Arhiva » Vesti » Večernje novosti 13.09.2012

Direktor prodao radno mesto za 1.500 evra

Uhapšen direktor OŠ „Vožđ Karađorđe“ u Vodnju Slaviša Perić (40). Prodao radno mesto nastavnika geografije. Zbog davanja mita uhapšen očuh koji je pregovarao o ceni

Večernje novosti četvrtak, 13. septembar 2012.  |  Jelena ILIĆ

DIREKTOR OŠ „Vožđ Karađorđe“ u Vodnju Slaviša Perić (40) uhapšen je pod sumnjom da je primio mito od 1.500 evra da bi Ivanu Marković zaposlio na radno mesto nastavnika geografije. Zbog davanja mita uhapšen je i njen očuh Nermin Jusufović (44) iz Mladenovca, inače zaposlen u Upravi za kadrove Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Perić je osumnjičen da je od Jusufovića tražio i dobio 1.500 evra, kako bi njegovu pastorku primio u radni odnos kao nastavnika geografije. Po donošenju rešenja o prijemu u radni odnos na neodređeno vreme, Jusufović mu je isplatio dogovoreni iznos, čime je izvršio krivično delo davanje mita, saopštila je policija.

Policija je podnela krivičnu prijavu i protiv nastavnice Ivane Marković (27) iz Smedereva, zbog krivičnog dela davanje mita, kao saizvršioca sa svojim očuhom Jusufovićem. Ona će biti saslušana u redovnom postupku, dok će Perić i Jusufović, po isteku policijskog zadržavanja, biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu.

„Novosti“ saznaju da je direktor škole za radno mesto najpre tražio 5.000 evra.

11 KANDIDATA NA konkurs za izbor nastavnika geografije sa 40 odsto radnog vremena, koji je objavljen u aprilu, navodno se prijavilo 11 kandidata. Nastavnica koja je, inače, iz Mladenovca, morala je da promeni adresu prebivališta.

- Cena je sa 5.000 evra spuštena na 2.500, ali je kasnije ugovoreno da to, ipak, bude 1.500 evra. Osumnjičeni su se sreli četiri puta, a primopredaja novca odigrala se u jednoj pečenjari u selu Landol. Perić je priznao da je uzeo 1.500 evra, čak je deo novca koji nije potrošio, 850 evra, predao službenicima policije, kaže naš izvor iz policije.

Inače, diplomirani istoričar Slaviša Perić je odbornik Ujedinjenih regiona u Skupštini Smedereva. Bio je 2004. godine predsednik gradskog odbora DSS-a i direktor gradskog Muzeja. Osnovao je Udruženje građana „Smederevski narodni sabor“ koje je sakupljalo dokumentaciju o žrtvama komunističkog režima i učestvovalo na lokalnim izborima 2008. godine.

Potpukovnik Nermin Jusufović je zaposlen na mestu načelnika Odeljenja za status u Upravi za kadrove Ministarstva odbrane Republike Srbije.

- Potpukovniku Nerminu Jusufoviću, zaposlenom u Ministarstvu odbrane, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati zbog osnovane sumnje da je dao mito. Ministarstvo odbrane ne komentariše istražne postupke državnih organa, rečeno je „Novostima“ u Upravi za odnose s javnošću Ministarstva odbrane.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Oficir dao direktoru škole 1.500 evra da mu zaposli pastorku

Vesti online četvrtak, 13. septembar 2012.

Posao u školi "dogovorili" odbornik i oficir

Mondo četvrtak, 13. septembar 2012.

Stalno zaposlenje za 1.500 evra!

Kurir četvrtak, 13. septembar 2012.

Add to Facebook Add to iGoogle Follow us on Twitter
©2016 Netmark d.o.o.