Vojvodina » Arhiva vesti za četvrtak 12. januar 2012

„Na Vojvodinu gledaju kao na ratni plen“

Magyar Szo četvrtak, 12. januar 2012.  
Povodom podataka koji svedoče o zaostajanju Vojvodine po ekonomskoj razvijenosti u odnosu na ostale delove Srbije, predsednik Vojvođanskog kluba Đorđe Subotić rekao je da taj tok treba okonačati, a govoreći o njegovoj pozadini naveo da „Srbija na Vojvodinu gleda kao na ratni plen“. – Vojvodina zato... »

Priroda ne poznaje granice

Magyar Szo četvrtak, 12. januar 2012.  
Subotička Televizija Panon i Televizija Kečkemeta je na osnovu zajedničkog IPA konkursa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija snimila seriju od 35 dvadesetominutnih filmova o prirodi i ekologiji dve regije, županije Bač-Kiškun, odnosno Vojvodine, prvenstveno severne Bačke i Banata. Prvu epizodu... »

Endi Vorhol u Somboru

Magyar Szo četvrtak, 12. januar 2012.  
Kulturni centar „Laza Kostić“ iz Sombora prošle godine je organizovao izuzetno dobro posećenu izložbu dela Salvadora Dalija, a sada, odmah početkom godine, organizuje izložbu dela jedne od centralnih figura pop-arta, Endija Vorhola. Na somborskoj izložbi Endija Vorhola, koja će trajato od 7.... »

Sala koju su čekale generacije

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
BANATSKI KARLOVAC: Ostvario se san generacija sportista i žitelja Banatskog Karlovca - otvorena je sportska hala koja zadovoljava uslove i za održavanje međunarodnih takmičenja u rukometu, košarci i drugim dvoranskim sportovima. Crvenu traku na svečanom otvaranju presekao je predsednik Vlade AP... »

Celo “Srce” u 16 kvadrata

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Centar "Srce" već 20 godina pruža emotivnu podršku osobama koje su usamljene, očajne, tužne, u nervnom rastrojstvu i razmišljaju o samoubistvu. U malom sobičku od 16 kvadratnih metara, za koji pritom plaćaju najam "Poslovnom prostoru" po nešto nižoj ceni od tržišne, 40 volontera svakodnevno od 14... »

Stiglo manje novca

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
VRBAS: Jubilarne nagrade prosvetnim radnicima vrbaske opštine za 2009. i 2010. godinu još uvek nisu isplaćene, a predsednik opštine Vrbas dr Željko Vidović je najavio da je sklopljen dogovor. sa predstavnicima sindikata da će jedan deo duga biti isplaćen do kraja janura, dok će drugi deo biti... »

Platanu orijašu neophodno šišanje

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
- Krošnja platana u porti Donje crkve u Sremskim Karlovcima mora pod hitno da bude orezana - upozorava predsednica Društva za negovanje tradicija i razvoj Sremskih Karlovaca. i inženjer hortikulture Jasna Maširević-Atanacković, dadajući da pune tri godine na ovom stablu, koje je po opštinskoj... »

Poziv na takmičenje u besedništvu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
KIKINDA: Demokratska stranka i Fondacija „Dr Zoran Đinđić” organizuju takmičenje u besedništvu pod nazivom „Besede u Zoranovu čast”, koje se održava sedmi put. - Ovim takmičenjem želimo da promovišemo vrednosti evropske, moderne Srbije, koje je definisao dr Zoran Đinđić, i da omogućimo mladim... »

„Raspustilište” spušta zavesu

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Na „Raspustilištu” je u okviru kreativnih radionica održan kolaž latino američkih plesova čiji je moderator bila Ana Nauparac. Mališani su se upoznali sa životinjama Kameničkog parka, a mogli su da učestvuju i u šarenoj radionici, čiji je modeartor Anica Čorda. Kao i svakog dana „Raspustilišta”... »

Raste nova mesna zajednica

Dnevnik četvrtak, 12. januar 2012.  
Izgradnja Mesne zajednice u Ulici Marka Oreškovića u Sremskoj Kamenici traje nešto više od mesec dana, i to otkako je srušena stara zgrada. Završetak radova očekuje se u februaru, ukoliko vremenski uslovi dozvole da sve teče po planu, kažu iz “Poslovnog prostora”. Novi objekat će se sastojati iz... »

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2014 Netmark d.o.o.