Arhiva » Vesti » Akter 30.04.2012

Štrajk granične policije BiH

Štrajk pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine, koji je počeo danas u podne, usporio je saobraćaj na prelazima duž granica te zemlje

Akter ponedeljak, 30. april 2012.  |  Tanjug

Granični policajci su nezadovoljni najavljenim smanjenjem plata za 4,5 odsto.

Na graničnim prelazima Rača i Pavlovića most, za sada, nema većih gužvi. Međutim, na graničnom prelazu u Gradišci gužve su velike.

Radi izbegavanja eventualnih incidenata, na tom graničnom prelazu su i pripadnici Policijske stanice Gradiška, prenela je Radiotelevizija Republike Srpske.

Pripadnici Granične policije tvrde da se štrajk neće značajnije odraziti na protok saobraćaja na graničnim prelazima, ali da će sve, ipak, biti usporenije.

Oni detaljno pregledaju sva vozila na ulazu i izlazu iz BiH, pa su prolasci automobila, teretnih vozila i autobusa usporeni. Većina putnika ima razumevanja za štrajk upozorenja na koji su se odlučili granični policajci, navodi se.

Inspektor za kontrolu prelaska granice u Jedinici granične policije Bijeljina Žarko Milinković kaže da je ovih dana zbog praznika nešto pojačan saobraćaj, ali da većih gužvi ne bi trebalo da bude.

U sindikatu Granične policije su nisu mogli da preciziraju dokle će trajati, uz opasnku da o tome odlučuje štrajkački odbor.


Objavljeno na sajtu akter.co.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Štrajk granične policije BiH

Mondo ponedeljak, 30. april 2012.

Granična policija BiH u štrajku

B92 ponedeljak, 30. april 2012.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.