Arhiva » Vesti » Dnevnik 18.03.2012

Na „Spensu” noćno kupanje i klizanje hit

Slobodno vreme mladi ispunjavaju najčešće kroz pasivne sadržaje, kao što su gledanje televizije ili izlasci u grad, pokazalo je istraživanje Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport, koje je sprovedeno prošle godinem na uzorku od 2.500 mladih.

Dnevnik nedelja, 18. mart 2012.

Pretežno se bave kompjuterskim igrama ili internetom, ali se ipak jedan deo njih angažuje i u društvenim aktivnostima. Neki se, umesto da vikend uveče provedu u nekom klubu ili „viseći” na društvenoj mreži, odlučuju za rekreaciju u vidu klizanja ili odlaska na bazene. Na noćnom klizanju u ledenoj dvorani Spensa zatekli smo grupu studenata koja se opredelila da drugačije provede vikend.

-Klizanje je zanimljiva i korisna rekreacija i svakako je zabavnije nego „sajber svet”- kaže studentkinja Pravnog fakulteta Nikoleta Selena. -To je odlična prilika za druženje, opuštanje i lepo iskustvo. Koliko primećujem, ima dosta mladih koji zimi idu na klizanje i ovde sam srela osobe koje dugo nisam videla.

Njena koleginica Jelena Novaković po prvi put se našla na noćnom klizanju, i iako su je prijatelji ubedili da jedno veče može da odvoji za ovu aktivnost, uopšte se nije pokajala.

- Nije da nisam ljubiteljka ovakve rekreacije, ali, jednostavno, nije mi nikada na um padalo da nedelju veče provedem na klizalištu. Delovalo mi je kao da to rade oni koji ne znaju šta će sami sa sobom, ali, sad kad sam ovde, shvatam da je zaista zabavno- objasnila je.

Na Spensu nije samo Ledena dvorana ta koja nudi noćne sadržaje. Nedaleko od nje su bazeni gde se okupilo nekoliko građana. Koga god smo pitali zašto baš večernji časovi, rekli su „jer tada nema toliko gužve„.

-Volim da dolazim noću na bazene. Nema toliko ljudi, a i ovaj večernji ambijent čini da se osećate kao da ste na nekom drugom mestu, u nekom egzotičnom gradu. Još da ima di-džej i kakav bar, kao noćna žurka na vodi, bilo bi zaista fenomenalno- rekao je Andrija Pekarić.

Neki građani odlučili su se da isprate jednu, a dočekaju narednu radnu nedelju na klizaljkama, obučeni u šal i rukavice, a drugi u vodi, noseći minimum odeće. S obzirom na to da je Spens, u dogovoru sa „Novosadskom toplanom” nedavno podelio dodatne karte za besplatno klizanje i kupanje, možda će se ljudi odlučiti da, umesto pasivno, ispred televizora, veče provedu aktivnije.

A. J


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Internet

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.