zvaničnici rimskog zoološkog vrta Bioparko papi su predstavili mladunče krokodila veličine iguane, koji je pripadnik ugrožene vrste kubanskih krokodila.... »

Poreski obveznici dužni 3 milijarde evra

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Poreski obveznici državi Srbiji duguju ukupno 317 milijardi dinara ili preko tri milijarde evra, što je čak više od vrednosti celog Telekoma.
U Poreskoj upravi, koja je pre nekoliko dana izašla sa spiskom od po 100 najvećih dužnika među fizičkim i pravnim licima i preduzetnicima kažu za Danas da bismo početkom aprila mogli da očekujemo nešto drugačiji, detaljniji... »

Uskoro brisanje zloupotrebe službenog položaja

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen rekao je danas da će to ministarstvo uskoro Vladi uputiti izmene Krivičnog zakonika kojima se ukida zloupotreba službenog položaja i na novi način definišu koruptivna krivična dela.
"Ministarstvo će Vladi Srbije uskoro uputiti predlog izmena zakona i smatram da će to biti konačno rešenje", kazao je Homen. On je kazao da će izmenama zakonika biti propisan niz novih krivičnih dela i sankcija, a da će krivični... »

Poza koja troši najviše kalorija

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Za sve one koji su suviše lenji da bi odlazili u teretane, seks je idealan način za gubljenje kalorija, barem tako savetuju na portalu Thetimesofindia.com. Naime, seks je dobar za borbu protiv stresa, dobar je za zbližavanje parova, ali je itekako koristan i kada je u pitanju održavanje linije.
Naime, za vreme seksa su skoro svi mišići nogu, ruku, ramena i stomaka uključeni i aktivni, neki više, neki manje, u zavisnosti od poze. Dok je na svojoj partnerki, muškarac se održava rukama i nogama - pokreće mišiće,... »

Tito poslao Amerikance na Mesec?

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Najava za film "Hjustone, imamo problem", slovenačkog autora Žige Virca, podigla je veliku prašinu i šokirala javnost u bivšim jugoslovenskim republikama. Film govori o tajnom jugoslovenskom svemirskom programu u vojnoj bazi kraj Bihaća. Josip Broz Tito je 1961. godine ceo projekat navodno prodao Amerikancima koji su tehnologiju iskoristili za istorijski let na mesec.
Tito je, tvrdi Virc, u podzemnom vojnom aerodromu Željava kod Bihaća izgradio najveći tajni podzemni svemirski centar u Evropi. U tom centru, koji je dobio naziv Objekt 505, Jugoslavija je razvila operativnu tehnologiju za let u... »

©2015 Netmark d.o.o.