Arhiva » Vesti » Mondo 23.01.2012

Nataša Vučković potpredsednica PS SE

Članica stalne delegacije Skupštine Srbije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) Nataša Vučković izabrana je za potpredsednicu te najstarije evropske organizacije.

Mondo ponedeljak, 23. januar 2012.  |  Tanjug

Nataša Vučković

U Strazburu, na Prvom redovnom zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u čijem radu učestvuje i delegacija Skupštine Srbije, za novog predsednika izabran je Žan Klod Minjon iz Francuske, a za jednog od potpredsednika Nataša Vučković.

Parlamentarna skupština je na početku zasedanja donela odluku da kao aktuelno pitanje razmatra situaciju u Ruskoj federaciji između dva izborna procesa.

U sredu, 25. januara PS SE će razmatrati izveštaj o poštovanju dužnosti i obaveza Srbije koji je pripremio Monitoring komitet PS SE.

Skupština će tokom zasedanja raspravljati i o funkcionisanju demokratskih institucija u Bosni i Hercegovini i o situaciji u Belorusiji.

Parlamentarna skupština tokom petodnevnog zasedanja treba da izabere i novog Komesara za ljudska prava Saveta Evrope i raspravlja o garantovanju autoriteta i efektivnosti Evropske konvencije o ljudskim pravima, o zaštiti ljudskih prava i dostojanstva pacijenata na osnovu njihovih želja i o unapređenju ženskih prava u čitavom svetu.

Parlamentarnoj skupštini SE će se u sredu obratiti premijer Velike Britanije Dejvid Kameron i predsednica Finske Tarja Halonen, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

srbija u eu


Objavljeno na sajtu mondo.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Rezolucija SE: Pohvale i kritike

B92 ponedeljak, 23. januar 2012.

SE nema ovlašćenja da vodi istragu o trgovini organima

Vesti online ponedeljak, 23. januar 2012.

SE ne može da vodi istragu

B92 ponedeljak, 23. januar 2012.

Izveštaj PS SE: Srbija potonula u korupciju

Vesti online ponedeljak, 23. januar 2012.

Savet Evrope nije nadležan za istragu

Beta ponedeljak, 23. januar 2012.

Izabran novi predsednik Parlamentarne skupštine

Beta ponedeljak, 23. januar 2012.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.