Nauka & Tehnologija » Arhiva vesti za četvrtak 12. januar 2012

Sve smo mogli mi

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.  
Godina koju smo ispratili biće u internet istoriji upamćena kao godina aktivizma na društvenim mrežama. Već na njenom početku zasule su nas vesti o zakazivanju protesta na severu Afrike korišćenjem Tvitera i Fejsbuka. Onda se taj princip proširio na Britaniju tokom leta, a u jesen i na SAD, kao... »

Polaroid lansira Smart kameru s telefonom

PC Press četvrtak, 12. januar 2012.  
Polaroid smatra da je čitav koncept „telefona s kamerom“ donekle uvredljiv. Zato namerava da lansira uređaj pod nazivom Smart Camera zasnovan na Android-u koji je prvenstveno namenjen snimanju, mada povremeno može da posluži i za telefoniranje. SC1630 Smart Camera s prednje strane izgleda kao... »

Ko­li­ko po­zna­je­te svoj bi­znis?

PC Press četvrtak, 12. januar 2012.  
Pro­da­vac će vam na­ves­ti sve ra­zlo­ge zbog ko­jih tre­ba da ku­pi­te ERP soft­ver. Kon­sul­tant će vam reći da je to bes­ko­ri­sno ako ne­ma­te uređene po­slov­ne pro­ce­se. Kao i uvek, is­ti­na je neg­de i­zmeđu… Ako ste vi­so­ki me­na­džer sre­dnjeg ili ve­li­kog pre­du­zeća, si­gur­no ste... »

Partnerstvo Mercedes-a i Facebook-a

Večernje novosti četvrtak, 12. januar 2012.  
Kompanije "Facebook" i "Mercedes benc" su sklopile partnerstvo, zasnovano na navigacionom sistemu "mbrace2" koji će korisnicima omogući da se vidi koji se prijatelji nalaze u blizini. VAŠINGTON - Kompanije "Facebook" i "Mercedes benc" su sklopile partnerstvo, zasnovano na navigacionom sistemu... »

Prodor Samsunga na tržište mobilnih telefona

Večernje novosti četvrtak, 12. januar 2012.  
užnokorejski "Samsung" je u trećem tromesečju 2011. postao najveći svetski proizvođač mobilnih telefona. SEUL - Južnokorejski "Samsung" je u trećem tromesečju 2011. postao najveći svetski proizvođač mobilnih telefona. Izvršni direktor "Samsunga" Čoi Dži-Sung je na sajmu elektronike za široku... »

Izvršnom direktoru Apple-a 378 miliona dolara

Večernje novosti četvrtak, 12. januar 2012.  
Novi izvršni direktor "Apple-a" Tim Kuk je, kako se procenjuje, nagrađen za svoj rad u 2011.godini s ukupno 378 miliona dolar. VAŠINGTON - Novi izvršni direktor "Apple-a" Tim Kuk je, kako se procenjuje, nagrađen za svoj rad u 2011.godini s ukupno 378 miliona dolara, navedeno je u saopštenju te... »

"Pametni" foto-aparat iz Polaroida

B92 četvrtak, 12. januar 2012.  
B92: "Pametni" foto-aparat iz Polaroida
Čuli smo za pametne telefone i pametne televizore, sad je vreme da još jedan gedžet dodamo na listu „pametnih”: foto-aparat. Na Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, Polaroid je otkrio pametni foto-aparat (Smart Camera) SC1630. Kamera od 16 megapiksela ima 3x optički zoom, ekran osetljiv... »

Apple ulazi u posao sa udžbenicima?

B92 četvrtak, 12. januar 2012.  
B92: Apple ulazi u posao sa udžbenicima?
Apple je poslao pozivnicu novinarima za događaj koji se 19. januara održava u Njujorku. Iako je januar i, možda, vreme za novi iPad, njega neće biti, jer se u pozivnici pominje edukacija. AppleInsider, pozivajući se na svoje izvore, piše o mogućoj najavi poboljšanja iBooks platforme, dok... »

Canon PowerShot G1 X

IT svet četvrtak, 12. januar 2012.  
Nastavljajući revoluciju na tržištu digitalnih aparata, Canon je najavio predstavljanje glavnog modela u okviru PowerShot linije. Reč je o modelu koji nosi oznaku PowerShot G1 X, koji je predstavljen uz dva druga PowerShot modela – ELPH 520HS i ELPH 110HS. PowerShot G1 X model će karakterisati 1.5“... »

Apple kupio proizvođača SSD diskova

B92 četvrtak, 12. januar 2012.  
B92: Apple kupio proizvođača SSD diskova
Kompanija Apple saopštila je da je kupila proizvođača diskova, kompaniju Anobit Technologies. Proizvodi te izraelske kompanije, kao što su diskovi zasnovani na fleš memorijama (solid state disk, SSD) koriste se u centrima za obradu podataka, ali i u čitavom nizu uređaja različitih proizvođača. Od... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.