Arhiva » Vesti » Politika 12.09.2012

Vučić: Ispunićemo obaveze koje je preuzela bivša Vlada

Politika sreda, 12. septembar 2012.  |  Tanjug

BERLIN/BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je, na kraju posete Berlinu, da je nemačkim zvaničnicima ponovio da Srbija ne može da prizna nezavisnost Kosova a da će biti ispunjeno sve što je prihvatila prethodna Vlada Srbije.

„I ovde sam rekao da mi ne možemo da priznamo nezavisnost Kosova ali da postoje obaveze koje je preuzela ranija Vlada Srbije i koje smo mi kao pripadnici istog državnog aparata dužni da ostvarimo”, rekao je Vučić.

On je naveo i da je sa nemačkim zvaničnicima razgovarao i o nastavku evropskih integracija Srbije i da su „jasne stvari koje moramo da učinimo da bi dobili datum otpočinjanja pregovora”.

Prema njegovim rečima, oni znaju šta je ono što mi ne možemo da ispunimo i to smatraju našim obavezama a što mi nazivamo uslovima.

„Mislim da tu nema više velikih dilema” i poseta nemačkih zvaničnika će biti još jedan signal više koji će to potvrditi”, rekao je Vučić.

Upitan o današnjoj poseti predsednika Srbije Tomislava Nikolića Rusiji, Vučić je odgovorio da su i Nemačka i Rusija veoma važne za Srbiju.

„Srbija ide ka EU a za nas je veoma važna Ruska federacija, veoma važni su SAD i Kina...”, rekao je Vučić.

Na konstataciju novinara da taj stav podseća na četiri stuba politike bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića, Vučić je odgovorio da „ne priča o stubovima” već o tome da se za naše građane obezbedi najviše što može.

„Mi smo, kao što sam ovde rekao, mala zemlja ponosnog naroda i mi moramo da obezbedimo najviše što možemo za naš narod i izgubimo najmanje što moramo”, rekao je on.

Vučić je dodao i da se u skladu sa tim i ponašamo - „naš put je put u EU, sa svima želimo najbolje moguću saradnju, Rusija je prijatelj Srbiji i tu se ništa neće menjati”.

Na inicijativu Nemačke, Vučić je, kao prvi član nove srpske vlade, boravio u dvodnevnoj poseti Berlinu.

Tanjug

objavljeno: 12/09/2012


Objavljeno na sajtu politika.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Vučić: Zahvalnost Nemačkoj Video

Blic sreda, 12. septembar 2012.

Vučić i Nibel o jačanju ekonomske saradnje

Beta sreda, 12. septembar 2012.

Vučić završio posetu Berlinu

Akter sreda, 12. septembar 2012.

Vučić i Nibel: Srbija ključna zemlja u regionu

Telegraf sreda, 12. septembar 2012.

Vučić i Nibel o jačanju ekonomske saradnje

RTS sreda, 12. septembar 2012.

Vučić završio posetu Nemačkoj

Kurir sreda, 12. septembar 2012.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.