Politika » Arhiva vesti za četvrtak 12. januar 2012

Poslaničke diplome i Druga rubrika

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
Na sajtu Narodne skupštine Srbije ne postoje informacije o zanimanju i stručnoj spremi narodnih poslanika. Generalni sekretar parlamenta Veljko Odalović je objasnio da je ta opcija iz poslaničkih biografija izbačena zbog toga što su neki poslanici lagali o svojim fakultetskim diplomama. Narodna... »

Evropski parlament: Srbiji dati kandidaturu

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
U Evropskom parlamentu u Briselu podržan je stav da lideri Evropske unije u martu odobre Srbiji status kandidata za članstvo, uz zahteve da se o tome što pre pokrenu i pregovori, prvenstveno o poglavljima vladavine zakona i pravosuđa. To su istakli gotovo svi poslanici koji su u Spoljnopolitičkom... »

Vladina pomoć privredi od sedam milijardi dinara

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
BEOGRAD – Vlada Srbije usvojila je paket mera pomoći privredi, koji zajedno sa pomoći industriji vagonogradnje, koja će biti usvojena sledeće nedelje, ukupno predviđa podršku od sedam milijardi dinara. Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je na konferenciji za novinare... »

Ljajić: Šešelju će danas ugraditi pejsmejker

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
HAG/BEOGRAD - Haškom optuženiku Vojislavu Šešelju tokom dana biće ugrađen pejsmejker, rekao je agenciji Beta predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić. „Tokom dana iz Srbije će, ako se Šešelj saglasi, u Hag biti poslata lekarska ekipa koja će ga takođe pregledati i... »

Porezi i dužnici – Gde nestadoše Mišković, Beko, Kostić... i zašto su zaćutali glasnogovornici teze da je sve što je srpsko a bogato, sumnjivo

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
Pretpostavljam da su oni, takozvani tajkuni, sa olakšanjem dočekali promenu zakona i otvaranje mogućnosti da Poreska uprava najzad obelodani ko su najveći dužnici. Ko je pažljivo gledao te spiskove, imao je osećaj da hoda po groblju slonova. Novogodišnje poslanice: Kukumavčenje i odsustvo humora... »

LSV:Predložili smo više zakona od poslanika DS iz Vojvodine

Glas javnosti četvrtak, 12. januar 2012.
U protekle četiri godine predložili smo više zakonskih predloga, izmena i dopuna zakona, rezolucija i deklaracija i oko 300 amandmana, rekao je Radovan Radovanović. NOVI SAD - Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Radovan Radovanović je izjavio je da je petoro poslanika u ovom mandatu u... »

Tabaković: Nikolića za predsednika Srbije

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
BEOGRAD – Tomislav Nikolić, predsednik SNS-a, kandidovaće se za predsednika Srbije i u slučaju da SNS prethodno na parlamentarnim izborima osvoji vlast i on postane premijer, kazala je Jorgovanka Tabaković, član Predsedništva naprednjaka. - Nikolić zaslužuje mesto premijera, ali očekujem da se... »

Više od 600.000 birača imalo pogrešan JMBG

Politika četvrtak, 12. januar 2012.
Svaki birač u Srbiji moći će prvi put na predstojećim parlamentarnim izborima da glasa na bilo kom biračkom mestu u državi ukoliko glasanje bude održano u maju. Ovu pogodnost imaće zahvaljujući jedinstvenom biračkom spisku, koji će, kako su nam rekli u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava,... »

Prvi milion

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
Koji milion, treba svi da se učlanimo u te partije, da nas bude šest miliona. Ako baš svi ne mognemo budemo na vlasti, mognemo budemo živi demokratski kontingent, koji će se šalje u ta žarišta gde nedostaje glasova za demokratiju sa likom po želji. Koliko sam uspeo da vidim, i ostalim čulima... »

Hrvatska traži deo Srbije

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.
BEOGRAD / ZAGREB – Dalji razgovori o sudbini međusobnih tužbi za genocid Hrvatske i Srbije zavise od ispunjenja zahteva koji su navedeni u hrvatskoj tužbi. Jedan od osnovnih zahteva Zagreba jeste da Beograd ustupi 17.800 hektara na levoj obali Dunava, koja katastarski, kako navode u Saboru, pripada... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.