Arhiva » Vesti » Novi magazin 06.08.2012

Ugljaninov potez opasan i štetan

Prisustvo ministra Sulejmana Ugljanina postavljanju spomen-ploče u čast Aćif-efendije, zloglasnog nacističkog komandanta, predstavlja potez koji je neodgovoran, opasan po međunacionalne odnose i štetan, rekao je poslanik Meho Omerović.

Novi magazin ponedeljak, 6. avgust 2012.  |  Novi magazin

"Kao i u drugim slučajevima, protestujem i povodom ovog čina kojim se veličaju saradnici okupatora! Aćif efendija je od Hitlera dobio Orden Gvozdenog krsta 2. reda, time je jasno dokazao na čijoj je strani bio! Pravosnažno je osuđen zbog toga", izjavio je Novom magazinu Omerović, koji je i predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

Naglašavajući da "kvisling ostaje kvisling bez obzira na nacionalnu pripadnost", Omerović je ocenio da je posle izjednačavanja partizana i četnika i usvajanja Zakona o rehabilitaciji otvorena Pandorina kutija i "utrkivanje ko će pomilovati više zločinaca i saradnika okupatora u Drugom svetskom ratu".

Aćif-efendija je bio zloglasni nacistički komandant, koji je 1945. osuđen i streljan zbog monstruoznih zločina i ubistva najmanje 7.000 Srba.

Prisustvo Ugljanina postavljanju spomen ploče posebno je naljutilo prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, koji je najavio da će sutra o svemu porazgovarati sa ministrom bez portfelja.

autor: JJ/MP izvor: Novi magazin


Objavljeno na sajtu novimagazin.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Vlada o Aćif-efendiji

RTS sreda, 15. avgust 2012.

Ugljanin: Vučiću, šta fali Aćif-efendiji?

Kurir ponedeljak, 6. avgust 2012.

Aćif efendija- predstavnik Bošnjaka

B92 ponedeljak, 6. avgust 2012.

Vučić: Aćif-efendija bio ratni zločinac

Kurir ponedeljak, 6. avgust 2012.

Vučić sutra sa Ugljaninom o Aćif - efendiji

RTV ponedeljak, 6. avgust 2012.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.