Arhiva » Vesti » Večernje novosti 20.02.2012

Rezultati referenduma na KiM biće poslati u UN

Politički lideri Srba sa severa Kosova, posle referenduma, svoju borbu protiv prištinskih institucija nastaviće na - Ist Riveru

Večernje novosti ponedeljak, 20. februar 2012.  |  D. M.

POLITIČKI lideri Srba sa severa Kosova, posle referenduma, svoju borbu protiv prištinskih institucija nastaviće na - Ist Riveru. Kako saznaju ”Novosti”, oni će tokom nedelje zatražiti sastanak sa Faridom Zarifom, šefom Unmika i specijalnim predstavnikom generalnog sekretara UN, kada će mu uručiti rezultate sretenjskog glasanja u četiri opštine.

Prema rečima Krstimira Pantića, prvog čoveka Kosovske Mitrovice, od Zarifa će biti zatraženo da informiše Savet bezbednosti i Ban Ki Muna o plebiscitu i da insistira da UN utiče na vlasti u Prištini da ne sprovode jednostrane nasilne akcije. Prema rezultatima koji su u ponedeljak saopšteni, na referendumu se 99,74 odsto građana izjasnilo protiv kosovskih institucija.

Predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić poručio je da rezultate referenduma niko ne može poništiti niti ih ne uzeti u obzir. Prema njegovim rečima, skupštine opština će usvojiti izveštaje referendumske komisije, nakon čega će svaka skupština posebno i zajedno doneti stavove i zaključke.

BOGDANOVIĆ: NEKA RADE ŠTA HOĆE

MINISTAR za KiM Goran Bogdanović još jednom je za ”Novosti” ponovio da zvanični Beograd ni na koji način neće tretirati rezultate referenduma:

- On je bio bespotreban i samo je potvrdio da ni Beograd, ni Srbi sa severa ne priznaju prištinske institucije. Nećemo reagovati ni na najave da će o referendumu informisati SB, neka rade šta hoće, mada ne vidimo efekte svega toga.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Protiv Prištine 99,74 odsto ljudi

Pravda ponedeljak, 20. februar 2012.

Referendum skoro jednoglasan

RTS ponedeljak, 20. februar 2012.

Referendum koštao 100.000 dinara

Beta ponedeljak, 20. februar 2012.

Konačni rezultati referenduma - 99,74 odsto protiv

RTV ponedeljak, 20. februar 2012.

Referendum koštao 100.000 dinara

Vesti online ponedeljak, 20. februar 2012.

Referendum koštao 100.000 dinara

Blic ponedeljak, 20. februar 2012.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.