Vojvodina » Arhiva vesti za četvrtak 12. januar 2012

„Na Vojvodinu gledaju kao na ratni plen“

Magyar Szo četvrtak, 12. januar 2012.  
Povodom podataka koji svedoče o zaostajanju Vojvodine po ekonomskoj razvijenosti u odnosu na ostale delove Srbije, predsednik Vojvođanskog kluba Đorđe Subotić rekao je da taj tok treba okonačati, a govoreći o njegovoj pozadini naveo da „Srbija na Vojvodinu gleda kao na ratni plen“. – Vojvodina zato... »

Priroda ne poznaje granice

Magyar Szo četvrtak, 12. januar 2012.  
Subotička Televizija Panon i Televizija Kečkemeta je na osnovu zajedničkog IPA konkursa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija snimila seriju od 35 dvadesetominutnih filmova o prirodi i ekologiji dve regije, županije Bač-Kiškun, odnosno Vojvodine, prvenstveno severne Bačke i Banata. Prvu epizodu... »

Endi Vorhol u Somboru

Magyar Szo četvrtak, 12. januar 2012.  
Kulturni centar „Laza Kostić“ iz Sombora prošle godine je organizovao izuzetno dobro posećenu izložbu dela Salvadora Dalija, a sada, odmah početkom godine, organizuje izložbu dela jedne od centralnih figura pop-arta, Endija Vorhola. Na somborskoj izložbi Endija Vorhola, koja će trajato od 7.... »

Još bez leka za gužve

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Štrajk policije i neradni dani tokom praznika ostavili su posledice - gužve ispred šalter sala za registraciju vozila. U utorak ujutru izbila je tuča u redu za registraciju ispred policijske stanice. na Bulevaru kralja Petra Prvog.Tada je nekoliko građana lakše povređeno, a tri momka su privedena.... »

Strahuju da im vibracije ne sruše kuće

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
ZRENjANIN: Moglo se očekivati da će geofizička istraživanja u potrazi za novim nalazištima nafte i gasa, koja na teritoriji grada Zrenjanina sprovodi mađarska kompanija GES, u ime. Naftne industrije Srbije, izazvati negodovanje dela građana. Posle žalbi paora iz okolnih sela, koji su tvrdili da... »

Stiže 110 novih podzemnih kontejnera

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Krajem prošle godine JKP „Čistoća” je objavila tender za nabavku nove serije podzemnih kontejnera. Rukovodilac marketing službe Milica Vlaisavljević kaže za „Dnevnik” da je raspisan. tender za nabavku 110 podzemnih kontejnera. Oglas je objavljen u “Službenom glasniku” i svi uslovi su tamo navedeni.... »

Sala koju su čekale generacije

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
BANATSKI KARLOVAC: Ostvario se san generacija sportista i žitelja Banatskog Karlovca - otvorena je sportska hala koja zadovoljava uslove i za održavanje međunarodnih takmičenja u rukometu, košarci i drugim dvoranskim sportovima. Crvenu traku na svečanom otvaranju presekao je predsednik Vlade AP... »

Celo “Srce” u 16 kvadrata

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Centar "Srce" već 20 godina pruža emotivnu podršku osobama koje su usamljene, očajne, tužne, u nervnom rastrojstvu i razmišljaju o samoubistvu. U malom sobičku od 16 kvadratnih metara, za koji pritom plaćaju najam "Poslovnom prostoru" po nešto nižoj ceni od tržišne, 40 volontera svakodnevno od 14... »

Stiglo manje novca

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
VRBAS: Jubilarne nagrade prosvetnim radnicima vrbaske opštine za 2009. i 2010. godinu još uvek nisu isplaćene, a predsednik opštine Vrbas dr Željko Vidović je najavio da je sklopljen dogovor. sa predstavnicima sindikata da će jedan deo duga biti isplaćen do kraja janura, dok će drugi deo biti... »

Platanu orijašu neophodno šišanje

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
- Krošnja platana u porti Donje crkve u Sremskim Karlovcima mora pod hitno da bude orezana - upozorava predsednica Društva za negovanje tradicija i razvoj Sremskih Karlovaca. i inženjer hortikulture Jasna Maširević-Atanacković, dadajući da pune tri godine na ovom stablu, koje je po opštinskoj... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2015 Netmark d.o.o.