http://www.vesti-online.com

Vesti online

Negira da je obezglavio majku

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Osumnjičeni za ubistvo svoje majke, u porodičnoj kući 7. januara u Jagodini, Sava T. (31) negirao je izvršenje tog krivičnog dela u izjavi istražnom sudiji, rečeno je danas agenciji Beta u Višem sudu u tom gradu.
Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević je rekao da je istražni sudija Zoran Petrović doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog za ubistvo Mirjane T. (60). Petrović je danas saslušao Savu T. koji se... »

Ferari 3. februara predstavlja novi bolid

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Ferari će 3. februara predstaviti novi bolid koji bi trebao da ga vrati na staze uspeha u šampionatu Formule jedan, rekao je direktor tima Stefani Domenikali.
Bolid će biti predstavljen u centrali Ferarija u Maranelu, a potom će biti oproban na privatnoj stazi u Fioranu, ako to vremenski uslovi dozvole, najavio je Domenikali iz zimskog cemntra Madona di Kampiljo, gde se tehnički tim... »

Naučnici utvrdili koje je boje Mlečni put

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Astronomi su utvrdili tačnu boju Mlečnog puta i zaključili da sa pravom nosi to ime. Oni su želeli da utvrde kako naša galaksija izgleda spolja, što je težak zadatak imajući u vidu da je Zemlja unutar galaksije.
Poređenje tipova zvezda u drugim galaksijama dalo je očekivan rezultat: Mlečni put je bele boje, ali ne bilo koje bele boje, javlja Bi-Bi-Si. "To je bela boja prolećnog snega, sat vremena nakon izlaska sunca ili pre zalaska",... »

Pripadnici Žandarmerije uhapšeni zbog heroina

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Dva pripadnika Žandarmerije MUP-a Srbije Vladimir Todorović i Bojan Nešić uhapšeni su večeras prilikom primopredaje 50 grama heroina, javlja TV B92.
Pripadnik žandarmerije napao kolegu prilikom hapšenja Hapšenje se dogodilo na teritoriji opštine Savski venac. Nešić je pokušao da pobegne i tom prilikom udario je operativca retrovizorom tako da će mu se pisati i prijava za... »

Pet zlatnih pravila odevanja

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Ništa nije tako moderno kao odeća koja vam "stoji kao salivena".
Grudnjak prave veličine, dobar materijal, pravilno držanje... Zlatno pravilo # 1 Grudnjak prave veličine može da otkloni mnoštvo modnih grešaka. Odvojite vreme da odabderete veš koji vam zaista pristaje u prodavnici - to vas... »

Osijek: Direktor škole ukinuo domaći

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Direktor jedne osnovne škole u Osijeku odlučio je da ukine domaće zadatke učenicima, a kao profesor tu praksu sprovodi još od 70-ih godina, objavljeno je na hrvatskim medijima.
"Na stručnim većima posebno se propagiraju domaći zadaci iako ni u jednom pravilniku ne piše da su obavezni. Ja se toga ne držim pa je bio šok kad sam pre 30 godina roditeljima rekao da deca neće imati domaće zadatke. U zamenu su... »

Porodica tvrdi da se Borojević nije ubio

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Bivši direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Nenad Borojević, kojem se sudi za malverzacije prilikom nabavke citostatika, pronađen je mrtav, obešen o drvo juče u Košutnjaku, a pronašao ga je slučajni prolaznik.
Prve informacije ukazivale su na to da se Borojević ubio još preksinoć, međutim, porodica, prijatelji i advokati tvrde da se ne radi o samoubistvu, a i policija je istragu usmerila u oba pravca i naložila hitnu obdukciju tela.... »

Kako deluje čaša vode pre jela?

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Pijte više vode i bićete zdraviji, popijte čašu vode pre jela i ješćete manje – neki su od najčešćih saveta koji se mogu čuti o vodi. Iako se čine razumnima, ovi saveti donedavno nisu imali puno naučnih dokaza koji su ih podržavali.
Grupa naučnika na čelu s doktorkom Brendom Dejvi, s Virdžinija univerziteta provela Zdrava navika je prvo nasumično kontrolisano testiranje, ispitujući vezu između ispijanja vode i mršavljenja. Izveštaj o testiranju, koje je... »

Mala indijka ukrotila šest kraljevskih kobri

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Indija je dugo poznata kao zemlja ukrotitelja zmija. Ali ovaj slučaj je nešto veoma neobično: osmogodišnja devojčica igra se po ceo dan ne sa drugom decom, već sa šest kraljevskih kobri.
Kajol Kan živi u selu Gatampur u Utar Pradešu sa roditeljima, šest sestara, dva brata i šest kobri - kućnih ljubimaca koje su njene najbolje prijateljice. Ona potiče iz porodice lovaca zmija i nada se da će nastaviti stopama... »

Mali krokodil na prijemu kod pape

Vesti online četvrtak, 12. januar 2012.  
Poglavar Rimokatoličke crkve Benedikt XVI na redovnom nedeljnom prijemu danas je primio i neobičnog i opasnog gosta - jednog krokodila.
Papa upoznao malog krokodila kog će vratiti u njegovu postojbinu na Kubi Zvaničnici rimskog zoološkog vrta Bioparko papi su predstavili mladunče krokodila veličine iguane, koji je pripadnik ugrožene vrste kubanskih krokodila.... »

©2016 Netmark d.o.o.