Vojvodina » Arhiva vesti za četvrtak 12. januar 2012

„Na Vojvodinu gledaju kao na ratni plen“

Magyar Szo četvrtak, 12. januar 2012.
Povodom podataka koji svedoče o zaostajanju Vojvodine po ekonomskoj razvijenosti u odnosu na ostale delove Srbije, predsednik Vojvođanskog kluba Đorđe Subotić rekao je da taj tok treba okonačati, a govoreći o njegovoj pozadini naveo da „Srbija na Vojvodinu gleda kao na ratni plen“. – Vojvodina zato... »

Priroda ne poznaje granice

Magyar Szo četvrtak, 12. januar 2012.
Subotička Televizija Panon i Televizija Kečkemeta je na osnovu zajedničkog IPA konkursa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija snimila seriju od 35 dvadesetominutnih filmova o prirodi i ekologiji dve regije, županije Bač-Kiškun, odnosno Vojvodine, prvenstveno severne Bačke i Banata. Prvu epizodu... »

Endi Vorhol u Somboru

Magyar Szo četvrtak, 12. januar 2012.
Kulturni centar „Laza Kostić“ iz Sombora prošle godine je organizovao izuzetno dobro posećenu izložbu dela Salvadora Dalija, a sada, odmah početkom godine, organizuje izložbu dela jedne od centralnih figura pop-arta, Endija Vorhola. Na somborskoj izložbi Endija Vorhola, koja će trajato od 7.... »

Poziv na takmičenje u besedništvu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.
KIKINDA: Demokratska stranka i Fondacija „Dr Zoran Đinđić” organizuju takmičenje u besedništvu pod nazivom „Besede u Zoranovu čast”, koje se održava sedmi put. - Ovim takmičenjem želimo da promovišemo vrednosti evropske, moderne Srbije, koje je definisao dr Zoran Đinđić, i da omogućimo mladim... »

„Raspustilište” spušta zavesu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.
Na „Raspustilištu” je u okviru kreativnih radionica održan kolaž latino američkih plesova čiji je moderator bila Ana Nauparac. Mališani su se upoznali sa životinjama Kameničkog parka, a mogli su da učestvuju i u šarenoj radionici, čiji je modeartor Anica Čorda. Kao i svakog dana „Raspustilišta”... »

Raste nova mesna zajednica

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.
Izgradnja Mesne zajednice u Ulici Marka Oreškovića u Sremskoj Kamenici traje nešto više od mesec dana, i to otkako je srušena stara zgrada. Završetak radova očekuje se u februaru, ukoliko vremenski uslovi dozvole da sve teče po planu, kažu iz “Poslovnog prostora”. Novi objekat će se sastojati iz... »

Obezbeđen posao za 29 osoba

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.
ŽITIŠTE: Zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Miljković, predsednik opštine Žitište Dragan Milenković i predsednica Lokalnog saveta za zapošljavanje Jelena Travar - Miljević uručili su, u velikoj sali Skupštine opštine, ugovore po programu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja... »

Pomen žrtvama i na Štrandu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.
Memorijalno društvo "Racija 1942" pozvalo je posredstvom saopštenja za medije srodnike i građane Novog Sada da dođu na pomen žrtvama fašističke mađarske okupacione vojske, koji će održati Eparhija Bačka, 23. januara u 12 časova na Keju žrtava racije. Ovo Društvo uputilo je poziv Novosađanima da... »

Radnici i paprikari odgurnuti štitovima

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.
RUSKI KRSTUR: Radnike kompanije „ABC fud” u Ruskom Krsturu i proizvođače paprike iz ovog mesta koji su pre dvadesetak dana blokirali kombajnima ulaz u fabriku, dočekala je sudska odluka. o privremenim merama uklanjanja kombajna koju su sproveli sudski izvršitelji uz asistenciju oko 50 pripadnika... »

Polovna garderoba opet u modi

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.
Iako su januarske proslave sugrađanima izvukle priličnu količinu novca, u prodavnicama polovne garderobe, poznatim kao seknd hend, i dalje ima kupaca. Oni koji su ih nekad zaobilazili, sada su shvatili da je ova garderoba, osim što je dobrog kvaliteta, dosta pristupačnija njihovom džepu, pa se broj... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.