Nauka & Tehnologija » Arhiva vesti za četvrtak 12. januar 2012

Sve smo mogli mi

Vreme četvrtak, 12. januar 2012.  
Godina koju smo ispratili biće u internet istoriji upamćena kao godina aktivizma na društvenim mrežama. Već na njenom početku zasule su nas vesti o zakazivanju protesta na severu Afrike korišćenjem Tvitera i Fejsbuka. Onda se taj princip proširio na Britaniju tokom leta, a u jesen i na SAD, kao... »

Polaroid lansira Smart kameru s telefonom

PC Press četvrtak, 12. januar 2012.  
Polaroid smatra da je čitav koncept „telefona s kamerom“ donekle uvredljiv. Zato namerava da lansira uređaj pod nazivom Smart Camera zasnovan na Android-u koji je prvenstveno namenjen snimanju, mada povremeno može da posluži i za telefoniranje. SC1630 Smart Camera s prednje strane izgleda kao... »

Partnerstvo Mercedes-a i Facebook-a

Večernje novosti četvrtak, 12. januar 2012.  
Kompanije "Facebook" i "Mercedes benc" su sklopile partnerstvo, zasnovano na navigacionom sistemu "mbrace2" koji će korisnicima omogući da se vidi koji se prijatelji nalaze u blizini. VAŠINGTON - Kompanije "Facebook" i "Mercedes benc" su sklopile partnerstvo, zasnovano na navigacionom sistemu... »

Ko­li­ko po­zna­je­te svoj bi­znis?

PC Press četvrtak, 12. januar 2012.  
Pro­da­vac će vam na­ves­ti sve ra­zlo­ge zbog ko­jih tre­ba da ku­pi­te ERP soft­ver. Kon­sul­tant će vam reći da je to bes­ko­ri­sno ako ne­ma­te uređene po­slov­ne pro­ce­se. Kao i uvek, is­ti­na je neg­de i­zmeđu… Ako ste vi­so­ki me­na­džer sre­dnjeg ili ve­li­kog pre­du­zeća, si­gur­no ste... »

Prodor Samsunga na tržište mobilnih telefona

Večernje novosti četvrtak, 12. januar 2012.  
užnokorejski "Samsung" je u trećem tromesečju 2011. postao najveći svetski proizvođač mobilnih telefona. SEUL - Južnokorejski "Samsung" je u trećem tromesečju 2011. postao najveći svetski proizvođač mobilnih telefona. Izvršni direktor "Samsunga" Čoi Dži-Sung je na sajmu elektronike za široku... »

Izvršnom direktoru Apple-a 378 miliona dolara

Večernje novosti četvrtak, 12. januar 2012.  
Novi izvršni direktor "Apple-a" Tim Kuk je, kako se procenjuje, nagrađen za svoj rad u 2011.godini s ukupno 378 miliona dolar. VAŠINGTON - Novi izvršni direktor "Apple-a" Tim Kuk je, kako se procenjuje, nagrađen za svoj rad u 2011.godini s ukupno 378 miliona dolara, navedeno je u saopštenju te... »

Gigantski iPod dok i novi Chrome OS računari

B92 četvrtak, 12. januar 2012.  
Iako drugi dan CES-a nije doneo velike najave, zanimljivih proizvoda je ipak bilo. Među njima je i WikiPad, 8-inčni tablet, kompanije Gadmei, koji nudi 3D prikaz, a radi na Ice Cream Sandwich Androidu. Ekran dijagonale 8 inča ima rezoluciju 1280x800, tablet radi na 1,2GHz procesoru i ima 2GB RAM... »

Windows 8 u oktobru?

B92 četvrtak, 12. januar 2012.  
B92: Windows 8 u oktobru?
Na CES-u u Las Vegasu Pocket-lintu je dat najozbiljniji nagoveštaj do sada da će Mictosoft plasirati svoj Windows 8 u oktobru 2012. Tokom kratke demo promocije sledeće generacije Microsoftovog operativnog sistema, Džanel Pul, direktorka PR-a u Windows Business Group rekla je da u kompaniji nisu... »

NVIDIA na CES-u: za svakoga ponešto

B92 četvrtak, 12. januar 2012.  
B92: NVIDIA na CES-u: za svakoga ponešto
Kompanija NVIDIA održala je na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu (CES) prezentaciju koju je vodio njen izvršni direktor Džen-Hsun Huang. Tom prilikom on je objasnio zašto je 2011. godina Ice Cream Sandwicha, predstavio je par novih aplikacija, a zajedno sa Asusovim direktorom Džerijem... »

"Pametni" foto-aparat iz Polaroida

B92 četvrtak, 12. januar 2012.  
B92: "Pametni" foto-aparat iz Polaroida
Čuli smo za pametne telefone i pametne televizore, sad je vreme da još jedan gedžet dodamo na listu „pametnih”: foto-aparat. Na Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, Polaroid je otkrio pametni foto-aparat (Smart Camera) SC1630. Kamera od 16 megapiksela ima 3x optički zoom, ekran osetljiv... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.