Arhiva » Vesti » Radio 021 17.02.2012

Vučić: Nećemo koaliciju sa DS i SPS

Radio 021 petak, 17. februar 2012.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da SNS neće ulaziti u koaliciju da Demokratskom strankom i Socijalističkom partijom Srbije, dok sa Demokratskom strankom Srbije vodi "korektne razgovore" i da će s tom strankom o višem nivou saradnje razgovarati posle izbora.

"Kao što znate, lični stav je nepromenjen, ali mnogo važnije od mog ličnog stava jeste želja građana Srbije za promenama koje će unaprediti ekonomiju, doneti nova radna mesta, a sve to isključuje koaliciju sa onima koji su doveli zemlju na ivicu gladi. Dakle, nema ništa od koalicije sa DS i SPS", rekao je Vučić za "Novosti". Dodao je i da će SNS formirati široki narodni pokret, a da će osnov izborne platforme biti napredak srpske ekonomije.

"Svi oni koji žele promene u Srbiji dobrodošli su. Što se naših potencijalnih partnera tiče, svi oni imaju samo jedan izbor, ili su za status kvo ili žele drugačiju i modernu Srbiju. Apsolutno sam uveren jedino u činjenicu da će građani Srbije izabrati ovo drugo", ocenio je Vučić. On je istakao i da je prioritet SNS ekonomija i privlačenje stručnih ljudi izvan politike, koji na tom polju mogu da pomognu.

"Ekonomija je naš prioritet. Zakon o javnim nabavkama koji smo predložili Skupštini, kao i formiranje Kancelarije za brze odgovore, doneće velike uštede novca koji ćemo plasirati u razvoj poljoprivrede i prerađivačke industrije. Borba protiv političke birokratije rasteretiće privredu, olakšati dobijanje dozvola za gradnju, ili bilo koji drugi posao, a oni koji su nam se smejali za investicije na Moravi danas grozničavo pregovaraju sa nemačkim firmama o izgradnji hidrocentrala na njoj", rekao je Vučić.


Objavljeno na sajtu 021.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Vučić: Ništa od DS, sa DSS korektno

B92 petak, 17. februar 2012.

Vučić: Korektni razgovori sa DSS

Blic petak, 17. februar 2012.

Pravimo koaliciju sa Koštunicom

Vesti online petak, 17. februar 2012.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.