Svet » Arhiva vesti za četvrtak 12. januar 2012

Nuklearna kriza sa mirisom nafte

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.  
Napetost u Persijskom zalivu. Iransko nuklearno oružje. Ratne igre zbog nafte i zašto bi sukob sa Iranom prevazišao sve do sada viđeno na Bliskom istoku. Izraz "resursno prokletstvo" je prvi upotrebio Ričard M. Auti sa Lankesterskog univerziteta 1993. godine. Auti tvrdi da se zemlje bogate... »

Uriniraju po mrtvim talibanima

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.  
VAŠINGTON – Američke vojne vlasti saopštile su da vode istragu o video-snimku koji se pojavio na internetu, gde se vidi kako četvorica marinaca uriniraju po mrtvim talibanima. Portparol Pentagona, mornarički kapetan Džon Kirbi, rekao je da takav čin smatra nečuvenim, bez obzira o kome se radi i pod... »

Bevandi potvrđen mandat predsedavajućeg Saveta ministara BiH

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je danas u Sarajevu imenovanje Vjekoslava Bevande za predsedavajućeg Saveta ministara BiH. Imenovanje Bevande je potvrđeno sa 31 poslaničkim glasom, dok su dva poslanika bila protiv i tri uzdržana. Protiv su glasala dva poslanika... »

Jesu li potonule sve grčke lađe?

Dojče vele četvrtak, 12. januar 2012.  
Već 20 meseci se grčki „pacijent“ nalazi na intenzivnom odeljenju. Svaka tri meseca proverava se njegovo zdravstveno stanje. Sledeći termin je naredne nedelje, a „pacijent“ je i dalje u lošem stanju. Kada eksperti takozvane „Trojke“, koju sačinjavaju Evropska komisija, Evropska centralna banka i... »

Ko je ubio iranskog naučnika?

Dojče vele četvrtak, 12. januar 2012.  
Iranski naučnik, povezan sa nuklearnim programom Mostafa Ahmadi Rošan ubijen je u atentatu. Teheran za to optužuje Izrael koji za sada žuti. SAD tvrde da sa atentatom nemaju nikakve veze. Iranska televizija prikazala je opširne snimke sa mesta atentata: olupini automobila koja se nalazi na jednom... »

Britanija pristaje na referendum

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.  
LONDON – Premijer Škotske Aleks Salmond rekao je juče da stanovnici te britanske pokrajine treba da utanače uslove referenduma o nezavisnosti. Salmond je najavio da će Škotska referendum o nezavisnosti održati na jesen 2014, što će, prema njegovim rečima, dati dovoljno vremena Škotima da razmisle o... »

Novi izbori u Sloveniji?

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
LJUBLJANA - Javnost u Sloveniji uzbrukana je nakon jučerašnjeg neuobičajenog događaja u parlamentu. Najavljeni mandatar Zoran Janković nije dobio većinu za formiranje vlade, a prema rečima stručnjaka, zbog zaoštravanja odnosa levice i desnice, jedino rešenje biće novi... »

Pritisak na Mađarsku iz više smerova

Dojče vele četvrtak, 12. januar 2012.  
Evropska komisija pojačava pritisak na vladu Viktora Orbana. Mađarskoj preti proces zbog kršenja evropskih sporazuma, a zbog velikog deficita iz Brisela bi joj mogla biti uskraćena i finansijska pomoć. Evropski komesar za monetarna pitanja Oli Ren ne krije da nije zadovoljan time kako se razvija... »

Kupuju klubove, hotele i medije

Pravda četvrtak, 12. januar 2012.  
PARIZ – Iako je velik koliko i Korzika, Katar je poslednjih godina jedan je od najvećih investitora u Francuskoj. Na opšte iznenađenje javnosti, ovih dana je od francuskog televizijskog „Kanala plus“ preuzeo sva prava prenosa fudbalske Lige šampiona. Za to je plaćeno čak 61 milion evra, dvostruko... »

Homen: Probleme sa Hrvatskom rešiti pregovorima

RTV četvrtak, 12. januar 2012.  
BEOGRAD, ZAGREB - Koordinator Vlade Srbije za odnose sa javnošću Slobodan Homen rekao je danas da su pregovori najbolji način za rešavanje problema Srbije i Hrvatske, nezavisno od povlačenja tužbi za genocid. Homen je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade rekao da do povlačenja tužbi za... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.