Arhiva » Vesti » Kurir 10.08.2012

Sahranjen Nebojša Zarubac: Nisu došli ni majka ni drugovi

Činodejstvovala su dva sveštenika "za oproštaj grehova i vaskrsnuće pokojnika", ali majka Milica nije bila prisutna

Kurir petak, 10. avgust 2012.

VLADIMIRCI - Nebojša Zarubac, koji je preminuo od batina u Centru za odvikavanje narkomana, sahranjen je u Batalagama kod Vladimiraca, na groblju udaljenom jedva pedesetak metara od očeve kuće. Sahrani nije pristvovala majka ubijenog Nebojše,kao ni njegovi drugovi i štićenici iz Centra za odvikavanje od droge.

Činodejstvovala su dva sveštenika "za oproštaj grehova i vaskrsnuće pokojnika".

"Tako je sama sudbina udesila da mi sinovljev grob bude na oku, kad mi on za života nije bio. Nisam mu brojao povrede od batina, ali sam dobro upamtio jednu na vratu. Pričao sam i sa štićenicima. Tukli su ga na tri mesta u centru za odvikavanje. Prednjačili su u tome Peranovićevi ljudi, a on ga je dokrajčio. Šta god bilo, makar ga i oslobodili, ja ću ga terati dok ima duše u njemu. Teraću ga do sudnjega dana. Moj Nebojša, životom je platio da se raskrinka to Peranovićevo gnezdo zla.

Nebojša je, priča Miloš za Novosti, proteklog vikenda bio kod njega, u Batalagama.

Niko od njih nije ovde dobrodošao, kazao je otac pokojnika.

"Lepo smo razgovarali. Dogovorili smo se da završim ovu zgradicu, odavno započetu. Pola da bude deo u kome ću nastaviti automehaničarski zanat, a on - svoj duborez. Bio sam ohrabren, Nebojša je ostavljao utisak da je potpuno izlečen. Ili sam ja sam takvo njegovo stanje želeo. Oprostili smo se, obično, a on mi je rekao: "Idem da vidim decu".

Nebojšina majka Milica, koja živi u Valjevu, gde je velika porodična kuća Zarubaca (360 kvadrata), nije došla na sahranu sina. Njen suprug Miloš o tome neće da govori. Kaže samo kratko:

" Zašto nije, to samo ona zna", kaže Nebojšin otac.


Objavljeno na sajtu kurir-info.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Sahranjen Zarubac

Vesti online petak, 10. avgust 2012.

Sahranjen Zarubac: Otac očajan, majka nije došla

Večernje novosti petak, 10. avgust 2012.

©2016 Netmark d.o.o.