Arhiva » Vesti » Akter 26.04.2012

Malović: Sprečiti dolazak novih kriminalaca

„Počinioci desetina nekada nerešenih ubistava u zatvoru izdržavaju višegodišnje kazne, zemunski klan je hapšenjem u Španiji potpuno razbijen, a sada je izuzetno važna uloga države koja ne sme da dozvoli da u prazan prostor koji je nastao njegovim uništenjem prodru novi kriminalci“, izjavila je ministarka pravde Snežana Malović

Akter četvrtak, 26. april 2012.  |  Tanjug

Malovićeva je rekla da je suštinski problem borbe protiv organizovanog kriminala i njegovo osnovno obeležje to što „postoji neko u državi ko ga toleriše“.

„Mislim da smo uspeli da jačanjem samostalnih institucija i donošenjem zakona, na primer, o oduzimanju imovine, ali i brojnim procesima, upravo tu vezu organizovanog kriminala i države devalviramo“, rekla je ministarka pravde.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević kaže da je razbijen veliki broj organizovanih kriminalnih grupa.

„Najviše onih koji su završili iza rešetaka trgovalo je drogom. Među njima su i oni koji su po školama trovali našu decu. Tome smo stali na put, jer smo razbijanjem velikih klanova presekli mreže kojima se droga dilovala u Srbiji. Oduzimajući im imovinu, sistematski uništavamo njihove imperije“, rekao je Radisavljević.

Prema njegovim rečima, neki od tipičnih oblika organizovanog kriminala, trgovina narkoticima, ljudima i nekada deficitarnim proizvodima, svedeni su u okvire znatno manje nego u okruženju i daleko ispod evropskog proseka, ali „posao nije završen“.

„U toku je nekoliko značajnih predistražnih postupaka čiji će rezultati biti uskoro vidljivi“, rekao je Radisavljević.

Prema rečima tužioca za organizovani kriminal, prioriteti u narednom periodu su finansijski kriminal i korupcija.

„Završićete u zatvoru i oduzećemo vam sve što imate, to je moja poruka kriminalcima“, rekao je Radisavljević.


Objavljeno na sajtu akter.co.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

"Sprečiti nove kriminalne grupe"

B92 četvrtak, 26. april 2012.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.