Arhiva » Vesti » Večernje novosti 18.02.2012

Perućac: Pronađeno telo u jezeru

Telo Momčila Nikolića (37) iz Rastišta pronađeno je danas u jezeru Perućac, uzvodno od mesta na kom je upao, kada ga je 12. februara zatrpala snežna lavina

Večernje novosti subota, 18. februar 2012.  |  Tanjug

PERUĆAC - Telo Momčila Nikolića (37) iz Rastišta pronađeno je danas u jezeru Perućac i izvučeno je iz jezera, rekao je komandir bataljona Vatrogasno-spasilačke jedinice Užice Saša Cicvarić.

Ronioci su telo Nikolića pronašli oko 16 sati na 55 metara dubine, uzvodno od mesta na kom je upao, kada ga je 12. februara zatrpala snežna lavina, na delu puta Perućac-Rastište, kazao je Cicvarić. Telo Momčila Nikolića spasilačke ekipe izvukle su iz jezera i u toku je njegovo prebacivanje u Bajinu Baštu, rekao je Cicvarić.

NOVIH POLA METRA SNEGA NA JUGU SRBIJE

U Crnoj Travi i na jugu Srbije snežni pokrivač je povećan za pola metra tokom protekla 24 sata, a putevi su i dalje neprohodni do 1.427 domaćinstava, kazaoje načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Prema njegovim rečima, do 3.575 ljudi se još uvek može doći samo helikopterom.

Marićje podsetio da je do sada stradala 21 osoba usled smrzavanja, kao i da se tragaza dva lica.

Marićje istakao da uprkos temperaturama koje su u plusu, situacija sa topljenjem snega nigde za sada nije dramatična, dodavši da ga i dalje ima mnogo i da je još prioritet njegovo čišćenje.

On je rekao da će danas biti formiran i Stručno-operativni tim za praćenjesituacije na rekama, na čijem čelu će biti direktor Republičke direkcije zavode Aleksandar Prodanović.

DAČIĆ: PREDLOG ZADODATNIH 105 MILIONA POMOĆI

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će predložiti Vladi Srbijeda ugroženim opštinana odobri dodatnih 105 miliona dinara i da se još nekolikodana produži upotreba dodatne mehanizacije za čišćenje snega.

Dačić je na sednici Republičkog štaba za vanredne situacijeistakao da ''polako izlazimo iz vanredne situcije'', i dodao da nismo jedinazemlja u regionu koja je zahvaćena snežnim nevremenom.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Marić: "Odsečeno 3.700 ljudi"

B92 subota, 18. februar 2012.

Privreda bez restrikcija od ponedeljka

Mondo subota, 18. februar 2012.

Telo Momčila Nikolića izvučeno iz Perućca

Glas javnosti subota, 18. februar 2012.

Ronioci izvukli telo nastradalog iz jezera Perućac

24 Sata subota, 18. februar 2012.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.