Arhiva » Vesti » Super odmor 15.09.2012

Nacionalni park Kruger- najuzbudljivije safari odredište u Africi

Super odmor subota, 15. septembar 2012.

Najveći rezervat divljih životinja u Južnoafričkoj Republici, udaljen oko 330 kilometara od Johanesburga, osnovan je 1926. godine. Svoje ime dobio je po nekadašnjem predsedniku ove države, Paulu Krugeru i važi za jedan od najvećih nacionalnih parkova na svetu.

Kruger se sastoji od brojnih kampova, a njegovo sedište je u jednom od njih, kampu Skukuza. Kroz park protiče nekoliko reka, a najveće od njih su Letaba, Limpopo, Livuhu i Krokodilska reka.

Bez obzira na bogat rečni tok, jedan od najvećih problema u toku godine je suša, pa je neophodno dodavno navodnjavanje.

Južnoafrički park pozant je po svojom izuzetno bogatom biljnom i životinjskom svetu. Flora je najvećim delom prekrivena savanom, dok je u njenom manjem delu preovlađuju makija , mopana, bagrem, baobab i marula.

Ovde u domu svih afričkih životinjskih vrsta, otkrićete jedinstven svet. Park je stanovište zebra, slonova, bivola, imapal, gnua, žirafa, nosoroga, leoparada, gazela, hijena, afričkih divljih pasa i mnogih drugih životinja.

Posetioci Krugera mogu se smestiti u bungalovima tamošnjih porodica, kao i u luksuznim smeštajima koji se nalaze u blizini parka.

Bez obzira za koji se smeštaj odlučite, na raspolaganju imate veliki broj aktivnosti- safari, jahanje, upoznavanje pružanja pomoći I načina uzgoja ugroženih životinjskih vrsta u nekom od lokalnih centara.

Odmor u Krugeru je nesvakidašnji i pruža neverovatan doživljaj.


Objavljeno na sajtu superodmor.rs »
Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Afrika

©2016 Netmark d.o.o.