Arhiva » Vesti » Večernje novosti 13.09.2012

Afera Agrobanka: Pozlilo Dušku Sekuliću

Saslušana tri svedoka u postupku protiv osumnjičenih za malverzacije u Agrobanci. Duško Sekulić u sud je priveden sa gipsom na ruci

Večernje novosti četvrtak, 13. septembar 2012.  |  E. H.

PRED Posebnim odeljenjem beogradskog Višeg suda u sredu je saslušanjem tri svedoka nastavljena istraga u postupku protiv osumnjičenih za malverzacije prilikom dodele kredita Agrobanke. Prema informacijama koje smo dobili, radi se o osobama koje nisu bile zaposlene u Agrobanci, ali su zbog prirode posla sarađivali sa Dušanom Antonićem, predsednikom Izvršnog odbora banke.

Pored Antonića, koji je uhapšen početkom prošlog meseca istraga se vodi i protiv još dvadesetak osoba, među kojima su i njegov sin Milan, kao i Radosav Lale Sekulić, vlasnik „Habitfarma“ i njegov sin Duško. Prema tvrdnjama tužilaštva, Sekulićeva firma, u okviru koje je poslovalo nekoliko preduzeća, od Agrobanke je uzela kredit od preko pet milijardi dinara koji nikada nije vraćen.

Saslušanju u sredu, tačnije jednom njegovom delu, prisustvovao je Duško Sekulić, koji je sa ocem od momenta hapšenja, 25. avgusta, smešten u zatvorsku bolnicu. Kako saznajemo, u sud je priveden sa gipsom na ruci, a pošto mu je pozlilo tražio je da ga izvedu.

Inače, Duško Sekulić, kako tvrde naši izvori još nije izneo odbranu, kao ni njegov otac Radosav. Prema informacijama koje imamo, Radosav je u veoma teškom zdravstvenom stanju i još nije spreman da odgovara na pitanja tužilaštva. Odbranu još nije dao ni osumnjičeni Dragomir Jovanović, nekadašnji finansijski direktor „Habitfarma“, koji je pre dve godine dao ostavku na tu poziciju jer se nije slagao sa politikom poslovanja.

Miljko Radisavljević, tužilac za organizovani kriminal, u sredu je za „Novosti“ izjavio da pored istrage koju vodi tužilaštvo, policija ispituje dodele još nekih kredita koji nisu obuhvaćeni ovim postupkom. U zavisnosti od rezultata, znaće se i da li će se istraga širiti i da li će biti još hapšenja.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.