http://www.vreme.com/

Vreme

Sa zadovoljstvom prihvatam ulogu Foresta Gampa srpske kulture

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
"Kada pročitate šta su naši skupštinski poslanici u anketama označavali kao najvažnije kulturne događaje godine koja je iza nas, jasno je da će se pre pobratimiti Kolašin i Jagodina, kao prvi gradići u kojima će se mirno i uz veliku podršku gradonačelnika održati gej parade, nego što će oni shvatiti razliku između kulture i zabave"
Ivana Tasovca, ličnost 2011. godine po izboru kolegijuma nedeljnika "Vreme", nećemo predstaviti njegovom pričom o svom životu iako su tekstovi o prethodnih deset dobitnika ove titule imali tu formu. Ivan Tasovac ne želi da priča... »

Tamnovilajetska dilema

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
Nije prvina da naslage uljnih škriljaca kod Aleksinca budu u žiži pažnje javnosti: tako je bilo svakog puta kad cena sirove nafte poleti "nebu pod oblake" – u vreme "prve naftne krize" krajem sedamdesetih, kad je nafta u samo jednoj godini trostruko poskupela, potom u "drugoj naftnoj krizi" osamdesetih, pa devedesetih kao "srpski odgovor na ničim izazvane sankcije međunarodne zajednice"... Sad opet
Dežurni kritičari su najavu da bi od uljnih škriljaca u Aleksincu trebalo godišnje da se proizvede između 500.000 i 600.000 tona nafte, oko 100 megavata električne energije i da se obezbedi toplotna energija za taj grad i okolna... »

Sjajno

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
I, kako je bilo? Sjajno. Kakav je bio jelovnik? Sjajan. Muzika? Sjajna. Kako ste se proveli? Sjajno. Kakva je bila predstava? Sjajna. Kakva je glumica? Sjajna. A i Bred Pit sjajno izgleda go... Kako je Novak igrao? Sjajno. Kako izgubismo? "Sjajno smo se vratili, ali nas je ubio promašeni penal..."... »

Sve smo mogli mi

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
Godina koju smo ispratili biće u internet istoriji upamćena kao godina aktivizma na društvenim mrežama. Već na njenom početku zasule su nas vesti o zakazivanju protesta na severu Afrike korišćenjem Tvitera i Fejsbuka. Onda se taj princip proširio na Britaniju tokom leta, a u jesen i na SAD, kao... »

Nuklearna kriza sa mirisom nafte

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
Napetost u Persijskom zalivu. Iransko nuklearno oružje. Ratne igre zbog nafte i zašto bi sukob sa Iranom prevazišao sve do sada viđeno na Bliskom istoku
Izraz "resursno prokletstvo" je prvi upotrebio Ričard M. Auti sa Lankesterskog univerziteta 1993. godine. Auti tvrdi da se zemlje bogate prirodnim resursima razvijaju sporije nego države bez značajnih prirodnih bogatstava, koje... »

Komfor i sigurnost leta

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
"Postoje tri principa za uspeh u avio-prevozu: dobra cena, kvalitet i brend. Najveći doprinos članstva u Star Alliance je uvećanje vrednosti našeg brenda"
Turkish Airlines (Türk Hava Yolları) često se opisuje kao atipična bliskoistočna avio-kompanija, koja "posluje drugačije" i ne teži samo globalnoj ekspanziji. U 2011. turski avio-prevoznik označen je kao "Najbolji avio-prevoznik... »

Poslaničke diplome i Druga rubrika

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
Na sajtu Narodne skupštine Srbije ne postoje informacije o zanimanju i stručnoj spremi narodnih poslanika. Generalni sekretar parlamenta Veljko Odalović je objasnio da je ta opcija iz poslaničkih biografija izbačena zbog toga što su neki poslanici lagali o svojim fakultetskim diplomama
Narodna Skupština od maja prošle godine ima novi sajt. Na njemu možete naći sve izglasane zakone, spisak poslanika i radnih tela, da se upoznate sa istorijom parlamenta, pa čak i da krenete u virtuelni obilazak Doma Narodne... »

Vino je u modi

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
"Imidž zemlje proizvođača jedan je od ključnih faktora pri donošenju odluke o kupovini nekog vina, što prevazilazi moć bilo koje pojedinačne vinarije"
Početkom 2010. godine u Beogradu je registrovana firma "M-6 Tikveš" d.o.o., koja se bavi uvozom asortimana najstarije i vodeće makedonske vinarije na srpsko tržište, razvojem i svim marketinškim aktivnostima. Rezultati poslovanja... »

Poslovne vesti

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
DHL Priznanje za uspeh Kompanija DHL dobila je 21. decembra godišnju nagradu Privredne komore Srbije za 20 godina uspešnog poslovanja na našem tržištu. Tradicionalne nagrade Privredne komore Srbije dodeljuju se od 1969. godine u tri kategorije: najuspešnije preduzeće, najuspešniji preduzetnik i... »

Zdravstvene e-knjižice od marta

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
Direktor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO) Aleksandar Vuksanović, najavio je podelu prvih 100.000 elektronskih zdravstvenih knjižica početkom marta, u okviru projekta za Kolubarski... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.