Regioni » Arhiva vesti za četvrtak 12. januar 2012

Tamnovilajetska dilema

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.
Nije prvina da naslage uljnih škriljaca kod Aleksinca budu u žiži pažnje javnosti: tako je bilo svakog puta kad cena sirove nafte poleti "nebu pod oblake" – u vreme "prve naftne krize" krajem sedamdesetih, kad je nafta u samo jednoj godini trostruko poskupela, potom u "drugoj naftnoj krizi"... »

Govorite li naš?

Danas četvrtak, 12. januar 2012.
Obično kada vam se kaže da nešto napišete to bude spontan izraz vaših misli. Osećaj da treba iz sebe da izbacite ono što vam stoji na duši. Kada je na duši nešto lagano, lepršavo i veselo nemate potrebu da ga prenesete na papir, već da čvrsto držite trenutak, zaledite misli i ostanete ovde i sada.... »

Oštetio i državu i kupce

Šumadija press četvrtak, 12. januar 2012.
Inspektori kriminalističke policije u Smederevskoj Palanci uhapsili su Milana Vasiljkovića (76), zbog osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela poreske utaje i prevare, a republički budžet oštetio za više od 92 miliona dinara. Kako je juče saopštila policija u Smederevu, od 2006. godine,... »

Tadić nije trebalo da prisustvuje skupu

Danas četvrtak, 12. januar 2012.
Oštre reakcije pojedinih stranaka i poslanika iz Sandžaka na obeležavanje Dana RS u Banjaluci. Beograd, Novi Pazar - Nekoliko bošnjačkih političkih partija najoštrije je osudilo prisustvo predsednika Srbije Borisa Tadića obeležavanju 20-ogodišnjice Republike Srpske u Banjaluci. Na ovoj svečanosti,... »

Promenada lepih želja u Vrnjačkoj Banji

Šumadija press četvrtak, 12. januar 2012.
Pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Vrnjačka Banja, ovdašnja Turistička organizacija organizovaće povodom dočeka Nove godine po Julijanskom kalendaru, koji primenjuje Srpska pravoslavna crkva, tradicionalno prednovogodišnje zagrevanje na platou kod popularnog „vrapca“, na banjskoj promenadi.... »

Potrebno ozbiljno političko organizovanje Bošnjaka

Danas četvrtak, 12. januar 2012.
Izet Crnišanin, budući potpredsednik Bošnjačke narodne stranke. Novi Pazar - Politička scena u Sandžaku, posebno u okviru bošnjačke nacionalne zajednice, u najvećoj meri nije u stanju da adekvatno odgovori na probleme koji ovde postoje. Ionako komplikovanu situaciju, punu animoziteta sa svih... »

„Vruće“ teme za buduće odbornike

Danas četvrtak, 12. januar 2012.
Opština bez svoga dana. Prijepolje - U Prijepolju ni ove godine nije obeležen 9. januar koji se u znak sećanja na oslobođenje od fašizma i okupacije u Drugom svetskom ratu, slavio kao Dan opštine. To se događa već tri godine, od kako je koaliciona većina usvojila novi Statut opštine. Novim... »

Zabranjen parking kod hale Čair

Južne vesti četvrtak, 12. januar 2012.
Od 13. do 19. januara biće zabranjeno parkiranje u ulici 9. brigade, koja prolazi pored hale. Tokom dana kada se igraju utakmice privremeno će biti zabranjen i saobraćaj u ovoj ulici. Razlog ovome je održavanje utakmica B grupe Evropskog prvenstva za rukometaše u hali Čair, saopšteno je iz Gradske... »

Azerbejdžan obezbedio 100 hiljada evra

Danas četvrtak, 12. januar 2012.
Kulturni centar Novog Pazara renovira Koncertnu dvoranu. Novi Pazar - Do početka marta Koncertna dvorana u Novom Pazaru biće potpuno renoviranma. Poslovi su počeli pre šest meseci i za to vreme promenjeno je kompletno grejanje i urađena klimatizacija tog prostora. U toku je promena stolica. Umesto... »

Isključenja struje zbog radova

Južne vesti četvrtak, 12. januar 2012.
Zbog planiranih radova na elektroenergetskoj mreži u petak, 13. januara bez napajanja će biti: - od 9h do 15h, delovi ulica Jadranske, Plavske, Pribojske i Šoferske u naselju Donji Komren; - od 10h do 15h, deo naselja Milka... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.